Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Punëtorët shqiptarë të padëshirueshëm në Sloveni

Sonte, më 6 qershor 2009, e shtunë, në lajmet qendrore të RTK-së u dha ky lajm:

Një lajm jo i mirë vjen nga Slovenia për të interesuarit që dëshirojnë të punojnë në këtë vend. Qeveria e Slovenisë do të ndalojë përkohësisht punësimin e qytetarëve nga Kosova në këtë vend për shkak të keqpërdorimit të lejeve të punës dhe të qëndrimit. Qytetarët kosovarë nuk do të mund të punësohen më në Sloveni as si punëtorë sezonal.

Si ta krijojmë një imazh tjetër në syrin e një të huaji?
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    dun vet me punu pranej nuk duan tju lejn....nuk ke ca me i bo edhe pse esht gje e keqe...
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Eh, sa punët e rënda i kanë bërë deri më tash shqiptarët dhe boshnjakët në ndërtimin e Sllovenisë?!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Jan koh te keqia, puna ne evrop eshte specie ne zhdukje, prandaj ne si punetor ne vende te huaja duhet te japim me te miren e vetes ton pet te fituar respekt e vleresim, me pak fjal nese duam te mbajm vendin e punes duhet ti lem vend vetes qe te jemi pretedentet kryseor per medaljen e cila quhet pune.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Vllau im edhe shum shqiptar të tjerë kan paguar ka 2500 euro për një vizë Sllovene dhe ja kan lag nëpër Gjermani/Zvicerr.

Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Vllau im edhe shum shqiptar të tjerë kan paguar ka 2500 euro për një vizë Sllovene dhe ja kan lag nëpër Gjermani/Zvicerr.
    Po Nice Boy, po kështu edhe një të njohurit tim një matrapaz ia ka marrë mbi 2000 euro dhe në fund i ka thënë: Të ndihmoftë zoti. Mos harro se në shkrimin e parë po thuhet: "Qeveria e Slovenisë do të ndalojë përkohësisht punësimin e qytetarëve nga Kosova në këtë vend për shkak të keqpërdorimit të lejeve të punës dhe të qëndrimit".

Dhe kur thashë në fund:"Si ta krijojmë një imazh tjetër në syrin e një të huaji?" pikërisht për këto marifetllëqe e kisha fjalën. Dhe në fund themi: Neve na e kanë inati .. e kështu të ngjashme. Pse pra vetëm neve na e kanë inati? Pse shqiptari është kaq poshtë në syrin e një të huaji ( jo vetëm në Sloveni).

P.S. Në fakt nuk kisha dërshirë që në fillim ta titulloja temën: "Shqiptarët të padëshiruar në Sloveni", sepse këtu është theksi i gjithë ngjarjes - sepse si shqiptar je i padëshiruar atje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 06-06-2009 më 16:59
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Po Nice Boy, po kështu edhe një të njohurit tim një matrapaz ia ka marrë mbi 2000 euro dhe në fund i ka thënë: Të ndihmoftë zoti. Mos harro se në shkrimin e parë po thuhet: "Qeveria e Slovenisë do të ndalojë përkohësisht punësimin e qytetarëve nga Kosova në këtë vend për shkak të keqpërdorimit të lejeve të punës dhe të qëndrimit".

Dhe kur thashë në fund:"Si ta krijojmë një imazh tjetër në syrin e një të huaji?" pikërisht për këto marifetllëqe e kisha fjalën. Dhe në fund themi: Neve na e kanë inati .. e kështu të ngjashme. Pse pra vetëm neve na e kanë inati? Pse shqiptari është kaq poshtë në syrin e një të huaji ( jo vetëm në Sloveni).
    Se turqia 500 vjet i beri hajna dhe pisa si vete ata(shumicen e kombit)ca i lan si bastardet e tyre e ca te tjere i kultivuan si deshen, dhe crrenjosen pothujase ndenjen e atdhedashuris, cfare eshte dhe me krysorja ne formimin e nje personaliteti, i cili ne emer te lavdis dhe te nderit, nuk do guxonte te njolloste kurresesi vendin e tij(kuptohet nese do e donte me shume se veten e tij).

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    pse shkoni atje tek nje popull mosmirnjohes , pak vende te tjera ka evropa qe jan dhe ne gjendje me te mire

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Enii:

Problemi qëndron tek shitja e vizave sezonale ( për 9 muaj ) që ju lejua Kosovarëve për në Slloveni dhe të gjith ata që i morën këto viza me ik me punu në Slloveni pra 99.9% jan jasht Sllovenis! Nqs po e kupton se ku është problemi , lexo pak më shum dhe e kupton se pse keqperdorën vizat që i'u dhan shqiptarve për pun sezonale në Slloveni ( Pra shqiptarët e zi që i paguajtën ka 2500 euro për një vize )

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    spo i detyron njeri ti blejn i dashur , qe duan tju shfrytzojne ajo dihet po se koceptoj dot si se kuptoni ...lol

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •