Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 223
    Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    [QUOTE=Kasumi;2588015]
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    Ne ditet e sotme nuk eshte me e lehte te thuash Atdhe.

Secili prej nesh zgjedh ate qe mendon se do e arrije. Por nuk ke cti thuash nje njeriu qe vuan nga varferia, eshte i detyruar te mergoje, ngaqe kushtet ku ai ka qene nuk e lejojne te banoje aty. Sipas meje eshte mire kur njerezit respektojne deshiren e njeri tjetrit.[/QUOT
    por nje gje nuk duhet harruar se po te mos ishte diaspora shume me keq do ishin punet ne trojet prej nga kemi arrdhur me deshire do te jetoja ku kam lindur por ne anen tjeter krenohem me ate qe kam bere per familjen time ndoshta edhe nje ndihmese per solidaritetin arsimin luften si shumica e shqiptareve qe bene kete duke filluar me 3% vendlindja therret atdheu ne rrezik e shume te tjera me te cilat mjete te tubuara nje pjese e ketyre aktivisteve ndoshta edhe i keqperdoren por le te mbetet kjo ne ndergjegjjen e tyre .

Nuk ke cte thuash vetem
    Shpresojme qe te gjithe te jene mire kudo qe te jene, nuk mbaj anen une, te gjithe jemi te vuajtur. Keshtu e do kjo jete.

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    O miku im, eshte ceshtje rehati 360°. Dashuria per Shqiperine eshte si te dashurohesh me nje kurve, shume e rrezikshme. Te ndjekesh dashuri te tilla, ke shume mundesi qe te lendohesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Boy : 06-02-2010 më 00:33
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Ky është atdheu

Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Prej kohësh kam menduar ta hap këtë temë, por bija në siklet si ta titulloja. Një herë më shkoj ndërmend ta titulloja:
    1. Kush po na vret dashurinë për atdheun. ( prej kësaj hoqa dorë se m'u duk fort e ashpër )
    mandej mendova ta titulloja pak si në stilin folklorik "Larg syshë, por afër zemrës"... edhe prej kësaj hoqa dorë...

Ajo që më shtyri për ta hapur këtë temë qe rasti pasi lexova temën "Cka më mësoi emigrimi". Nga shkrimet pashë se të gjithë kishin nostalgji për atdheun, natyrisht siç kam edhe unë, por asnjërin nuk e pashë të thoshte se do të kthehem në atdhe, ashtu siç nuk po bëj as unë. Paramendo sa e vështirë është të kesh dashuri kaq të madhe për diçka dhe nga ana tjetër mos të bësh ballë ta realizosh ( duke duruar 100 mënxyra në dhe të huaj).

Vallë ku është arsyeja?

Thuajeni hapur!

Me nderime,
    Adem Gashi, mësues
    Danimarkë
    Lexojeni këtë shkrim tragjik http://www.forumishqiptar.com/showpo...38&postcount=1 dhe trishtues
    Të afërme të tyre u shpreh ngushëllime.
    Ky është atdheu ynë!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Sepse nuk me ofron gjerat elementare , drite, uje, siguri.

Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Sepse nuk me ofron gjerat elementare , drite, uje, siguri.
    Kjo e fundit është më e rënda!

Ja pra, ky është atdheu ynë

Citim Postuar më parë nga [MaRiO] Lexo Postimin
    Ne Mengjes Te 19.3.2010 Nje Grabites, Nje Djale Mbasi Grabiti 1000 euro Ne Bank Nga Frika Mos E Kap Policia Merr Peng Nje Vajze duke e Kercenuar Me Pistolet forca te shumta policie mblidhen ne vendin e ngjarjes tentuan shum here te nderhynin por pa rezultat vetem tani mbasi grabitesi ngriti pistoleten lart policia arriti qe ta kap grabitesin dhe te liroj vajzen
    E c'të thuash ....

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    ...keshtu do shkojme ne Europe...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    ka edhe ne shqiperi pune, por eshte e keqja e shqiptareve qe me pare pranojne te lajne banjot e botes sesa te punojne ne vendin e tyre, se shofin komshin qe nuk puno, dhe thojne me vete pse te punoj une. a e kuptoni ku du me dal.

me fal por un ste kuptoj ose memire sjam dakort me cthua ti

nuk e di me ca bazohesh pasi isha vet ne shqiperi tani afer edhe ishte vertet
    nje varferi e madhe e njerzve qe jetonin atije

njerit qe atije jan mire jan ata qekan biznes ose me mire nje pjestar te familjes
    ne emigrim ups se harova jan politikanet mafja reale shqiptare

un mendoj qe vendi me ideal qe te jep mundesin te jetosh edhe te behesh dicka
    eshte usa pastaj vin europa

gjith te mirat
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    E c'të thuash ....

E c'do te thuash me te ti mo Demo? Vendi jone mund te kete nje mije e nje te zeza, po qe te thuash se nuk jetohet diku vetem se dikush tentovi te vidhte nje banke apo dy, a tre, ne ate vend, me duket disi absurde. Kjo e jotja i bie njesoj si te thuash: ''Pse te qellovi nje femer travesti, nuk duhet te shkosh me me femra te tjera. Po dreqi e mori, futi doren poshte heres tjeter direkt, dhe ja ku i zgjidh misteri. ''

Behuni nje cik me pozitive mo, si ti dhe kjo teto Vera. Jo kaq te ceket e negativ, se s'jeni as adoleshent.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

po e përsërit edhe një herë atë që kam thënë:

Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    E c'do te thuash me te ti mo Demo? Vendi jone mund te kete nje mije e nje te zeza, po qe te thuash se nuk jetohet diku vetem se dikush tentovi te vidhte nje banke apo dy, a tre, ne ate vend, me duket disi absurde. Kjo e jotja i bie njesoj si te thuash: ''Pse te qellovi nje femer travesti, nuk duhet te shkosh me me femra te tjera. Po dreqi e mori, futi doren poshte heres tjeter direkt, dhe ja ku i zgjidh misteri. ''

Behuni nje cik me pozitive mo, si ti dhe kjo teto Vera. Jo kaq te ceket e negativ, se s'jeni as adoleshent.
    Jeta është gjithqysh o endeless. Ne kemi një fjalë të urtë që thotë: "Jeton bleta në majë të malit, jeton dhe miza nën bisht të kalisht"! ( unë e thashë nën bisht të kalit, duke i ikur origjinalitetit, duke e zbutur shprehjen,por besoj se e merr me mend se si quhet "nënbishti" i kalit!!)

Zgjidh e merr!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 19-03-2010 më 12:19

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  2. Si ta jetojmë Javen e Madhe?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  3. Dashuria në dy kohë
    Nga whisper në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 13:31
  4. Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 17:10
  5. Pse jetojme?
    Nga Failed Rapper në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 05-07-2003, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •