Close
Faqja 15 prej 23 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 223
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Nostalgjia nuk është Atdhe, por votra ku ka lind Mëmë e at.

Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    1.Poqëse erdhët në Atdhe duhet të fjaloseni 5-10 në ditë me njerëz të ndryshëm.
    2.Poqëse erdhët në Atdhe duhet të ndëgjoni fjalët rutinore : Korrupsioni,Varfëria, Krimet etj.
    3.Poqëse erdhët në Atdhe do kaploheni nga Kriza (financiare).
    4.Poqëse erdhët në Atdhe do kaploheni nga Korrupsioni
    5.Poqëse erdhët në Atdhe është e domozdoshme të shikosh në televizior(Tv) së paku 50-60 herë Kryeministrat (KryeKriminelët) dhe politikanët të tjerë.
    6.Poqëse erdhët në Atdhe është e domozdoshme të flisni 100herë për Politikanët (Kriminelët) . Gjë e cila të acaron
    7.Poqëse erdhët në Atdhe nuk do keni mundësi të jeni të qetë në një vend të qetë.
    Dhe
    8.Poqëse erdhët në Atdhe do pendohin (gjth jetën) për çfarë erdhët.

Pra :

Më mirë është të qëndroni atje ku jeni sepse nga atje duket më bukur dhe po që se erdhet do jeni pishman ose më mirë do gaboni.

Me Rrespekt : ILMGAP

1. Po qe se erdhe në atdhe, do e gjejë nënën e babin qe donë fëmijën e vet deri në çmenduri.
    2. Po qe se erdhe në atdhe, do të takosh mikun e jetës duke të pritur me një thirrje: o ku je miku/e im/e i/e dashur, zemra ime, shpirti im, drita e syve të mi !
    3. Po qe se erdhe në atdhe, pinë ujë dikur në kroin e “popit”, tani në kroin e “pavarësisë”, ah uji i pastër si bilur, i shndritshëm si xhevahir, uji i cili jo qe të bie në ballë, por ta freskon trupin dhe shpirtin.
    4. Po qe se erdhe në atdhe te pret shoku/shoqja e bankës së shollës, vëllai i mëhallës, miku i vendlindjes duke thirrur me një gjuhë të pastër SHQIPE: “ku je mik i dashur !” .
    5. Po qe se erdhe në atdhe, fëmija të thërret NËNË, BABI !
    6. Po qe se erdhe në atdhe, mesa dhe nipi të thërret : GJYSHEEE ! GJYSHIII !
    7. Atdheu është për njeriun punëtor, të urtë, të mençur, të dashur dhe më në fund të Zotit. Nuk thuhet kot: Zoti të ka falë, por edhe ta ka dhënë igiden”
    8. Atdheu donë zemërgjerësi nga i/e dashura e tij, donë respekt, urti dhe mençuri.
    9. Njeriu i mençur thotë: “mos shiko çfarë ka bërë atdheu për ty, por shiko çfarë ke bërë ti për atdheun !”
    10. Nuk jam as Naimi as Çajup e as “auslenda” qe të vuaj nga nostalgjia. Por, kam lind në ATDHE, jetoi në ATDHE dhe do vdes në ATDHE !
    Thuhet në një fjalë popullore: "katuni qe shihet kallauz nuk don !"

Edhe unë ju përshëndes
    Ndryshuar për herë të fundit nga salihaj : 19-03-2010 më 18:25

sepse atje femijet skan te ardhme,sepse atje nuk respektohen te drejtat e njeriut ,sepse, qe te mbarosh nje pune ne zyre duhet te harxhosh 1 muaj nga jeta tende duke ju shpjeguar se cfare do ,sepse pagesat jane shume te ulta,sepse kur bie shi tjetri me makine ta pellcet balten ne fytyre pa i interesuar se je njeri,ju thua freddo dhe te siellin capucino te ngrote me akull.....aman ku ta fillosh e ku ta mbarosh
    une per vete vetem se me mer malli per shtepine qe u rrita dhe per sokaket qe eca hapat time te para se sa per njerzit as qe dua ti shikoj.....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    sepse bujku dhe puntori nuk kan kurfar te drejte...
    e bujku edhe puntori me punen e tyre e ndertojn shtetin ...

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    E c'të thuash ....
    Mund të themi që fenomene të tilla ndodhin me tonelata në vendet perëndimore. Psikopatia nuk është raciste në këtë aspekt.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    E duam atdheun, por jo të jetojmë në të. Pse?
    Që ta ndihesh me shume mungesen e atdheut dhe te permallohesh per të!

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

..Sepse vëlli im...!

Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    sepse atje femijet skan te ardhme,sepse atje nuk respektohen te drejtat e njeriut ,sepse, qe te mbarosh nje pune ne zyre duhet te harxhosh 1 muaj nga jeta tende duke ju shpjeguar se cfare do ,sepse pagesat jane shume te ulta,sepse kur bie shi tjetri me makine ta pellcet balten ne fytyre pa i interesuar se je njeri,ju thua freddo dhe te siellin capucino te ngrote me akull.....aman ku ta fillosh e ku ta mbarosh
    une per vete vetem se me mer malli per shtepine qe u rrita dhe per sokaket qe eca hapat time te para se sa per njerzit as qe dua ti shikoj.....
    ...Sepse vëllai im i nënës dhe i babit, pasi që përfundova me fakultet me përndoq nga shtëpia. Unë dola në qytet. Pasi që u punësova, ja shtrova rrugën deri në derë të shtëpisë, qe as kadillakut mos me ja prishë tymin e duhanit, ja bleva (sigurova) traktorin me të gjitha paimet e mundshme pa e shpenzuar ai asnjë lek, kjo ishte e dyta herë qe i kam paisur vëllazërit me paime të tilla. I shiti të gjitha. Sot ka 50 ha tokë, shtëpinë, ndërsa është përson qe kërkon lëmoshë nga vëllazërit e vet që gjenden në Gjermani, Zvicër e gjetiu. Nëse dikush beson në Zot "të tillët edhe Zotit i nxjerrin telashe !"

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    jeta eshte e veshtire kudo qe te jesh
    , me perpara njerezit vuanin per buken e gojes , ndersa sot nuk po vdes njeri nga uria
    vetem se jeta eshte bere shume me shume e veshtire dhe keto e veshtiresojne njerezit me marredheniet e tyre dhe sjelljet e tyre te vrasin

i/e regjistruar Maska e Kaligula
    Anëtarësuar
    30-09-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    266
    Atdheu ?!!! Çfarë koncepti eshte ky ne boten ku jetojme sot, viti 2010 !

Atheu për mua mblidhet ne ato pak njerez qe une njoh, familja, miqte apo të afërmit e mi dhe nje pjesë e tyre ndodhen jashtë per te punuar dhe për mendimin tim skane pse te kthehen ne këtë copë tokë të harruar nga zoti .......

"Guri i rëndë zë vend ku ta hedhësh "

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Ashtu është...

Citim Postuar më parë nga Kaligula Lexo Postimin
    Atdheu ?!!! Çfarë koncepti eshte ky ne boten ku jetojme sot, viti 2010 !

Atheu për mua mblidhet ne ato pak njerez qe une njoh, familja, miqte apo të afërmit e mi dhe nje pjesë e tyre ndodhen jashtë per te punuar dhe për mendimin tim skane pse te kthehen ne këtë copë tokë të harruar nga zoti .......

"Guri i rëndë zë vend ku ta hedhësh "
    "Vend i harruar nga Zoti është propagandë e njerëzve të mençur ! Ata vinin në Shqipëri e Kosovë, ushqehen me ushqim shpirtërorë duke shikuar djem e goca të bukur e të bukura, shfrytëzojnë bukuritë natyrore qe rrallë kush i ka të gjitha në një vend aq të vogël, më në fund mbushin xhepat me para të majme dhe ja therin për në vendlindjën e vet. Pastaj thonin "Vend qe e ka harruar Zoti !" Ju thatë shumë mirë: "ca miq e të afërm... " Sepse nuk e njihni mirë "këtë copë tokë". Unë them ndryshe: Tokat shqiptare janë mrekulli botërore, sepse unë jam 65 vjeç. Përveç Çamerisë, cep me cep i kam shkelë këto troje, andaj nuk mund ti përshkruaj as popullin e mrekulluar nuk mund ta përshkruaj ! Jam i bindur që çdo popull kur kishte me qendru 100 e ca vite nën sundimin e një populli tjetër kishe mu asimilu. Ja dhe një krahasim me një mesazh të shkrimtarit të "famshëm" Franc Kafka i cili sa ka qenë në hovë të madh rinorë dhe me para nuk ka dijtë se çfarë të bëjë, ka lënë gocën në prostitucion, ndërsa gruan dhe djalin duke kërkuar lëmoshë nëpër rrugë. Para se me vdekë, shokut të tij qe ka qenë në biruc me te ja len këtë mesazh : Pasuri ma e madhe e njeriut është familja !" (Kjo ka qenë shumë vonë për te). Unë këto i kam lexuar herët si i ri, andaj ashtu me ka dalë. Unë flas në cilësinë e një njeriu 65 vjeçar, këtë e përserita për arësye se njeriu e kupton jetën në moshë më të madhe, mirëpo edhe sa ka intelegjencë dhe sa ka provojë jetësore. Kërkoi falje duke Ju përshëndetur.

Per mendimin tim ne vend te huaj rrenjet mbesin permbii dhe e jo nen dhe sa per thenjen e (Kaligula-s nese se gaboj emrin sory) "guri peshon ku ta hedhesh" mendoj qe sesht aspak e vertet sepse po ta levizesh nje her nga vendi heren tjeter me i leht Gjithe te mirat te gjith bashkatdhetareve tan kudo qe jan dhe shum suksesee ne qdo aspekt,deshta ta cek se esht hera e par qe shkruaj ne ket forum dhe nuk e dija sakt ku duheesha te ju shkruaja dhe pas ketij mesazhi tim ku do te me kthehej nje pergjigje nga te tjeret nese mund dikush te me udhezoj qao qaoo

Faqja 15 prej 23 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  2. Si ta jetojmë Javen e Madhe?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  3. Dashuria në dy kohë
    Nga whisper në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 13:31
  4. Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 17:10
  5. Pse jetojme?
    Nga Failed Rapper në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 05-07-2003, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •