Close
Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 228
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55;2284860 QUOTE
    ketij procesi kerkush nuk mund te me thote Pa lexoni me poshte--ligjet e Kalifit omar:

(Faqe 104)-1-Nuk duhet te mbajnė shpate,shigjeta harqe
    Nuk mund tė dalin pa shpata dhe pa harqe? Ē`botė mizore. Nuk gjuajmė dot as sorra.
    -

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga agas Lexo Postimin
    Po mire o Anesti_55 une tash per tash jam ateist neser pasneser me teket te behem besimtar protestan,pas nje jave nuk me pelqen kjo fe dhe do te shndrohem ne katolik.Si i behet ketyre puneve ku do te shkruhen te gjitha keto besime fetare qe une deshiroj dhe sa here me duhet t'a ndroj letren e njoftimit po qe se shenohen keto te dhena qe pretendon zotnia jote?
    Agas, ju nga ishmi dhe nuk mund te rikonvertoheni, tashti per teshti pasi keni kosto te larte. Do te ju prpopozojme ne nje faze te dyte.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    mbase identiteti fetar duhet zevendesua me orientimin seksual ... lol

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Rikonvertimi ne krishterim eshte bere nje kerkese e domosdoshme, me te cilen politika nuk merret pasi rriskon me voten. Atehere kjo i mbetetet shoqerise qe nepermjet intelektualeve te saj me nje vizion paresor ti udheheqe ose ti orjentoje te rijte ne njeproces rikonvertimi.Meqenese shqipetaret kane nje edukim te percipte et islamizmit (vetem si trashegimini e dukimit famijar)atehere procesi eshte me ithjeshte.Por shume nga te rijte te molepsur nga shije te momentit qe vete mosha i jep ne keto kushte te reja, por dhe nga problemete medha te emigracionit te shoqeruar me veshtiresi ekonomike e sociale i kushtojne pak vemendje, strategjise qe ai duhet te ndjeke ne jete,,si edukimi qytetar , arsimi, profesioni, religioni qe i sherben per te komunikuar apo replikuar, ne komunitetin qe ai ben pjese, apo ku aspiron te jete.Atehere per ta sensibilizuar kete pjese indiferente te shoqerise une propozoj obsionin e kartes se identitetit.Por ky diskutim nuk merr vlere, nese ti nuk ke pranuar me pare si detyre paresore kombetare rikonvertimin.Nese ty te pelqen islamizmi eshte e drejta jote shkruaje!Po keshtu dhe ti ateisti mos nguro, bej te njeten!Por pas ketij procesi kerkush nuk mund te me thote se shqipetaret jane 70% muslimane dhe kjo o vjen ne rritje.Kerkush nuk mund te abuzoje me shifra dhe aq me keq te me thone se ju shqipetaret jeni islamike.Kjo do te thote te me perdhosesh, te kaluaren familjare e cila per ta ruajte ate identitet, ka dhene jeten , eshte dhunuar eshte perbuze eshte peshtyre eshte grabite, eshte quajtur i pa ndere.Pa lexoni me poshte--ligjet e Kalifit omar:

...

Te ruash identitein fetar eshte njelloj si identiteiti kombetare, me te njeten mjete ruhet me te njetat mjete kercenohesh.Muslimanet shqipetare pasi humben identitetin e krishtere u turqezuan pra humben dhe identitetin kombetare.5 miljon ndodhen sot ne turqi(ndjehen mire pa asnje organizim me te drejtat e minoriteteteve)nje pjese ndodhen ne armeni nje tjeter ne egjipt.Tregohuni te sinqerte se ne shtepi nuk keni ndigjuar opinjone fyese per njerzit e besimeve te krishtera.E keshtu nuk vazhdohet morali duhet rikkthyer, e kjo kerkon vullnet, e kulture.Kekush nuk ka te drejte te hedh poshte perpjekjet dhe heroizmat e shqipetareve per mbrojtjen e identiteit te krishtere, se perndryshe do te peshtynit mbi heroin kombetare Gjergj Kastrioti
    I ke prekur disa tema tė rėndėsishme, por nuk e di sa ke tė drejtė. Si skeptik dhe refuzues maksimal i Islamit, kisha dėshiruar qė Islami nė Shoqėrinė Shqiptare tė ketė rolin mė minimal qė ėshtė e mundur. Kėtė mendim pėrafėrsisht e shoh edhe tek ti. Por se a arrihet kjo gjė me anė tė idesė tėnde tė paraqitjes sė pėrkatėsisė fetare nė letėrnjoftime, kėtė gjė e dyshoj. Madje mendoj se kjo ide pėr momentin mund tė marri rastėsisht kahje tė gabueshme apo tė padėshirueshme. Ideja e deislamizimit tė mėtejshėm tė Shoqėrisė Shqiptare nuk ėshtė ēėshtje parėsore e akute. Kanė tė drejtė politikanėt qė nuk i kushtojnė shumė rėndėsi kėsaj ēeshtjeje. Kanė tė drejtė, sepse Shoqėria Shqiptare veē ėshtė e deislamizuar. Islami sot - sidomos nė Shqipėri, pra duke lėnė anash formacionet shtetėrore shqiptare jashtė kufirit - ka rolin mė tė vogėl qė mund tė ketė. Pėr kėtė flet fakti qė nė Shqipėri nuk ekziston asnjė ligj, i cili bazon apo referohet nė Islam. Dėbim mė tė madh se kėtė nuk e di si mund t'i bėhet njė religjioni. E kam fjalėn pėr njė dėbim kolektiv, njė qė vije nga shoqėria nė tėrėsi, jo pėr njė dėbim individual. Nė demokraci e drejta e shtetit pėr tė zhdukur injorancėn apo mėnjanshmėrinė e qytetarit ndaj historisė apo tė kaluarės sė popullit tė tij pėrfundon aty ku fillojnė tė drejtat themelore nga Kushtetuta. Zhdukja e kėtyre dukurive negative nuk ėshtė detyrė e shtetit, por e intelektit tė qytetarit. Ėshtė sfidė e jona.

*

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    ketu ne europ e kan hjek ne leter njoftim a je e martuar apo e ndar e dikush endrron ne profesi.....................
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    Vetem ato te pa identitet identifikohen nga ana e fese , kopilat e perdhunimeve te mizorive perandorake. Ato qe shpi nuk kan dhe vend te tyre nuk kan se ke te quajne, ato qe bredhin ana e mbane dhe vrasin, plackisin, pushtnojne dhe mjerojne popuj per fatkeqesin e tyre e te qenit Kopil. Te gjitha keto i bajne te mbuluar nen petkun e Hyjnise, por qe asgje te perbashket nuk kan me Hyjin apo mesimet e tije.

"Fol fjalen e Zotit, ban punen e djallit"

Merrni mesim prej te pareve tone qe jetonin ne nje kohe kur kopilat mbulonin token (pra kur shumica identifikoheshin me ane te fese)

Aty eshte nje shpirt pamvarsiet dhe dashuri per per vendin e tyre, ne te gjithe njerezit ajo (pamvarsia) deri ne nje cak te madhe fshin dallimin ndermjet njani tjeterit, veshtrohet ne pjeset e tjera te turqise, ndermjet ndjekesve te te dyja feve. Se kur vendaliet e prefekturave te tjere teksa pyeteshin se kush jane, ato te thojne "ne jemi turq (domethene myslimane) ose " ne jemi te qrishtere" nje burre nga ky vend pergjigjet, "Une jam Shqiptar"

J.C Hobbouse Brughton
    Nje udhetim permes Shqiperise faqe 131
    E di mor ta marrsha ,por kjo ska te beje me temen.Identiteti kombetar eshte tjeter gje.Eshte ajo qe nje pjese e madhe e shqipetareve e humben duke u absorbuar ne turq.Religioni eshte menyre edukimi, qe te sherben per te krijuar madheniet ne mejdisin qe te rrethon.Ps.nese replikon me dike i pergjgjigjesh atij ne menyre ateiste komoniste, ateiste liberale, islamike apo sipas menyres se krishtere.Jo ne te gjitha rastet reagimi eshte i njete.

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    E kam permedun dhe me siper se ky mekanizem sherben per ato vende qe e ndjene te nevojshme largimin e islamizmit ne vendet e tyre.Greqia eshte e vertete se nuk ka nje nivel te larte te demokracise por kjo erdhi si shkak i islamizimit te popullsise nga pushtimi, percarja qe solli ai, dhimbja nga dhuna e vellait grek te konvertuar e te nxitur prej pushtuesit.E natyrish na urrejne dhe ne pasi dhe ne parlamentin e pare i detyruam te flasin shqip.E pra ne shqipetaret i kemi dhunauar ato nen perkrahjen e turqise.Tashme Greqise qe i ka djeg by..., din se cfar duhet te bej.

Per sa me siper verej se pikerisht shumica qe jane ne kunder, kane dhe te metat me te medha ne edukim.Pikerisht tema ne fund te fundit kerkon ti sherbeje shoqrise per edukimin.Une nuk kam pare te krishtere te perdorin te tilla fjale te turpeshme ne asnje forum, por dhe ne jete kurre nuk kam hase nje njeri te tille.
    Po qenka shume e lehte te kuptosh se kush eshte i krishter dhe kush mysliman, ndonje fe tjeter apo ateist. Mjafto te shikosh sa te edukaur jan dhe u gjeka direkt apo jo?

Atere pse duhet ta vem ne pasaport?

Une mendoj qe te behet nje regjistrim i popullsise njehere, dhe nese me shume se cereku e konsiderojne veten fetare, atehere le te vihet ne pasaporte. Nese fetare jane me pas se cereku, atehere mos e veme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-05-2009
    Postime
    2
    unė nuk jam qė te figuroj identiteti fetar , apo bindja fetare ne karten e identiteti , pasi qe besimi fetar esht diqka shum subjektive , e ska nevoj ta din te tjert.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Un mendoj se jo,sepse do ishte si imponim sepse mund te ket shumica qe jan dy mendje dhe nuk mund te vendos

Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •