Protesta kombëtare merr përkrahje më të gjerë
01/06/2009 17:57:09
Protesta mbarëkombëtare e paralajmëruar ditë më parë nga kreu i BDK-së, Hysni Shaqiri ka gjetur përkrahjen e disa partive më të vogla opozitare dhe shoqatave joqeveritare në veprojnë në Maqedoni .
Lideri i BDK-së, Hysni Shaqiri thotë se tani më është formuar këshilli organizativ i protestës që ka për qëllim barazinë e plotë juridiko kushtetuese të shqiptarëve në Maqedoni.
Në këshillin organizativë të protestës do të marrin pjesë me nga dy anëtarë, Shoqata e ish të Burgosurve dhe të Përsekutuarve Politik, Lëvizja Demokratike Shqiptare, Lëvizja Kombëtare Shqiptare për Iliridën, Bashkimi Demokratik Shqiptar, dhe Partia për Prosperitet Demokratik.
Nga Këshilli për Organizimin e Protestave, thonë se Këshilli Iniciativë, është obliguar që të ftoj edhe shoqatat dhe partitë tjera, që të mbështesin ngritjen e zërit kundër trajtimit të pabarabartë dhe padrejtësive të shumta, që u bëhen shqiptarëve në Maqedoni.
“Këshilli për Organizimin e Protestave, pas konsultimit edhe me subjektet tjera, që pritet të mbështesin protestat, së shpejti do të caktoj edhe datën për mbajtjen e tyre. Protestat do të fillojnë nga qyteti i Shkupit, për të vazhduar edhe në qytetet tjera shqiptare në Maqedoni. Ndërsa njëzëri është vendosur, që protestat të jen me karakter kombëtarë, duke shmangur të gjitha simbolet e subjekteve që organizojnë protesta dhe nën flamurin kombëtarë, besojmë në mbështetjen e madhe të qytetarëve shqiptarë, nga të gjitha qytetet e Maqedonisë, sepse interesi kombëtar është mbi të gjitha”, theksojnë nga Këshilli Organizativë i Protestave. (INA)
Besoj gjithe duhej ta perkrahim kete protest 100%.....
Krijoni Kontakt