Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    faktikisht kjo eshte menyra arrogante e te arsyetuarit tuaj edhe jo thjesht mendimi juaj.

Dinakri per c fare?C te drejt ju kam dhene te me quani dinak?

Thirri llogjikes edhe diskuto sic eshte per t e diskutuar edhe mundohu te bashkbisedosh me llogjike edhe jo me endrra me sy hapur.

Ju thash se greket kudo permendin se mbiemri i aristidhit si "kola apo Kolia" shpjegohet ne lidhje me gjuhen e tyre.Qe te jete mbiemer arvanit me duket se duhet te ket nje kuptim ne shqip ..megjithse kjo nuk eshte e domosdoshme(kjo per ata qe e njohin ceshtjen)

mbiemri ime eshte ceshtje personale me duket mua....permbaju temes se nderuaqr qe hape edhe mos e devijo ate me muhabete koti

e sheh pikrisht arrogancën tënde, siellesh rreth emrit - kolia-kola e thua vet: kolli-kollja-kolla, si thohet greq. thuase na intereson çfarë thonë sot grekët për këtë emër... e nuk thua asgjë për librin e E. Kocaqit, vetëm the se: ''ajo termin i.e. e shtrinë jashtë mase'', as na solle ndonjë fragment të atij librit...as edhe një fragment të librit tënd shqipja pellgase...atje te thema tjetër... po siellesh veç rreth emrit - kola, e për emrin tënd po të dieg? Çfarë ka personale tek një emër tjetër, e për emrin tënd qenka personale? Ti edhe vet emrin e mbiemrin e authores e shkruan me germa të vogla (elena kocaqi), kurse emrin e forumistit nofken nga kuote, e shkruan me germë të madhe - nuk duket kjo arrogancë?

Athua, kah i bie kjo arroganca? Rrëshqit sa ma leeeehtë...

Edhe në atë promovimin në fiksfare (se ne shpesh i bëjm humor edhe çështjet madhore, as e lëmë authoren të shprehet lirshëm, por sielleshe ai si një perëndi, karrshi authores, aty me ngacmime të pamasa... e arrogante - Elena Kocaqi dha disa shembuj: felone it. - i pabesë, fe lonë, i lënë feje/ kratos gr.= mbajtje, mbajtje me krah, e fjala krah = shqipe etj., ku ajo lojë vërtet fiks fare, u muar ma shumë si komercializëm, se sa si seriozitet shkencor...nejse kjo ishte nga jutubet...

A mund dikush të na paraqet ndonjë fragment të atij libri të Elena Kocaqit këtu në këtë themë? Unë nuk e kam librin, se do ta bëja...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Do ishte me e drejt qe ne se do mereshim me lekuren time ..te hapnim nje teme apostafate per kete ceshtje ..edhe ti perplasnim brinjet e njohurive tona.

Nuk kam lidhje me c ka permendni per mua me larte.

Dua te te sqaroj dicka tyja edhe te gjithe atyre mendjeshkurteve qe me kane reklamuar si njeri qe mbeshtes"idera te rrezikshme" per kombin tone.

"une jam fanatik i terbuar kundra ides indoevropiane".Iden indoevropiane une e quaj si te pabaze sepse ajo eshte ndertuar ne teori edhe vetem ne teori"

une mbeshtes autoktonin tone ne truajet tona ..edhe ne forum kam dhjetra postime per Dodonen-Lepenicen-Apollonin nga mijvjecari dyte etje etje

une jam njohes shume i mire i antikitetit edhe ne dallim me ata qe ta futen kete krimb tyja une njohe shume mire se "iliria-dardania-paonia-maqedonia epiri edhe e gjith greqia-likia-frigjia-karia-eetruria-albania e permendur ne disa vende te mesdheut si qytet-shtet e male...te gjitha keto pika dikur perbenin te njejtin kombe te njejten gjuhe qe quhet gjuha e autoktonve =gjuhen shqipe.

ne se tyja edhe shume te tjerve ju ka tmerruar propoganda sllave...po te kujtoj se ketu flasim per histori edhe jo per propogande sllavistash me kryeqender tiranen.

Nga Lumi ISHTRU= i shtru=Danubi edhe deri ne detin Kaspik te gjithe autoret ne lashtesi flasin per te njejten rrace panderprerje.Kjo rrace vertetohet ne azin e vogel ne greqi e etruri.Ne te gjitha keto vende banoret pellazge quhen autokton..ashtu sic jane edhe ne shqiperi.Ne se nga shqiperia shkuan ne greqi turqi itali........asnjeher nuk e kam mbrojtur nje gje te tille edhe asnjeher nuk kam folur per levizje njerzore ....ndaj rishikoj perrallat qe degjohen per mua edhe paskin ardhur edhe ne kompjuterin tende.

Persa i perket Naimit ai u bazua ne tre dokumente te cilat te ftoj ti kundershtosh edhe te japesh mendimin tende te kundert qe te bindesh boten

1)librat e shenjte
    2)antikiteti
    3)historianet botrore 1700-1900

Personalisht une kurre nuk kam mbeshtetur iden "se erdhem nga azia" ....por kjo nuk lidhet aspak me DREJTKUPTIMIN HISTORIK TE NAIM FRASHRIT.

kur shkruajm per historin na duhet te kemi lexuar edhe ndonje liber me shume me duket mua.

Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Do ishte me e drejt qe ne se do mereshim me lekuren time ..te hapnim nje teme apostafate per kete ceshtje ..edhe ti perplasnim brinjet e njohurive tona.

Nuk kam lidhje me c ka permendni per mua me larte.

Dua te te sqaroj dicka tyja edhe te gjithe atyre mendjeshkurteve qe me kane reklamuar si njeri qe mbeshtes"idera te rrezikshme" per kombin tone.

"une jam fanatik i terbuar kundra ides indoevropiane".Iden indoevropiane une e quaj si te pabaze sepse ajo eshte ndertuar ne teori edhe vetem ne teori"

une mbeshtes autoktonin tone ne truajet tona ..edhe ne forum kam dhjetra postime per Dodonen-Lepenicen-Apollonin nga mijvjecari dyte etje etje

une jam njohes shume i mire i antikitetit edhe ne dallim me ata qe ta futen kete krimb tyja une njohe shume mire se "iliria-dardania-paonia-maqedonia epiri edhe e gjith greqia-likia-frigjia-karia-eetruria-albania e permendur ne disa vende te mesdheut si qytet-shtet e male...te gjitha keto pika dikur perbenin te njejtin kombe te njejten gjuhe qe quhet gjuha e autoktonve =gjuhen shqipe.

ne se tyja edhe shume te tjerve ju ka tmerruar propoganda sllave...po te kujtoj se ketu flasim per histori edhe jo per propogande sllavistash me kryeqender tiranen.

Nga Lumi ISHTRU= i shtru=Danubi edhe deri ne detin Kaspik te gjithe autoret ne lashtesi flasin per te njejten rrace panderprerje.Kjo rrace vertetohet ne azin e vogel ne greqi e etruri.Ne te gjitha keto vende banoret pellazge quhen autokton..ashtu sic jane edhe ne shqiperi.Ne se nga shqiperia shkuan ne greqi turqi itali........asnjeher nuk e kam mbrojtur nje gje te tille edhe asnjeher nuk kam folur per levizje njerzore ....ndaj rishikoj perrallat qe degjohen per mua edhe paskin ardhur edhe ne kompjuterin tende.

Persa i perket Naimit ai u bazua ne tre dokumente te cilat te ftoj ti kundershtosh edhe te japesh mendimin tende te kundert qe te bindesh boten

1)librat e shenjte
    2)antikiteti
    3)historianet botrore 1700-1900

Personalisht une kurre nuk kam mbeshtetur iden "se erdhem nga azia" ....por kjo nuk lidhet aspak me DREJTKUPTIMIN HISTORIK TE NAIM FRASHRIT.

kur shkruajm per historin na duhet te kemi lexuar edhe ndonje liber me shume me duket mua.

Si ore nuk ke lidhje p;r çfar; flitet ma lartë? Po do me i shtie brirët a me u rrokë apo ahahaaaaa

Ideja se erdhem nga Azia është ide trazuese historike apo ta quaj histerike, që mos të dali e vërteta pellgase në sheshbote, sepse vetëm një bazë ka Linguistika Indo-europiane - Pellgasishten, e pikë. Pellgasët mesdhetar, e afrikanë ishin të parët e popullit ma të lashtë të botës, të ardhur nga Atllantisi, nga FARA E NOAS, FARA NJERËZORE E KAFSHORE (SE SHTAZË KISHTE AFRIKA MJAFTË.... Nga Nilli, Tigri e Eufrati, u shumëzuan pellgasët, njezëzit, populli i ''pellgut të UJit, në Mediterran, Mesdhee dhe popullëzuan rafshin gjeohistorik TREKONTINENTAL afriko-azio-europian.

Koncepti linguistik - indo-europian është një falsifikim gjeo-linguistik, që mos të dali sheshbote E VËRTETA PELLGASO-ILLIRO-SHQIPTARE, SI UDHA MA E SHKURT TEK POPULLI I PARË I BOTËS DHE TEK GJUHA E KULTURA E PARË E BOTËS! Për atë qesin prralla gjoja linguistikë shkencore, se pellgasët erdhen nga Azia, ata nuk kanë as shansë gjenetike, sepse aziatikët kanë hipofizë të shkurtë, kre4jt të ndryshem nga europianët, sikur të ishim nga dy planete të ndryshme edhe jashtë yllësive tona të afërta deri tek ato yllësitë mijëra vjet drite...

Krejt qëllimi është që shqiptarët duhet të mësojmë shumë, të bashkëpunojmë shumë e tepër dhe të krijohen kushte veprimi shkencor në nivel kombëtar, përndryshe, rriten lisa aty-këtu të rrallë dhe stuhitë e rrufetë e huaja të popujve të mëdhenj i rrëxojnë përtoke e humben pashenjepadokë, vetëm nëse mbetet ndonjë vepër aty-këtu edhe ato pas pushtimeve e ripushtimeve e luftërave barbare - zhduken ashtu sikur u ZHDUK NJË HISTORIOGRAFI HILLIRIKE PELLGASIKE!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    kur ju futa studimit per ato kohe une u ndesha me shume teorira te ndryeshme te cilat i studjova me aq mundesi sa kisha .

Persa i perket vjershimit te naimit ..personalisht e kam permendur shpesh ne menyre qe te tregoj se "ekziston nje bote diturish e cila na mohoet ne shkollimin shqip"

asnjeher nuk kam mbeshtetur iden se ne jemi ardhacak sepse asnjeher nuk jame marre me levizjet njerzore...edhe ne se kam pasur dokumente une kam gjykuar"keta te ardhur" jo si ardhacaket e pare ,por si ardhes ne keto troje ku flitej e njejta gjuhe..kjo per mbishkrimin e MI TRUIA.....

sTRABONI ESHTE ME SE I QARTE..PER ata qe e lexuan ate...do ju ftoja te lexonit Panajoti Kupitorin-Falmerayer...jo 1857...por 1860 dy vellimet..si edhe Xylander per kete ceshtje.

Iliria shtrihet nga Danubi deri ne atike edhe vazhdon e panderprer larte me Paonin e Dardanin barbare..me thraken e maqedonin pellazge..me Plakian e Skilasin ne detin e zi si vende pellazge..me likin e kerin ..edhe me "albanin" sipas strabonit.Pra flasim per autokton edhe jo per shperngulje nga karbunara ne divjak.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Doli ne treg libri i ri i historianes Elena Kocaqi(Levanti) me titull "PLANET PER ZHDUKJEN E SHQIPTARVE"

personalisht pata fatin e mire ta kem librin ne dore qe diten e pare qe u hodhe ne treg.

Pasi e kam lexuar ne nje pjese te mire kete liber do doja tju thoja dy fjale per te ,duke u nisur nga i vetmi qellim "debatet ne forum per historin greko-sllave" ...sidomos debate me te infektuarit nga propoganda e qelbur sllave e cila i ka bere disa antare te forumit "dema me brinje" te cilet sulmojn c do gje te "kuqe"...vetem e vetem se keshtu thone sllavet...qe te mire kuptohem po shpjegoj se nuk po flase per "te shitur sllave" por po flase per te "infektuar nga pislleku qe derth propoganda serbe".

Po afrojm 19 vjet demokraci edhe infektimi i dikurshem(me metodat e njohura) eshte rikthyer serisht ne shqiperi...pikerisht ne oren e duhur vjen historiania te na kujtoj "planet serbo-greke per zhdukjen e shqiptarve",plane qe fillojn qe nga shek 13 edhe vijn deri ne shekullin e 20...kohe ne te cilen greko-serbet triumfuan per here te pare duke ndertuar kombet e tyre me baze "element te tjere" edhe jo kombesin -gjuhen-gjakun.

Per ju qe mundet ti kuptonit ashtu sikurse duhet vargjet e Pashko Vasos edhe jo ashtu sikurse i propogandoj diktatura komuniste edhe jo ashtu sikurse i propogandon sote diktatura fetare ...si edhe jo ashtu sikurse i kendon tellalli i oborreve mbreterore Reshat Arbana,juve do ta keni me te lehte te kuptoni historianen e cila sjell dokumente te zjarrta qe vertetojn se djepi autokton pellazgo ilire nuk u shuajt kurre ne mijvjecare ,por u fitua me dredhei ne shekujt 19-20.

Pasi te keni lexuar dokumentet qe historiania sjell ..ateher do ju lutesha qe te risillni ndermend ne se shqiptaret punuan ndonjeher bashke edhe me strategji per te ardhmen?A ndikoj strategjia e gjitonve ne shkaterrimin e shqiptarve?A duhet te kemi ne nje strategji te tille per te mbrojtur me largepamje qenien tone shqipetare?A duhet te nxisim debatin nderfetare me ide percarse kadariste?Apo duhet te ndertojm nje strategji largpamse ne dobi te kombit tone....strategji e cila na ka munguar prej koheve.

Po ju kujtoj nje pjese nga libri i Panajoti Kupitorit 1887-Studime shqipe-

Banorve te sote quajtures Shqiperi ju takon fjala e pare e ketyre studimeve,por duke qene se ata ishin te mevarur edhe te pashkolluar ata kurre nuk u interesuan te kene nje strategji per te te zgjidhur ceshtejet e perbashketa

Ketu hyne historiania edhe na kujton "planet e gjitonve per te zhdukur shqiptaret" duke u bazuar ne dokumente bashkekohore.

A duhet te nxisim debatin nderfetare me ide percarse kadariste?

Ku e ke degjuar Kadarene ti, te hedhe ide percarese?
    Pse e ngaterron Kadarene, ne nje teme ku flitet per pellazget dhe iliret?
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Doli ne treg libri i ri i historianes Elena Kocaqi(Levanti) me titull "PLANET PER ZHDUKJEN E SHQIPTARVE"

personalisht pata fatin e mire ta kem librin ne dore qe diten e pare qe u hodhe ne treg.

Pasi e kam lexuar ne nje pjese te mire kete liber do doja tju thoja dy fjale per te ,duke u nisur nga i vetmi qellim "debatet ne forum per historin greko-sllave" ...sidomos debate me te infektuarit nga propoganda e qelbur sllave e cila i ka bere disa antare te forumit "dema me brinje" te cilet sulmojn c do gje te "kuqe"...vetem e vetem se keshtu thone sllavet...qe te mire kuptohem po shpjegoj se nuk po flase per "te shitur sllave" por po flase per te "infektuar nga pislleku qe derth propoganda serbe".

Po afrojm 19 vjet demokraci edhe infektimi i dikurshem(me metodat e njohura) eshte rikthyer serisht ne shqiperi...pikerisht ne oren e duhur vjen historiania te na kujtoj "planet serbo-greke per zhdukjen e shqiptarve",plane qe fillojn qe nga shek 13 edhe vijn deri ne shekullin e 20...kohe ne te cilen greko-serbet triumfuan per here te pare duke ndertuar kombet e tyre me baze "element te tjere" edhe jo kombesin -gjuhen-gjakun.

Per ju qe mundet ti kuptonit ashtu sikurse duhet vargjet e Pashko Vasos edhe jo ashtu sikurse i propogandoj diktatura komuniste edhe jo ashtu sikurse i propogandon sote diktatura fetare ...si edhe jo ashtu sikurse i kendon tellalli i oborreve mbreterore Reshat Arbana,juve do ta keni me te lehte te kuptoni historianen e cila sjell dokumente te zjarrta qe vertetojn se djepi autokton pellazgo ilire nuk u shuajt kurre ne mijvjecare ,por u fitua me dredhei ne shekujt 19-20.

Pasi te keni lexuar dokumentet qe historiania sjell ..ateher do ju lutesha qe te risillni ndermend ne se shqiptaret punuan ndonjeher bashke edhe me strategji per te ardhmen?A ndikoj strategjia e gjitonve ne shkaterrimin e shqiptarve?A duhet te kemi ne nje strategji te tille per te mbrojtur me largepamje qenien tone shqipetare?A duhet te nxisim debatin nderfetare me ide percarse kadariste?Apo duhet te ndertojm nje strategji largpamse ne dobi te kombit tone....strategji e cila na ka munguar prej koheve.

Po ju kujtoj nje pjese nga libri i Panajoti Kupitorit 1887-Studime shqipe-

Banorve te sote quajtures Shqiperi ju takon fjala e pare e ketyre studimeve,por duke qene se ata ishin te mevarur edhe te pashkolluar ata kurre nuk u interesuan te kene nje strategji per te te zgjidhur ceshtejet e perbashketa

Ketu hyne historiania edhe na kujton "planet e gjitonve per te zhdukur shqiptaret" duke u bazuar ne dokumente bashkekohore.
    A nuk mund te paraqitish bile skanim/kopje te disa faqeve te atij libri, te shohim origjinalin. mbase paske librin ne dore, alfeko?

Dhe si i spjegon keto mendime: 'Per ju qe mundet ti kuptonit ashtu sikurse duhet vargjet e Pashko Vasos edhe jo ashtu sikurse i propogandoj diktatura komuniste edhe jo ashtu sikurse i propogandon sote diktatura fetare ...si edhe jo ashtu sikurse i kendon tellalli i oborreve mbreterore Reshat Arbana,juve do ta keni me te lehte te kuptoni historianen e cila sjell dokumente te zjarrta qe vertetojn se djepi autokton pellazgo ilire nuk u shuajt kurre ne mijvjecare ,por u fitua me dredhei ne shekujt 19-20.''

Pse R. Arbana telalli dhe pse u fitua me dredhi ne shek 19-20, djepi autokton pellazgo-illirian?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ZANOR : 03-07-2009 më 06:05 Arsyeja: fakultative
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Ku e ke degjuar Kadarene ti, te hedhe ide percarese?
    Pse e ngaterron Kadarene, ne nje teme ku flitet per pellazget dhe iliret?
    Shqiperia eshte aq myslimane sa edhe e krishtere.

te deklarosh hapur se "shqiptaret jane te krishtere edhe jo mysliman" do te thote te futesh percarje nderfetare.Ne e humbem mbizotrimin tone ne ballkan fale percarjes ndershqiptare qe sollen keto dy fe ne mes te shqiptarve.....megjithse e di shume mire qe personalisht jeni mbrojtes i flaket i figurave letrare e historike te kombit....por kjo nuk do te thote qe nuk mundemi edhe nuk dime ti kritikojm ata...vazhdimin e pergjigjies do ta jap ne postimin qe vijon.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    A nuk mund te paraqitish bile skanim/kopje te disa faqeve te atij libri, te shohim origjinalin. mbase paske librin ne dore, alfeko?

Dhe si i spjegon keto mendime: 'Per ju qe mundet ti kuptonit ashtu sikurse duhet vargjet e Pashko Vasos edhe jo ashtu sikurse i propogandoj diktatura komuniste edhe jo ashtu sikurse i propogandon sote diktatura fetare ...si edhe jo ashtu sikurse i kendon tellalli i oborreve mbreterore Reshat Arbana,juve do ta keni me te lehte te kuptoni historianen e cila sjell dokumente te zjarrta qe vertetojn se djepi autokton pellazgo ilire nuk u shuajt kurre ne mijvjecare ,por u fitua me dredhei ne shekujt 19-20.''

Pse R. Arbana telalli dhe pse u fitua me dredhi ne shek 19-20, djepi autokton pellazgo-illirian?

do i kerkoj leje autores...sapo te mare pergjigjie nga emaili i saj do vendos se c do bej.

Pashko Vaso vrejti se myslimanizmi me krishterimin krijuan kombe artificiale ne ballkan .Keto kombe te "stisura" u ndertuan me baze besimin fetare edhe jo gjuhen e nenes edhe rrjedhen trashgimtare te gjakut te tyre,ndaj edhe duke vrejtur se si na i moren te krishteret e myslimanet kalan nga brenda,ai i kendoj "zgjimit te ndjenjes se krenaris kombetare" duke demaskuar surratin e vertet te kishes edhe xhamis,surrat i cili merrte urdhera nga stambolli -beogradi edhe athina.Tragjedia kombetare "oh porsi lisi i rrzum perdhe" tregon gjendjen e mjere te historis se kombit tone ne ato kohe...shqiptaret luftonin shqiptaret ne emer te ortodoksis edhe te myslimanizmit ..nuk luftonin per kombe.

Ndersa Arbana i ha fjalet edhe mundohet te kaloj nje fryme tjeter.....

mos shkoni ne kisha e xhamia
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

ndersa arbana na thote

dhe shkoni ju ne kisha e ne xhamia
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

kjo do te thote te mbulosh m... me shu....,pasi Vaso nuk ka ndonje problem me Perendin edhe besimin fetare,por problemi i tij qendron tek fakti qe kisha ortodokse krijoj shtetin greke me ane te shqiptarve,ndersa shqiptaret mysliman quheshin turkoshqiptare.Ky kushtrim i Vasos duhet te drejtkuptohet per kohen e atehershme ..edhe tradhetin fetare e cila nuk lejonte as mesimin edhe as kendimin e gjuhes shqipe..por perhapte gjuhen e myslimanizmit edhe te ortodoksis.Ndersa sote kohet kane ndryshuar ..edhe sic e dini kisha edhe xhamia "nuk" kan shume ndikim ne popull ,por helmin e tyre vazhdojn ta perhapin fale padituris sone e cila e konsideron besimin fetare si "koncept universal"...por ja qe bollanua u be greke nga kisha greke edhe shkolla greke,edhe ne se vazhdohet keshtu ne do ndihemi minoritare ne shtepit tona.

Me pak fjale lere te nxjerrim mesime nga e shkuara e hidhur fetare ne deme te kombit tone ne menyre qe te mos riperseriten gabimet...shkoni ne kishe e ne xhami..por mos vini kend mbi Shqiperin....erdhi Erdogani edhe myslot u hodhen ne lufte kundra Gj Kastriotit..te mos flasim per flamen ortodokse e cila i ka lidhur pension jugut te shqiperis vetem e vetem qe te deklaroj se eshte minoritet greke.

kaq per Pashko Vason.

Persa i perket librit te historianes ajo nxjerre ne pah disa nga planet e njohura boterisht te Serbeve edhe Grekeve per ta coptuar Shqiperin....ne keto plane tregohet surrati cnjerzore i fqinjve tane te cilet paguajn shuma te medhe per te PASUR NJE STRATEGJI LARGPAMSE PER SHKATERRIMIN E SHQIPTARVE....

duke u bazuar ne regjistrat bashkekohore te shekujve 13-20 ajo nxjerre si perfundim rrembimin e 80% te tokave shqiptare nga Serbia e Greqia.

Gjithashtu na tregon edhe "dashurin" e madhe turke ne dobi te se mires sone...sa here qe humbiste luftrat turqia ....ajo i jepte copa toke rusis,por keto copa toke ishin toka shqiptare qe shkonin ne dobi te sllaveve......megjithse nuk e mohon se ne se "nuk do ishte islamizuar nje pjese e shqiperis sote do ishim zhdukur si kombe e si gjuhe nga fqinjet ortodoks"

sidoqofte une ju bera nje permbledhje me trurin time...kur ta lexoni librin ndoshta e kuptoni me mire se une historianen

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ne kete postim do ju hedhe disa te dhena nga libri i ri i historianes.

"Per kleriket serbe ,shqiptare ishin gjarperinj helmues qe duheshin zhdukur,mbytur ose u duhej prere koka.Instituticioni me i larte shpirterore serbe ne luften e 1999 u bente thirrje te gjith serbeve qe te vrisnin sa me shume edhe kjo duhej bere ne emer te Zotit serb,me arsyetimin se shqiptaret jane te pafe edhe ai qe eshte serbe i vertet nuk munde te nguroj te ket meshire ne kete drejtim"

Pra me nje fjale kisha e Zotit meshirplote te mire dhe te drejt bene thirrje per vrasje makabre ndaj njerzeve.

"Planet per zhdukjen e Shqiptarve"E.Kocaqi. f 9.

po ketu f 10.

Autorja na tregon per shen Kozman...vetem mbani zorret e mos villni kur te lexoni te shenjtet e ortodoksis.

Dergojini femijet tuaj te mesojn greqisht sepse kisha jone eshte greke.Dhe ti ,vellai ime,po nuk mesove greqisht,nuk mund ti kuptosh ato qe thote kisha jone.Me mire vellai im , te kesh shkolle greke ne vendin tende se sa te kesh burime e lumenj.Cilido i krishter,burre a grua qofte qe me premton se nuk do flase shqipe ne shtepi ,lere te ngrihet ne kembe edhe te ma thoj ketu .Une do ti marre te gjitha mekatet e tija mbi vete ,qe nga dita e lindjes e deri me sote.....

Perdikimi 7 drejtuar shqiptarve te epirit

Po ne kete faqe historiania na sjelle edhe nje dokument nga "shen" Kozmai i cili ju drejtohet vlleheve ne Sanamarine...

Perendia e konsideron veten te fyer kur degjon lutje ose lavde ne gjuhen vllahe.Qe perendia te degjoj lutjet e besimtarve ortodoks ,ata duhet tia bejne ne greqisht.Kur ju flet engjejve perendia u flet greqisht,ndersa kur i shfryn djallit i shfryn ne gjuhen vllahe

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbreteria hitite-Themeli i kultures dhe gjuheve te sotme europiane
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-10-2013, 16:31
  2. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  3. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  4. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43
  5. Shqiperia ne Lidhjen e Kombeve (Shqiptar)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 09:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •