Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 114 prej 114
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pėr: Pastertia e Muslimanit, Leksion per te tjeret!!

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Falemnderit qe me ofron Paqe, se helbete, s'te kam bere keq deri tash...!Une do te kisha preferuar miresine, e cila varet vetem prej teje......sidoqofte.....!
    Nuk ka nevoje te perdoresh ironi..... mund te ishe mjaftuar vetem me ate faleminderit.

Pra, meqe e paska thene Angmokio, duhet te jete e "vertete universale", drejt??!!A e kuptova mire??!(m'fal se jam i ēik i trashe!!)
    Asnjehere nuk e kam vene ne dyshim trashesine tende por duke menduar se me kohe dhe shkembi zbutet , ndaj dhe harxhoj kohe e te te sqaroj. Angmokio kur flet per ceshtje fetare nuk flet ne hava sic flet ti per fene tende. Angmokio flet ne baze te atyre qe thote Islami.

Edhe kete e thote Angmokio, apo ka ndonje statistike te ndonje organi islamik qe ka kontrolluar zonjat qe shkojne ne kishe??!!(te ma falesh, por nuk e kisha idene se sa te zgjuar mund te jene myslimanet!!) E sigurisht, qe jeni te sigurte qe asnje zonje myslimane falet ne periudhen e mestruacioneve.
    Sigurisht qe kemi statistika. Dhe ajo eshte bibla juaj. A thuhet ne ndonje vend te biblen tuaj se femra e ka te ndaluar te falet ne kishe me menstruacione? A ka ndonje vend ne bible qe te thuhet se mashkulli e ka te ndaluar te falet pasi ka kryer marredhenie seksuale?
    Nderkohe qe Muslimanet keto i kane te shkuajtura ne librat e tyre te shenjta . E sigurisht qe asnje femer Muslimane nuk falet ne periudhen e menstruacioneve sepse eshte mekat ( besoj sa kaq gje ta kap tepeleku kokes, apo jo?

Me falni per trashesine time, por me ēfare istrumentesh arrini te kontrolloni zonjat myslimane qe shkojne te falen??!
    Eshte ndaluar me ligj, apo varet nga ndergjegja personale??!(me fal per trashesine!!)
    Krahasim qe ti ben ne rastin konkret eshte njesoj sikur te thuash. '' A eshte e ndaluar me ligj qe dikush te djege doren ne zjarr apo varet nga pergjegjsia personale''?

P.s Jarigas , te betohem qe perhere te pare ne kete forum i jam drejtuar dikujt sikur po flas me kalama kopeshti. Nuk arrij te kuptoj nese eshte feja jote qe te ben kaq te cuditshem apo je vertete shume shume i trashe?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 20-04-2013 mė 04:24
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje te perdoresh ironi..... mund te ishe mjaftuar vetem me ate faleminderit.
    Zonja me tha se jam i "trashe"......ku e sheh ironine?!
    Asnjehere nuk e kam vene ne dyshim trashesine tende por duke menduar se me kohe dhe shkembi zbutet , ndaj dhe harxhoj kohe e te te sqaroj. Angmokio kur flet per ceshtje fetare nuk flet ne hava sic flet ti per fene tende. Angmokio flet ne baze te atyre qe thote Islami.
    Aha...ne baze te atyre qe thote Islami, jarigas qenka i trashe, pasi nuk kupton se si mundet nje fetar i fese me te paster e me te ndritur, te perdore nje leksik kaq te "paster" me "larje organesh gjenitale" e "brekesh me njolla periodash"??!! E natyrisht, eshte i trashe jarigas sepse nuk kupton se pse sipas Islamit te ndyra "mund" te jene vetem te krishterat??!!
    Sigurisht qe kemi statistika. Dhe ajo eshte bibla juaj. A thuhet ne ndonje vend te biblen tuaj se femra e ka te ndaluar te falet ne kishe me menstruacione? A ka ndonje vend ne bible qe te thuhet se mashkulli e ka te ndaluar te falet pasi ka kryer marredhenie seksuale?
    Ndoshta nuk permendet sepse nuk ka nevoje qe t'u urdherohet pastertia atyre qe jane te paster??!!U urdherohet pastertia atyre qe jane mesuar te jene te papaster apo qe nuk e e kane idene se ē'eshte pastertia, si per shembull femijeve te vegjelu mesohet se si te jene te paster e madje edhe menyra se si duhet et lahen e te pastrohen!!
    Nga kjo pikepamje, jarigas eshte i "trashe" pasi mendon se Islami eshte i mbushur me "leksione" per femije??!!
    Nderkohe qe Muslimanet keto i kane te shkuajtura ne librat e tyre te shenjta . E sigurisht qe asnje femer Muslimane nuk falet ne periudhen e menstruacioneve sepse eshte mekat ( besoj sa kaq gje ta kap tepeleku kokes, apo jo?
    Eshte mekat t'i falesh zotit tend ndersa ke ne zhvillim e siper nje funksion fiziologjik nga me te rendesishmit per jeten dhe njekohesisht nje bekim i Zotit per gruan??!! Po , ndersa Islami ju meson te jani kaq te paster, si ka mundesi qe zonjat myslimane te mos jene ne gjendje te pastrohen siē duhet kur kane kete funksion fisiologjik??!!(me fal, por nga "trashesia" e kam!!)
    Krahasim qe ti ben ne rastin konkret eshte njesoj sikur te thuash. '' A eshte e ndaluar me ligj qe dikush te djege doren ne zjarr apo varet nga pergjegjsia personale''?
    Pikerisht, pse u dashka qe Islami te te mesoje se si duhet te pastrohesh, perderisa eshte mese e natyrshme nje gje e tille??!! Apo per myslimanet nuk eshte e natyrshme te qenit te paster e kane nevoje per urdheresa??!!
    Meqe ra fjala, a ka urdheresa per te mos kryer funksionet fisiologjike ne xhami, per te mos peshtyre nje tjeter mysliman ne fytyre, etj??!!
    E me se fundi,meqe jam i "trashe",e siē e the edhe vete, ka shume zhulsa qe nga "taksirati(???) deklarohen si myslimane, a nuk dalim ne perfundimin se Islami teorik dhe ai ne praktike jane shume larg njeri tjetrit e qe, me fjale te tjera do te thote se ai "myslimani me i paster se te gjitha qeniet e gjalla" s'eshte tjeter veēse nje figure e idealizuar??!!

P.s Jarigas , te betohem qe perhere te pare ne kete forum i jam drejtuar dikujt sikur po flas me kalama kopeshti. Nuk arrij te kuptoj nese eshte feja jote qe te ben kaq te cuditshem apo je vertete shume shume i trashe?
    Padyshim qe eshte feja ime.....fatkeqesisht nuk eshte aq e persosur sa Islami!!
    Meqe ra fjala e ndikimit te fese, gjithmone ngaqe jam i "ēuditshem" une per faj te fese time, a eshte e ndaluar nga Islami te vrasesh brenda ne xhami(siē ndodhi ne Lushnje) apo ajo qe s'eshte e ndaluar shprehimisht eshte e lejuar??!!

Paqe!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga ionian Lexo Postimin
    Po cjane keto mor aman! Po disa nga keta muslimanet jane fare .Po si ore mund te pranosh se edhe pastertia ka te bej se ne cfe beson ?!Kaq e veshtire eshte te kuptosh se pastertia eshte e lidhur me nivelin ekonomik, shoqeror , kulturor . Po si mund te jete logjike qe eshte me i paster nje musliman ne mes te shkretetires dhe pa uje ne krahasim me nje tjeter.Nuk eshte feja MIQ!
    Klishe...
    "Muslimani" qe pastrohet nje here ne jave (zakonisht te dielave ) natyrisht se eshte me i paster se jo-muslimani qe, sipas kushteve, pastrohet per cdo dite apo edhe dy here e me shume ne dite...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Citim Postuar mė parė nga ionian Lexo Postimin
    Po cjane keto mor aman! Po disa nga keta muslimanet jane fare .Po si ore mund te pranosh se edhe pastertia ka te bej se ne cfe beson ?!Kaq e veshtire eshte te kuptosh se pastertia eshte e lidhur me nivelin ekonomik, shoqeror , kulturor . Po si mund te jete logjike qe eshte me i paster nje musliman ne mes te shkretetires dhe pa uje ne krahasim me nje tjeter.Nuk eshte feja MIQ!
    Sa pėr diturinė tėnde, feja nė kėtė aspekt ėshtė faktori kryesor (sidomos tek muslimanėt), sepse tė jesh i pastėrt ėshtė obligim apo kusht i adhurimit tek muslimanėt. Dmth nuk mund tė falesh pa qenė i pastėrt, nuk mund tė lexosh Kur'an pa qenė i pastėrt etj etj. Dmth pastėrtia tek muslimani paraqet fundamentalin e fesė.

Gabon ti kur e pėrmend nivelin ekonomik e tjera gjėra sepse nuk paraqet argument fakti se tė kesh nė banjo detergjentė dhe shampo me vlerė mbi 500 euro dhe kjo patjetėr tė bėnė tė pastėrt ty... sepse tė gjithė i kan kėto kushte sot, mirėpo esenca ėshtė se janė tė rrallė ata qė kan disiplinėn e duhur t'i pėrdorin ato... dmth problemi ėshtė tek disiplina pėr tu pastruar dhe jo tek mjetet pėr pastrim ...dhe kėtė disiplinė tek muslimani e ka sjellur islami, e cila fe madhėshtore e ka obliguar muslimanin qė 5 herė nė ditė tė pastrohet.

Prandaj herave tjera informohu mė shum rreth islamit dhe pastėrtisė sė kėsaj feje qė tė mos gabosh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 13-06-2013 mė 05:02
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema tė Ngjashme

1. Cėrvenkovski, Ahmeti, Tito dhe ne tė tjerėt
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 28-05-2007, 18:40
  2. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  3. Zhozef Makanga, shqiptari jo si gjithė tė tjerėt
    Nga s0ni nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 15:09
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Te tjeret dhe disa
    Nga Albioni nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-01-2003, 06:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •