Postuar mė parė nga
Testim
Unė nuk thashė askund se s'kam qef me pas shok jo-shqiptar.
Thashė jam nacionalist. Dhe pėr mė tepėr nė njė vend qė ka pothuajse vetėm shqiptarė, ēfarė mė nevojitet tė shoqėrohem me tė huaj, qė nuk mund t'i gjesh me qiri e pishė.
Tjetėr ėshtė problemi se unė nuk kam ndonjė interes tė qėndroj me njė jo-shqiptar. Pėr shembull ti paske qejf tė qėndrosh me jo-shqiptarė, dhe hajt t'a zėmė se ėshtė serb, a thu kaq paske pasur dėshirė tė pėrulesh para tjerėve, tė dėgjosh serbin duke thėnė se ti je nga Kaukazi, se je arab, se je zezak, etj etj.
Atėherė ēa do zgjedhėsh ti? Tė jesh nacionalist krenar, apo internacionalist i shpuar?
Jo vetėm nacionalistėt e huaj, por edhe demokratė e kushdo qoftė nuk ja njeh meritat popullit shqiptar. Ne kemi histori tė lavdishme, dhe kur fillon lloj lloj magjupi ty me ta kallxu historinė tane, unė te ti shoh vetėm dobėsi, ēoroditje qė nuk i kanė hije njė qenie njerėzore.
Nacionalist ėshtė tė duash kombin tėnd, tė ndėrtosh kulturėn tėnde, tė zhvillosh atė mė tej, e kėto gjėra nuk mund tė bėhen nga njė grup zezako-shqiptaro-kinezo-serbo-kroato-anglezo-egjithēkatjetėr.
Skinat nė qosh tė shoqėrisė? A veē pse ty tė urrejnė qė nuk je i tyre, tash u dashka tė flasėsh keq pėr ta.
Pra ata nuk janė nė qosh, po ata janė nė qendėr, dhe nuk janė si ti. Ty tė konvenon internacionalizmi se je nė vend tė huaj, ke dėshirė tė barazohesh e bėhesh i njėjtė me tjerėt, por kjo ka ēmimin e vet: Nuk je ma shqiptar.
Krijoni Kontakt