Close
Faqja 2 prej 23 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 228
    i/e regjistruar Maska e reja_vogel
    Anėtarėsuar
    12-07-2005
    Vendndodhja
    Paris
    Postime
    22
    Absolutisht qe nuk jam dakort me marrjen pjese te Shqiperise ne konferencen islamike; problemi eshte qe asnjeri nuk kerkoi mendimin tim per kete.
    Megjithate parimisht, diskriminim apo jo, duhet munduar te rregullohet dicka qe nuk shkon se sa te behen leshime pas leshimesh 'te gabuara' per te kompensuar njeri-tjetrin.
    Dhe ne fund, per cfare diskriminimi po flasim? Diskriminim, po, do te behej, nese shfaqet perkatesia fetare ne kartat e identitetit. Ne Amerike, ne menyre te pergjithshme ajo nuk duhet shenuar as ne CV, per arsye besoj mjaft te qarta.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Jo, nuk duhet tė shenohet!

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    S'ka piken e kuptimit.
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje.A duhet te shenohet identiteti fetar ne karten e identitetit?Identiteti fetar i ndan njerzit sipas edukimeve qe ato kane zgjedhur, e perderisa kemi ndryshime perse te mos shenohet ky identitet?Dikush pretendon te na thote se 70% te shqipetareve jane muslimane , apo dikush tjeter te na quaj popull islamik. Personalish medoj se per ti shpetur ketij pergjithesimi te pa drejte,eshte e nevojshme te qe secili te zgjedhe besimin e tij ( nisur nga oportuniteti real i shqipetareve per besimet fetare)dhe ta shenoje ate ne karten e identitetit.
    Nese realizohet nje ide e tille mos harroni ta perfshini ne kartat edhe orientimin politik, seksual (lol) dhe gjith gjerat tjera te cilet bien nen grupin e ceshtjeve personale dhe intime te individit. lol

Sinqerisht derisa lexova kete teme e vetmja gje qe me shkoj nder mend jane diskriminimet qe mund te lindin ku njerez te nje X besimi do te neperkemben nga njerez tjere te cilet jane ushqyer gjate gjith jetes se tyre me paragjykime dhe mendime te gabuara...

Meqe kam lexuar nje dite prezantimin tuaj me lejoni ta sjell postimin e pare:

Peshendetje te gjitheve .Jam Anesti nga Duresi e per nga mosha e njejte me ate te prinderve tuaj.Me prezencen time kerkoj te jap kontributin tim ne fushen e edukimit apo te orjentimit te te rijeve ne keto momente te veshtira te tranzicionit.Politikisht jam i orjentuar nga e dhjathta por jo antar in ndonje partie.Ndonse kam nje emer te shenjte jam ateist per vete faktin se me ka munguar ky edukim.Ndonse vij nga nje familje ortodokse do te preferoja te isha nje katolik , apo protestant i mire ose me sakte te perqafoja nje nga besimet e krishtera perendimore.Pra pranoj dhe nxis konvertimin,ose me sakte riperqafimin e identitetit fetar te hubur si pasoj....!Kur jam ne Shqiperi ndjehem i fyer qe jam pjese nje komuniteti qe len per te deshiruar.Kur jam jasht, me keput malli e slejoj kend te me fyej basheke atedhetaret mi. Te tjerat ja leme kohes.Pershendetje!!

Po ne karten tuaj cka duhet te shenohet? Ateist, ortodoks, katolik, protestant apo i "krishter perendimor"?! lol

Pershendetje

faraone Maska e tutankamon
    Anėtarėsuar
    11-03-2009
    Vendndodhja
    perball komshiut
    Postime
    3,009
    nuk ka ndonje gje te keqe por duhet te jete fakultative..
    Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga tutankamon Lexo Postimin
    nuk ka ndonje gje te keqe por duhet te jete fakultative..
    Une mendoj se duhet te jete obligative!

Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Identiteti i vertete i njeriut eshte besimi i tij fetar. Duhet shenuar.
    Shume e sakte! Ne ne Kosove nuk e kemi si opsion ne leternjoftim, mirepo duhet te jete, sepse ne moment qe do te veja identitetin tim fetar ne te, tere krenaria e botes do te mbledhej ne mua .

Jam krenare per identitetin tim fetar (dhe per ate ku te shkoj e marr me vete )!! Shpresoj se edhe ju e beni te njejten gje!

P.S. Shume keq qe leternjoftimet nuk vlejne edhe jashte vendit, keshtu qe krenaria po na pergjysmohet. Duhet me ndryshu dicka ketu!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 28-05-2009 mė 05:00

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po si jo,duhet shenuar,bashke me peshen e gjatesin e organit seksual.
    Disave (si ky autori i temes) do ua shenojme edhe gjeresine e vrimes nga prapa, qe ta dine ne aeroporte nese duhet t'i bejne Extra Screening apo t'i veshin dorezat e gomes punonjesit e sigurimit te aeroportit.
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Faleminderit reja vogel. Ti ke te drejte, po a nuk eshte shkelje e kushtetutes, d.m.th. fakti qe Shqiperia eshte shtet laik, pjesemarrja e saj si anetare e konferences islamike? Pra deri sa leshohet ne kete drejtim, nuk ka pse te mos behet edhe leshimi tjeter, e cdo njeri te jete identifikuar edhe ne dokumentat zyrtare, ku te shenohet feja e tij. Perndryshe mund te quhej diskriminim. Kur ligjet nuk i pershtaten realitetit ato duhen ndryshuar.
    Shqiperia mund te vazhdoje te jete shtet laik dhe pjesemarrese ne OKI, njesoj sic eshte pjesemarrese ne shume organizata per luften kunder korrupsionit e mafias, nderkohe qe shtetin e udheheqin mafioze te korruptuar.

Pervec Organizates Islamike, mos harro qe ke nje Parti Demo-KRISTIANE qe po merr vota e po behet pjese e qeverise sa here qe i do qejfi. Apo ketu nuk thyhet laiciteti?
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anėtarėsuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    O shqipfoles!
    Nuk shenohet identiteti fetar neper letra identifikimi sepse behet objekt diskriminues edhe pse ne menyre inkoshiente.
    Nese ty te ndalon nje polic kristian dhe sheh aty qe je mysliman,mund te ushqeje antipati apo vice-versa.Nese ti shkon ne nje zyre,apo merr pjese ne nje konkurs,apo ke kontakt ne nje istitucion publik ti je perhere nen trysnine e paragjykimeve apo preferencave qe mbart secili nga ne.
    Kshu qe nese doni te tregoni krenarine tuaj,tregojini neper shkolla,vende pune,me impenjimet tuaja,sjelljet dhe imazhin tuaj.Nuk tregohet krenaria me karten e identitetit.
    Kshu qe hapeni pak mentalitetin dhe dilni nga kto diskutime auto-kufizuese.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Pershendetje.A duhet te shenohet identiteti fetar ne karten e identitetit?Identiteti fetar i ndan njerzit sipas edukimeve qe ato kane zgjedhur, e perderisa kemi ndryshime perse te mos shenohet ky identitet?Dikush pretendon te na thote se 70% te shqipetareve jane muslimane , apo dikush tjeter te na quaj popull islamik. Personalish medoj se per ti shpetur ketij pergjithesimi te pa drejte,eshte e nevojshme te qe secili te zgjedhe besimin e tij ( nisur nga oportuniteti real i shqipetareve per besimet fetare)dhe ta shenoje ate ne karten e identitetit.
    Ik o rrote se ditke ti qe ne komunitetin europian nuk lejohet te vedoset feja ne pasaporte?
    Dhe ka kaq kohe qe Greqia qe e ka akoma ka presione disavjecare qe ta heqi.

Faqja 2 prej 23 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •