Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Mikrotik!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833

Mikrotik!

Me duket se kam probleme me mikrotik-un.
    Kete e verej, pasi dua te bej disable nje IP, PC qe bej disable ka internet!
    Po ashtu i bej Drop all P2P, nuk ndodh asgje. Bitorrenti, vazhdon te funksionoje!
    Por kam frike se pervec kesaj, mikrotiku mund te mos me bej kufizimin e internetit.
    Pervec kesaj dua te di sesi te bej IP qe si kam ne rrjet disable me komand te thjeshte.

Jam munduar tek IP - Firewall - Filter rules... sct dst , IP e fillimit dhe e mbarimit dhe drop, procesi, por prape sme ndodh asgje ...

Mundeni te me ndihmoni!?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-06-2008
    Postime
    6
    Bej Ip statike ne ARP list dhe pastaj bej interfac-in "lan" reply-only. keshtu do te kene internet vetem ip qe ke bere statike ne arp list

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833

Kjo eshte Winbox-i, por s'arrita te kuptoj qe te ARP list, te bej IP statike. mos valle, me duhet te shtoj IP, qe kam ne LAN?
    Une kam edhe te tjera IP, qe sjane ketu tek ARP, dhe kur klikoja tek Plusi (+), me dilte qe duhet te shkruaja nje tjeter IP.

Si eshte procedura?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-03-2007
    Postime
    26
    Prsh all
    Problemi qendron edhe tek vendosja e ip ne mikrotik tek ip e klientit duhet te besh ip me /30 jo me /24 cfar na tregojne keto dy gjera , /30 nuk lejon qe te nderroje ip klienti dmth kufizon ip ndersa kur ka ip ne fund /24 dmth qe ip i ke te pa limituara dmth klienti nderron ip edhe te vjedh netin atehere ti duhet te besh kete gje cdo ip qe te shtosh duhet bere me /30 ne fund
    pasi te shtosh nje ip shkon tek ARP dhe te del aty ip bashke me MAC adres te kartes rrjetit te pc klientit , klikon dy here mbi ip qe te shtohet tek ARP te del nje tabele i bie tabeles COPY pastaj APPLY dhe ne fund ok , ne kete rast edhe sikur te nderroje ip klienti nuk te vjedh internet sepse ja ke percaktuar ip bashke me MAC adres bashke ne server , pra ip qe shtohet ne server mikrotik tek ARP dhe qe nuk e ke bere COPY , APPLY dhe ok kane nje D para ip pastaj MAC adresa , shpresoj qe te beje pune.
    Shnet e jet dhe euro sa me shum .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga lezha-city Lexo Postimin
    Prsh all
    Problemi qendron edhe tek vendosja e ip ne mikrotik tek ip e klientit duhet te besh ip me /30 jo me /24 cfar na tregojne keto dy gjera , /30 nuk lejon qe te nderroje ip klienti dmth kufizon ip ndersa kur ka ip ne fund /24 dmth qe ip i ke te pa limituara dmth klienti nderron ip edhe te vjedh netin atehere ti duhet te besh kete gje cdo ip qe te shtosh duhet bere me /30 ne fund
    pasi te shtosh nje ip shkon tek ARP dhe te del aty ip bashke me MAC adres te kartes rrjetit te pc klientit , klikon dy here mbi ip qe te shtohet tek ARP te del nje tabele i bie tabeles COPY pastaj APPLY dhe ne fund ok , ne kete rast edhe sikur te nderroje ip klienti nuk te vjedh internet sepse ja ke percaktuar ip bashke me MAC adres bashke ne server , pra ip qe shtohet ne server mikrotik tek ARP dhe qe nuk e ke bere COPY , APPLY dhe ok kane nje D para ip pastaj MAC adresa , shpresoj qe te beje pune.
    Tek Ip Addresses une e bera /30, por me iku interneti ne salle, me pas!
    dhe ia ndryshova prape me /24.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The Pathfinder : 22-06-2009 mė 06:50

Tema tė Ngjashme

1. Si tė konfigurojmė njė MikroTik Router
    Nga GuJack20 nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 02-04-2014, 15:56
  2. Si tė konfiguroj Mikrotik pėr kufizimin e bandwidth?
    Nga IL_DON nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-03-2011, 20:11
  3. Konfigurimi i Mikrotik 2.9.2
    Nga x-e-n-i nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-06-2009, 18:26
  4. Si tė kufizoj lidhjet nė Mikrotik?
    Nga BlackRain nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 02-06-2009, 12:07
  5. Mikrotik multiple WAN failover?
    Nga qoska nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-08-2006, 16:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •