Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Anetare World Forum Maska e Genna
    Anėtarėsuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294
    Pereshendetje.....

I habitur pak lajmi, po jo i pa degjuar.
    Kohet e fundit po ndodhin shume keto gjera.

Faleminderit...
    Jam Krenare Qe Jam Shqipetare

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Ky u ushqeka me gjak si shushunjat
    Ja dhene italisht per ata qe e kuptojne me mire

http://it.wikipedia.org/wiki/Lampetra_fluviatilis
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anėtarėsuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Citim Postuar mė parė nga PATOSARAK Lexo Postimin
    Aty po dalin njerezit me tre fytyra jo me kafshet.
    fjale me vende..ah ah ah
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Nuk eshte aspak per tu befasuar.Nuk eshte nje perbindesh si duket ne shiqim te pare.Eshte nje peshk i ujareve te embla.Nuk e di si i thone ne gjuhen shqipe,por ne gjermanishte i thone : Neunauge ( nojnauge) qe ne perkthim i bie : nente (9) syresh.Goja e tije si e shushunjes i sherben per te marre ushqimin nga toka dhe nga guret.

Pra nuk eshte asgje e jashtezakonshme,nje peshk.Me befason fakti qe peshkataret nuk e kan hudhe direkt ne uje pasi qe ishte nje egzemplare shume i mire.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    frakulles.. thot ajo gazetarja me theks tek u-ja.. lol

duhet tek a -ja theksi..

nejse..

sipas mendjes time ky peshk nuk ka ekzistuar ne lumejt tone asnjihere.. sepse do e kisha par ndojhere..
    pra peshkatari ka te drejte ..

duhet te jet teper teper i rralle dhe ne vendet e tjera te europes..
    sipas nje ideje timen ky do jet peshk i zonave xhunglore malore te afrikes.. se thelle.. pra peshk autokton qe ne miljona e miljiona vjet eshte formuar ne mjedise te izoluara.. e aty ka jetuar gjithmone i panjohur per pjesen tjeter te botes..
    me zhvillimet ne shekujt e fundit kan ndodhur ca gjera..
    psh me hapjen e kanalit te suezit.. dy "bote" jan takuar.. befasisht.. pra peshku i zonave oqeano indiano e deto kuqo arabe.. ka pas mundesin te hyj ne mesdhe e anasjelltas.. pra dy bot peshkore te panjohura per miljona e miljona vjet jan takuar..
    e gjerat kan ndryshuar..
    po keshtu me volgen e cila ka pas takim vec me detin e kaspikut e me ndryshimet hidroteknike jo kanale jo hidrocentrale eshte lidhur dhe me det te zi por dheme baltik..
    pra dhe aty kan ndodhur cudira e keshtu me radhe..

ky peshku i frakulles..theksi te u-ja se ashtu ka lezet.. mendohet te ket dale nga bota e vet..pra nga qendra e afrikes.. kur andej do jen ndertuar kanale apo hidrocentrale e lumej ose liqene me lidhje miljona vjecare te caktuara..befasisht jan lidhur dhe me bota tjera..

e ky peshk ashtu do ket shperthyer misteriozisht dhe ne lumej e detra tjtra derisa sa nji dit ka gjetur dhe gryk derdhjen e vjoses..

eshte i frikshem ne fakt..

goja e tij ka aftesi kafshuso-thithese tyrjel-oiste.. si ajo grryersja e tyneleve..
    pra i hyn nje kafshe a peshku tjeter nen bark dhe ja ben bire e ja thith gjakun apo ja bluan mishin..

mos po hedhin bageti te ngordhura pis mileti andej nga zonat ruco ps-iste buz vjosore?

ndoshta kjo eshte arsyeja e ardhjes se ketij vampiri andej..

..

ma ka prish lezetin ose simpatine qe kisha per lumin e vjoses kjo ngjarje..

..

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Haaa Haaa, Viēi Biseksual e kanė quajtur ata tė Topit

Lexoni pak lexoni
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e larguar Maska e Homza
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    per nje dit kan ndodh kto dy ngjarje?

Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    frakulles.. thot ajo gazetarja me theks tek u-ja.. lol

duhet tek a -ja theksi..

nejse..

sipas mendjes time ky peshk nuk ka ekzistuar ne lumejt tone asnjihere.. sepse do e kisha par ndojhere..
    pra peshkatari ka te drejte ..

duhet te jet teper teper i rralle dhe ne vendet e tjera te europes..
    sipas nje ideje timen ky do jet peshk i zonave xhunglore malore te afrikes.. se thelle.. pra peshk autokton qe ne miljona e miljiona vjet eshte formuar ne mjedise te izoluara.. e aty ka jetuar gjithmone i panjohur per pjesen tjeter te botes..
    me zhvillimet ne shekujt e fundit kan ndodhur ca gjera..
    psh me hapjen e kanalit te suezit.. dy "bote" jan takuar.. befasisht.. pra peshku i zonave oqeano indiano e deto kuqo arabe.. ka pas mundesin te hyj ne mesdhe e anasjelltas.. pra dy bot peshkore te panjohura per miljona e miljona vjet jan takuar..
    e gjerat kan ndryshuar..
    po keshtu me volgen e cila ka pas takim vec me detin e kaspikut e me ndryshimet hidroteknike jo kanale jo hidrocentrale eshte lidhur dhe me det te zi por dheme baltik..
    pra dhe aty kan ndodhur cudira e keshtu me radhe..

ky peshku i frakulles..theksi te u-ja se ashtu ka lezet.. mendohet te ket dale nga bota e vet..pra nga qendra e afrikes.. kur andej do jen ndertuar kanale apo hidrocentrale e lumej ose liqene me lidhje miljona vjecare te caktuara..befasisht jan lidhur dhe me bota tjera..

e ky peshk ashtu do ket shperthyer misteriozisht dhe ne lumej e detra tjtra derisa sa nji dit ka gjetur dhe gryk derdhjen e vjoses..

eshte i frikshem ne fakt..

goja e tij ka aftesi kafshuso-thithese tyrjel-oiste.. si ajo grryersja e tyneleve..
    pra i hyn nje kafshe a peshku tjeter nen bark dhe ja ben bire e ja thith gjakun apo ja bluan mishin..

mos po hedhin bageti te ngordhura pis mileti andej nga zonat ruco ps-iste buz vjosore?

ndoshta kjo eshte arsyeja e ardhjes se ketij vampiri andej..

..

ma ka prish lezetin ose simpatine qe kisha per lumin e vjoses kjo ngjarje..

..

Shume interesante eshte teorija jote o Brari.Por nuk eshte e sakt.Ky peshk me te vertete eshte i pranishem ne shume ujra te embla Europiane.E shpjegova edhe me larte se si e ka emrin.Ndersa goja e tije e trishtuar,nuk eshte ne fakt e tille.Ky peshk ushqehet vetem me gjallesa te vogla,si krimba psh.
    Dhe mos ta prishe fare lezetin,as per lumin e Vjoses,dhe as per ujrat tjera,perkundrazi ,eshte nje pasuri per boten shqiptare edhe ashtu shume te pasur.Une shpresoj se ne te ardhmen,gjallesa te tilla nuk do te shifen si monstrum,por si pasuri e jona e cila duhet ruajtur dhe kultivuar.

Gjith te mirat!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nuk besoj se ushqehet me gjallesa te vogla..ky peshk o daj..
    nje biolog e ka ne nje foto ku ky peshk ja ka ngul nockat.. pra gojen nen bark nje peshku 3 her me te madh e me te trash se ky vet.. e ja kish bo si brim sikur e kish cpu me punto.. qe ben bira ne dru..
    e nuk besoj se ne europ ky eshte i vjeter..
    meqen do ta kishin pare peshkataret tone prej kohesh..

qendra e afrikes ekuatoriale eshte atdheu i tij.. kurse emrin qe ke ven ti e kan ven gjermanet besoj ne kto dekada..
    sbesoj te jet me shum se 50 vjet ne erurop ky peshk.. kurse i vjeter thuhet se do jet mbi 400 milion vite me pare..
    nejse diskutime po bejm..por un jam rrit ne shqiperi e kurre nuk e kam pa nje lloj te tille..

e nese nuk eshte i vjeter tek natyra jon un sdo kisha qejf ta kishim se.. ka me na pjell ndoj grosh.. sikurse me krapin pend kuq kinez qe e solli enveri nga kina e qe e cfarosi krapin ton .. ate origjinalin.. qe shkodranet e duan fort..

gjith te mira gjon..

Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Pershendetje Brari!

Une kam si hobi peshkimin.Provimin e kam bere ne Gjermani,per ate shkak edhe e kam njohur menjehere si e kam pare.Por historikun e tije nuk e kam ditur,andaj hulumtova sot ne vikipedia dhe i gjeta disa gjana.
    Aty thuhet se kete lloj peshku mund ta hasin thuaja ne tere boten me perjashtim te kontinentit te Afrikes.
    Egzistojne 40 lloje te tije.Nga ta nje lloj i cili jeton vetem ne lumin PO ne veri te Italise.Dhe nje lloj tjeter i cili jeton vetem ne Danub.Aty thuhet edhe se ky lloj peshku eshte nje delikates,dh se perdoret ne shume kuzhina te Europes.
    Mos ma merr per te keq o Brari,se nuk dua te tregoj qe jam i menqem (keto qe i shkruajta ne kete postim te fundit i nxorra nga vikipedia)por vetem te tregoj se nu kemi te bejme me nje rast te veqant,dhe se ky peshk nuk eshte monstrum.

Tung

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lista e 813 personave nė kėrkim nga Interpoli
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  2. Lushnje, i kėrkuari i bandės vret nė miting, ekzekutohet
    Nga Davius nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 24-06-2009, 09:07
  3. Mbishkrim i Cuditshem Ne Nje Nga Akullnajat e Tibetit
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-04-2009, 10:33
  4. Lushnje, vetėvaret 12-vjeēari
    Nga EDUARDI nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-04-2005, 04:34
  5. Lushnje 6 viktima per nje tender
    Nga Marsel nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2002, 07:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •