Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 66
    Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    pastaj injorant nuk ka zot qe quhet shqiptaria sepse o injorant ne jemi
    pasardhes te ilireve
    e si ka mundesi qe Sqiptaria e ashtuquajtur nga ju si Zot sipas teje te koka vetem nga ne shqiptaret
    Më bëri përshtypje kjo që the. Po çfarë pasardhësi i ilirëve je ti o i mjerë, o arab! Unë jam duke bërë thirrje pikërisht për t'iu përkushtu kulturës së lashtë që kishin ilirët, kurse ti je duke e luftu kulturën e ilire. Çka ki lidhje ti me ilirë? Ti je arab i pastër pa asnjë pikë gjak shqiptari, po shihet edhe nga foto jote, dukesh sikur arab.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga minare Lexo Postimin
    O kafshe parahistorike me forme njeriu , din ti me bisedu edhe me debatu pa ofendu ???????

Cilet miliona bree ????

E para eshte se ju i quani muslimanet shqiptar ,arab ,turq e me gjithqfare emrash , si pritni tju quajm ne ??

Qfare bene ti qe krenohesh qe je shqiptare , qfare bene ti me shum se une qe me quan arab e turk ???
    ME fal por kush pshurret nga dashuria kur permendet turqia, kush i quan turqit vellezer, kush valvite flamurin e turkut perkrah atij Shqiptar ?

Nuk jemi neve qe ju quajme turq por jeni juve ato qe quani vedin turq me ndergjegjen tuaj te tille.

Pastaj jo shume kohe me pare shumica e juve(ato myslot e devotshem) e keni patur per krenari te quani turq, adhe tani e keni por e mbani te fshehte.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Jeton,

mos perdor ne cdo te dytin fjalim apo ndaj cdo te dytit bashkbisedues terme si antishqiptar, antikombtar e tjera te tilla. Sepse te inflacionohen, e humbin seriozitetin fare. Nuk jane keso termesh "joker" per mungese te argumenteve tua. Gjeloshin e njohin tjetet. E njohin komplet ndryshe sic e quan ti. Une p.sh. Kur ky nuk ia fute Islamit aspak, nuk behet menjehere antikombtar. Miliona shqiptare deri sot nuk ia kan futur Islamit aspak. Nder ta heronje dhe gjeni kombtar. Me dashuri per kombin aq te madhe sa dashura e tere botes per Allahun bashk. Mos i perzi keto gjera, se kjo na ben perseri te te perqeshim fene qe e ke, e cila te shtyen te mendosh keshtu. Hapim tema tjera per Islamin. E bejme hore krejt. Trus.

*
    Sigurishte se per to te jesh Shqiptar do te thote te jesh mysliman dhe ti nenshtrohesh islamit, dhe imamave te arabise.

Atje e kan zemren shpirtin dhe gjakun.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Sigurishte se per to te jesh Shqiptar do te thote te jesh mysliman dhe ti nenshtrohesh islamit, dhe imamave te arabise.

Atje e kan zemren shpirtin dhe gjakun.
    Ka disa qe te japin pershtypjen e tille. Por kur mendoj me gjate, nuk e di a jane vertete te tille apo thjesht njerez te indoktrinuar neper shekuj. U bera bajat duke e perseritur, por e di nga pervoja personale se ne cfare terri edukohen keta njerez. Sa perdet u vehen para syve, para trurit. Nuk jane doras, por me teper viktima. Mendo vet: Sikur une dhe ti (si shqiptare) te ishim influencuar 700 vjet nga edukues serbe, a nuk do te pellisnim sot "rrofte serbo-ortodoksia"? Keshtu i shpjegoj vetit sjelljet e tyre.

Jane keso pasojash qe i benin njerezit tane te therrisnin "ja vdekje, ja liri".

*

kuaj fuqi Maska e limbo
    Anëtarësuar
    28-04-2008
    Postime
    492
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj
    Nuk jemi neve qe ju quajme turq por jeni juve ato qe quani vedin turq me ndergjegjen tuaj te tille.
    jo vetem kaq po edhe flasin turqisht. bo me shku naiher ne prizren tze fryka nga jevgj turqishfolsa

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Unë s'po kuptoj pse po çirren kur po i quajmë arabë?

Ata vetë po e dëshmojnë se janë arabë: Fe arabe, perëndi pagane arabe, legjenda çifuto-arabe, histori çifuto-arabe, rituale çifuto-arabe, lutjet i thonë në arabisht, në vend të Tomorrit vizitojnë Mekën, besojnë se arabishtja është gjuhë e zotit, e kanë mbushur Youtuben me muzikë arabe të kënduar në shqip, 28 nëntorin e konsiderojnë haram, flamurin e konsiderojnë haram.

Fundja në fenë që mbajnë nuk asgjë shqiptare, as edhe një grimë e vogël....

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    te pohoje ne Kuran se vera dhe mishi i derrit jane te ndaluara (edhe pse ne Kuran ka nje kontradikte ne lidhje me veren).

*
    Suretu el Maide

5. Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale. E kush mohon (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mendimi yt. Jo i imi.
    Arsyeja: Kur Islami meson se Kurani eshte nje nga kater librat qiellore, e ben kete gje vetem si trik. Sepse pohon se Kurani eshte libri i fundit i kinse Zotit (Allahut). Me kete interpretim Islami i siguron librit te vet, Kuranit, nje vend special ne radhen e librave kinse qiellore. Kjo eshte bullshit. Arsyeja: Zoti nuk eshte arab te nderroje mendimin e tij sikurse une corapet, pra here te shkruaj ne Bibel se vera (alkoholi) eshte pije e cmuar (lexo mbi Eukaristine), se mishi i derrit eshte i lejuar, e pastaj te pohoje ne Kuran se vera dhe mishi i derrit jane te ndaluara (edhe pse ne Kuran ka nje kontradikte ne lidhje me veren).

Kur Islami na meson se Bibla dhe librat tjera fetare erdhen poashtu nga Allahu, Islami e tregon (indirekt) Allahun si instance te pasigurte qe nuk di cfare ben. Here ndalon derrin dhe alkoholin ne Bibel, here ndalon ate pastaj ne Kuran.

Per kete arsye: Kurani eshte veper e (nen)intelektit arab premesjetar. Ligj arkaik arab.

Besoj se me kupton perse nuk t'i replikoj pikat tjera. Nese jo, trego.

*
    Korigjim: lexo ne vend te fjales ne te kuqe lejon.

Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Unë s'po kuptoj pse po çirren kur po i quajmë arabë?

Ata vetë po e dëshmojnë se janë arabë: Fe arabe, perëndi pagane arabe, legjenda çifuto-arabe, histori çifuto-arabe, rituale çifuto-arabe, lutjet i thonë në arabisht, në vend të Tomorrit vizitojnë Mekën, besojnë se arabishtja është gjuhë e zotit, e kanë mbushur Youtuben me muzikë arabe të kënduar në shqip, 28 nëntorin e konsiderojnë haram, flamurin e konsiderojnë haram.

Fundja në fenë që mbajnë nuk asgjë shqiptare, as edhe një grimë e vogël....
    Secili i ka arsyet e veta.

Ndonjeri e ben kete sepse e ka familjen e perzier turqe, boshnjake, gorane (pra muslimane) dhe nuk i konvenon qe argumentojme neve ketu se Kurani dhe me te Islami eshte ligj arab. Pra u konvenon te definohen nepermjet te fese.

Ndonjeri tjeter e ben kete per shkak te ndonje interesi tjeter personal.

Por shumica e bejne kete gje thjesht per shkak se jane te indoktrinuar. Sic i thash edhe Gjeloshit, e bejne sepse jane edukuar 700 vjet nga turqit. Gjenerata te tera te tyre jane mesuar qe ne djep se Islami eshte kriteri qe karakteriozon popujt.

Kjo eshte arsyeja perse turqit sot paraqesin nje miks race (prej races mongole deri ne ate ariane dhe ruse). Arritja e ketij miksi racor-etnik ka qene per shekuj politike paresore e P. Osmane. Ne kete merye ajo deshironte te arrinte te thyente ndjenjen nacionale te popujve ballkanas, e cila pengonte gjegjesisht rezistonte me lufte perhapjen e P. Osmane. Lexo ne kete kontekst per praktiken e syrgjynit (turqisht: sürgün). Kjo praktike parashihte shpernguljen e popujve anekend P. Osmane me qellim te eliminimit te shoqerive qe perbehen nga vetem nje race apo vetem nje perkatesi kombtare. Dergonte p.sh. grupe te popullit serb ne teritorin e Turqise, sillte grupe te turkpopujve ne teritorin e Serbise apo ne Ballkan. E njejta vlente per popullin shqiptar dhe teritorin e tij. E keshtu me radhe. Keshtu qe sot turqit jane te lloj-lloj raca. Pra njerezit jane ndare vetem ne muslimane dhe jomuslimane. Per kete arsye ne disa shqiptare muslimane nuk ka qene asnje problem te martosh nje boshnjake apo nje muslimane tjeter jugosllave apo turke. Keto raste tregojne se ky mentalitet eshte i injektuar nga P. Osmane. Keshtu mendojne keta bashkebiseduesit tane akoma sot. Islami per ta eshte kombi. Prandaj cka nuk eshte islam, eshte jo shqiptar. Prandaj edhe po te treteshin komplet ne arabe, pra edhe te mos flitshin shqipen aspak apo te mos tregonin asnje veti shqiptare, keta prap se prap do te mendonin se jane shqiptare. Sepse e definojne shqiptaresine nepermjet te Islamit. Sikurse turqit nje kohe turqesine.

Keshtu i shpjegoj vetit une rastet e tyre. Por mendime tjera shtjelluese, qofte edhe aso kunderthenese i mirepres.

Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Suretu el Maide

5. Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale. E kush mohon (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.
    Nuk paskam pas folur per mendesh. Flm.

*

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Qyri kush magjupet. Ju vjen marre qe jane Shqiptare, e shkojne e bijne ne guj si harapet. Po kur osht kon tradite e Shqiptarit me ra ne guj bre! Pthuu fara e flliqte!
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    sepse 1 shqiptar do ta kish pranu vllaun e vet shqiptar pa marr parasysh qfare feje ka , kem qen katolik ,musliman , te pa fe po kurr kshtu si jeni bo ju ska ndodh.

Ju jeni tu e proklamu te njejten gje qe e kan bo hogjollart e pagum prej serbis perpara viteve 90 qe me shum e kem nje shka musliman se nje shqiptar katolik.
    Kadale bre veç pak, se keni rrshit met madhe. Kadale ni troh.

A tu doket mirë, me ardh ni shqiptar kushdo koftë, edhe me thanë banu ortodoksë serbë, falnu serbisht se kjo gjuhë e zotit, vizitoni manastiret e Serbisë për pelegrinazh, lexone biblën serbisht?

A ka naj ndryshim ktu mes ni shqiptari që proklamon fenë serbe prej një shqiptari që proklamon fenë arabe?

Kush osht ktu për mu akuzu?

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Perputhshmeria e Kuranit me Kushtetutat Shqiptare
    Nga chino në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 19:04
  4. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •