Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661

perla urtesije

Njė njeri i tha Hasen el-Basriut, Allahu pastė mėshirė pėr tė:

“Njerėzit ulen rreth teje qė tė kapin gabimet e tua!” E ai tha: “Vėrtet, e kam nxitur shpirtin tim qė tė synojė Xhenetin, dhe ai atė synoi. Pastaj e nxita shpirtin tim qė tė synojė tė shpėtojė nga Zjarri i Xhehenemit, dhe ai kėtė gjė synoi. Pastaj e nxita shpirtin tim qė tė synojė tė shpėtojė nga njerėzit, por ai nuk arriti dot. Vėrtet, njerėzit nuk ishin tė kėnaqur nga Krijuesi i tyre, ndonėse ėshtė Ai qė i furnizon ata, atėherė si mund tė jenė tė kėnaqur me krijesat e tjera qė janė njėsoj si ata?” [1]

Musai, paqja qoftė mbi tė, ka thėnė: “Zoti im, njerėzit thonė pėr mua gjėra tė cilat nuk janė tė vėrteta!” Kėshtu, Allahu i shpalli atij: “O Musa, Unė nuk ia dhashė kėtė Vetes Sime, atėherė si mund tė ta jap ty?” [2]

Malik ibn Dinar, Allahu pastė mėshirė pėr tė, ka thėnė: “Qėkur i kam njohur njerėzit, as nuk jam kėnaqur me lavdėrimin e tyre dhe as nuk e kam urryer kritikėn e tyre.” I thanė: “Si kėshtu?” Ai tha: “Ai qė lavdėron nga mesi i tyre e ekzagjeron lavdėrimin e tij, kurse ai qė kritikon nga mesi i tyre i kalon kufijtė nė kritikė.” [3]

‘Aishah (radij-Allahu ‘anha) i shkroi Mu’auijes (radij-Allahu ‘anhu): “Selamun alejke. E mė tej: e kam dėgjuar tė Dėrguarin e Allahut (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) tė thotė: “Kushdo qė fiton Kėnaqėsinė e Allahut me zemėrimin e njerėzve, Allahu do t’i mjaftojė atij pėr telashet me njerėzit. Dhe kushdo qė fiton kėnaqėsinė e njerėzve me Zemėrimin e Allahut, atėherė Allahu e lė atė nė duart e njerėzve.” Ues-selamun alejk.” [4]

Imam esh-Shafi’i, Allahu e mėshiroftė, ka thėnė: “Nuk ka njeri qė tė mos ketė dikė qė e do dhe dikė qė e urren atė. E meqė qenka kėshtu, atėherė le tė jetė njeriu me ata tė cilėt janė tė bindur ndaj Allahut ‘Azze ue Xhel!” (pasi ata duan dhe urrejnė pėr hir tė Allahut) [5]

Fundnota:
    [1] el-Bidaje uen-Nihaje e Ibn Kethirit (9/318).
    [2] el-Adabush-Sher’ijeh e Ibn Muflih. (1/38).
    [3] Tarikh Dimeshk e Ibn Asakirit (59/307).
    [4] Transmetuar nga Tirmidhiu nė Kitabuz-Zuhd (n. 2414) dhe ėshtė deklaruar sahijh nga Shejkhul-Albani.
    [5] Hiljetul-Eulijah e Ebu Nu’ajmit (9/124).

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Paridi cfar u be me temen tone ku diskutojshim, si duket dikush e kishte shlyer ate teme!!!
    Jo mire.

Nuk e di se a pate mundesi te lexojsh pergjigjen e Farukut, por ishte pergjigje me vend.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Paridi cfar u be me temen tone ku diskutojshim, si duket dikush e kishte shlyer ate teme!!!
    Jo mire.

Nuk e di se a pate mundesi te lexojsh pergjigjen e Farukut, por ishte pergjigje me vend.

Me Respekt
    GV_USA
    po e lexova edhe pergjigjen ja dhash me vend.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •