Edi Rama eshte vertet karizmatik dhe orator, por kursesi i pergatitur dhe vizionar.
I pergatitur.
Do te thote qe perveç nje shkollimi solid ne shkencat egzakte dhe shoqerore, te kesh lexuar shume, shume per keto fusha dhe per vite me rradhe.
Mua as njera dhe as tjetra nuk me rrezulton per Edi Ramen.
Shkolla e artit qe Rama ka mbaruar, nuk shquhet per baza solide ne shkencat e siperpermendura. Ndersa per te lexuar nuk ka patur kohe. Ne rini ia hante kohen basketbolli (bile shume kohe do te shtoja, sepse ishte ne nje nder 3-4 ekipet me te mira te Shqiperise). Me pas u fut ne politik (qe prej 1997 politike te larte. Minister, Kryebashkiak, Kryetar i PS).
Vizionar.
Tirana qe ai drejton prej 10 vjetesh eshte shembulli me i mire per mungesen e vizionit e tij.
E mori ne dorezim Tiranen vertet me "Kioska" llamarine, por me tu prishuar ato (gje qe u be prej tij per 1 vit ) Tirana shtihej nen kembet e Rames dhe te Dajtit, pothuajse e "virgjër" dhe e gatshme per tu kthyer ne nje model urbanistik per literaturen boterore.
Mungesa e vizionit te Rames (nuk po them deshira e tij per tu bere supermilioner me Euro) e ktheu Tiranen ne Kryeqytetin e vetem Europian ku:
1- bie zjarri dhe njerzit digjen sepse nuk kane mundesi zjarrfikësit dhe mjetet e tyre per te luftuar zjarrin.
2- oborret e atyre shkollave dhe kopshteve egsistuese, qe prej kohes se qofte largut, u reduktuan ne disa m².
3- per shkolla te reja, kopshte, çerdhe nuk ka më shesh ndertimi
4- gjelberimi eshte me i paket se ne Kabul
5- ...
6- ...
(Po rendis vetem ato demtime te Tiranes, qe jane irrevesibel falë "vizionit" te Ramës)
Ka marre voten e Tiranes 3 here, do thuash ti.
Nuk jam kondra, nuk jam kondra.
Por megjithate kjo nuk e ben vizioner.
Ti kthehem edhe nje here karizmes dhe oratorise se Rames (ato qe i ka, i ka).
Jo rralle here ne historine e njerzimit individ me karizem dhe oratori kane qene fatkeqesi, si per kombin e tyre, ashtu edhe per mbarë njerzimin.
Une jetoj ne Gjermani dhe me bie shpesh te shoh dokumentar mbi nje piktor te deshtuar, qe me oratori dhe karizem levizi 100 milion gjermanisht-folës drejt vizionit te tij, i cili rrezultoi fatal.
Uroj qe shqiptaret para se te votojne per vizionet e Rames, te kene parasysh se çi bëri ai Tiranës.
Edi Rama akoma nuk eshte gati per te qeverisur.
Ndoshta disa vite ne opozite (vertet ne opozite, jo kryebashkiak dhe kryetar i PS) do i bejne mirë, ashtu siç i benë mirë Berishes.
Ndoshta ateher do jete vertet i gatshem per kryeminister dhe nuk do jete çudi qe te marr edhe voten time
.
Krijoni Kontakt