Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 228
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Edhe une besoj se gjerat kane ndryshuar dhe e kam fjalen per ne Shqiperi, dhe intelektualet shqiptar jane te detyruar qe shqiptareve t'u tregojne te verteten apo t'a vertetojne ate.
    Gjerat duhen thene ashtu siē jane, na pelqejne apo jo.
    Ke tė drejtė. Sė fundja shoqėria "drejtohet" nga intelektualėt. Intelektualėt nuk janė vetėm pasqyrues tė vlerave shoqėrore, por edhe prodhues tė tyre. Kjo vlen pėr ēdo shoqėri.

Ėshtė e drejtė tė pyetet se sa mjet efektiv apo i pėrshtatshėm ėshtė paraqitja e pėrkatėsisė fetare nė letėrnjoftim pėr tė arritur qėllimin nė fjalė: zbulimin e statistikave tė vėrteta, ndalimin e keqpėrdorimeve tė tyre, debatin e hapur mbi domethėnien e feve apo njė feje tė caktuar nė shoqėri. Por sidoqoftė, ėshtė njė nga mjetet. Njė nga idetė. Paramendo sikur tė debatohej kjo gjė edhe nė qarqet intelektuale. Impakti do ishte mjaft mėsim- dhe vleradhėnės. Sidomos pėr tė rinjėt.

*

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje.A duhet te shenohet identiteti fetar ne karten e identitetit?Identiteti fetar i ndan njerzit sipas edukimeve qe ato kane zgjedhur, e perderisa kemi ndryshime perse te mos shenohet ky identitet?Dikush pretendon te na thote se 70% te shqipetareve jane muslimane , apo dikush tjeter te na quaj popull islamik. Personalish medoj se per ti shpetur ketij pergjithesimi te pa drejte,eshte e nevojshme te qe secili te zgjedhe besimin e tij ( nisur nga oportuniteti real i shqipetareve per besimet fetare)dhe ta shenoje ate ne karten e identitetit.
    Hahahaha!!!!!!!!!! Duhet shėnuar edhe partia!Me cilėn parti je?

A duhet shenuar perkatesia fetare ne karten e identitetit?

si jo...

...bile duhet shenuar dhe ne ē'vend i kalon pushimet, bile duhet shenuar dhe sa xhami e kisha ka ne fshatin ku ke lindur. Nuk duhet harrurar gjithashtu te shenohet ne karten e identitetit, qe stergjyshi yne majmuni, ishte ateist por me tendenca budiste.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    U tha disa herė, pėrse autori i temės e sheh kėtė hap si frytdhėnės. Arsyeja kryesore ishte se - sipas autorit - do tė "zbulohej" e vėrteta mbi statistikat e pėrkatėsisė fetare. Dhe kjo gjė do pamundėsonte apo tė paktėn vėshtirėsonte keqpėrdorimin e statistikave nga caqe fanatike religjioze. Nuk do tė mund tė flitej as brenda as jasht shoqėrisė shqiptare pėr popullin shqiptar si popull me shumicė absolute muslimane. Ndoshta edhe po. Por autori nuk beson kėtė gjė. Ai beson se Shqipėria ka ndryshuar nė kėtė drejtim. Kjo ėshtė ideja.

*
    O chino, tema eshte provokative. Ku kuptohet kjo? Mjafton njė sondazh i pėrbashkėt ku secila fe te kete perfaqesuesin e vet, dhe kjo ceshtje zgjidhet.
    Kurse karta e identitetit eshte dokument prone e Shtetit dhe nuk eshte aspak prone private. Dhe shteti eshte laik si rrjedhim shteti nuk njeh "perkatesi fetare", kjo eshte ceshtje personale e secilit. Si rrjedhim shkelet ne menyren me flagrante laicizmi dhe shkojme drejt shtetit fetar. E dyta, perkatesite fetare jane ceshtje relative. Sot jam ateist neser behem katolik pasneser behem mysliman dhe pas nje jave zgjohem ortodoks. Cfare do ndodhe me karten time te identitetit? Mos valle kam ndryshuar identitet une?

Dhe si u pergjigj hapesi i temes kur ti e "sqarove"?
    Dakort 100%.
    Ke pare ndonje hapes teme qe t`ja sqarojne qellimin e temes te tjeret? Se nuk tha "po mor njerez ky eshte qellimi", po thote "dakort 100%". Dmth as e ka patur as si ide po mire qe ja the ti.
    Kjo eshte e gjitha chino. Tema thjesht donte te bente nje "matje pulsi" si ajo tema tjeter e varrezave.
    -

i/e regjistruar Maska e agas
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Dakord mer "ishmak" po e pranojme se feja e shqipetarit eshte shqipetaria (megjithese kjo nuk eshte fe)Por a nuk duhet me qene shqipetare me pare?Juve jeni konvertuar dhe jeni absorbuar ne turq.Ju luftuat nen turqine si popujt e tjere dhe popullin shqipetare.Dhe kur shkoni ne ate bote shkoni me falmur turk.E me turp se kaq s'ka.Ti ke nje urrejtje te trasheguar.Por ne vecanti ju ishmaket jeni me kosto te larte.S'ka Sala pare me u marre me ju.Ishmaket dhunues ne kohen e turqise dhunues ne kohen e enverit.Te gjithe komuniste e te pa bese.SOS!!!Nuk ka me te keqij e ordiner se Ishmaket.Bah!!!!!Nuk e kam per natyre te shaj por meqenese kete lloj komuniteti e njoh mire nuk mund ta toleroj.Kujdes nga Ishmaket kjo eshte porosija qe ju jap.
    E shoh qe feja ortodokse ta ka turbulluar shikimin por edhe mendjen.Kjo duket bukur fort ne paragjykimin qe ke per ti barazuar shqiptaret sipas besimit fetar ne turq dhe greke.Me sa duket ti nuk je shqiptar me origjine.Nje shqiptar nuk arrin te shfaqe nje urrejtje te tille ndaj bashkekombasve te vet keshtu si i koncepton ti ne turq ose greke.Ti je thjesht nje shqip foles qe je viktima e radhes e propagandes antishqiptare qe zhvillon Anastas Janullatos ne shqiperi.Nuk arrij te konceptoj urrejtjen qe mund te kete nje shqiptar per bashkkombasit e tij nga Ishmi.Une sa per dijeni nuk jam nga Ishmi,por do ta ndjenja veten aq krenar sikur te isha edhe prej Ishmi.Kjo krahine ka nxjerre personalitete te tilla si pune e Ibrahim Kodres(Ibrahim Shaban Likmetaj Kodra )qe jo vetem e nderojne Ishmin por kane bere te njohur Shqiperine ne arenen nderkombetare me punen e tij artistike dhe perkushtimin ndaj atdheut.Njerez si pune e ketij Anestit jane ca plehra qe mundohen ti ngatarrojne shqiptaret ne ceshtjet e mprehta kombetare.Nje shqiptar i vertete asqe mundet perpara ceshtjeve kombetare shqiptare te vendose fene.Ky Anesti si edhe disa ta tjere jane vene ne sherbim te politikave percarese mes shqiptareve qe zhvillon kisha ortodokse shqiptare e cila eshte kthyer ne filial te kishes ortodokse greke e udhehequr nga Anastas Janullatos.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga agas : 09-06-2009 mė 16:57

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Ky eshte edhe budalliku i rradhes qe po lexoj ketu ne forum. Kjo eshte gjeja e fundit qe do te mendoja. Nuk eshte aspak e nevojshme qe Identiteti te shenohet ne karten e identitetit. E para, sepse bie ne kundershtim me ligjet e shtetit Shqiptar, ku ne Kushtetuten e Republikes se Shqiperise thuhet se Shqiperia respekton te gjitha fete ne shqiperi dhe respekton te drejten e besimit, por eshte Shtet Laik.

E dyta, perse duhet te shenohet feja ne karten e identitetit? Ēfare i intereson atij qe do kontrolloje karten se ēfare feje kam une apo tjetri e tjetra? Feja eshte nje besim personal, besimin nga e cila nuk ta privon dot askush, por nuk eshte e nevojshme qe te jete ne mjetet e identifikimit. Mjeti i identifikimit sherben per te identifikuar ty si person, je ti "Filan Fisteku" apo jo, nuk sherben per te identifikuar fene tende apo timen.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    O chino, tema eshte provokative. Ku kuptohet kjo? Mjafton njė sondazh i pėrbashkėt ku secila fe te kete perfaqesuesin e vet, dhe kjo ceshtje zgjidhet.
    Kurse karta e identitetit eshte dokument prone e Shtetit dhe nuk eshte aspak prone private. Dhe shteti eshte laik si rrjedhim shteti nuk njeh "perkatesi fetare", kjo eshte ceshtje personale e secilit. Si rrjedhim shkelet ne menyren me flagrante laicizmi dhe shkojme drejt shtetit fetar. E dyta, perkatesite fetare jane ceshtje relative. Sot jam ateist neser behem katolik pasneser behem mysliman dhe pas nje jave zgjohem ortodoks. Cfare do ndodhe me karten time te identitetit? Mos valle kam ndryshuar identitet une?

Dhe si u pergjigj hapesi i temes kur ti e "sqarove"?
    Dakort 100%.
    Ke pare ndonje hapes teme qe t`ja sqarojne qellimin e temes te tjeret? Se nuk tha "po mor njerez ky eshte qellimi", po thote "dakort 100%". Dmth as e ka patur as si ide po mire qe ja the ti.
    Kjo eshte e gjitha chino. Tema thjesht donte te bente nje "matje pulsi" si ajo tema tjeter e varrezave.
    Mos valle kam ndryshuar identitet une?
    Nga kjo shprehje kuptohet se sa seriozisht e shikon jeten ti.Ne vecanti per shqipeteret ne keto kushte,kurre ndonjehere ne historine e tyre me te lire, eshte detyre te pranohet ndryshimi.Te zgjedhesh nje Software per menyren tende te edukimit eshte nje ceshtje shume serioze . Eshte nje ceshtje individuale , eshte nje ceshtje kombetare, eshte ceshtje te moralit personal e familjar, eshte ceshtje e moralit kombetare te humbur, eshte ceshtje politikes rajonale, eshte interes, eshte zhvillim, eshte bashkim,unifikim kombetare.Karta e identitetit ? Eshte nje kujtese, eshte nje thirrje, ehte nje sondzh i sakte, eshte nje dokument ku me eshte shenuar se jam pjese e asaj pjese te popullit qe dhe perse u mposht fizikisht , nuk u mposht shpirterisht.Eshte treges i nderit, pasi tregon se nuk kam asnje lidhje me historine e erret qe te konvertuarit e te absorbuarit kirjuan duke luftuar lirite e popujve te tjere dhe te popullit te vet nen emrin e turqise. Kush e paska te drejten te me perzi me mekataret??????Ti apo presidenti , hoxhallaret apo terroiste iranian te ardhur per te thelluar damken e zeze, si ajo vajza qe sopo e lexuat qe ishte bere kamikaze.Mos ndoshta Kushtetuta e njerezve me shkollen e shejtanit?Kerkush .Eshte nje e dretje legjitime e secilit.Skemi perse te fshihemi pas shprehjes "Tolerance fetare"Kjo shprehje nuk mund te marre persiper frenimin e nje shoqerie ne ndryshim, per kerkesa te reja edukimi, e vlerash.
    Ben mire te sillesh me seriozisht me jeten dhe jo te tallesh me te, duke rene ne gjume si ateist dhe duke u gdhire si i krishtere.Shoh qe kerkon te merresh me mua, jo vetem ti por dhe shume te tjere.Problemi ketu nuk jame une si nje individ parendesishem.Porblem jeni ju, eshte e gjithe shoqeria shqipetare,eshte kombetare.
    Sapo lexova nje liber te titulluar "Cameria."Lexojeni dhe ju dhe do te bindeni se cdo te thote percarja qe na solli pushtuesi turk.Gjej rastin te pergezoj autorin Hajredin Isufi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 09-06-2009 mė 17:18

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga agas Lexo Postimin
    E shoh qe feja ortodokse ta ka turbulluar shikimin por edhe mendjen.Kjo duket bukur fort ne paragjykimin qe ke per ti barazuar shqiptaret sipas besimit fetar ne turq dhe greke.Me sa duket ti nuk je shqiptar me origjine.Nje shqiptar nuk arrin te shfaqe nje urrejtje te tille ndaj bashkekombasve te vet keshtu si i koncepton ti ne turq ose greke.Ti je thjesht nje shqip foles qe je viktima e radhes e propagandes antishqiptare qe zhvillon Anastas Janullatos ne shqiperi.Nuk arrij te konceptoj urrejtjen qe mund te kete nje shqiptar per bashkkombasit e tij nga Ishmi.Une sa per dijeni nuk jam nga Ishmi,por do ta ndjenja veten aq krenar sikur te isha edhe prej Ishmi.Kjo krahine ka nxjerre personalitete te tilla si pune e Ibrahim Kodres(Ibrahim Shaban Likmetaj Kodra )qe jo vetem e nderojne Ishmin por kane bere te njohur Shqiperine ne arenen nderkombetare me punen e tij artistike dhe perkushtimin ndaj atdheut.Njerez si pune e ketij Anestit jane ca plehra qe mundohen ti ngatarrojne shqiptaret ne ceshtjet e mprehta kombetare.Nje shqiptar i vertete asqe mundet perpara ceshtjeve kombetare shqiptare te vendose fene.Ky Anesti si edhe disa ta tjere jane vene ne sherbim te politikave percarese mes shqiptareve qe zhvillon kisha ortodokse shqiptare e cila eshte kthyer ne filial te kishes ortodokse greke e udhehequr nga Anastas Janullatos.
    Mos u perzi me te ndjerin Ibrahim Kodra.Ka qene mik i familjes time, dhe vec lindjes asgje se lidh ate me Ishmin.Si sot me kujtohet nje album me kopretine jeshile, qe ai i kishte derguar kusheririt tim rreth viteve 87.Ishte nje piktor i stilit modern abstraksionist. E varrosen ne nje koder te Ishmit per te mbete i harruar jashte interesimit te duhur per figura te tilla te artit.Tashme kane vendose me e rikthyer ne Itali.

Temat qe hap ti Anest jane shume provokative, mos e provoko identitetin tone.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e agas
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Mos u perzi me te ndjerin Ibrahim Kodra.Ka qene mik i familjes time, dhe vec lindjes asgje se lidh ate me Ishmin.Si sot me kujtohet nje album me kopretine jeshile, qe ai i kishte derguar kusheririt tim rreth viteve 87.Ishte nje piktor i stilit modern abstraksionist. E varrosen ne nje koder te Ishmit per te mbete i harruar jashte interesimit te duhur per figura te tilla te artit.Tashme kane vendose me e rikthyer ne Itali.
    A thua eshte e vertete kjo qe po deklaron ti se Kodren nuk e lidhte asgje me Ishmin pervec lindjes?Kodra e kishte lene amanet qe te varrosej ne vendlindje.Pavaresisht se Kodra u end per 60 vjet larg atdheut ai asnje here nuk e zbehu atdhedashurine dhe mallin per vendlindjen .Kodra jo se nuk kish mundesira financiare per te blere 2metra katror ne Milano ku dha frymen e fundit,por ai mendoi se shpirti i tij do te prehej i qete kur eshtrat e tij do te ndodheshin ne token e ameshuar shqiptare.Memoriali qe shteti shqiptar ka vendosur ne kujtim te tij(ja qe shteti shqiptar nuk e paska harruar), meqe ti Anest e pretendoke mik familje(dhe nuk ke informacion) te ndjerin Kodra ka kostuar rreth 2 miljon lek.Ec e shihe se eshte dicka madheshtore.

P.s.Ato idete e tua jane fondamentaliste e ne shqiperi nuk kane pike vlere.Ne rast se i ke prej mendjes sate mos i perdor me se je bere qesharak.

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •