Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670

Kërkohet përkthyes

dëshiroj të publikoj disa materiale mbi historinë mesjetare shqiptare por aftësitë e mia përkthyese nga gjuhët italiane dhe franceze janë të kufizuara.

pra, zotëroj disa punime në këto dy gjuhë nga autorë të mirënjohur shqiptarë dhe të huaj (ducellier, xhufi, veinstein, balletto etj) dhe dua t'i publikoj në forum me kusht që do përkthehen në shqip në mënyrë sa më profesioniste.

kush është i apasionuar pas historisë mesjetare dhe do të kontribuojë le të më kontaktojë në privat ose të replikojë në këtë temë.

je i ftuar edhe ti stix.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    a kemi vullnetarë të tjerë?

-reminder-

Gott mit Uns

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    a kemi ndonjë frankofon për ndihmë?

Gott mit Uns

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Tani e prishe me kete koment. C'a krimba ke qe sdurove dot ? Lol
    Po ti lol cfare ke qe s'lajmerohesh vullnetar ta ndihmosh forumin. Ky kontribut do te quhet dhe nuk do te humbet autoresia kurre.

ku e merr te citoj une nga perkthimet tua ne ndonje shkrim lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 27-05-2009 më 20:00
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    shëëëëët bre, si flet kështu për stixin?
    lol, un' e pata fjalen per per franqyzte, -paramendo kur vet fraqyzte nuk dijne shkrim e lexim te gjuhes se vet - cfare jane gjasat qe ate gjuhe te cilen ne duhet mesuar prej gjysanalfabeteve te tille ta mesojne dhe dijne shqiptaret .

-Pse Styxi di fregjisht ?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    shëëëëët bre, si flet kështu për stixin?
    Te drejte ka. Ku merr vesh Styx nga perkthimet profesionale te mesjetes prej Frengjishtes? As shqip nuk di mire, pa le frengjisht. Apo deshe te masakrosh dokumentat origjinale nga amatoret e historise?

Sa e ke pagesen BTW?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 27-05-2009 më 20:32

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Te drejte ka? Ku merr vesh Styx nga perkthimet profesionale te mesjetes prej Frengjishtes? As shqip nuk di mire, pa le frengjisht. Apo deshe te masakrosh dokumentat origjinale nga amatoret e historise?

Sa e ke pagesen BTW?
    s'ka të drejtë baptisti, unë të mbaj për frankofon e të heq kapelen (kapellon sipas teje, lol).

sa për temën unë kam punime për historinë mesjetare shqiptare në frëngjisht e italisht, jo dokumente në frëngjishte mesjetare. dhe siç thashë janë nga autorë shqiptarë e të huaj. po jap një titull p.sh. Questions "albanaises" de droit matrimonial dans les sources juridiques byzantines, nga C. G. Pitsakis. Apo të K. Frashërit, Les Albanais et Byzance aux VIe-XIe siecles. Apo të M.Dourou-Eliopoulou, Les "Albanais" dans la seconde moitié du XIIIeme siecle d'apres les documents angevins. Apo të I. Beldiceanu-Steinherr, L'exil a Trebizonde d'une quarantaine de combattants albanais a la fin du XVe siecle etj, etj.

të intereson diçka nga këto?

Gott mit Uns

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Bizantin
    e di ti qe une i kam shume ne qef ket historianet franqyz te cilet ishin aq idiote sa menduan qe keta sllavet e jugut jane pasardhesit e gjyserve tane Illire, kurse ne shqiptaret mbeturina aziatike turkomongole qe kishin zene zemren e krenarise se djelpit te kultures dhe mbreterise perendimore -prandaj u nxituan shpejte e shpejte per ta rivendosur "DREJTESINE" franqyze ne Ilirik si dhe te rikrijojne shtetin e madh ilir te Dioklecianit me shkije duke ua dhuruar atyre edhe Selanikun kuptohet -ne leter dhe ne planet madhore te trurit idiotesk franqyz. Erdhen me vrap ua qepen uniformat ashtu si i kishin te vetat ua vizituan "trobijnicen e vet" vetem e kthuan per 90 shkalle sa te dallohet nga ai franqyz, i veshen me ato uniforma ua dhane flamurin dhe u than: ecni "preko albanie" deri ne selanik
    VETEM ECNI - ASGJE ME SHUME !
    Ju mjafton te marshoni deri ne Selanik qe gjithe ato toka te quhen te cliruara prej jush dhe te behen tuajat pergjithmone - ua hartuan nga tjetra ane edhe projektin se si te djegin e te kallin gjithe shqiptaret qe nuk duan te ikin ne gojen e armikut ne turqi ...
    e te mos zgjatemi.

Keta kriminele ti perkthejme?

[sorry mu nese kam leshuar shume kabime daktilografike]
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    s'ka të drejtë baptisti, unë të mbaj për frankofon e të heq kapelen (kapellon sipas teje, lol).

sa për temën unë kam punime për historinë mesjetare shqiptare në frëngjisht e italisht, jo dokumente në frëngjishte mesjetare. dhe siç thashë janë nga autorë shqiptarë e të huaj. po jap një titull p.sh. Questions "albanaises" de droit matrimonial dans les sources juridiques byzantines, nga C. G. Pitsakis. Apo të K. Frashërit, Les Albanais et Byzance aux VIe-XIe siecles. Apo të M.Dourou-Eliopoulou, Les "Albanais" dans la seconde moitié du XIIIeme siecle d'apres les documents angevins. Apo të I. Beldiceanu-Steinherr, L'exil a Trebizonde d'une quarantaine de combattants albanais a la fin du XVe siecle etj, etj.

të intereson diçka nga këto?
    Baptisti beri shaka. Ne shqiptaret (sic ke pasur fatin te shohesh edhe vete) nuk flasim keq per te vdekurin e familjes (Styx ne kete rast), perkundrazi.

Arsyeja pse nuk ngrej gishtin na ana ime eshte sepse kam kohe shume te kufizuar, ndonese kam interes te lexoj te fundit Dourou-Eliopouloi. Po te premtoja do te duhej te mos neglizhoja pavaresisht mundesive per hir te tere forumisteve dhe teje qe premton te sjellesh burimet.

Nga ana tjeter, thone qe greku nuk i mban premtimet dhe po dyzoj ne se mund ta "jap" fjalen dhe ta bej sic na e beri njeri me digamen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 27-05-2009 më 20:50

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    o baptist, të tha mirë pink më lartë se rrëmbehesh kot mer lal. unë nuk thashë se kam HISTORIANË FRANCEZË që dua të përkthej, thashë se kam MATERIALE NË GJUHËN FRËNGE nga studiues të ndryshëm.

javan unë s'kam pse të rrej. nga përkthimi përfitoj edhe unë, pasi më ngelen kot në duar kaq materiale historike kur nuk u kuptoj mirë përmbajtjen, edhe forumistët e tjerë për të mësuar diçka. një anëtar deri tani më ka përkthyer një artikull të cilin po e pres të ma nisi via email edhe ta publikoj së shpejti në forum.

artikulli i dourou-eliopoulou është shumë interesant. flet për vendosjen e regnum albaniae nga karli anzhou e për fisnikërinë shqiptare. unë s'kam problem të ta nis edhe ty të skanuar. veç, kerkoje...

Gott mit Uns

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Diana Çuli: Ndjesë familjes së poetit të pushkatuar..
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Lista e shkrimtarëve të persekutuar nga rregjimi komunist
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-02-2007, 23:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •