Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 124
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    [QUOTE=Adriano Xhafaj;2288225]
    Citim Postuar më parë nga Adriano Xhafaj Lexo Postimin
    Kam vertetuar fatkeqesisht se Napoleon Zerva ishte .........Arvanit une Adriano
    e di ..i njoh dokumentet e Napoleon Bollanos...si te ta them me me edukat........

Po te lexojm Pashko Vason ashtu sic e shkruajti ai tragjedin e kombit tone edhe jo ashtu sikurse e vjershon tellalli i oborreve mbreterore Arbana,do gjejm me se miri se sa armik i shqiperis behesh kur dashurohesh me myslimanizmin e ortodoksin....ky ishte edhe Napoleon Bollano.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    derikurë, do të flisni ju greqisht fjalët: arvanit, arvanitët, arvanitas, kur janë fjalët tona - ARBAN, ARBANIT, ARBANITËT, ARBANISHTJA?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    deri ateher kur edhe ti te mesosh se alfabeti jone u adoptua nga greket edhe ne kete alfabet pellazge nuk ekzistonte germa "b" .

deri ateher kur edhe ti te mesosh se shqipja arvanite u shkruajt gjithmon me germa "greke" brez pas brezi.

deri ateher kur edhe ti te mesosh se ky popull e quan veten e vete "arvanit"

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    deri ateher kur edhe ti te mesosh se alfabeti jone u adoptua nga greket edhe ne kete alfabet pellazge nuk ekzistonte germa "b" .

deri ateher kur edhe ti te mesosh se shqipja arvanite u shkruajt gjithmon me germa "greke" brez pas brezi.

as une nuk besoj çka shkruan ti sukakaku

nuk po flitet ketu per adoptim alfabeti nga grekët, por po flitet pse flet sot ti greqisht arvanit, arvanitas e lere ti brezpasbrezin grek, po shikoje brezpasbrezin shqiptar, se ajo nuk ishte gjuha arvanite, por gjuha arbanite, arbanishtja

as e quan vetveten ky popull arvanit, po arban arbanit Arbania

pse ty po të konvenon ta quajsh arvanit, sot greqisht?

pse nuk din te flasesh shqip ti?
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin

PA DISKUTIM QE JAM NJE DASHAMIRES I PUNES SUAJ.....
    DHE PA DASHUR TJU NDERROJ MENDIMIN E PARAQITUR MESIPER DO TE SHTOJA SE NDOSHTA DUKE DITUR QE SHKRONJA 'B" LEXOHET "V" NE GREQISHT KJO KA NDIKUAR NE DEFORMIMIN E FJALES ARVANIT

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    PA DISKUTIM QE JAM NJE DASHAMIRES I PUNES SUAJ.....
    DHE PA DASHUR TJU NDERROJ MENDIMIN E PARAQITUR MESIPER DO TE SHTOJA SE NDOSHTA DUKE DITUR QE SHKRONJA 'B" LEXOHET "V" NE GREQISHT KJO KA NDIKUAR NE DEFORMIMIN E FJALES ARVANIT
    shqype

ceshtjen e kam studjuar shume hollesisht edhe jam i hapur te debatojm me llogjike fakte e dokumente edhe jo me "fjalore mbeturinash"

1)Nuk ka asnje dokument qe te vertetoj se gjuha jone eshte gjuhe greke pasi mbishkrimet jone jane te panjohura per gjuhen greke edhe te njohura nga Thomopulo-de angeli edhe nermina vlora..preso edhe limno jane shembujt e mbishkrimit jonik.

2)Athina deri ne luftrat Persike shkruante edhe lexonte joniken pa asnje tipe atike.

3)Greqishtja u krijua si gjuhe letrare edhe nuk ishte gjuhe e folur ne popull.

4) Kjo gjuhe nuk u perhap kurre ne popull por mbeti gjuha e shkollimit,ata qe mesonin kete gjuhe quheshin greke :"Greket jane ata qe marrin pjese ne shkollimin greke"=ISOKRATI

5) mE 322 P E S PRANOHET SE KJO GJUHE doli jasht mureve te athines si gjuha e perbashket e cila e kishte zanafillen tek aleanca e athines me qender faltoren e Apollonit ne Dilo.

6)Pas pak kohe roma do e pushtonte zonen edhe do vendoste latinishten si gjuhen e shtetit ,ndersa greqishten e la si gjuhen e fese edhe te shkollimit

7)po keshtu edhe bizanti.

Ju a dhash keto dokumente per tju kujtuar se jonikja pellazge mbeti si gjuha e popullit ose sic e quajn "dijetaret" gjuha e peshtire e popullit.

mbishkrimet shqipe e dokumentojn deri ne hyrje te eres sone..ka edhe mbishkrime zonore te shek 3-4 te eres sone me kete gjuhe shqipe.

vete greqishtja e lashte ka qindra fjale shqipe ne ndertimin e saj

pak shekuj me pare greqishtja e re nuk e kuptonte aspak greqishten e vjeter edhe per kete mundeni te lexoni Xylander i cili dokumenton pershtatjen e bibles ne shqip edhe perkthimin e saj ne greqisht.

Te gjitha keto dokumente te tregojn se shqipfolsit nuk humben kurre ne keto troje ishin jane edhe mbeten autokton .

Kjo do te thote se arvanitet nuk e huazuan "v" nga greqishtja por e quajn te tyrin alfabetin jone.

po ju paraqes nje pjes nga revista elektronike arvanite "ΜΠΕΣΑ=BESA"me "mp=b".

nga ana e majt vreni shqipen arvanite te shkruajtur me germa jone
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 05-06-2009 më 16:09

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

Shoke kemi ne mesin tene
    shume armiq tradhetore

faktikisht shqiptaret jane pak te cuditur sepse duke mos pasur shkolle per shqipthenien ata rrihen nga te gjitha anet nga albanolaqet edhe albanovicet.

Vetem se shqipja eshte shkruajtur me dhjetra alfabete te ndryeshme te cilat kane per baze shkronjat e njohura por ne shumicen e rasteve mungojn disa germa ne se i krahesojm alfabetet me te cilat eshte shkruajtur shqipja.

Alfabeti pellazge ka gjajshmeri me alfabetin arkadhoqipriot si edhe ruan brenda tij shume element te vjeter te gershetuar me element te rinje

keshtu qe ne kete gjendje nuk mundemi te jemi te sigurt per "b" arbereshe apo "v" arvanite........ndersa alfabeti moderrn latine me te cilin shkruhet shqipja sote ishte edhe mbetet nje alfabet shume i varfer per gjuhen shqipe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    ZOTERI
    desha tju falenderoj per shpjegimin e dhen me siper dhe te me kuptoni drejte se SUPOZIMI IM ISHTE THJESHT NJE HAMENDJE E NXJERRE NGA PERVOJA.
    GJITHASHTU MENDOJ QE ME VLERE TE MADHE DO TE JETE EDHE KEQYRJA E TE FOLURIT TE ARBERESHEVE DHE DUKE DITUR SE PJESA ME E EMADHE E TYRE JANE SHKEPUTUR NGA MOREJA PATJETER QE DO TE JETE ME INTERES MENYRA E SHQIP THENIES SE TYRE....
    me lejoni tju pergezoj edhe nje here ALFEKO per punen e bere

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    e mira do ishte qe te bashkbisedojm per kete tragjedi te kombit tone ,edhe kete bashkbisedim mund ta bejm edhe nga interrneti ne menyre qe te kalojm te verteten e ekzistences sone autoktone ne pjesen me te madhe te pellgut perreth nesh.

Eshte e vertet se shume arbersh shkuan nga Moreja ne itali..por asnjeher ata nuk u shperngulen te shkonin diku ku nuk flitej gjuha shqipe.Vete mbishkrimet etruske edhe japige flasin per autoktonin e shqipfolsve edhe ne keto truaje.

kemi plote dokumente per kete ceshtje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 05-06-2009 më 17:55

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Shqipërisë i mungon kultura politike
    Nga Kryeplaku në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 16:28
  4. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  5. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •