Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 85
    Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Mr_zeid me vjen keq per aventuren e hidhur qe keni kaluar ne shqiperi.
    Un per vete skam kaluar asnjehere me traget ,asnjehere.
    Me avjon jam per du ore ne shtepi.
    Qe kur eshte vendosur drejtor nje gjerman ne aeroportin e ri te nen terezes cdo gje shkon mire.
    Me ndodhi nje dicka ne 2007 me te drejte plackat me arriten ne trasportierin te fundit,por per fajin tim qe skisha deklaruar qe ne valigje kisha nje pushke uji te (cmuntuar)kishin thyer dryrin te du valigjeve per te kontrolluar pushken car ishte,por asgje nuk me kishin prekur e hapem me punojsin e aeroportin te cilit i bera direkt te ditur dryret e prera.Me futi ne zyre...shum gjentil.Ishin me korrekt atje se ne Itali!
    Ngajehere ne Shqiptaret futemi ne disa situacione te veshtira vet ,kur shum mire mund te zgjedhim ruge te tjera,e kjo vlen per shum situazione .
    Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altint71 : 03-06-2009 mė 09:10

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anėtarėsuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga Genna Lexo Postimin
    Kuptoj shume mire urrejtjen qe eshte krijuar mbi Mr_Zeid, dhe ne kemi nje fakt te till......

Nuk paguam doganen per (mallra) po per nje "NENE ME FEMIJE"

Ne 2004 erdhem ne Shqiperi per pushime, jo nga Durresi po nga Rinasi me avion. Mbasi u ngitem ne avion shikojm dy polica qe po shoqeronin nje grua me nje femije, dhe degjuam qe femija foli Shqip, Mami duke qen Nene vet ju afrua dhe bisedoj me kete gruan. Ishte nga nje fshat i Tepelenes dhe asnje familiar nuk ishte ne dijeni per kthimin e saj. Mami i premtoj qe ne do ta ndihmonim, kur mbritem ne Rinas ne kaluam ndersa kete gruan me femij e mbajten, Mami u be merak se po kalonte shume kohe, atehere Babi shkoj te pyeste tek zyra e policis, ata i than qe nuk mund ta lejojn keshtu te iki se duhet paguar nje gjobe per shkelje kufiri te paligjshme, Babi u nxeh dhe i tha qe atehere duhet ta pagojm te gjith kete gjobe se asnje nuk ka dal nga ky shtet me ligj te gjth kemi ikur pa ligj nga ky shtet, atyre siduket nuk ju erdhi mire dhe i kerkuan dokumentin Babit tim, hahaha hahaha hahaha. dhe i than qe te priste jasht, pastaj mbas kaq kohesh qe nuk vinte asnje Babi shkoj perseri tek ata, dhe nje polic aty i tha qe po te duash te mbarosh pune shpejt me jep mua 200 euro dhe e rregulloj une me ata, Babi tha une per vete nuk kam bere gje, thjesh inetresim per nje grua me femij qe duam ta ndihmojm, atehere qe ajo grua mos te torturohesh me me femijen Babi pagoj 200 euro, dhe per 5 min sollen ate gruan me femijen, dhe dokumentin e Babit. Kur po dilnim nga rinasi nje polic na tha qe duhet te kontrolloj bagazhin, aty Babi u nxeh dhe i tha qe kur nuk me kontrolluat qe kur zbrita nga avioni ketu nuk do me kontrolloni, dhe polici i tha: ahhh jo? e shikojm kete pune, Vellai im u nxeh dhe i tha Babit tani boll me keta polic te flliqur marrim ambasaden ne telefon, dhe ata e drodhen muhebetin, njeri nga ata tha: po jo keta jo ate grupin tjeter ju thash te kontrollonit, dhe na kerkuan falje. Po Babi ishte i sigurt qe e beren ngaqe moren vesh qe pagoj aty brenda 200 euro dhe than hajde po i nxjerrim dhe ndonje euro me teper, po nga qe do merrnim ambasaden u tremben.
    Dhe me se fundi ikem......po nuk me pelqeu veprimi i tyre, sidomos tek nje emigrant Nene me femije, gje qe vet ata duhet ta ndihmonin jo ta mernin neper kembe.

Faleminderit....

ketu vertetohet ligji i xhungles qe ekziston ne shqiperi, mos te shofin pak te dobet se te shqyenje te gjalle! qenei monstruoze!
    failure is not an option!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Sa perciptas i shikoni gjerat more, puna nuk eshte vij apo jo un me ne shqiperi, por ajo qe un mundohem eshte, ta kuptoni se duhet ngritur zeri dhe ankuar ne qeveri per zhdukjen e ketyre ligjeve prej idjotesh.
    Nuk e kupton qe politikanet epushtetaret jane armiqte? SI mund te ankohesh tek ai qe t'i shkakton problemet? Ketu duhet protesta masive per t'i hedhur ne det politikanet tane!

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Nuk e kupton qe politikanet epushtetaret jane armiqte? SI mund te ankohesh tek ai qe t'i shkakton problemet? Ketu duhet protesta masive per t'i hedhur ne det politikanet tane!
    Une mendoj qe kur t'jemi me nerva duhet t'i gjuajme me veze te prishura dhe domate te kalbura ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anetare World Forum Maska e Genna
    Anėtarėsuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294
    Citim Postuar mė parė nga altint71 Lexo Postimin
    Mr_zeid me vjen keq per aventuren e hidhur qe keni kaluar ne shqiperi.
    Un per vete skam kaluar asnjehere me traget ,asnjehere.
    Me avjon jam per du ore ne shtepi.
    Qe kur eshte vendosur drejtor nje gjerman ne aeroportin e ri te nen terezes cdo gje shkon mire.
    Me ndodhi nje dicka ne 2007 me te drejte plackat me arriten ne trasportierin te fundit,por per fajin tim qe skisha deklaruar qe ne valigje kisha nje pushke uji te (cmuntuar)kishin thyer dryrin te du valigjeve per te kontrolluar pushken car ishte,por asgje nuk me kishin prekur e hapem me punojsin e aeroportin te cilit i bera direkt te ditur dryret e prera.Me futi ne zyre...shum gjentil.Ishin me korrekt atje se ne Itali!
    Ngajehere ne Shqiptaret futemi ne disa situacione te veshtira vet ,kur shum mire mund te zgjedhim ruge te tjera,e kjo vlen per shum situazione .
    Pershendetje
    Pershendetje...

Ne 2004 nuk ishin keshtu, dhe aq me teper qe nuk behesh fjala per nje valixhe, po per nje Nene me Femije, qe po vini te kthyer nga nje shtet tjeter. Megjithate ka raste te ndryshme dhe te gjitha pak a shume jan prekese, se ne radhe te pare jemi njerez jo gura, ata mendojn qe prinderit tane i gjejn leket ne rruge ketu, dhe o burra tju heqin ca lek, dhe keto gjera i bejn me teper me Shqipetarin se me turistat kan frik, se dhe ne sa do merrnim ambasaden na kerkuan te falur menjeher.

Faleminderit..
    Jam Krenare Qe Jam Shqipetare

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    Nuk e di se kush eshte moderator ne kete teme,dhe pse eshte fshire shkrimi im i meparshem!!???
    Ose ne te kundert te dashur moderatore,na thoni qe te mos shkruajm me dhe beni vete pergjigje dhe pyetje.

Per Mr Zeid.
    Degjo or djale,nuk e di se ku jeton dhe cfare Nenshtetsie ke??
    dihet qe shqiperia eshte shume mbrapa ne cdo aspekt,ku rreth 7 % e ligjeve ose vendimeve ligjore zbatohen,por po te isha une ne Vendin tend,dhe nqs do te kisha pashaporten Americane,do tja kisha plasur kokes doganierit dhe drejtorit te portit bashke,sa ti dilnin trute nga vendi,dhe pastaj do te kisha njoftuar ambsaden e vendit qe ME MBRON,dhe do ta kisha bere problem.(se na rrofte qe jemi shqiptare me emer dhe nenshtetas te huaj,JAM KRENAR QE JAM SHQIPTAR)
    Nje rast kam dhe une ne aeroport ne vitin 2008,kur me nje mikun tim Rus,qe vinte per here te pare ne shqiperi Polici yne,me thoteo ky per ca vjen,oouuu dhe ti paske pasaporte******(te huaj me nje fjale),oooooouuuuuuuuuuu,pse i thashe nuk te pelqen pasaporta ime e re???? nqs ke ndonje gje me kete pasaporte prit se po njoftoj Ambasaden time dhe e zgjidhin ata kete pune.jo jo un nuk thashe gje.....e bla bla.

Pra i dashur Mr Zeid,shpresoj mos te kesh paguar 3-4 milione leke per cdoganimin,por ki parasysh qe rradhes tjeter ti ose kushdo qe vjen ne Shqiperi,kur te shohe ndonje gje qe nuk shkon personalisht me ju,mos e mbani gojen vetem per buke.
    Tung

Anetare World Forum Maska e Genna
    Anėtarėsuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294
    Citim Postuar mė parė nga Syte_e_Tigrit Lexo Postimin
    Nuk e di se kush eshte moderator ne kete teme,dhe pse eshte fshire shkrimi im i meparshem!!???
    Ose ne te kundert te dashur moderatore,na thoni qe te mos shkruajm me dhe beni vete pergjigje dhe pyetje.

Per Mr Zeid.
    Degjo or djale,nuk e di se ku jeton dhe cfare Nenshtetsie ke??
    dihet qe shqiperia eshte shume mbrapa ne cdo aspekt,ku rreth 7 % e ligjeve ose vendimeve ligjore zbatohen,por po te isha une ne Vendin tend,dhe nqs do te kisha pashaporten Americane,do tja kisha plasur kokes doganierit dhe drejtorit te portit bashke,sa ti dilnin trute nga vendi,dhe pastaj do te kisha njoftuar ambsaden e vendit qe ME MBRON,dhe do ta kisha bere problem.(se na rrofte qe jemi shqiptare me emer dhe nenshtetas te huaj,JAM KRENAR QE JAM SHQIPTAR)
    Nje rast kam dhe une ne aeroport ne vitin 2008,kur me nje mikun tim Rus,qe vinte per here te pare ne shqiperi Polici yne,me thoteo ky per ca vjen,oouuu dhe ti paske pasaporte******(te huaj me nje fjale),oooooouuuuuuuuuuu,pse i thashe nuk te pelqen pasaporta ime e re???? nqs ke ndonje gje me kete pasaporte prit se po njoftoj Ambasaden time dhe e zgjidhin ata kete pune.jo jo un nuk thashe gje.....e bla bla.

Pra i dashur Mr Zeid,shpresoj mos te kesh paguar 3-4 milione leke per cdoganimin,por ki parasysh qe rradhes tjeter ti ose kushdo qe vjen ne Shqiperi,kur te shohe ndonje gje qe nuk shkon personalisht me ju,mos e mbani gojen vetem per buke.
    Tung

Pershendetje....

Plotesisht dakord me mendimin e Tigrit.
    Jemi ne ata qe i mbushim me lek, se nuk na pelqen te vonohemi neper dpgana, po po te lexoni ne historin qe Ju trogova me siper, kjo gje ndodhi dhe me ne.
    Mbasi Vellaim i tha Babit do marr ambasaden dhe ishte me celular ne dor ata beren sikur kishin ber gabim personash, dhe na kerkuan falje.
    Mire shume do ishe qe meqe ata nuk gjen rrugzgjidhjen per ne, le ta gjejm vet ne emugrantet duke njoftuar ambasadat sipas shtetteve qe vijm.

nqs do te kisha pashaporten Americane,do tja kisha plasur kokes doganierit dhe drejtorit te portit bashke,sa ti dilnin trute nga vendi,dhe pastaj do te kisha njoftuar ambsaden e vendit qe ME MBRON,

Nuka eshte absolutisht mire te arrijm te bejm kete gje, qe te denancojm ne ambasad te huaj nje patriotin tone, po ama ata ( dogana ) qysh e bejn te rrjepin e te vjedhin nje patriotin e tyre? Ne nuk jemi Shqipetar qe vime ne shtetin tone?

Faleminderit....
    Jam Krenare Qe Jam Shqipetare

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    un me rinasin kurre skam pasur probleme..
    ne asnji kohe e pamvaresisht kush ka qen qeverria..
    po dhe ne tragete skam pas problem.. por e di se shum njerez gjejn belane.. sidomos kosovaret..
    po rinasi eshte bere fantastik fare..
    bravo personeli..

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Shqiperia po ecė pėrpara dhe ėshtė mirė!
    Pėrvojat e mia me doganėn shqiptare datojn qė nga viti 1994, vit ku me vizė tė rregullt nuk mund tė kaloje rinasin pa dhėnjen e mitos!
    Nė Durrės ishte edhe mė keq; tollovi, britma, gjoba. Kur dilja me makinėn e gjerė sa tė dilja fare nga Porti nja dhjetra kontrolle me polic dhe qė tė gjithė kėrkonin:
    " O para pėr lalen o nė daē pėr salen".

Ishin fillimet.
    megjithėse pėrjetoja kėtė gjė s'mund tė mendoja asnjėherė tė ikja pėr tjetėr rrugė sepse kėtė tė vetmėn e ėndėrrova qė kur jetova.
    E tash t'i kthehemi tė tashmės

Nė katėr vitet e fundit, nė Portin e Durrėsit ėshtė vėnė rregull. S'ka tollovi dhe britma; ska gjoba; s'ka kėrkes" o para pėr lalen o pėr salėn".
    Nė Bari tė Italis ka mė shumė parregullsi se sa nė Portin e Durrėsit. Fėmijėt e mij gjithnjė mė thonė: babi mė mirė nė Shqiperi se sa nė Itali".
    Tashti mė ,nuk pritet pėr tė dal me orė tė tėra por e zė radhėn ashtu siē del nga Trageti pėr tė hyrė nė kontrollin normal! Mė sė shumti mund tė presish njėzet minuta pėr tė kryer tėrė Formalitetet. Ata qė kanė pėr tė doganuar gjėra tė tjera donė mė shumė kohė.
    Para dy vitesh i thash doganierit nė Durrės:
    " O zotėri t'i vėni pak hudhra dikund sepse kam frikė qė do t'ju marrė sysh se pėr mrekulli jeni bėrė"!
    Tashti ne qė jetojm jashtė vendit sikur duam qė kur tė vajmė atje tė jemi mė tė priviligjuar ngaqė kemi mall pėr Atdhenė e Mėmėdhenė! Kush ka mall mund tė braktis Mėrgimin dhe tė kthehet nė Shqiperi!
    Nė tė gjitha vendet e Europės bėhet doganimi i Automjeteve qė barten nga Amerika!
    NJė kosovar qė kishte sjellė njė makin nga Amerika i ėshtė dashtė tė paguaj doganimin nė shumė prej 10.000 dollarėsh nė Kosovė! Po ashtu shumė shtrenjtė kushtojn doganimet nė Zvicėr, Gjermani, Itali, Francė.
    Shtetit nuk i intereson se sa e ke blerė ti makinėn, sa t'ka kushtuar ty makina; sa t'ka kushtuar ty Transporti?
    Kjo ėshtė Problem i individit!
    Shtetit i intereson makina, viti i prodhimit dhe taksa e pagimit tė doganės!
    Nėse Transporti nga Amerika kushton njė alamet Para kjo ėshtė pėrgjegjėsi e individit qė dėshiron tė tregojė " klasėn e tij" me sjelljen e njė makine amerikane nė tregun apo rrugėt e Europės!
    Nė fund tė fundit ka makina edhe nė Europė qė mund tė blihen dhe tė cilat s'ka nevoj me i transportuar nė Atdhe me Kontejnera!
    Doganimi i makinave bėhet njesoj me ēmimin e njetė si pėr atė qė sjellė makinėn nga Amerika si ay qė sjellė makinėn nga Italia apo edhe Greqia!
    Ajo se sa t'ka kushtuar Ty Transporti mė sė paku duhet t'i interesoj shtetit dhe doganės!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Pervoja ime me portin e durresit eshte shume e keqe por kjo ka ndodhur para me shume se 4 viteve dhe shpresoj te mos jet me ashtu.
    Qudirat filluan qe ne portin e barit faktikisht,edhe pse i kishum paguar biletat prap na i moren edhe ca lek ne emer te sherbimeve,pastaj kur u futem ne traget qe i ngjnte nje trgeti parahistorik u futem ne te si kafsh dhe per qudi une si patriot qe isha, ne ate koh luhej finalja e evropianit ne futboll ku luante greqia me nje ekip qe tani nuk po me kujtohet, per her te par ne jeten time pash shqiptaret e shqiperis benin tifozllek per greqin qe mua nuk me pelqente dot dhe seq me shkonte ta beja cop e grim at tv.
    Erdhi koha te nesemen per te zbritur pas nje maltretimi bukur te gjat dolem ne token shqipetare per her te par ne jeten time, dhe kisha emocione te perziera kolona e makinave ishte e gjat dhe nuk kuptoje arsyen,vetem ateher kur mu afrua nje goxha burr dhe me tha se duhet marr nje vertetim qe kemi hyr ne shqiperi,dhe ket mund ta bente po ky njeri,kuptohet nese jap lek dhe une refuzova.
    Shkoj ne sportel dhe qfar te shifesh grumbull njerzish qe shanin pa nderpre puntoret e sportelit dhe me te drejt e benin, sepse ata nuk u kryenin pune atyre qe ishin ne radh por atyre qe kishin marr lek dhe futeshin nga porta e prapme.
    Pas me shume se nje ore e mora kete vertetim (qe per mua i pa kuptimt sepse kisha kaluar 6 shtete dhe askush nuk me kishte pyetur per asgje)dhe mezi u futa ne makin prej lypsave qe kerkonin lek dhe fillova por pa shkua me shume se 20 metra prap me ndali nje polic dhe me tha se duhet te dezinfektohet makina ne nje pus qe kishin improvizua dhe ketu humba durimin.
    Si eshte e mundur qe njeriu te kaloj kaq shume shtete dhe te mos dezinfektohemi kurse ne shqiperi ne nje vend ku asgje normale nuk kishte kerkoni qe perendimoret te dezinfektohen kur te futen ne shqiperi ky ishte kulmi dhe krejt kjo me kushtoi diku 10 evro.
    Mendova qe mori fund odisejada por jo pa shkua shum me ndaloi ca cigare shites dhe me dhune tentuan qe ne tu blejm cigaret e tyre,dhe pasi nuk e bem ket na ofenduan rend,krejt kjo ndodhte ne prani te femijve te mij qe per gjith keto vite mundohesha ti bindi qe shqiperia eshte parajsa vet,por pasi e pan me syt e vet me nuk kam asnje mundesi qe ti bind per te vizitu prap shiperin.
    Vendosem qe te ndalojm pak ne pllazh te durresit,u akomoduam tek nje pronar privat dhe doren ne zemer njeri shume i mire i sinqert dhe mik prites(akoma kam kontakt me te),pasi shkuam ne plazh pam me syt tan tmerrin qe asnjeher nuk me kishte shkua ne mendje,nje pa pasterti totale edhe nevojat fiziologjike i kryenin ne uj,pelena te femijve rrinin mbi uj.ne plazh kishe rastin te shofesh edhe njerz me gomar qe benin trgeti mu para hundeve te policis.
    Pas presionit te femijve u detyrum qe pas dy dit qendrimi te udhtojm per kosove ne nje rrug qe deri ateher nuk me kishte rastesis ta shof ishte tmerr i vertet.Rruges na ndalonin femijt per te ju dhen lek ,kur arritem ne kufij policia shqipetare na u lut qe tu dhem lek shqipetar nese na kishin mbetur dhe pasi ju thash qe na i moren te gjith leket gjat rruges na uruan rrug te mbar,u futem ne kufirin e kosoves qe ate koh kontrollohej nga unmiku,por gjithmon kur eshte ne pyetje hajnia dalin shqiptaret ne sken ai pasi e kishte per detyr te me kethej kusurin e parave qe kisha pagua sigurimin me tha se nuk kam para te imta prandaj ose duhet te vazhdoja rrugen dhe te ja jap ket kusur,ose me tha prit ne diell deri sa te bej para te imta ,pra qellimi ishte plaqkitje.
    U futa ne kosove pas shume viteve dhe asgje te mbar nuk pash deri kur do te ndryshojm nuk di por se jemi jashte qdo norme normale kjo nuk ka dyshim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drenicaku : 19-06-2009 mė 04:10

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Terminal i ri pasagjeresh ne portin e Durresit.
    Nga DYDRINAS nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-05-2008, 09:05
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  5. Vidhet anija ukrainase nė portin e Durrėsit
    Nga ALBA nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-07-2003, 00:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •