Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537

Inteligjenca midis rracave

Shume studime flasin per rracen e hebrenjve si rrace superiore nga pikepamja intelektive,disa te tjere mendojne se rraca e verdhe eshte ajo me e mprehte,dhe shume te tjere e shohin me perbuzje intelektuale rracen e zeze.
    Si mendoni a ka diference inteligjence midis rracave te ndryshme?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Shume studime flasin per rracen e hebrenjve si rrace superiore nga pikepamja intelektive,disa te tjere mendojne se rraca e verdhe eshte ajo me e mprehte,dhe shume te tjere e shohin me perbuzje intelektuale rracen e zeze.
    Si mendoni a ka diference inteligjence midis rracave te ndryshme?
    Mua deri diku me duket absurde te mendoje se zhvillimi i inteligjences varret nga ngjyra qe ka individi. Kultivimi dhe zhvillimi intelektual varret nga cdo individ, dhe jo nga ngjyra qe perfaqeson. Dhe une kam lexuar e degjuar jashte mase shum per Hebrenjte qe jane rraca me e zgjuar dhe me e perfolur. Une mendoje qe gjithcka varet nga individi se si e perdor intelektin dhe si e zhvillon ate ne fusha te caktuara, dhe si ben progres. Po te shfletojme librat, do te shikojme qe shkencetar i kemi nga te gjitha rracat dhe ngjyrat e kesaj bote.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga PĘON Lexo Postimin
    Mua deri diku me duket absurde te mendoje se zhvillimi i inteligjences varret nga ngjyra qe ka individi. Kultivimi dhe zhvillimi intelektual varret nga cdo individ, dhe jo nga ngjyra qe perfaqeson. Dhe une kam lexuar e degjuar jashte mase shum per Hebrenjte qe jane rraca me e zgjuar dhe me e perfolur. Une mendoje qe gjithcka varet nga individi se si e perdor intelektin dhe si e zhvillon ate ne fusha te caktuara, dhe si ben progres. Po te shfletojme librat, do te shikojme qe shkencetar i kemi nga te gjitha rracat dhe ngjyrat e kesaj bote.
    Shume e drejte eshte vertetuar qe njeriu eshte produkt i kultures jo i races ,me kete jane marre shume shkenca si psikologjia sociologjia etj.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anėtarėsuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Jo nuk varet inteligjenca nga rracat.Faktoret gjenetike percaktojne fizionomine e ēdo individi por inteligjenca nuk percaktohet si ngjyra e lekures ,kane te bejne shume faktore te tjere .Para ca kohesh Watson kishte folur per nje lloj inferioriteti te rraces se zeze por kjo teori eshte kundershtuar nga te gjithe shkencetaret e tjere me shume bindje.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Marim dy racat dominuse e bardhe(weiss) dhe e zeze(Schwarz).

Genet midis njerzve jane ne % te madhe identike.IQ e grupeve te ndryshme njerzish(nacione,etnike) varet nga jeta soziale qe bejne. Varferia ndikon negativisht ne IQ e nje grup njerzish,prandaj vendet e varfera shihen gjthmon me nje inteligjenz me te ulet se e vendeve te zhvilluara.

Judet i vetmi grupim njerzish qe fe dhe komb jane ne nje.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Izadora qenka diagram interesant,por per fat te keq nuk dime gjermanisht.
    Ne fakt thelbi nis ne faktin se koncepti i inteligjences nuk eshte i perkufizuar ne menyre definitive por shume i interpretueshem.
    Lexoja para ca ditesh(prandaj mora frymezim per hapjen e temes),per disa diferenca raportesh hormonale ne organizem te ndryshem ne rraca te ndryshme.Sic dihet sistemi hormonal eshte nje sistem kontrolli i trupit,i ngjashem deri diku me sistemin nervor autonom si edhe te lidhur ngushte njeri me tjetrin.
    Eshte shkencerisht e provuar qe nga ana hormonale ekzistojne diferenca midis rracave,nga kjo merrte shkas dhe artikulli qe lexova,per projektimin e dyshimit nese inteligjenca ndermjet rracave eshte e ndryshme.
    Kuptohet,nuk flitet per nje diference te dukshme,por gjithsesi nje diference shume minimale,ne kufijte e te paperfillshmes.
    Si mendoni?

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Inteligjenca e ka njė kufi tė pėrcaktuar gjenetikisht. Nuk e kalon dot atė kufi.

Dikush atė kufi e ka mė poshtė e dikush mė lartė. Mė sė poshti e kanė zezakėt, mė sė larti e kanė shqiptarėt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    http://www.helium.com/debates/81965-are-there-differences-in-intelligence-between-races

Lexoni ne kete link disa shkrime te njerezve c'kane thene .Pothuajse ka te bej me temen .

Kam gjysme ore qe lexoj se me doli perpara kjo teme sa hyra ne forum dhe mu duken interesante.
    Eshte ne anglisht se kete gjuhe e dini pothuajse te gjithe .

Komplimente per temen .

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Inteligjenca e ka njė kufi tė pėrcaktuar gjenetikisht. Nuk e kalon dot atė kufi.

Dikush atė kufi e ka mė poshtė e dikush mė lartė. Mė sė poshti e kanė zezakėt, mė sė larti e kanė shqiptarėt.
    Ku e mbron ti alibaba kte ? Sepse ti mund ta mbrosh apo jo ?
    Jo per gje por neqoftese nuk mund ta mbrosh, shume mire mund ta quaj si nje postim rracist dhe te te jap nje verejtje.
    Jam ne pritje te argumentave te tua !

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Argumente?? Pėr gjėra qė dihen boitėrisht kėrkon argumente??

Postimi im ėshtė kryekėput demokratik. Sepse nuk e ul poshtė askėnd.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •