Close
Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 228
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ne fakt nuk jam mare me kuptimin e vertete te fjales "qfir"Dikur nje islamik me ka fyer me keteterm por me t thene te drejten nuk e di se cdo te thote.Besoj se eshte turqisht dhe nuk kam nxitje per te pare fjelorin.
    Ne nickun tend je percaktuar si ATEIST. por ateistet nuk jane komuniste.Une ateistet perendimore mund ti kosideroj te krishtere liberal, pasi jane produkt i ketij edukimi.Komunistat ,jane kunder besimeve fetare por ne fund te fundit dhe ato kane nje liber ku percaktohen menyrat se si duhet te shikojne mardhenjet e zhillimit te shoqerise,pra nje liber si bibla apo kurani.Nje liber i cili qe ndante njerzit ne dy kalsa te pa pajtueshme me njera tjetren.Kemi ateiste vertet ne boten perendimore,qe mund ti kosideroj te krishtere liberal, pasi jane produkt i ketij edukimi. njerez qe nuk besojne ne zoter ,ne fuqine e mbinatryrshme, por nuk kam ndegjuar ndonjehere qe ato te mohojn rrolin e fese kristiane ne formimin e shoqerise, ne krijimin e personalitetit edukimit qytetare, shembull i tolerances, per rritjen e dashurise mes njerezve,per zvogelimin e urrejtjes..Shembujt jane konkrete dhe pame se c'ndodhi me Hitlerin, Stalinin , Lenin, enverin, e te tjere. Pame mirese cfare egresie futen ato ne ndergjgjen e njeriut.A nuk po vuajme dhe sot plagete kesaj teorie?
    Si i indoktrinuar ose si i kurdisur qė je nuk mund tė presėsh tė thuash ndonjė gjė veē kėtyre broēkullave.
    Perėndimi i krishterė?
    Mendje merr malet
    larg larg nga qyteti.
    Perėndimi ėshtė Kapitalist o shoku fshatar. Kapitalizmi nuk njeh fe, sepse nuk takohet kund me normat fetare. Kisha nė kapitalizmin perėndimor pėr shumicėn ėshtė si skeletet e dinosaurėve: objekt vizite muzeale.
    Kurse pėr njė pakicė ėshtė pjesė e rutinės, por tani besoj se po e mendojnė dy herė pėrpara se tė ēojnė fėmijėt.
    P.S Qafir ėshtė termi pėrbuzės pėr "jo-myslimanin" pra ekuivalenti i termit tė krishterė po kaq pėēmues "pagan" pėr jo-tė krishterėt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 05-06-2009 mė 14:24
    -

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Mjafton tė shkruaj "SHQIPĖTAR" pasi .. Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria

DR-GR Maska e oliver55
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar mė parė nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Mjafton tė shkruaj "SHQIPĖTAR" pasi .. Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria
    Ku e ke te shkruajtur kete fe?Se kushtetuta shqiptare e thote ndryshe.

KUSHTETUTA E REPUBLIKĖS SĖ SHQIPĖRISĖ
    Neni 10
    Nė Republikėn e Shqipėrisė nuk ka fe zyrtare.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [
    QUOTE=Kavir;2288576]Si i indoktrinuar ose si i kurdisur qė je nuk mund tė presėsh tė thuash ndonjė gjė veē kėtyre broēkullave.
    Perėndimi i krishterė?
    Mendje merr malet
    larg larg nga qyteti.
    Perėndimi ėshtė Kapitalist o shoku fshatar. Kapitalizmi nuk njeh fe, sepse nuk takohet kund me normat fetare. Kisha nė kapitalizmin perėndimor pėr shumicėn ėshtė si skeletet e dinosaurėve: objekt vizite muzeale.
    Kurse pėr njė pakicė ėshtė pjesė e rutinės, por tani besoj se po e mendojnė dy herė pėrpara se tė ēojnė fėmijėt.
    P.S Qafir ėshtė termi pėrbuzės pėr "jo-myslimanin" pra ekuivalenti i termit tė krishterė po kaq pėēmues "pagan" pėr jo-tė krishterėt.
    [/QUOTE]
    Se c'pune ka kapitalizmi me fene nuk e kuptova.Po me te thene te drejten perdite po shoh, qe bota kapitaliste eshte e kercenuar nga terrorizmi islamik e jo nga fshatare si puna ime.Ka shume si puna jote qe jane ne autobuz.E kuptoj qe tema eshte e veshtire se dhe perese jeni ne magiorance e drejta eshte ne anen time.Mund te sorrollateni si te doni, por nje gje eshte e sigurt,ju vete do te ndryshoni.
    Nejse te pergezoj per shpjegimin e termit Qafir.S'qenka ndonje ofeze e madhe,por ate kapitalistin tend si do ta quajme qafir apo pagan.Si shume e ngateruar kjo pune.haha.Mire u ndigjofshim

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga oliver55 Lexo Postimin
    Ku e ke te shkruajtur kete fe?Se kushtetuta shqiptare e thote ndryshe.

KUSHTETUTA E REPUBLIKĖS SĖ SHQIPĖRISĖ
    Neni 10
    Nė Republikėn e Shqipėrisė nuk ka fe zyrtare.
    O oliver, une them ujku e ti me thua gjurma.Po lene ur burre kushtetuten ,ate e kane bere nje grusht njerez ne interes te tyre dhe per me teper nuk eshte e pranuar nga opozita e atehereshme. Nje nga hartuesit eshte Godo me 10 klase, te tjeret me shkollen e shejtanit.kjo eshte kushtetuta e leshit, qe thote se njeh si te shejte pronen private dhe vetem pronen nuk mbrone me nenpikate saj.
    Or cunat e dajes, por perse kaq te ndrydhur ,por ketu nuk jemi ne parlament.Diskutimet tona nuk ndryshojne asgje.Keshtu qe ketu ka vend per te ndejt shtrembet dhe folur drejte.Dhe kur te prek nje teme ska agje tekeqe qe te trajtosh problemin sic duhet te jete.
    ore se mos memerrni per ndonje prift.Jo mer lale se dhe une produkt i diktatures jam, e me 1000 te meta.Dhe une provoj te ndryshoj por, po bisht qeni mbetem.Perse?Sepse keto punet e edukimit nuk behen per nje dite por duhen shekuj.E nese nuk hedhim nga nje gure nuk behet kurre mur. Ciao
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 05-06-2009 mė 18:26

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Gomari kujton se tė gjithė mbajnė samar. Epo jo tė gjithė e pranojnė samarin, ka edhe qė e hedhin.
    Sa pėr njohuri tė pėrgjithshme unė jam ateist qafir. Shko bėji shurrėn bahēes.
    -

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    E di mor ta marrsha
    Din leshte e Marukse

,
    por kjo ska te beje me temen
    Si more jo

.Identiteti kombetar eshte tjeter gje
    Cka thu mi lepitke se na marrose, po he ta shofim shpalosjen tande te identitetit .

.
    Eshte ajo qe nje pjese e madhe e shqipetareve e humben duke u absorbuar ne turq
    Citimi qe solla une thet te kunderten e brockullave qe derdellis ti.

.Religioni eshte menyre edukimi, qe te sherben per te krijuar madheniet ne mejdisin qe te rrethon
    Sigurishte por ke edukim per te mire dhe per te keq, por ishin fete ato qe pervetesuan edukimin dhe jo e kunderta.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Gomari kujton se tė gjithė mbajnė samar. Epo jo tė gjithė e pranojnė samarin, ka edhe qė e hedhin.
    Sa pėr njohuri tė pėrgjithshme unė jam ateist qafir. Shko bėji shurrėn bahēes.[/QUOTE]
    Haha, qenke bisht qeni si puna ime, dhe une qafir ateist jam.Lexoje tek profili im.Hahaha. Mos u lodh trunin me perdore alt + 135, per te shprehur me saktesi fyerjen,por mesohu qe dhe me gabime ortografike te shprehesh per dashuri e respekt per tjetrin.Ketu ndryshojme bashke . Pra ti je nje bisht qeni rruge e une po bisht qeni por shtepiak.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 05-06-2009 mė 19:23

une po bisht qeni por shtepiak.
    Zotėri, s'ka nevojė ta shpalosni kaq hapur krenarinė tuaj lidhur me kėtė fakt; u mor vesh qė jeni nga ata qenė shtėpiak, qė fėrkohen mirė pas pantallonave tė tė zotit. Ah po i pėrmbushni edhe kriteret e " qen qė leh, por qė s'tė ha " I racės sė Ichnilatis jeni? Duhet ta shėnoni si identitet ne kartė!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Gjelosh PRekaj;2288826]Din leshte e Marikes.[/QUOTE]

Vendndodhja: N'rranjen e Rozafs-per krujozitet ne rranjen e rozafes ndodhej nje kishe 500 vjt me pare.Ne berdesi te saj, nder te tjera ikona ishte dhe nje ikone e Zonjes Mari me Jezusin ne dore.Ikona ishte tip afresku , pra e pikturuar ne nje cope suva me dimensione 40x50 cm.Kur vdiq Skederbeu, pra Gjergji yne, shkodra e kalaja u pushtuan nga Turqit armiq.Ne kete date perkon nje migrim i madh shqipetaresh te kesaj zone drejt Italise.Por nje gojdhene deshmon dhe nje histori intersante.Ikona thone per te mos rene ne duart e armikut fluturoi e kaprxeu detin adriatik. Ne te njeten kohe ne itali u perhap lajmi se nje ikone qe ka hyre vete ne kishen e nje qyteze prane Romes, Genazzano,ka aftesi te beje mrekullira .Keshtu kjo kishez qe nga ajo kohe ka pase rituale te vecanta dhe eshte ndjekur nga pelegrine te pa fund.Nje e vecante e kesaj ikone eshte se jezusi eshte pafloke si kurre ne ikonografite e tera.Kjo per faktin se ne kete vend (shkoder)ishte zakon qe femijeve ju priten floket kur lindin.E kush eshte prane kesaj qyteze le te na sjelle nje foto te saj.

Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •