Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Mendoni ju se liri e fjalës, është shuarja dhe deformimi i saj?

Injoranca falet. Ligësia Jo!

Një shkëmbi i tillë është fshirë nga Forumi! Nuk e kuptoj pse?

Citim:
    Postuar më parë nga DI_ANA
    Po me dukesh si kritike ne çdo teme...
    Anetaret kane temat me fjalet e tyre e nderuar dhe nuk mund t'ua bej as une censurimin as dikush tjeter.Pra kane te drejten e te shprehurit te mendimeve sipas horizontit dhe intelektit te secilit.Kane fjalet e tyre pa shikuar fjalorin ose wikipedian.
    Me kete lloj analize qe u ben ti temave po me duket vetja ne Fakultetin e Psikologjise.Mua nuk me shqeteson shume ky fakt personalisht por per ata qe hapin keto tema nuk eshte mire.Jo per gje po u krijohet ndjenja e inferioritetit...

Ps : Te lutem germat mos i ngri kaq shume.

Te pershendes
    Fshirja e postimeve të mësipërme konkretisht tani në këto dy orë a nuk është censurë dhe fatkeqësisht shumë primitive?

Citim:
    Me kete lloj analize qe u ben ti temave po me duket vetja ne Fakultetin e Psikologjise.
    Më mirë ia vlen një ndalim në "Fakultetin" e Gjuhësisë, pa kaluar tek një fakultet më i komplikuar se ai i Psikologjisë. Konkretisht pa luajtur vendit, me cilin rregull drejshkrimor shkruhet titulli i një teksti me karaktere më të vogla se brendësia e tekstit?

Citim:
    Pra kane te drejten e te shprehurit te mendimeve sipas horizontit dhe intelektit te secilit
    Si ta kuptoj këtë?... Unë nuk jam anëtare forumi?

Citim:
    Sqarova që kam përdorur panelin karektereve e ofruar nga Forumi Shqiptar.Mos vallë nuk kam të drejtë të zgjedh stilin e të shkruarit që më pëlqen?!

Citim:
    Mua nuk me shqeteson shume ky fakt personalisht por per ata qe hapin keto tema nuk eshte mire
    Cfarë roli ka moderatori/rja në mirëmbajtjen e forumit dhe rregullores së forumit. Vallë mundësitë e hapjes së horizontit të komunitetit nuk hynë tek misioni forumit shqiptar?

Së fundmi, kush i ndërron realisht titujt: Postuesi apo Moderatori/rja. Konkretisht kush e ndërroi titullin e tëmës "Tragjedi dhe Histori dashurie". Titulli i parë ishte pyetës,ofrues në debatim: "Si duhet të veprojë kjo vajzë në....". Titulli i dytë ishte bombastik. Analogjik me thelbin e temës.

Dhe për ta mbyllur... Si do veprojë përsëri kësaj radhe Ligji, Si "Forumi Shqiptar" apo si "Maliqi. "
    E indinjuar nga mosrespektimi i fjalës time të lirë. E indinjuar nga mosdëshira e kuptimit të çështjeve dhe thelbeve të tyre. E indinjuar nga mosdëshira e mirëkuptimit njerëzor!

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 13:56

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    elna mos u merzit shume,

kjo gje sndodh vetem ne forume virtuale, po kudo ne jete.

e mban mend filmin mengjese lufte?

penalltine kush e gjujti

--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Citim Postuar më parë nga Shpirt Njeriu Lexo Postimin
    Pershendetje Elna!

Postimet e mesiperme e bera nga ti dhe Di_Ana u ndane nga une,kjo teme nuk eshte per te shprehur nese te pelqen mod apo jo,por eshte per te diskutuar per dicka.

PS:Nese ke ndonje ankese drejtohu tek SMOD ose ankohu ketu:

http://www.forumishqiptar.com/forumdisplay.php?f=71

CDO POSTIM QE NUK I PERSHTATET TEMES, ESHTE I PA LEJUAR.

Me respekt,

Shpirt Njeriu

Ky komentimi këtu:

Citim:
    Me kete lloj analize qe u ben ti temave po me duket vetja ne Fakultetin e Psikologjise.

Më mirë ia vlen një ndalim në "Fakultetin" e Gjuhësisë, pa kaluar tek një fakultet më i komplikuar se ai i Psikologjisë. Konkretisht pa luajtur vendit, me cilin rregull drejshkrimor shkruhet titulli i një teksti me karaktere më të vogla se brendësia e tekstit?

Citim:
    Pra kane te drejten e te shprehurit te mendimeve sipas horizontit dhe intelektit te secilit

Citim:

Sqarova që kam përdorur panelin karektereve e ofruar nga Forumi Shqiptar.Mos vallë nuk kam të drejtë të zgjedh stilin e të shkruarit ë më pëlqen?!

Citim:
    Mua nuk me shqeteson shume ky fakt personalisht por per ata qe hapin keto tema nuk eshte mire

Cfarë roli ka moderatori/rja në mirëmbajtjen e forumit dhe rregullores së forumit. Vallë mundësitë e hapjes së horizontit të komunitetit nuk hynë tek misioni forumit shqiptar?

Së fundmi, kush i ndërron realisht titujt: Postuesi apo Moderatori/rja. Konkretisht kush e ndërroi titullin e tëmës "Tragjedi dhe Histori dashurie". Titulli i parë ishte pyetës,ofrues në debatim: "Si duhet të veprojë kjo vajzë në....". Titulli i dytë ishte bombastik. Analogjik me thelbin e temës.

Dhe për ta mbyllur... Si do veprojë përsëri kësaj radhe Ligji, Si "Forumi Shqiptar" apo si "Maliqi. "

E indinjuar nga mosrespektimi i fjalës time të lirë. E indinjuar nga mosdëshira e kuptimit të çështjeve dhe thelbeve të tyre. E indinjuar nga mosdëshira e mirëkuptimit njerëzor!

Elna.

I përgjigjet këtij postimit këtu

Citim:
    Anetaret kane temat me fjalet e tyre e nderuar dhe nuk mund t'ua bej as une censurimin as dikush tjeter.Pra kane te drejten e te shprehurit te mendimeve sipas horizontit dhe intelektit te secilit.Kane fjalet e tyre pa shikuar fjalorin ose wikipedian.
    Me kete lloj analize qe u ben ti temave po me duket vetja ne Fakultetin e Psikologjise.Mua nuk me shqeteson shume ky fakt personalisht por per ata qe hapin keto tema nuk eshte mire.Jo per gje po u krijohet ndjenja e inferioritetit...

Te pershendes

Kur menduat se postimet ishin jashtë teme, pse nuk e fshitë dhe këtë postimin e fundit? Sipas konceptimit tuaj veprues, dhe ky ishte jashtë teme.

Elna
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 14:07

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Sa shume qenka prekur Elna. Me vjen keq por nuk eshte fundi i botes.
    Me sa pashe une ishte fshire vetem dialogu dhe jo shkrimi origjinal i seciles? Te dy shkrimet kane vlere, nje per te komplikuar gjerat, dhe tjetri per ti lehtesuar pak. Te gjithe besoj se mund te bejne nje analize aq te detajuar sa u shprehe ti por nuk jane te gjithe duke shkruar desertacionin.
    Gjithe te mirat,
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    edir,

mos bej solidaritet modash tani.

elna kishte te drejte,

se kam per ty, por s'dueht te futet fshesa kur ka debat mod-antar,

ose te mos kete futje ne debat nga modat per te mbajtur neutralitetin.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Elna...

Tek disa tema keto kohet e fundit kam pare debate te tuat me shume anetare dhe nje fare nenvleftesimi ne te shprehur persa i perket temave qe hapnin.
    Kam nderhyre vetem duke lene "filozofite" e tua dhe duke fshire postimet e atyre qe paraqisnin mospelqimin e pergjigjeve qe jepje ti..Keni arritur dhe deri ne ofendime dhe prape kam vazhduar te "fshij" pa te thene asgje!
    Sot tu pergjigja ne teme dhe ishe ti qe me ofendove jo une!
    Me duket e ekzagjeruar tani qe te vish ti dhe te hapesh nje teme ku te qenka prekur dinjiteti!
    Germat e medha nuk lejohen ne kete forum dhe rregullat si kam vendosur une.Thjesht i aplikoj.
    Te ofendosh anetaret dhe ti nenvlehtesosh me fjale duke u thene qe ata sdine dhe ti vetem zoteron zgjuarsine,nuk me duket e drejte gjithashtu.

Ti kerkon nje te drejte personale ketu kurse une mendova per te gjithe ata anetare qe ti u kundervihesh neper postime.Jo duke diskutuar per temen por duke kritikuar brendesine e temes dhe intelektin e anetarit.

Te gjitha keto qe them mund te verifikohen nga smod_et ne postimet qe jane fshire neper tema te ndryshme.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Xhumaxhuku,
    Per mendimin tim moderatoret nuk jane perfekt pervete dhe shume shpesh i shkelin me te dyja kembet rregullat qe perpiqen te mbajne.
    Nejse, ika te shikoj ndeshjen kalofshi mire.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Elna...

Tek disa tema keto kohet e fundit kam pare debate te tuat me shume anetare dhe nje fare nenvleftesimi ne te shprehur persa i perket temave qe hapnin.
    Kam nderhyre vetem duke lene "filozofite" e tua dhe duke fshire postimet e atyre qe paraqisnin mospelqimin e pergjigjeve qe jepje ti..Keni arritur dhe deri ne ofendime dhe prape kam vazhduar te "fshij" pa te thene asgje!Sot tu pergjigja ne teme dhe ishe ti qe me ofendove jo une!
    Me duket e ekzagjeruar tani qe te vish ti dhe te hapesh nje teme ku te qenka prekur dinjiteti!
    Germat e medha nuk lejohen ne kete forum dhe rregullat si kam vendosur une.Thjesht i aplikoj.
    Te ofendosh anetaret dhe ti nenvlehtesosh me fjale duke u thene qe ata sdine dhe ti vetem zoteron zgjuarsine,nuk me duket e drejte gjithashtu.

Ti kerkon nje te drejte personale ketu kurse une mendova per te gjithe ata anetare qe ti u kundervihesh neper postime.Jo duke diskutuar per temen por duke kritikuar brendesine e temes dhe intelektin e anetarit.
    Te gjitha keto qe them mund te verifikohen nga smod_et ne postimet qe jane fshire neper tema te ndryshme.
    Dianë, reflekto përpara shkrimit! (Këtu po të drejtohem me 200% vetëdije!)

Postimet e mia që nuk janë fshirë, janë në forum. Merri dhe analizoi me gjakftohtësi, pa emocione. Do shohësh që nuk ka nënvleftësim. Ka shumë gjëra tjera që fatkeqësisht s'ti ka kapur reflektimi.

Ato që janë fshirë po i gjete, merri, analizoi, që nga zanafilla e deri tek përfundimi.

Kam nderhyre vetem duke lene "filozofite" e tua dhe duke fshire postimet e atyre qe paraqisnin mospelqimin e pergjigjeve qe jepje ti..Keni arritur dhe deri ne ofendime dhe prape kam vazhduar te "fshij" pa te thene asgje!Sot tu pergjigja ne teme dhe ishe ti qe me ofendove jo une!
    Eshtë fakt që përfytyrimet e njerëzve nuk janë të njëllojta, por shpresoj ta kapësh vërtet ofendimin aty ku është, jo ku të duket.
    Sot tu pergjigja ne teme dhe ishe ti qe me ofendove jo une!
    Riktheji ose ruaji të gjithë postimet, të tuat dhe të miat, të fshira dhe të pafshira sot, e lexoi një ditë të qetë. Sigurisht do gjesh mekanizmin e ofendimit, përdorimin e tij dhe përdorësin e tij.

Germat e medha nuk lejohen ne kete forum[/B]
    Gërmat e mëdha është një gjë. Karakteret e shkronjave të mëdha është një tjetër. Nuk kam shkruar me germa të mëdhaja.. Kam përshtatur karakteret e titullit me tekstin.

Nuk e di sa e vetdijshme je për mesazhin që kalon me këtë fjali " Jo duke diskutuar per temen por duke kritikuar brendesine e temes", por je duke dhënë përgjigje në vendin tim. Faleminderit. Kritika bën pjesë në debat. Ajo nuk eshtë negative. Është konstruktive.

Ja një përkufizim i shpejtë i kritikës:
    Ja dhe një më i komplikuar
    • Avoir l’esprit critique, c'est être capable de s'interroger sur la réalité, ou la probabilité, de faits et de relations prétendus, puis sur leurs interprétations. En particulier, le fait a-t-il l'importance décisive qu'on lui accorde ? Ainsi, un exemple ne prouvera pas grand chose, contrairement à un contre-exemple, qui peut valoir réfutation. Ou encore, la rencontre de deux faits ne permet de conclure à l'existence d'une relation de causalité. S'il y a des catastrophes à l'occasion du passage d'une comète, il s'en produit tout autant quand le ciel présente son visage habituel (voir Pierre Bayle).

• Të pasurit botkuptim kritik, është të jesh i zoti të së vetpyetesh mbi realitetin, ose përafërsinë, mbi të bërit (ndodhi, të vepruarit) dhe marrëdhëniet e pretenduara, pastaj mbi interpretimet e tyre. Në veçanti, te bërit (vepruarit) ka ai atë rëndësi vendosëse që i akordojmë ? Kështu, një shëmbull, nuk provon gjë të madhe, përkundrazi një kundrashembulli, i cili mund të vlejë vërtetësinë. Ose akoma, takimi i dy të bërave (veprimeve, a ndodhive) lejon çuarjen në përfundimin e ekzistences së një marrëdhënie arsyetimesh. Nëse ka katastrofa në rastin e kalimit të një komete, ato prodhohen gjithsesi edhe kur qielli tregon fytyrën e tij të zkonshme. (voir Pierre Bayle).
      http://fr.wikipedia.org/wiki/Critique
    Përsa i përket ndërgjegjes kolektive dhe komunikimit kolektiv, më fal, por së pari nga roli im si qytetare e një kombi, si nënë, si mësuese e një brezi, si edukuese e shumë brezave, kam ndërhyrë dhe do ndërhyj!

Shpresoj që mos ti marrësh më si atak personal, por si debat konstruktiv. Si një tjetër mundësi për të parë gjërat. Si një këndvështrim tjetër për të vazhduar ndërtimin të gjithë së bashku të kulturës tonë kolektive dhe personale, si dhe pasurimin e saj.

Nëse do më lejoje do të këshilloja: Mëso artin e kritikës.

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 16:01

Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Elna...
    rregullat si kam vendosur une.Thjesht i aplikoj.
    Mendoj se aplikimi i rregullores së forumit duhet të fillojë që këtu:

Lexo Profilin: DI_ANA
    Emër - Mbiemër:
    J'apprend a me connaitre moi-meme!Et ça..depuis toujours.
    Biografia:
    Apres avoir lu la biographie des grandes hommes, j'ai compris que la premiere victoire se remportait sur soi-meme... L'auto-discipline vient toujours en premier.
    Vendndodhja:
    ♣ Dans mon monde de solitude. ♣
    Interesat:
    Mon plaisir à moi est d'enfermer des mots dans la mesure d'un vers.
    Profesioni:
    Expert pres la Cour d"Appel
    Motoja:
    Pourquoi, dans une vie si courte, visons-nous audacieusement des buts si nombreux ?
    Dhe këtu:
    Vendndodhja: ♣ Dans mon monde de solitude. ♣
    me përkthimin e këtyre domethënieve që ti lexojnë, kuptojnë të gjithë.

Shpresoj që dhe këtë nuk ke për ta marrë si ofendim personal. Është kritikë.

Me të mira dhe në pritje të kthimit të madhësisë së karektereve të titujve dhe stilit të tyre, siç ishin, tek temat që kam postuar.

Elna!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 15:56

Për "Shpirt Njeriu

Në lidhje me temën tek romanca.

Postuar më parë nga Shpirt Njeriu
    Pershendetje Elna!

Postimet e mesiperme e bera nga ti dhe Di_Ana u ndane nga une,kjo teme nuk eshte per te shprehur nese te pelqen mod apo jo,por eshte per te diskutuar per dicka.

PS:Nese ke ndonje ankese drejtohu tek SMOD ose ankohu ketu:

http://www.forumishqiptar.com/forumdisplay.php?f=71

Me respekt,

Shpirt Njeriu

Ky komentimi këtu:

Citim:

Citim:

Sqarova që kam përdorur panelin karektereve e ofruar nga Forumi Shqiptar.Mos vallë nuk kam të drejtë të zgjedh stilin e të shkruarit ë më pëlqen?!

Elna.

I përgjigjet këtij postimit këtu

Citim:

Te pershendes

Kur menduat se postimet ishin jashtë teme, pse nuk e fshitë dhe këtë postimin e fundit? Sipas konceptimit tuaj veprues, dhe ky ishte jashtë teme.

Mund të më sqaroni pse ky postim i mëposhtëm është brënda teme?! Cilat janë elementet që lejojnë që ky postim është brënda teme, dhe ai i mësipërmi jo?
    Me kete lloj analize qe u ben ti temave po me duket vetja ne Fakultetin e Psikologjise.Mua nuk me shqeteson shume ky fakt personalisht por per ata qe hapin keto tema nuk eshte mire.Jo per gje po u krijohet ndjenja e inferioritetit...Ps : Te lutem germat mos i ngri kaq shume.

Te pershendes

Elna.

--------------------------------------------------------------------------------
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 22:11.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 27-05-2009 më 16:18

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë është demokracia?
    Nga ILovePejaa në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 25-01-2015, 06:36
  2. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  3. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  4. Pierre-Pandeli Simsia
    Nga artisti. në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-06-2010, 01:44
  5. Liturgjia e Fjalës së Zotit
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •