Citim;
Eshte e vertet, qofte e mallkuar (paraja).Paraja s'është gjithcka,por për gjithçka duhet para!
Citim;
Eshte e vertet, qofte e mallkuar (paraja).Paraja s'është gjithcka,por për gjithçka duhet para!
Mjaft me "moralin".......paraja se njeh nje te tille.......dhe ......dhe......
PLAST AI QE SI DO ......(thonë)
"Më e mira është armike e së mirës"
ke dhene dy raste ???Eshte qesharake.
Sa milion vdesin ne vit nga urija ne bote????Nuk po te permend ata qe vrasin veten nga varferia ,shif ca po ndoth ne shqiperi dhe mos shko me larg.PO vrasin veten pleqte se bien ne mjerim te braktisur.Eshte varferia shkaku i te gjitha te kqijave.Kuptoheni.
E nderuar i kam dhene dy shembuj sa per te treguar ama nuk jan te vetem keta dy shembuj
mirepo i kam disa pyetje per ju e nderuar,
1. Si do te veproje ti, nese dikush ti ofron 1 miljon euro vetem e vetem qe t'ia japesh njerin sy dikujt tjeter qe ka nevoj, qfare do te veproje ne kete rast ?
a do ta besh kete vetem qe te kesh 1 miljon euro e ta humbesh shendetin tuaj ?
Apo nese dikush ti ofron 2 miljon euro vetem e vetem qe ti japesh dikujt organet e ndegjimit (veshet) a do te veproje edhe kete gjest vetem qe te kesh para ? edhe sikur te veprojshe ne menyre qe ti marresh parat, si do ta shijojshe knaqesin e te qenurit i pasur kur te mungojn organet e trupit? apo siq po shohim njerez neper rrug te cilet po jetojn me te meta a
te lutem keto gjera nuk dojne koment
mirepo qdo here duhet te kesh kujdes se une nuk e kam then qe nuk ka nevoj me pas para normal kjo eshte gje e pakontestueshme , mirepo ne rend te pare vjen shendeti e pastaj paraja
pastaj e nderuar sipas te dhenave me shum se 2 miljon ne vit vdesin vetem nga semundja e SIDE-s pastaj shume e shum te tjere nga semundjet e tjera qe nuk mundemi ti cekim atehere ku qendron mesatarja Çdo ditë infektohen 7500 persona të rinj nga virusi i sidës qfar i vyen paraja ketyre te shkreteve te cileve i mungon shendeti
ju faleminderit per mirekuptim
Ndryshuar për herë të fundit nga Jeton Aliu : 10-06-2009 më 08:45
Tani pyetjet e tua po me duken pa kuptim.Rigjenerimi i jetes tek te pasurit ndoth cdo dite.Ata kan lek dhe e kan gjetur menyren te gjejne gjerat qe iduhen derri edhe zemra .Nuk je i bindur per kete?!Ti me pyet mua personalisht,per gjendjen qe kam dihet do them jo ,s'dua ato lek dua jeten normale qe kam .Po ka me mijra qe po shesin organet ,po shesin trupin.po shesin femijet.Kuptohe mister se leku eshte shume i rendesishem,eshte vet jeta.Ai te ben te qash, te dashurosh, te gezosh ,te vrasesh,mos me detyro te futem ne detaje,se shqiptari ka vrare vellai vellan per ca prona pa vlere.Dhe ke gjysmen e shqiperis s'flasin me njeri tjetrin per pronat.
Ja kalofsh mire!
Jam e bindur qe dhe ti mendon si mua ,po nuk do qe ta pranosh.Ajo qe thua ti eshte idealja por jo realiteti.Realiteti eshte ky qe kam pershkruar une.
kur isha i ri mendoja se leket ishin gjithcka .tashti qe jam plakur jam i sigurt qe eshte e vertete .
e vetmja gje qe kerkoi eshte te kem mundesin per tu bindur edhe une qe vertet leket nuk e bejne lumturine
djalli eshte shum optimist nese mendon se mund ti beje njerzit te keqij
Paraja është shumë interesante!Kur isha pa punë nja dhjetë vjet,nuk më shkonte mëndja fare...te leku....tani që punoj,mëndja atje më rri gjithë ditën.
Sot është paraja gjithçka.Unë flas për këtu ku banoj.Këtu nuk të pranojnë fare po nuk pate lekë.Edhe mirëmëngjes nuk të thonë.Sepse qarkullon një lek shumë i pistë.Kur të arrihet që mos të qarkullojë ky lloj leku,atëhere edhe gjërat e tjera do të kenë vlerën e tyre reale.
JO e ndreuar pyetjet nuk jan te pakuptimta nese don ti kuptosh, se te gjitha jam mundue me i thjeshtue, mirepo kam dashur ta di ma konkretisht se a mendon ti qe ma e rendesishme eshte paraja apo shendeti, e ne baze te asaj qfare ke shkruar e kuptova qe edhe ju e nderuar pajtoheni qe shendeti eshte me me rendesi , por ajo perse ju nuk e deklaroni se shendeti eshte me me rendesi eshte diqka tjeter.
E ne mundemi te zgjasim me keto shkrime sa te duash ama realitetin ti duhet ta kuptosh, sepse kto qe i them nuk jane vetem mendimet e mija personale por kesi mendimi kane edhe te gjithe njerzit e tjere qe sa do pake jane te vetdijshem dhe ja din rendesin shendetit,
Pastaj e nderuar dua ta shkruaj edhe nje hadith te Muhamedit a.s qe ka te beje me kete qe ne po debatojme ne menyr te shkruar dhe besoj qe edhe ti i pranon keto
Muhamedi a.s ka thene:
Shfrytezoni pese gjera para pese te tjerave
1.Shendetin para semundjes
2.jeten para vdekjes
3.Rinin para pleqerise
4.Pasurin para varferise
5.Kohen e lire para qe te nxanesh me pune
keto jan disa keshilla qe tregojne per rendesin e shendetit,jetes, pasuris, rinise , si dhe kohes
Ju faleminderit per mirekuptimin tim
Parja e shkret hedh ne ujin perpjet ,kan then iher qemoti.
E vertet pa para je i vdek,asnjeri nuk te afrohet mer lal.
1.Jeta,shendeti
2.Paraja
Jo gjithcka po shum cka po...amo edhe kur shpirti te jeton ne ferr paraja ska vler veq kur je mir me shnet e me shpirt at'here mir asht me i pas gjepat plot
Krijoni Kontakt