Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 94
    i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Me shume se gjysma e atyre qe e vizitojne ose edhe me shume jane myslimane. Ai eshte vend i shenjt, prandaj shkon njerezia, s'ka lidhje se ciles fe i perket.
    Dhe une jam nje nga ata myslimanet.

Kur vajta heren e pare fillova dhe te ironizoja ate statujen qe eshte aty te sheshi( s'ja mbaj mend me then te drejten emrin atij shenjtorit), duke ngacmuar dhe shoket e mi qe renden me vrap per te heq kanatjeret dhe per ti var te statuja, se thoshin se ishte mbaresi po ta vije kanatjeren ose nje rrob atje dhe pastaj ta lije ne kish. Do ti qe me humben celsat mua lol Qe s'lashe vend pa kerkuar aty ne terren, si perfundim i kisha harruar te makina njerit prej shokeve te mi. HA! Koicidence apo ndonje tip mallkim i vogel qe po tallesha me shenjtorin, kete ma merr mendja se s'kam per ta marr vesh ndonjehere. Megjithese besoj se ishte koicidence, se jam pak tip harraqi une lol
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anëtarësuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Une kur isha ne Shqiperi shkoja 13 te marta!Sa i lehtesuar ndihesh ne shpirt kur vete atje,nuk ndien as lodhjen rruges!

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Me shume se gjysma e atyre qe e vizitojne ose edhe me shume jane myslimane. Ai eshte vend i shenjt, prandaj shkon njerezia, s'ka lidhje se ciles fe i perket.
    Jo jo, kjo nuk eshte e vertete, nje njeri qe shkon ne nje vend te shejte krishtere duhet te besoje ne ate gje perndryshe nuk ka se pse shkon. Aty lart ndodhet nje kryq, dhe ai kryq eshte simbol i krishterimit, atehere do te thote se vetem krishterimi eshte nje ideologji e vertete, perderisa vetem tek nje kryq njerzit gjejne apo mendojne qe gjejne sherim. Apo ata musliman qe shkojne aty nuk jane musliman te vertete?? Nuk e di si do t'a mendonin islamiket ne Turqi Iran apo Arabine Saudite per nje veprim te tille nje muslimani shqiptar???
    Nuk eshte ndoshta se muslimanet shkojne neper Kisha ne Shqiperi(ky nuk eshte rasti i pare) sepse ndihen te krishtere dhe ndoashta eshte feja e tyre e vertete?? Ndoshta ky eshte nje nder motivet qe shqiptaret duhet te braktisin islamin!!!!

BESASHEHT Maska e PELASG
    Anëtarësuar
    11-12-2008
    Vendndodhja
    Në tokën e lashtë Pellazge
    Postime
    154
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Jo jo, kjo nuk eshte e vertete, nje njeri qe shkon ne nje vend te shejte krishtere duhet te besoje ne ate gje perndryshe nuk ka se pse shkon. Aty lart ndodhet nje kryq, dhe ai kryq eshte simbol i krishterimit, atehere do te thote se vetem krishterimi eshte nje ideologji e vertete, perderisa vetem tek nje kryq njerzit gjejne apo mendojne qe gjejne sherim. Apo ata musliman qe shkojne aty nuk jane musliman te vertete?? Nuk e di si do t'a mendonin islamiket ne Turqi Iran apo Arabine Saudite per nje veprim te tille nje muslimani shqiptar???
    Nuk eshte ndoshta se muslimanet shkojne neper Kisha ne Shqiperi(ky nuk eshte rasti i pare) sepse ndihen te krishtere dhe ndoashta eshte feja e tyre e vertete?? Ndoshta ky eshte nje nder motivet qe shqiptaret duhet te braktisin islamin!!!!
    Eshte plotesisht e vertete, sepse Kisha e Laçit, perpara se te ishte Kishe, ka qene faltore pagane Pellazge, rreth 1500 vjete para se te lindte Krishti, me pas me arrdhjen e krishterimit ne Shqiperi, siç behej ne vendet e tjera, çdo vend i shenjte pagan kthehej ne te krishtere, duke ndertuar aty kisha e faltore per besimin e ri(krishterimin). E njejta gje ndodhi dhe me besimin e arrdhshem, myslymanizmin!!! Sa per shembull, xhamia me e madhe e Stambollit ka qene me pare nje kishe e madhe!!! Keshtu veproi dhe besimi i ri i krishtere(se ne ate kohe besimi i vjeter qe ai i pellazgjik). Shembuj te tille gjen ne te gjithe Ballkanin e boten perendimore!!! Prandaj mos e ngaterroni Kishen e Laçit me krishterimin se s'vene njerezit atje per tu falur per kryqin, Krishtin apo Shenjtorin, ai vend ka pasur nje domethenie te madhe tek Pellazget dhe tek pasardhesit e tyre sot, shqiptaret!!!

p.s. Te me falni nese u mora pak me histori por qe menyra e vetme per te shpjeguar kete teme, se mu duk nje "monopol i krishtere" kur duhet te jete dhe eshte nje "monopol shqiptar"

Ia kalofshi mire!!!
    Pellazg nuk bëhesh, lind i tillë!

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Por sa te krishtere,shkojne tek dervish Hatixheja dhe tek (bektashinjte ),shqiptaret asnjehere nuk e kan pasur te thelle besimin ,per to mjaft qe te jete vend i mire.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    far veni i shenjt atje bre

gjujn njerzit pare e e mushin kutin plot si me i pas lan menja

vec shejti i shen a'nojt e di ka shkojn ato lek
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga PELASG Lexo Postimin
    Eshte plotesisht e vertete, sepse Kisha e Laçit, perpara se te ishte Kishe, ka qene faltore pagane Pellazge, rreth 1500 vjete para se te lindte Krishti, me pas me arrdhjen e krishterimit ne Shqiperi, siç behej ne vendet e tjera, çdo vend i shenjte pagan kthehej ne te krishtere, duke ndertuar aty kisha e faltore per besimin e ri(krishterimin). E njejta gje ndodhi dhe me besimin e arrdhshem, myslymanizmin!!! Sa per shembull, xhamia me e madhe e Stambollit ka qene me pare nje kishe e madhe!!! Keshtu veproi dhe besimi i ri i krishtere(se ne ate kohe besimi i vjeter qe ai i pellazgjik). Shembuj te tille gjen ne te gjithe Ballkanin e boten perendimore!!! Prandaj mos e ngaterroni Kishen e Laçit me krishterimin se s'vene njerezit atje per tu falur per kryqin, Krishtin apo Shenjtorin, ai vend ka pasur nje domethenie te madhe tek Pellazget dhe tek pasardhesit e tyre sot, shqiptaret!!!

p.s. Te me falni nese u mora pak me histori por qe menyra e vetme per te shpjeguar kete teme, se mu duk nje "monopol i krishtere" kur duhet te jete dhe eshte nje "monopol shqiptar"

Ia kalofshi mire!!!
    Kjo eshte te ngjitesh mbi xhama. Nje gje qe nuk eshte aspak e vertete. Shejti ne fjale ka jetuar diku rreth 300 vjetesh pas Krishtit. Dhe njerzit shkojne per kyte shejt dhe jo se ka qene nje Kishe pagane, pastaj nuk ekzistonin Kishat ne paganizem. Shen Antoni ka qene nje njeri qe ka dhene jeten per Jezu Krishtin, dhe kush shkon ne ate Kishe shkon per te ju lutur krishterimit dhe kryqit te shejte., per te vene kemben ku e ka vene ai. Me duket se shqiptare nuk jane aq musliman sa paraqiten.

Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Por sa te krishtere,shkojne tek dervish Hatixheja dhe tek (bektashinjte ),shqiptaret asnjehere nuk e kan pasur te thelle besimin ,per to mjaft qe te jete vend i mire.
    Asnje shqiptare i krishtere nuk shkon ne nje Xhami apo tek Dervishi ne fjale, mos te bejme keqinformacion.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Asnje shqiptare i krishtere nuk shkon ne nje Xhami apo tek Dervishi ne fjale, mos te bejme keqinformacion.
    Pse ti i ke shku mbrapa ,te gjith te krishtereve ,une po te them mos ja fut kot pra ,se kam shkuar une me shoqet e mija(ortodokse e katolike) sa here qe kishte feste tek dedejt ,dhe sa here qe kishte bajram tek dervish Hatixheja ,ti s'je nga Tirana e s'ke si ta dish .....
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ne pergjithesi shqiptaret u besojne vendeve te mira panvarsisht se kujt besimi i perkasin,ky eshte fakt te pakten ne Shqiperi.Ndoshta nje pjese e kulteve fetare jane ndertuar mbi objekte kulti pagan edhe kjo eshte e vertet.Mbrapa malit te Dajtit jane disa fshatra si
    Shen Gjergj,Shen Meri,sikurse eshte dhe Shen Jaku ,Shen Gjini etj ku shumicen e popullsise ne mos shumicen e perbejne banore me besim mysliman[me perjashtim te Shen Gjinit]
    PS. Ja nje reklame e prodhimit vendas ''Acua minerale Santa Maria''
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  4. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •