Close
Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 228
    Resistant!!!! Maska e Klevi
    Anėtarėsuar
    01-11-2004
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    220
    Ca lidhje ka feja ne dokumentat ...
    It's nice to be important, but it's more important to be nice...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2008
    Postime
    106
    Per sa me siper ,kur lexova pjesen qe kam ngjyrosur ne te kuqe, po me linde idea se ky duhet te jete ndonje komunist, pasi vetem ato dhe islamiket shqipetare, menduan se kullat i rrezuan vete amarikanet.Por, ke pare ti qe me kishe dale vet ne shteg,e ja kam dhene te qeshurit.Lene tashti o altin e na thuaj drejte , je i frymezuar nga ide komuniste ,je i ndikuar nga grafiteti familjare me prejardhje te tille?Sinqerisht te them ke nevoje te ndryshosh.Pak rendesi ka tema per te shkruar identitetin fetare, ajo merr rendesi kur tema zgjerohet per te kuptuar se per se behet fjale.Pra per te nxitur ndryshimin.
    A sillet sot bota me ne si nje popull sekondare?-Pra aduhet ne te ndryshojme apo duhet ata te ndryshojne e te vijne tek ne?

A kemi rekorde boterore te kriminalitetit me 10% te emigranteve ne bug-A duhet tendryshojme?

A erdhi kjo fe nga pushtuesi me i eger ne historine epopullit tone?- Ka ndere ta mbash akoma ate?

A u dhunua pakica e krishtere nga magioranca muslimane e ndresyer nga pushtuesi?Duhet vazhduar perseri keshtu?

A i prish ajo ekuilibret politike( ne shkoder nese bashkiaku eshte i krishtere prefekti duhet te jete musliman dhe ne se te dy mund te jene me te mata)

Por me tre besime nė Shqipėri, vendi ėshtė i ngjashėnm me kopshtin e Babilonit, ku nuk e merr vesh i pari tė dytin. Pra, kuptueshmėria fetare, fsheh nėn rrogoz njė armiqėsi tė heshtur, qė nuk e lė kėtė vend tė prosperojė, sidomos pėr arsye tė kulturave tė ndryshme, qė sjell nė bashkėjetesė, dhe mentalitetit oriental, bizantin e mashtrues, qė ka ardhur nga pushtimi 500 vjeēar osman, apo depersonalizimi i njeriut tė ri, qė ka ardhur sidomos nga 50 vjetėt e regjimit komunist.Formimi i njeriut te ri ,nje specie qe hante vellai e vet.-Perseri nuk duhet te ndryshojme?

A a nuk jane fete pengese per unifikimin e nje kombi?A nuk ndjeni ne vetevete nje aspirate si nje ender te pa arriteshme ?Ah, silur te ishim te gjithe te nje feje?-A nuk paska mekanizma paqesore per te arritur nje qellim te tille?Nuk ka kurajo per ceshtje qe shtojne dashurine mes nesh , zvogelojne urrejtjen, na rrisin respektin e besueshmerine ne mardhenie me nderkombetaret?Do te hiqemi sikur nuk e kuptojme c'na mungon?Po kjo i intereson vetem atyre qe abuzojne me religionin dhe spak ty o i ri qe me te te lidh vetem nje trashegimni e deformuar dhe jo per fain tend, por te atij qe i sherbente ky deformim.Kjo nuk eshte per fajin e prinderve tane qe e besojne nje fe te tille te injektuar nga maja e shpates dhe privilegji.

A nuk kemi bere mekate ne emer te kesaj feje?
    A nuk e quajtem per ndere Turqezimin?
    A dhunuam lirite e popujve te tjere nen ushtrine osmane?
    Ne dhe Bosnje Herzegovina, a nuk krijojme polaritet me komunitetet qe Zoti na ka dhene te bashkejetojme?
    A nuk eshte me mire te shkohet derjt zbutjes se mardhenijeve sesa te jetosh me urrejtje artificiale?
    Nuk me duhet se si sillen te tjeret me ne. Per mua eshte e rendesishme te realizoj aspiraten time te ushqyer nga shembulli i Jezuesit, per te zvogeluar sa me shume urrejtjen
    Perseri mund te thote kush se ska vend per ndryshim?E pra tema per shenimin e identitetit fetar ne kete rast sherben si katalizator, si shtyse e nje procesi, te nisur me kohe.

sa per kullat binjake nuk kam nevoje te te them me teper une por me jep nje adresse mail qe te permbaje nje file rreth 270MB dhe t adergoj vete.
    Nuk jam as komunist dhe nuk simpatizoj per asnje parti.babai im ka qene oficer siq ka qene gjysma e shqiperise,ndersa mamaja ime ka punuar ne cerdhe femijesh.pra skam te bej fare me komunizmin(me vjen keq qe te zhgenjej ne kete pike))
    eshte e vertete qe kam nje problem,por ai eshte se kam lexuar shume(dhe ky paska pas qene edhe si te thuash si nje tip mallikimi,sepse sa me shume te dish aq me shume te shpifet kjo bote).
    ne nje pike the qe feja myslymane eshte vendosur me force nga turku.kjo eshte me se e vertete.dhe the qe si zgjidhje ishte qe te hiqet.nuk mund ta heqesh nje besim fetar nga nje dite ne nje tjeter.vetem enveri e beri dhe te gjithe e dime se si e beri.
    NJERIU NE DITET E SOTME KA NEVOJE QE TE BESOJE NE DICKA!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin_lezhjani : 05-06-2009 mė 08:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2008
    Postime
    106
    RINA nuk arrij te kuptoj dicka...po c'rendesi ka per ty qe ne pashaporten tende apo ne cfaredo lloj dokumenti te shkruhet perkatesia jote fetare????
    pastaj ata jane dokumenta me te dhena personale.nje dokument te tille prezantohet vetem per praktika neper zyra apo ne kufinj.nuk arrij te kuptoj nje fraze qe ke thene tek nje post tjeter qe thoje qe e gjithe bota eshte e lumtur nqs une shkruaj perkatesine fetare...JE E SIGURT QE ESHTE ASHTU???kujton ti se i plas botes per mu e ty???
    nenshtetesia (te pakten ajo e jona)eshte si puna e marteses qe te larat apo te palarat duhet ti besh me shqiptaret vete,(pra jo me boten sic mendon ti se do jene te lumtur per ty!!!!).
    pra veje shpirtin ne paqe se nuk do behet as kjo qe thua ti..
    gjithe te mirat!!!

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    po ne qafirve si do na qujn?? komunist??

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga altin_lezhjani Lexo Postimin
    RINA nuk arrij te kuptoj dicka...po c'rendesi ka per ty qe ne pashaporten tende apo ne cfaredo lloj dokumenti te shkruhet perkatesia jote fetare????

Nuk kam shkrujt seriozisht ne kete teme, se edhe une jam kunder. Une mendova qe po nenkuptohet. Edhe nese ndonjehere do te vendosej te shkruhej perkatesia fetare, perkatesia ime fetare do te ishte: Shqiptare.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    psh un do te shpik nje fe timen watsonizem per shembull. Do me lejn mu ta shenoj ne pasaport?
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga altin_lezhjani Lexo Postimin
    .nuk arrij te kuptoj nje fraze qe ke thene tek nje post tjeter qe thoje qe e gjithe bota eshte e lumtur nqs une shkruaj perkatesine fetare...JE E SIGURT QE ESHTE ASHTU???kujton ti se i plas botes per mu e ty???

gjithe te mirat!!!
    Pershendetje.Te pakten kete shprehje se kam thene.por do te ndihmoja nese do te shprehesha qe bota perendimore do te gezohej shume nese shqipetaret do te riktheheshin ne identitetin e tyre fetar.
    Qe je i ndikuar nga grafiteti familjar , pra djale oficeri,(oficeret ishin ne shumicen ersteve kamikaze te diktatures) besoj se i kam rene pikes vetem nga opinjoni qe kishe shrehur.O Altin titulli i shkrimit vertet eshte karta e identittit por tema ne vetvete eshte orientimi i te rijeve drejt religionit perendimor si nje nevoje per tu integruar po probleme ne kete bashkesi.Sa me shume te dhena te ketenje karte identitieti aq me mire eshte.Perse te mos dime egzaktesisht si eshte raporti i shqipetareve me besimet fetare?A kemi tre besime?Le te jete secili i identifikuar.Le te ndahen delet nga dhite.kjo eshte nje ceshtje serioze dhe sa me thelle ti hysh aq me pikante behet.Nese nje pjese e poullsise e pranoi pushtuesin tur ,ne nuk e parnuam ate kurre .E keshtu vlerat qendrojne tek ne e jo tek muslimanet.Eshe luftuar 500 vjet me pushtuesin dhe ne forma te pa organizuara e pjese e kesaj lufte jemi ne jo pjesa qe e kishte pranuar ate.Sot ndjejme ne kurriz nje urrejtje mbare europiane per kete te kaluar negative.Dinjiteti do kthyer ne vend nese ka njerez te ndershem ne kete komb.Cfar ke lexuar ti ? te kane shtyre te lexosh receta islamike kunder simbolit te demokracise?Por budallej qenjkan keto amerikne qe nuk e gjejne dot kete te vertete qe na thua ti dhe komunistet e islamiket neper bote?Idete se qeverite apo politikanet mund te godasin popullin e vet jane vetem ide te diktaturave dhe nje shembull itille eshte Shqiperia e dikttures enveriste.Pyet dhe te tjere por une ty nuk te fus ne nje rini qe aspiron per liri e demokraci.Nuk eshte e mundur.Interesante eshte se ju qe kaluat andej jetoni atje ne nje bote nga e cila ke cfar te mesoosh, si eshte e mundur qe shumica juaj nuk solli risi, shembullin e mire ate cka duhet te bejme, per te mos qene si jena por si gjithe bota perendimore.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    C'jane keto tema hipokrite, kartat jane ne procesin e fundit nuk behet me kjo gje, feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria, fene Shqiptari e nderron sic thote populli "Si mbreti Grate", per sa shume fe ka ne bote po aq ka edhe ne Shqiperi lista e feve behet me e gjate se e partive politike, etj.
    Edhe nje gje, nqs dikush eshte myslyman ai eshte Shqiptar nuk eshte as Turk as Arab sic mund te kete ndonje qe hiqet i tille ;-)
    Ai qe eshte i krishter Orthodox eshte Shqiptar as Greek edhe as Rus apo Serb sic mund te kete ndonje qe hiqet i tille ;-)
    E keshtu me rradhe, besimi tek Zoti eshte personal le ta harrojne te gjithe se do te behet ndonjehere publik, e aq me teper Shqiptaret, Shqiptaret kane alergji nga feja.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    po ne qafirve si do na qujn?? komunist??
    Ne fakt nuk jam mare me kuptimin e vertete te fjales "qfir"Dikur nje islamik me ka fyer me keteterm por me t thene te drejten nuk e di se cdo te thote.Besoj se eshte turqisht dhe nuk kam nxitje per te pare fjelorin.
    Ne nickun tend je percaktuar si ATEIST. por ateistet nuk jane komuniste.Une ateistet perendimore mund ti kosideroj te krishtere liberal, pasi jane produkt i ketij edukimi.Komunistat ,jane kunder besimeve fetare por ne fund te fundit dhe ato kane nje liber ku percaktohen menyrat se si duhet te shikojne mardhenjet e zhillimit te shoqerise,pra nje liber si bibla apo kurani.Nje liber i cili qe ndante njerzit ne dy kalsa te pa pajtueshme me njera tjetren.Kemi ateiste vertet ne boten perendimore,qe mund ti kosideroj te krishtere liberal, pasi jane produkt i ketij edukimi. njerez qe nuk besojne ne zoter ,ne fuqine e mbinatryrshme, por nuk kam ndegjuar ndonjehere qe ato te mohojn rrolin e fese kristiane ne formimin e shoqerise, ne krijimin e personalitetit edukimit qytetare, shembull i tolerances, per rritjen e dashurise mes njerezve,per zvogelimin e urrejtjes..Shembujt jane konkrete dhe pame se c'ndodhi me Hitlerin, Stalinin , Lenin, enverin, e te tjere. Pame mirese cfare egresie futen ato ne ndergjgjen e njeriut.A nuk po vuajme dhe sot plagete kesaj teorie?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Jo, sepse do keqperdoren ne jeten e perditshme ,duke pare se cfar behet ne kete forum ,mund te paramendoj se cfar mund te ndodhe ne jeten e perditshme.

Andaj mendoj qe akoma nuk jemi rritur per nje gje te tille

Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •