Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37
    Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Pse nuk fillon shqiptarizimi i Bosnjes?

Ne kontaktet e shumta qe kam pasur me boshniake ,te gjithe kur marrin vesh se jam shqiptar me thone "vella".Ne gjuhen boshniake ekzistojne mjaft fjale shqip si "besa" etj.Ne ish-jugosllavine boshnjaket konsideroheshin si me te lashtet ,per shkak se u myslymanizuan te paret dhe vuajten me pak nga asimilimi turk.Pra per mendimin tim ata jane ilire.Shqiperia eshte me mire ekonomikisht se sa Bosnia dhe kultura jone mund te futej lehtesisht atje.Edhe mentalitetin e kemi pothuajse njelloj.Ne Bosnje ekziston nje urrejtje per sllavo-maqedonasit nje lloj si tek ne.Ne Bosnje ekzistojne qytete qe ngjajne kopje me Beratin dhe Gjirokastren tone.Pra une mendoj se duhet te hapen shkolla shqipe atje.Ky do te ishte nje hap i pare per ri-ilirizimin e Dalmacise, pasi edhe kroateve ju pelqejne iliret dhe kultura ilire.

Ky eshte mendim i mire por nuk besoj se do rralizohet ose me mire nuk eshte ndo njegje shum e randesishme per ato.
    Por ky eshte vetem mendimi im dhe shkkrimi par te shikojm se ēfar thojne te tjeret.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    Ne mergim
    Postime
    36
    Urime Mr Gight.
    ky eshte mendim shume i mire pasi boshnjaket kane ardhur 2-3 shekuj para serbve ne ballkane dhe jane perzier ne menyre paqesore me vendasit.
    Mrndoj se momentalisht kjo deshire eshte e pa mundur pasi qeveria Shqiptare smund te hapi shkollat shqipe ne Greqi, ku egziston edhe nje marveshje dypalshe per arsimin!
    E vetmja gje qe qeverit Shqiptare kane bere e bejne me sukses per shqiptarizimin jane hapja e shkollave Greke ne Shqiperi.
    Nga nje here ato me ngjajne me kerpullat pas shiut.

Megjithate ky eshte vecse mendimi im, por do te kisha shume deshire qe te lexoj edhe cka mendojne bashkatdhetaret e tjere per kete teme.
    Pune pune nat e dite te fitojme pakez drit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    Ne mergim
    Postime
    36
    Urime Qerim e Mr Right
    ky eshte mendim shume i mire pasi boshnjaket kane ardhur 2-3 shekuj para serbve ne ballkane dhe jane perzier ne menyre paqesore me vendasit.
    Mrndoj se momentalisht kjo deshire eshte e pa mundur pasi qeveria Shqiptare smund te hapi shkollat shqipe ne Greqi, ku egziston edhe nje marveshje dypalshe per arsimin!
    E vetmja gje qe qeverit Shqiptare kane bere e bejne me sukses per shqiptarizimin jane hapja e shkollave Greke ne Shqiperi.
    Nga nje here ato me ngjajne me kerpullat pas shiut.

Megjithate ky eshte vecse mendimi im, por do te kisha shume deshire qe te lexoj edhe cka mendojne bashkatdhetaret e tjere per kete teme.
    Pune pune nat e dite te fitojme pakez drit.

ABC Maska e bicjani
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    poshte gjallices
    Postime
    130
    kjo duket diēka e pa realizuar.mezi u hap universiteti tetoves ne maqedoni ku aty ka nje popullsi rreth 32% shqiptare.ne bosnje nuk besoj se do kete nje popullsi te madhe shqiptare ,keshtu qe nuk ka kuptim nje gje e tille...
    .................................................. ..........

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Vertete jeni ka flisni ne ajr. Ju as se nifkit historine e as rrethanat.
    Une Boshnjak takoj cdo dite se e kam punen ashtu, keto qe i flisni ju eshte e barabarte sikurse edeh te thonit per shqiptarizimin e Turqise ose Spanjes.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anėtarėsuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229
    TO ARJANITI

A ka mundesi shoki te na japish pak me shume detaje per boshnjaket,ne realitet kush jane ata,prej nga kan ardhur para 2-3 shekujve ne Balkan,se sa i perket hapjen e shkollave shqip atje kjo as qe mund te realizohte ndonjehe,te pakten jo,ne nje te aferme te shpejt,Nanosi dhe qeveria kodosh,mafiooze,hapin shkolla greke ne shqipri e jo shkolla shqip ne greqi,e per Bosnje jemi shume larg.

Liria i ka rrenjet ne gjake,Liria vjen kur nuk i druhesh vdekjes

Patriotizmi tregon vleren e njeriut

Liria nuk blehet me para e as me toke, por vetemse me gjake e me koke

Amanetin e mbane toka

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

re

Une mendoj se duhet te behet me shume ne kete drejtim nga ana e Qeverise Shqiptare dhe organeve perkatese.Jo patjeter te hapen shkolla , por menyra te tjera si tende librash, propagandimi i kultures shqiptare, etj.Pse jo ne fund te fundit , statuja e Skenderbeut ose e Nene Terezes duhet te ngrihet diku ne Bosnie.Une mendoj se Qeveria Boshnjake nuk do ti kundeshtoje keto akte.Duhet te behet me shume qe te njihet Shqiperia ne Bosnje, ku me Shqiperine simbolizohet Kosova ne pergjithsi.

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Se urrejne serbet dhe maqedonasit kjo eshte pune e tyre.
    Nuk mendoj se eshte ide e mire . Ata nuk jane shqiptare, pse duhet te bejme nje gje te tille.
    Nqse te duket se kane gjera te perbashketa me ne eshte se jane myslimane, vetem kaq.
    Duhat ta ruajme gjuhen tone dhe jo ta cojme sa andej ketej pasi ashtu e nenvleresojme.
    Jam krenare kur them se shqip flasin vetem shqiptaret dhe kjo me mjafton
    E tha mire dikush me larte.
    Nuk po hapen shkolla ne Greqi ku dihet sa shqiptare ka atje, dhe qe eshte e domosdoshme.
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-02-2004
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    5
    une mendoj se kemi shume gjera tjera ma me rendesi se te mirremi me albanizimin e boshnjakve ahahahahahahaaahaa
    ide e mire por e mos me thene e parealizueshme se po kame deshire edhe ajo me u be shqiptare kalofshit mire

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Xhamitė e Bosnjės dhe xhamitė e Kosovės
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-02-2009, 06:30
  3. Dejtoni shenoi fundin e nje lufte apo fillimin e nje ndarje te re?
    Nga DYDRINAS nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 13:18
  4. Katalog i Kodikėve Kishtarė Mesjetarė tė Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •