Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146

Disa hadithe në burimet e Ehli Sunnet’it

Lexues të nderuar, po ju ofroj një tablo të shkurtër numerike për hadithet e transmetuara në burimet e Ehli Sunnet’it.

Vargu i Haditheve të Sakta në burimet e Ehli Sunnet’it është si vijon:

1.- Dy apo tri vite para vdekjes së hz. Resulullahut s.a., (pas betejës së Hajberit), Ebu Hurejra e prani Islamin. Nga burimet e shumta konfirmohet se numri i haditheve nga Abu Hurejra ka qen 5374 !

2.- Vargu i haditheve për hz. Aliun a.s., jan shenuar 537 hadithe, prej ketyre vetëm 50-te hadithe jan pranuara sahih. !!

3.- Numri i pranuar i haditheve prej Vajzës së hz. Resulullahut s.a., zonjës së tërë grave të botës hz. Fatimes s.a., është vetëm 19 hadithe. Po, po vetëm NËNTËMBËDHJETË !!!

4.- Nga hz. Ajsha r.a., gjithsejt numri i pranuar i haditheve është 2210.!!!!

5.- Hadithe për dy prijësve të rinjëve të xhenetit, hz. Imam Hasanit dhe Imam Hyseinit a.s., mund të numrohen në gishtat e dirës bile!!!!!

6.- Nga Abdullah b. Omer'i (më i vogël se ata lartë të përmendurit) numri i haditheve të transmetuara është 2630 !!!!!!

7.- Libri i parë i haditheve i shkruar në botën sunnite është ai i Imam Malik’ut “El-Muvatta”, a dini se në te nuk transmetohet asnjë hadith për hz. Ali’un !!!!!!!

8.- Në hadithet e sahi’ul Muslimit hadith për hz. Hasanin dhe hz, Husejnin jan transmetuar vetëm nga një (1+1 për të tyt) !!!!!!!

9.- Po në të njëjtën libër për hz. Fatimen s.a., është transmetuar vetëm NJË (1)! Po, po vetëm NJË hadith !!!!!!!!

Lexues të nderuar, e dini fare mirë se në kuran’in Famëlartë Zoti na urdhëron t’i duajm familjen e Pejgamberit s.a., dhe thot :
    “Thuaj: Unë nuk kërkoj prej jush ndonjë shpërblim për thirrjen time, vetëm se respektin e dashurinë ndaj të afërmve të mi” Shura, 23.

Vërtet muslimanët ende jan në gjum pa zgjim!

selam, faruk. 13/06/09.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    VALLAHI une edu shum familjen e pejkamberi s.a.v.s ,

por kur skam ndegju qe Hasani dhe Hyseini jan ne xhenet, inshalla jan ne xhenet se e meritojn,ALLAHU edin masmiri , pos ni hadithit qe ikan cek 10 banoret e xhenetit.
    nese ke hadith diqka per te dashurit e pejkamberit .s.a.v.s Hsanin dhe huseinin dergo nese ke mundesi.

por vetem te sunnitve tjerat jan te papranuara.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    Selam,

injejti; Në postimin paraprak (13/06/09) ka thënë :.. kur skam ndegju qe Hasani dhe Hyseini jan ne xhenet,...,

Po si të dëgjosh kurse ke ngelë në ate kutin e shkrepsës (qibritit), je verbëruar në modelet e huaja talibano-wehabite (ksenofob).

Më posht ke vazhduar....nese ke hadith diqka per te dashurit e pejkamberit .s.a.v.s Hsanin dhe huseinin dergo nese ke mundesi.

por vetem te sunnitve tjerat jan te papranuara.

Ah i mjeri ti ah, si mendon ti se tjerat jan nga Marsi!
    Nuk ke faj sepse ende nuk je liruar nga ato pengesat që i vëjnë kalit kur ngren karocën.
    Unë në postimin paraprak thash “ të hulumtohet nga katër anët historia Islame “, me qëllim të kërkimit të vërtetës.

Tani lexo hadithet për hz. Hyseinin a.s., :

// Një ditë Pejgamberi a.s në vendin e quajtur Khum, mes Mekkës dhe Medines, mbajti një hutbe,
    dhe pasiqë falënderoi All-llahun tha : Së shpejti do të thirrem dhe do të iki nga kjo botë në ahiret. Ua lë amanet dy vepra të rënda, Librin e All-llahut i cili përmban udhëzimet e dritën, dhe Familjen Time ndaj shikoni në to që të më ndiqni mua. {Imam Muslimi në Sahihun e tij lib.4, hadithi nr. 1873, transmeton nga sahabi i Pejgamberit, Zejdi, biri i Arkames}.

// Një Transmertim tjetër: Sahih Muslim, Chapter of the virtues of the companions, section of the virtues of Ali, 1980 Edition Pub.in Saudi Arabia, Arabic version, v4, p1873, Tradition #36

// Sahih Tirmidhi, pjesa V,f. 328; Mustadrak el-Hakim, pjesa II,f. 148; Musnad Ahmed ibn Hanbal, pjesa lll,f. 17

// Nga burimet wehabite me Nr: 37 thuhet. Transmetohet nga Xhabiri (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) merfuan: " Kush dëshiron që të shikoj një njeri prej banorëve të xhenetit, atëherë le të shikoj tek Husejn bin Ali." {Es Sahihah 4003 }.

// I njejti burim Nr: 43. Transmetohet nga Jeala bin Mura ka thënë: I Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Husejni është prej meje dhe unë jam prej Husenit. E dashtë Allahu atë i cili do Husenin. Husejni është prej Esbatëve (fëmijëve të Pejgamberit)." {Es Sahihah 1227}.
    Ata janë njerëz të zikrit, të cilët Pejgamberi s.a., i barazon me Kuranin në shprehjen e tij dy gjëra të çmueshme; el-Sekalejn, në të cilën na urdhëron tu përmbahemi.,: Kanz-ul-Ummal , libri 1,f. 44 / Musnedi i Ahmedit; libri V ,f. 182 . / Mustedrek Sahihejn vell III . f. 109 / Savaik ibn Haxher f . 74 .

// Ju lë porosi dy gjëra të çmueshme: Librin e Allahut dhe familjen time; Ehli Bejtin; përderisa i përqafoni ata, kurë nuk do të devijoni; Tirmidhiu, v.5 f.329, edhe Nisaiu dhe Ahmed b. Hanbeli e transmetojnë këte thënie .

// Në një verzion tjetër thuhet: Në mesin e juaj ju lë dy kalif; Librin e Allahut, që është një litar prej qiellit deri në Tokë dhe familjen time Ehli Bejtin. Ata nuk do të ndahen njëri prej tjetrit deri sa të takohen me mua në hauzin e Kevtherit.” Musnedi Ahmed, v.5, f.122; Durr-ul Mensur, v.2, f.60; Kenz-ul Ummal, v.1, f.154; Mexhme-uz Zevaid, v.9, f.162; Jenabiul Mevedde, f.38 dhe 183; Abaka-ul Envar, v.l, f.16; Mustedreki Hakim, v.3, f.
    Shih Tirmidhiun; në Menakib 13, 3778, 3774. Xhamiussagir 4858.

// Ibn Maxhe 144.
    Së fundi lexo dhe rilexo mirë ajetet : Ashab 33.// El-Insan (Dahr) 8,9,10,11,12 .

// Ali Imran 61 etj... .

Çuni i mirë, çdo tjetër që thuhet për ta, ose nuk pranohet, ajo i ngel vet atij- devijantit, i cili nuk njeh Islam pos asaj çka ka lexuar të inponuar-cenzuruaren, ose nga mandjemadhësia ksenofobi nuk hulumton dot asgjë më tepër për islamin .

selam, faruk. 14/06/09.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    as qe lexova , mjaftoj starti i dy reshtave te par per mu.

edukaten nuk mundesh me msu e ke trashigum , leri ofendimet wehabi etj etj , se mua nuk me vjen inat , por po e shpreh inati qe ke dhe moralin familjar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 14-06-2009 më 13:12

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    ate çka kërkove e gjete...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    edheti e tregove edukaten u murrem vesh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    Ai që largohet nga e vërteta do të has në vështirësi. Hipokrizia më e vogël është politeizëm (shirk).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    hhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ju po folni per shirk, ju qe i luteni VARREVE, Subhanallah.

Ju jeni nona e shirkit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    për çdo shpifje në botën e përtejme do të ipet llogari.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    NJOHJA E ATYRE QË I RRËFEJNË HADITHET

Sylejman bin Kajsi i tha Emirel Muminin Aliut a.s.,: Unë kam dëgjuar disa fjalë nga Selmani, Ebu Zerri dhe Mikdadi në lidhje me interpretimin e Kuranit dhe hadithet e Hz Resulullahut s.a., dhe kam dëgjuar disa fjalë nga ana juaj në lidhje me vërtetimin dhe konfirmimin e tyre, por, në mesin e popullit po dëgjoj fjalë që janë në kundërshtim me këto thënie. Athua, populli po gënjen qëllimisht lidhur me hadithet e Hz Resulullahut s.a., dhe duke e ditur Kuranin po veprojnë sipas mendimit të vet? hz Aliu a.s., tha:

Tash, dëgjo me vëmendje përgjigjen: Një pjesë e haditheve që gjenden në duart e popullit janë të vërteta dhe pjesa tjetër janë të pavërteta; disa janë gënjeshtra dhe disa të drejta. Disa prej tyre e zhvlerësojnë gjykimin e mëhershëm (nasih) dhe disa e zhvlerësojnë vetë gjykimin (mensuh).
    Ka hadithe të përgjithshme dhe të veçanta.
    Ka hadithe që e kanë kuptimin e qartë dhe të dyshimtë (që kanë nevojë për shpjegim).
    Ka hadithe të drejta që janë mbajtur në mend dhe ruajtur, ka edhe që janë kuptuar gabimisht.
    Edhe gjatë kohës së hz. Resulullahut s.a.. kishte aq shumë hadithe të shpifura, sa që hz. Resulullahu s.a.. u ngrit në foltore dhe tha: ‘O njerëz, janë shumuar ata që gënjejnë dhe flasin në emrin tim. Kush gënjen në emrin tim me vetëdije, le të përgatitet për xhehenem’. Edhe mbas ndarjes së tij nga jeta, vazhduan me shpifje dhe gënjeshtra, dhe këto ia atribuonin Resulullahut.

Hadithet vijnë prej katër grupeve të njerëzve, ndërsa nuk ekziston grupi i pestë:

vazhdon

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. Dyzet Hadithe Në Një Hadith....
    Nga biligoa në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 14:06
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Me kerkese te Farukut
    Nga Gostivari_usa në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2007, 07:56
  5. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •