Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    E keqja s'ka fund Maska e Henea
    Anëtarësuar
    25-05-2009
    Postime
    119

Si të gjesh dashurinë?!

Eshte me e thjeshte per tu thene se te behet. Jetoni pasione te medha, per kuptojme qe dashuria ajo me D te madhe nuk ka ardhur ende. Nje studim i fundit tregon se menyra me e mire per te gjetur dashurine eshte ta deklaroni ate kur ju pelqen dikush.
    Ja se cfare thote nje nga shkencetaret Ben Jones: nese te pelqen dikush eshte e paevitueshme qe edhe ai tju pelqeje. Te fshihni ndjenjat tuaja dhe te beni sikur nuk ndjeni asgje sigurisht qe eshte e veshtire.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Mos u bene merak fare,nese e kerkon e gjene,po ndodhe shpesh qe kur fare nuk e kerkon te gjene Ajo Ty!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Dashuria vjen te ata të cilët shpresojnë edhe pse kanë qenë të dëshpëruar, te ata të cilët shpresojnë edhe pse kanë qenë të tradhëtuar, te ata të cilët ende kanë nevojë të dashurojnë edhe pse kanë qenë të lënduar më parë dhe te ata të cilët kanë guxim ta ndërtojnë besimin sërish.

Në fund vijmë në përfundim se, njeriu vetë lindet, vetë vdes dhe i vetëm arrin tek e vërteta. Dhe nuk e teprojmë kur,duke e përshkruar këtë botë, themi se është e pavërtetë dhe se të gjitha këto janë kapje të erës. Sepse, krejt çfarë na rrethon në këtë botë fenomenale, çdo gjë është gënjeshtër dhe falsifikim. E mbysim njëri-tjetrin për shkak të mashtrimit, mburrjes dhe krenarisë së kotë.

Bota më tepër është komedi se sa do të ishte tragjedi.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga ORGESA Lexo Postimin
    Eshte me e thjeshte per tu thene se te behet. Jetoni pasione te medha, per kuptojme qe dashuria ajo me D te madhe nuk ka ardhur ende. Nje studim i fundit tregon se menyra me e mire per te gjetur dashurine eshte ta deklaroni ate kur ju pelqen dikush.
    Ja se cfare thote nje nga shkencetaret Ben Jones: nese te pelqen dikush eshte e paevitueshme qe edhe ai tju pelqeje. Te fshihni ndjenjat tuaja dhe te beni sikur nuk ndjeni asgje sigurisht qe eshte e veshtire.
    Nga e thena ne te bere ,na ndan nje mal i tere...Dashuria eshte si fati,sa me shume ta kerkosh aq me shume ajo largohet... Ndjenjat nuk duhen ndrydhur ,fshehur ne rastin konkret por ai Ben Jones nuk e detyron dot ate qe ti pelqen ,te te pelqeje se pastaj s'ka vend shprehja e bukure tjere duam,te tjere na duam e me te tjere martohemi...Ajo{dashuria] e gjen vete rrugen per ku duhet... Respekte

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    E unë pyes diçka tjetër. A egziston sot dashuria? Unë them jo.
    Sui generis

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    E unë pyes diçka tjetër. A egziston sot dashuria? Unë them jo.
    Edhe une pajtohem me kete!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Dashuria,dashuria, një gisht në mjaltin e ngjyer.
    Por nuk e di njerëzia se sa shum trishtim të bie!
    Është e ëmbël,shum e ëmbël.Edhe mbretër ka gënjyer.
    Është e hidhur,shum e hidhur,kur s'e di, e kur s'e ke!
    .................................................. ...........................

-Danel Cana-

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Shijak
    Postime
    848
    nuk mendoj se dashuria duhet kerkuar ajo vjen vete ne ate moment qe duhet eshte e kote ta kerkosh eshte me bukur kur te vje pikerisht ateher kur nuk e pret

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968

Si të gjesh dashurinë?!

Nese je i dashuruar, ti nuk je luftetar, por do te behesh i till per ate qe don, prandaj edhe do ta gjesh ate qe e kerkon.

P.S. Po te mos ishte dashuria nuk do te mund te mendohej vazhdimi i jetes kendejpari.
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Si ta gjejsh dashurine!!!!
    Kjo eshte pyetje qe njerezimi ma mijera vite eshte munduar qe ti japi pergjigje dhe nje definicion kuptim plote, por akoma nuk ia kane arritur qellimit!!!

Nese nuk gaboj dashurine e vertete e gjen tek veprat e Molierit, si psh dashuria e vertete qe pershkruhet ne nje nga novelat e tij ne te cilen nje grua, nje dite me shi del nga shtepija dhe ftohet rrende dhe vdes. Ndersa burri qe e dashuronte fort , te tere personalitetin e tij, me tere turpin e tij nuk ishte ne gjendje ta haroj dot.

Ne pervjetorin e vdekjes se saj , shkon tek varezat dhe viziton varrin e gruas dhe lexon mbishkrimin tek gurri i varit te saj ne te cilen shkruan "Ketu pushon X.Y. E deshtem , na deshti dhe vdiq" dhe ne keto momente fillon te mendoj se si krimbat e han trupin e saj te bukur dhe fillon te vrapoj. Vrapon pa nderprere per nje ore dhe me vone lodhet dhe shtrihet prane nje druri ne afersi te cilit ndodheshte vari i nje personi tjeter dhe ne mbishkrimin e tij shkruhej " Ketu pushon X.Z, Baba i mire dhe burre i drejte", dhe e ze gjumi ne kete vend.

NE mes nate nje dridhje e tokes e zgjon nga gjumi, dhe shikon se si varri i X personit hapet. Ky i vdekuri cohet dhe mer nje gurr dhe i shlyn fjalet ne mbishkrimin e tij te shkruajtura nga dikush tjeter, dhe pastaj me majen e gishtit fillon dhe shkruan te verten " KEtu pushon X.Z. njeri i keq, i cili e rifte gruan e tij per qef dhe femijet i lente pa buk per deshire te tij".

Kur e shikon kete i shkon nder mend se edhe gruaja e tij eshte cuar dhe tani shkruan te verten tek mbishkrimi i saj. Dhe fillon te vrapoj si i cmendur ne drejtim te varrit te saj dhe arrin tamam ne momentin kur gruaja e tij mbaron me shkruarjen e te se vertetes ne mbishkrimin e saj, ku lexoj " KETU PUSHON X.Y. NJE DITE ME SHI DOLI NGA SHTEPIJA ME QELLIM QE TE TRADHETOJ BURRIN, NGA SHIU U LAG, U SEMUR DHE VDIQ"

Pak a shum kjo eshte ngjarja qe pershkruhet ne ate novelen e Molerit, emri i te ciles nuk me kujtohet, por ama eshte nje pasqyre e asaj qe quhet "dashuri e vertete"!

GV_USA
    P.S. "Dashuri e vertete ndoshta ekziston por edhe me mijera vite drite larg nesh"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 08-06-2009 më 11:17
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  5. Nëçmimi eliminon dashurinë!
    Nga Davius në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 19-07-2005, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •