Postuar mė parė nga gjethi
Shen Albani
....
.....
Shqiptaret nuk dine historine e tyre dhe jane njerez qe jane bere per lemoshe.
Ku i dine kete njerez qe cfare do te thote komb?
Konvertimi eshte mjeti qe Shpeton Shqiperine dhe e fut ate bashke me kombet e tjera evropiane ne zhvillimin, kulturimin dhe civilizimin boteror.
Jo po do rrime si kapadainj si te ajo faqja ku burri pinte duhan gjate rruges dhe gruaja e tij mbante nje barre te madhe ne shpine.
Ehuu sa pune kemi ne qe tu afrohemi kombeve te zhvilluara evropiane...
E pse qenkan bere per lemoshe Shqiptaret, une vete po punoj dhe po ushqehem, po ti?
Po ti Gjethi a je Shqiptar, a e di ti qe je Shqiptar apo jo?
Konvertimi fetar qenka mjet qe e con Shqiperine drejt Evropes???
Jane kushte te tjera qe duhen plotesuar shume here me te rendesishme per integrimin ne Evrope si psh. Ulja e krimit, e korrupsionit, Stabiliteti ekonomik dhe investimet, kushte te karakterit ushtarak etj.
Sa per punen e civilizimit une nuk e di veten per njeri jo te civilizuar si Shqiptar qe jam, Shqiperia eshte vend evropian dhe i civilizuar e i kulturuar, eshte kombi me i vjeter ne Ballkan.
Ti mesa duket e paske keqkuptuar Shen Albanin ne shkrimet e tij sespse te pakten ai nuk i ul poshte vlerat e te qenurit Shqiptar dhe e ben nje propagande te tille absurde per konvertim si kofini pas te vjelit ne kristianizem, i nisur te pakten nga deshira e mire per prosperitet. Vete Shen Albani duhet te kishte sqaruar per kete keqinterpretim, gje te cilen ai nuk e ka bere.
Krijoni Kontakt