Ndoshta e ke bere biznes futjen e makinave,nga dy per cdo muaj dhe te kane pikas....![]()
Wild and crazy can't be lazy
Ti Anesto na e mushe mendjen. Nqs e ke fjalen per ate nr jeshil po ta them qe eshte vari t_rapin. Pyeti njicik ato njerezit qe njef a kane dhone nonji lek per tu fut aty ku jane (nqs jane te dogana, antikontrabanda apo te SHIKU qe mbulom portin) po nonji lek a vazhdojne e japin anej nga Tirana.
Neper dogana, kush e ka per here te pare, nuk di rregullat apo ska lidhje a garantume qe do e haj njicik apo shume. Kush ka lidhjet ia fut shtetit.
Dy fjale per Brarin. Nuk e shte e vertete qe ne kohen e Dulles nuk ka pas dogane. Sigurisht problemi ska qene i mprehte po ka pas persona (bile dhe me b_ole) qe e kane honger me akuzen "Kontrbande me permasa te medha"
Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.
disa pergjigje ketu jane shume naive, dhe me ben shume pershtypje kjo pergjigje apo si duket u eshte trashe lekura dhe su ben me pershtypje se ca ndoth! Dmth zgjidhja sipas jush eshte te mos shkelim ne shqiperi ose nese shkelim ti bindemi kapricove te so called ligj MALIQI, no wonder qe jemi ne kete batak ne shqiptaret qe se mer vesh i pari te dytin se cdo njeri thote larg nga menderja ime! pa sensibilizim ska reagim dhe pa reagim ska ndryshim1
failure is not an option!
Kuptoj shume mire urrejtjen qe eshte krijuar mbi Mr_Zeid, dhe ne kemi nje fakt te till......
Nuk paguam doganen per (mallra) po per nje "NENE ME FEMIJE"
Ne 2004 erdhem ne Shqiperi per pushime, jo nga Durresi po nga Rinasi me avion. Mbasi u ngitem ne avion shikojm dy polica qe po shoqeronin nje grua me nje femije, dhe degjuam qe femija foli Shqip, Mami duke qen Nene vet ju afrua dhe bisedoj me kete gruan. Ishte nga nje fshat i Tepelenes dhe asnje familiar nuk ishte ne dijeni per kthimin e saj. Mami i premtoj qe ne do ta ndihmonim, kur mbritem ne Rinas ne kaluam ndersa kete gruan me femij e mbajten, Mami u be merak se po kalonte shume kohe, atehere Babi shkoj te pyeste tek zyra e policis, ata i than qe nuk mund ta lejojn keshtu te iki se duhet paguar nje gjobe per shkelje kufiri te paligjshme, Babi u nxeh dhe i tha qe atehere duhet ta pagojm te gjith kete gjobe se asnje nuk ka dal nga ky shtet me ligj te gjth kemi ikur pa ligj nga ky shtet, atyre siduket nuk ju erdhi mire dhe i kerkuan dokumentin Babit tim, hahaha hahaha hahaha. dhe i than qe te priste jasht, pastaj mbas kaq kohesh qe nuk vinte asnje Babi shkoj perseri tek ata, dhe nje polic aty i tha qe po te duash te mbarosh pune shpejt me jep mua 200 euro dhe e rregulloj une me ata, Babi tha une per vete nuk kam bere gje, thjesh inetresim per nje grua me femij qe duam ta ndihmojm, atehere qe ajo grua mos te torturohesh me me femijen Babi pagoj 200 euro, dhe per 5 min sollen ate gruan me femijen, dhe dokumentin e Babit. Kur po dilnim nga rinasi nje polic na tha qe duhet te kontrolloj bagazhin, aty Babi u nxeh dhe i tha qe kur nuk me kontrolluat qe kur zbrita nga avioni ketu nuk do me kontrolloni, dhe polici i tha: ahhh jo? e shikojm kete pune, Vellai im u nxeh dhe i tha Babit tani boll me keta polic te flliqur marrim ambasaden ne telefon, dhe ata e drodhen muhebetin, njeri nga ata tha: po jo keta jo ate grupin tjeter ju thash te kontrollonit, dhe na kerkuan falje. Po Babi ishte i sigurt qe e beren ngaqe moren vesh qe pagoj aty brenda 200 euro dhe than hajde po i nxjerrim dhe ndonje euro me teper, po nga qe do merrnim ambasaden u tremben.
Dhe me se fundi ikem......po nuk me pelqeu veprimi i tyre, sidomos tek nje emigrant Nene me femije, gje qe vet ata duhet ta ndihmonin jo ta mernin neper kembe.
Faleminderit....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Genna : 03-06-2009 mė 05:58
Jam Krenare Qe Jam Shqipetare
Pershendetje.
Falenderoj kete anetar per kete tem qe ka hapur dhe me vjen me te vertet keq qe kan gjobitur me nje shifer lekesh qe lexova pak me lart, nese mua do me kishte ndodhur kjo gje siq i ka ndodhur z.Mr_zeid, per mendimin tim un do veproja 2 her me keq, do jepja nje jevgu te durresit disa para qe ti bente keq ketit personi, dhe e kupton vet pastaj dhe nuk vepron me siq ka vepruar me kete person.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [LoTi] : 03-06-2009 mė 05:40
|- Mė Pikņj Njė Pik Loti, Nė Fņrm Realiteti -|
E ke gabim, un per here te pare shkela ne portin e durresit, ne jeten time.Dhe kjo do te jete dhe e fundit, te pakten sa te jene keto ligje ne fuqi. Un makinen time fare rehat mund ta kaloja nga greqi mali i zi itali etj. Por kjo nuk eshte zgjidhje, eshte ne dem te ekonomis te vendit, sepse ato para un urrej tja jap grekut italjani etj.
A ka ketu ne forum anetar, qe kane ide se cfar mund te behet per tu ankuar per keto ligje idjotesh, vellai im ne shiperi me tha te mernim "fiksin", por ishte vone puna kishte mbaruar.
... Edhe duan amnisti fiskale pastaj plehrat. Duan te ligjerojn leket qe i kan rrjep. Ju bofshin ilaēe ishallah ...
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
ehhh mor zoteri, po ske ci ben. Ketu ne Shqiperi keshtu eshte ne cdo fushe sherbimi qe mbulon shteti mor zoteri. Mos te rente halli te shkosh njehere ne spital sepse nuk te prek njeri me dore nqs nuk jep leke. Shko njehere ne gjykate dhe shihe cfare ankandi per leke behet, kush jep me shume fiton.
Nuk kemi cti bejme, kjo eshte Shqiperia qe e kemi ndertuar dhe qe e lejojme me ndergjegje te plote.
Krijoni Kontakt