prej nga e kuptoni ju (pasi i përfaqëson edhe të tjerët se shprehesh në shumës) se ne jemi ekstremistë islamik.
Ose si të mundesh ma sqaro se çfarë nënkupton me këtë term,
nëse për ty namazi, shamia, Meka apo diçka e ngjashme janë ekstreme,
për mua Apolloni janë sende të zakonshme mbi të cilat unë e bazoj mënyrën time të jetës.
Nëse për ty një "musliman normal" do të ishte dikush që thotë mjafton të kesh zemrën e mirë, mos vjedhësh, mos rrejsh, dhe të shkosh për namaz një herë në vjet për Bajram, për mua është musliman i dobët, apo musliman pa vepra, se nuk kam të drejtë të fol për shpirtin apo sinqeritetin e askujt, secili meriton respekt.
Ti mendon ndryshe, unë mendoj ndryshe,
në rregull është kjo, jemi njerëz të ndarë që s'na përputhen mendimet, gjë normale, por ti si njeri i civilizuar e ke për detyrë të respektosh mënyrën time të jetës,
nëse duam të funkcionojmë si komb që është shumë e rëndësishme për mua si shqiptare,
edhe unë jam e datyruar të të respektoj ty, dhe nuk më takon mua të të imponoj mënyrën time të jetës, kjo me islam është e ndaluar, por edhe me rregullat dhe me bontonin me banal perendimor kjo gjë dihet.
Edhe mua shumë sende nuk më pëlqejnë, po e drejta themelore e çdo gjëje është e drejta e egzistencës,
kush ju jep juve të drejtë të vendosni se cila është rruga e drejtë.
P.S
shpresoj se debati, nëse vazhdon, të vazhdojë në nivel pak më normal,
se nuk mund të them në nivel të lartë se më duket gjë e pamundshme tash për tash...
Krijoni Kontakt