Nga data 16-30 tetor në Iran zhvillohen lojërat e dyta të vendeve islamike. Këtë vit merr pjesë edhe Shqiperia.
Shqipëria do të përfaqësohet për herë të parë në edicionin e dytë të Lojërave të Solidaritetit të Vendeve Islamike.
Sekretari i përgjithshëm i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, Stavri Bello, ka qenë i pranishëm në Konferencën Islamike, që u zhvillua pak ditë më parë, ku konfirmon edhe pjesëmarrjen e Shqipërisë në këto lojëra. "Do të përfaqësohemi në Lojërat e Vendeve Islamike me një delegacion modest,"- u shpreh sekretari Bello. Edicioni i dytë i Lojërave të Vendeve Islamike zhvillohet nga data 16-30 tetor në Teheran dhe në të marrin pjesë 57 vende anëtare të Konferencës Islamike. Garat do të zhvillohen në tri qytetet më të mëdha dhe më të zhvilluara të Iranit, duke filluar që nga Teherani, Esfahan dhe Mashhad.
Lojërat e Solidaritetit të Vendeve Islamike mbahen një herë në katër vjet, ashtu si dhe Lojërat Olimpike. Në të marrin pjesë vendet që janë anëtare të Konferencës së Vendeve Islamike, pjesë e së cilës tashmë është edhe Shqiperia. Në faqen zyrtare të këtyre lojërave shkruhet se shtetet pjesëmarrëse në to mund të përfaqësohen edhe me atletë që nuk i përkasin fese myslimane.
Në ediconin e parë të këtyre lojërave morën pjesë 44 vende, ku mes tyre kishte dhe shtete që nuk u përkasin vendeve islame. Ndërkohë, këtë vit numri i shteteve pjesëmarrëse ka shkuar në 57.
Lojërat e para u zhvilluan në Arabinë Saudite, ndërkohë që Konferenca Islamike ia besoi lojërat e dyta Iranit.
sportishqiptar.com
Krijoni Kontakt