Close
Faqja 5 prej 55 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 548
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Pse lodheni kot

Ne bibel nuk permendet emri krishter nga Jezusi eshte emertim qe i vune me pas.Dhe vete Fjala Jezus nuk eshte permendurne bibel se bashku me falen Krisht.Fjala e permendur ne Bibel eshte Mesia.Ne Greqisht u perkthye Krisht.Dhe Fjala Jeshua u be Jezus.Ka humbur origjina e fjaleve po kehtu dhe kuptimi dhe konteksti i tyre. Po keshtu emri katolik u vendos sepse do te thote universal, po keshtu dhe emri deshmitar i Jehovait eshte emertim i mevonshem.Ortodoks do te thote fundamental.Zoti gjithmone i ka terhequr njerzve verejtjen per nenshtrueshmeri dhe se fene e zgjedh Ai dhe jo njerzit.Nenshtrueshmeri duke qene ne Paqe me Zotin.Qe vjen prej Emrit Shalom ose Es Selam.

Unë(Jezusi) po ju lë Paqen, .... : .(↓Gjoni 14/27)

Sipas fjalës që ai u ka dhënë bijve të Izraelit, duke u shpallur Paqen me anë të Jezu Krishtit, (Veprat e apostujve 10-36)

Dhe ai (Jezusi) erdhi për t`ju shpallur Paqen, juve që ishit larg dhe atyre që ishin afër,(Efesianëve 2/17)
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 03-06-2009 më 10:13
    "Shoku Mjekesise"

Duke mos qene nje sekt, pra nje nendarje e te krishtereve, nuk ka se si te mos jene nje kult me vehte!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Tani nuk dua te flas koti, por as te degjoj te behen pyetje koti. Sepse thjesht deshiron te perbuzesh dike para te tjereve, nuk eshte cilesi e krishtere. Por ja qe e ben, duke bere krahasime e duke bere llafe. Une thash qe do te hapi nje teme. Por nuk e di nese Albo do ta lejoje sepse si duket eshte shume tolerant tek ky nen-forumi Tolerance Fetare, kur te gjitha temat qe bien ndesh me besimin e tij i fshin. Tani kur te kem pak me shume kohe do te filloj t'u pergjigjem atyre pyetjeve, sepse jane pyetje qe duan pak sqarim dhe nuk dua thjesht te bej pohime por ta arsyetoj nga shkrimet. Nese do te mos flas me "koti" si thua (se me duket vetem une po flas koti, ti e ke me te drejte gjithmon) mos posto akoma ketu ne lidhje me kete.

Shihemi ne temen tjeter. Nuk te pergjigjem, sepse vetem po fillon te perseritesh te njejtat akuza pastaj.

C0PT1C

Unë pyetjet nuk ti kam bërë kot së koti. Dhe as për të të përbuzur. Nuk e di se nga i nxjerr këto mendime. Ti kam bërë me qëllim që të njoh më thellë doktrinën tënde. Nuk di të të kem ofenduar. Ku i shikon këto ofendime se po rilexoj shkrimet dhe nuk po shikoj ndonjë të tillë. Nejse. Shihemi në temën tjetër.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anëtarësuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin

Ç'lidhje ka Fryma me shokët e Jobit dhe me mbretërit e Izraelit në këtë rast? Tjetër veprimi i Frymës në Dhiatën e Vjetër dhe tjetër në Dhiatën e Re. Ndryshimi është i madh por ngelet i njëjti Frymë. Kjo hap një tjetër diskutim por nuk dua ta trajtoj këtu. Më poshtë po të shkruaj disa pyetje të cilat po deshe mund ti citosh dhe të hapësh një temë të re tek e cila mund të diskutojmë gjerë e gjatë. Ki kujdes. Çdo përgjigje nga ana jote, do të jetë deklarata e dogmës të cilës ti i përket. Sepse nuk besoj se i përket një dogme apo beson tek mësimi i një dogme qorrazi dhe besoj se do jesh në gjendje të përfaqësosh besimin tënd.

Atëhere:
    1. Kush është Ati, Perëndi?
    2. Kush është Jezu Krishti dhe roli i Tij në Bibël..
    3. Kush është Fryma e Shenjtë dhe roli i Frymës në Bibël..
    4. Përse e quani veten të KRISHTERË dhe cilat janë hapat që ndiqni për tu bërë të tillë..
    5. Çfarë është për ju Kryqi dhe domethënia e tij për ju..

Këto janë vetëm disa nga pyetjet që do të desha të diskutonim së bashku. Nëse ke dëshirë, këto pyetje mund ti trajtosh në një temë tjetër nëse dëshiron.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Me deshirë të madhe dhe jam kurreshtare të lexoja pergjigjet e këtye pytjeve.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    E bukur fort kjo nderhyrja jote...
    Pa me thuaj pra ç'jane..., sekt apo kult me vehte.
    Pasi sekt nuk jane..., pasi u ferkohen te krishtereve, por qe te krishtere nuk jane!
    Pra ketu edhe pergjigja ime me lart; Jane nje kult me vehte, vetem kaq!
    Nuk mjafton te flasesh per Bibel dhe Isu Krisht, per te qene i krishter, kupton?
    Nuk u ferkohen i te krishtereve, sepse madje kjo nxiti debat ketu dhe nxit gjithmone. Deshmitaret e Jehovait nuk jane ndare nga ndonje besim, ata jane mbledhur ta adhurojne Perendine e Bibles, Jehovain, sipas normave dhe ligjeve te tij. Dhe fakti qe kete e bejne sipas udhezimeve dhe ligjeve qe Krishti dha per kongregacionin e shek. te pare, quhemi Deshmitaret e Krishtere te Jehovait.

Por ka nje problem ne lidhje me termin "i krishtere". Askund ne Bibel nuk perkufizohet se duhet te besoje nje trinitet pagan per te qene i krishter. As thuhet qe vetem ata qe pranojne Jezu Krishtin si Perendi quhen te krishter. Madje vete rregulla e gjuhes shqipe e tregon se kur nje person merret me nje gje, punon sipas apo i referohet nje gjeje quhet "i tille". P.sh. ai qe merr pension quhet pensionist, sepse ben dicka. Jo se beson se po merr pension apo mendon qe do te marre. Apo nje person qe ka aksione ne nje firme, quhet aksionist, nga fakti qe ka dicka. Edhe termi krishter ka te beje me veprimin dhe jo vetem me besimin. Vete Jezui e thote kete tek Mateu 16:24
    Atëherë Jezusi u tha dishepujve të vet: "Në qoftë se dikush don të vijë pas meje, ta mohojë vetveten, ta marrë kryqin e vet dhe të më ndjekë."
    (perkthimi Diodati i Ri)

Pra te ndjekesh Krishtin apo te quhesh i krishter nuk do te thote thjesht te besosh, por te veprosh ne perputhje me ate besim. Ja perse edhe Bibla e thote kete tek Jakobi 2:17
    Po kështu është edhe besimi; në qoftë se s`ka vepra, është i vdekur në vetvete.

Keshtu qe askush ne toke nuk mund te vendose, as papa e as nje pastor, as Deshmitaret e Jehovait, se si duhet te jete nje i krishter. Por vendos, Bibla, Fjala e Perendise, nese e lexojme dhe perpiqemi ta zbatojme ne jete, do te shohim se nuk perputhet ne shumicen e kohes, madje per qeshtje kyqe, me besimet qe pohojne se jane te krishtere. Kush ka te drejte ketu? Secili vendos vete. Por nga Bibla, jo nga komentet e njerezve.

Nese kujtojme pak historine, cfare ka bere kisha gjate periudhes qe quhet e erret kuptojme nje gje me rendesi. Si mendon, perse kisha ekzekutonte cdo njeri qe lexonte biblen, apo kishte nje kopje te saj ne shtepi, apo perpiqej ta perkthente. A ka nje baze biblike kjo? Tmerr!! JO!!! Askund ne Bibel nuk thote qe vriti ata qe lexojne Biblen, apo qe perkthejne. Por ku ishte problemi? Keta persona, qe drejtonin te ashtuquajturen kishen e Krishtit, po drejtonin nje institucion privat per perfitime personale, dhe nuk deshironin te zbuloheshin se ato qe kerkonin nga populli i thjeshte dhe ato qe po benin ishin kryekeput ne kundershtim me Biblen. Por ja qe ajo kohe kaloi. Profecia biblike per renien e Prostitutes - Babilonise se Madhe po permbushet cdo dite e me shume. Dhe vete e shohim qe pushteti i kishes ka rene, ajo nuk vendos me per mbreterit (nuk i rri me ne shpine bishes) por mbreterit tani po ia shqyejne pasurite e saj. Kjo eshte pikerisht ne Bibel, dhe ja e kemi mundesine, fale Perendise se meshirshem qe ta lexojme ne gjuhen tone. Pasta a do te vendosim apo jo te jemi te krishter, eshte dicka personale.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Cili nuk eshte sekt këtu ? Jehovasit - katoliket - orthodokset - evangjelistet - protestanet ?

Jehovasit jen me paqësor se katoliket dhe orthodokset karshi njerzimit.

Keta sigurt qe jan te humbur, por megjithate jan me te hapet ne biseda fetare se sa katoliket qe ikin si nga djalli. Jehovasit thon qe katoliket perdorin ligjet biblike Satanike ? A thua pse katoliket perdorin keto vargje ? Din ndokush ?

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga beta85 Lexo Postimin
    Me deshirë të madhe dhe jam kurreshtare të lexoja pergjigjet e këtye pytjeve.
    DHe ja do t'i keni pergjigjet me ne fund, sepse me perjashtuan per 3 muaj, sepse fola te verteten. E dini, ndihem i privilegjuar kur ndodhin keto, pikerisht lexoja profetin Jeremia, dhe te pakten une tani nuk po "vuaja" ne kuptimin fizik, por per te me hequr qafesh, po. Tani me gjithe deshire do te ju jap pergjigjet, dhe jo nga vetja por secilen me referime nga Bibla. Ju lutem te mos paragjykoni por hapini shkrimet dhe vertetojeni vete.

1.Kush është Ati, Perëndi?

Fjala Atë, nuk është një gjë e re. Ajo përdorej për te treguar marrëdhënien e ngushtë që kishin patriarkët si Abrahami, Isaku dhe Jakobi, por edhe populli i Izraelit me Perëndinë e tyre. Por ky Perëndi, dhe Atë, për hebrenjtë kishte një emër personal, kjo duket qartë nga deklarata e Perëndisë bërë Moisiut.

Tani këtu duhet bërë kujdes, sepse Emri është zëvendësuar me Zoti. Ja
    Dalja 3:14, 15
    14 Perëndia i tha Moisiut: "UNÉ JAM AI QÉ JAM". Pastaj tha: "Do t`u thuash kështu bijve të Izraelit: "UNÉ JAM-i më ka dërguar tek ju"".
    15 Perëndia i tha akoma Moisiut: "Do t`u thuash kështu bijve të Izraelit: "Zoti, Perëndia i etërve tuaj, Perëndia i Abrahamit, Perëndia i Isakut dhe Perëndia i Jakobit më ka dërguar tek ju. Ky është emri im përjetë. Ky ka për të qenë gjithnjë emri im me të cilin do të kujtohem nga të gjitha breznitë".

Dhe jo padashje apo me qëllim të mirë. Por për të shpërqëndruar lexuesin që ai të mendojë për deklaratën e mëparshme UNË JAM-i. Sikur ky të ishte emri i Perëndisë. Por ajo deklaratë lidhej me besimin që kishin pasur izraelitët në Perëndinë e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit. Dhe Perëndia po thoshte që UNË JAM AI QË JAM (apo që dëshiroj të jem, sepse fjala në hebraisht asher lidhet me dëshirën)
    Por vargu që kam cituar më lart, ka një emër në fillim fare që e kam bere me te kuqe. Por ne disa përkthime del titull - Zot, Zotëri, LORD. Por nëse lexoni në hebraisht aty do të duhej të ishte

"Zoti[Jehovai], Perëndia i etërve tuaj, Perëndia i Abrahamit, Perëndia i Isakut dhe Perëndia i Jakobit më ka dërguar tek ju. Ky është emri im përjetë. Ky ka për të qenë gjithnjë emri im me të cilin do të kujtohem nga të gjitha breznitë".

Cili është emri i tij, me të cilin do të kujtohet përjetësisht? UNË JAM? JO! JEHOVA (heb. JHVH)

Fakti që quhet Atë, nuk do të thotë se kushdo që quhet Atë, është Perëndia. Sepse edhe Adami quhet Ati apo Edhe Davidi quhet Ati i Jezuit, por kur shikojme kontekstin kuptojme që po flitet për një qëllim tjetër. Ndërsa kur i referohet Perëndisë së vërtetë, fjala Atë tregon një person real të cilit njerëzit mund t'i afrohen dhe i cili u afrohet njerëzve duke i konsideruar si bijtë e tij (në kuptimin figurativ).

2.Kush është Jezu Krishti dhe roli i Tij në Bibël..

Jezu Krishti, është Fjala, Biri i vetëmlindur i Perëndisë

Gjoni 1:14
    Dhe Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne; dhe ne soditëm lavdinë e tij, si lavdia e të vetëmlindurit prej Atit, plot hir e të vërtetë.

Gjoni 3:16
    Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme.

Etj, si Gjoni 8:58; 17:5; 1 Gjonit 4:9...

Roli i tij, sipas Biblës, është të ofrojë shpërblesën, apo thënë më thjeshtë të ofrojë pagesën e borxhit në të cilin ati ynë i parë, Adami, na la. Sic e thotë vetë Bibla:

Romakëve 5:19
    Në fakt, ashtu si nga mosbindja e një njeriu të vetëm të shumtët u bënë mëkatarë, ashtu edhe nga bindja e një të vetmi të shumtët do të bëhen të drejtë.

Edhe pse vdiq, Krishti vdekja nuk u hoq nga njerëzimi, arsyeja u bë e qartë më vonë një një shkrim tjetër:

Zbulesa 11:15
    Dhe engjëlli i shtatë i ra borisë dhe u bënë zëra të mëdhenj në qiell që thoshnin: ``Mbretëritë e botës u bënë mbretëri të Zotit tonë dhe të Krishtit të tij, dhe ai do të mbretërojë në shekuj të shekujve``.

Pra duhej të vinte dhe të vendosej Mbretëria e Perëndis, kështu njerëzimi dë të merrte bekimet që vijnë falë shpërblesës, apo borxhit të paguar nga Krishti.

Dhe roli i Krishtit në këtë mbretëri kuptohet nga shkrimi tjetër, që ishte në fakt një profeci në lidhje me Jezu Krishtin:

Luka 1:32, 33
    32 Ai do të jetë i madh dhe do të quhet Biri i Shumë të Lartit; dhe Zoti Perëndi do t`i japë fronin e Davidit, atit të tij;
    33 dhe do të mbretërojë mbi shtëpinë e Jakobit përjetë, dhe mbretëria e tij nuk do të ketë kurrë të sosur``.

Profecia linte të kuptohej, që mbreti i shumëpritur po vinte. Madje jo një mbret cfarëdo, por Mbreti i Mbretërve. Dhe mbretëria e tij nuk do të kishte të sosur. Apo nuk do të përfundonte kurrë. Kjo profeci nuk ishte e re, ajo ishte bërë edhe një herë më përpara përmes profetit Daniel (Danieli 2:44).

Dhe më në fund të kujtojmë deklaratën e famshme të vetë Birit të Perëndisë për veten dhe rolin e tij.

Gjoni 17:3
    Dhe kjo është jeta e përjetshme, të të njohin ty, të vetmin Perëndi të vërtetë, dhe Jezu Krishtin që ti ke dërguar.

Vetëm duke njohur rolin e Krishtit në qëllimin e Perëndisë mund të kemi mundësinë të marrim jetën e përhershme. Nëse e ngatërrojmë atë, atëherë nuk marrim as jetë të përhershme. Interesant që shkrimi tregon që njohuria që duhej marrë për Krishtin ishte tjetër (sepse kishte tjetër rol) dhe për Perëndinë ishte tjetër. Por nuk flitej për frymën e shenjtë. Kjo linte të kuptohej, që Ati, Perëndia Jehova kishte një qëllim, një Mbretëri, dhe mbret të kësaj mbretëri do ta vendoste Birin e tij të vetëmlindur - Jezu Krishtin.

3.Kush është Fryma e Shenjtë dhe roli i Frymës në Bibël..

Më mirë do të thosha çfarë dhe jo kush pa gjykuara më përpara nëse është një gjë apo një person.

Kur shikojmë biblën në lidhje me përdorimin e fjalës frymë e shenjtë, kuptojmë që me këtë mund të "mbushen", "të pagëzohen" dhe të "vajosen" apo caktohen për një qëllim. Ja dhe shkrimet:

Luka 1:41
    Dhe ndodhi që, sapo Elizabeta dëgjoi përshëndetjen e Maries, fëmija i kërceu në bark, dhe Elizabeta u mbush me Frymën e Shenjtë,

Mateu 3:11
    Unë po ju pagëzoj me ujë, për pendim; por ai që vjen pas meje është më i fortë se unë, dhe unë nuk jam i denjë as të mbaj sandalet e tij; ai do t`ju pagëzojë me Frymën e Shenjtë dhe me zjarrin.

Veprat 10:38
    se si Perëndia vajosi me Frymën e Shenjtë dhe me fuqi Jezusin prej Nazareti, i cili e përshkoi vendin duke bërë mirë dhe duke shëruar të gjithë ata që ishin të pushtuar nga djalli, sepse Perëndia ishte me të.

Në Bibël nuk është një gjë e pazakontë që diçka të personifikohet. Ja disa shembuj:

Luka 7:35
    Por urtisë i japin të drejtë gjithë bijtë e saj.
    Urtia apo mençuria, ka fëmijë. Por ajo nuk është një person.

Romakëve 5:14, 21
    14 por vdekja mbretëroi nga Adami deri te Moisiu edhe mbi ata që nuk kishin mëkatuar me një shkelje të ngjashme nga ajo e Adamit, që është figura e atij që duhej të vinte.
    21 me qëllim që ashtu si mëkati ka mbretëruar te vdekja, ashtu edhe hiri të mbretërojë me anë të drejtësisë në jetën e përjetshme nëpërmjet Jezu Krishtit, Zotit tonë

Si mund të mbretërojë vdekja dhe mëkati, kur nuk janë persona?

Shepsh edhe uji e gjaku personifikohen.

Shpesh madje edhe për frymën kur thuhet se foli apo tha diçka. Në referime tjera në Bibël për ato raste, kuptohet se kjo ishte bërë përmes një engjëlli apo një njeriu.

Ja një shembull i tillë:
    Veprat 4:25
    dhe që me anë të Frymës së Shenjtë ke thënë, nëpërmjet gojës së Davidit, shërbëtorit tënd: "Përse u zemëruan kombet, dhe popujt kurdisin gjëra të kota?
    Edhe pse thotë që foli Fryma, thotë që këtë e bërim në fakt Davidi, i frymëzuar.

Për të ardhur tek një përkufizim i frymës, duhet gjetur një përkufizim që përputhet jo vetëm me disa shkrime që na interesojnë neve, por me të gjitha shkrimet.
    Nëse marrim si bazë këtë parim, dhe lexojmë Biblën, kuptojmë që fryma e shenjtë është forca vepruese e Perëndisë, nuk është një person por një forcë e fuqishme që buron nga vetë Perëndia dhe që Ai e përdor për të përmushur vullnetin e tij të shenjt. Dhe fakti që është fryma e tij, quhet edhe e shenjtë siç quheshin pajisjet në tempullin e lashtë të cilat levitët ia paraqitnin Atij.

Interesant të përmendet edhe një fakt tjetër edhe pse ka shumë fakte dhe argumente. Në bibël zbulohet emri i Perëndisë: Jehova. Gjithashtu edhe Biri i perëndisë ka një emër personal: Jezu. Por askund në Bibël nuk gjejmë një emër të përveçëm për frymën e shenjtë.

Një fakt tjetër nxjerrim nga një rast tragjik. Stefani kur po vdiste sepse sapo e kishin goditur me gurë, pati një vegim.
    Veprat 7:55
    Por ai [Stefani], mbushur me Frymë të Shenjtë, i nguli sytë nga qielli, pa lavdinë e Perëndisë dhe Jezusin që rrinte në këmbë në të djathtën e Perëndisë,
    Stefani nuk tha se pa edhe frymën e shenjtë, ai madje thuhet këtu, që u mbush me frymën e shenjtë. Kjo lë të kuptohet që stefani mori forcë nga Perëndia përmes frymës së Tij të shenjtë dhe pa këtë vegim.

Ka edhe shumë e shumë raste të tjera që tregojnë se fryma e shenjtë nuk është një person.

Madje vetë një enciklopedi katolike pranon që në shumicën e rasteve kur përmendet fryma e shenjtë në Besëlidhjen e Re, paraqitet si diçka dhe jo si dikush. (New Catholic Encyclopedia, 1967, vëllimi 13, faqe 575)

PËR KËTO DYJA DO TË PËRGJIGJEM HERËN TJETËR. NESËR MENDOJ!

4.Përse e quani veten të KRISHTERË dhe cilat janë hapat që ndiqni për tu bërë të tillë..

5.Çfarë është për ju Kryqi dhe domethënia e tij për ju..
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 04-09-2009 më 15:51 Arsyeja: Gabim teknik
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Jehovasit thon qe katoliket perdorin ligjet biblike Satanike ? A thua pse katoliket perdorin keto vargje ? Din ndokush ?
    Ku e dëgjove këtë, më bëre të qesh. Nuk e thonë as e kanë thënë ndonjëherë se katolikët përdorin ligjet biblike Satanike. Sepse nëse është biblike, është nga Perëndia, por nëse është satanike, definitivisht nuk mund të jetë biblike. Perëndia dhe Satanai nuk janë miq sipas Biblës, por armiq. Dhe nuk është se dikush përdor ligje satanike biblike. Por ligjet e sistemit satanik po.

coptic

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Ku e dëgjove këtë, më bëre të qesh. Nuk e thonë as e kanë thënë ndonjëherë se katolikët përdorin ligjet biblike Satanike. Sepse nëse është biblike, është nga Perëndia, por nëse është satanike, definitivisht nuk mund të jetë biblike. Perëndia dhe Satanai nuk janë miq sipas Biblës, por armiq. Dhe nuk është se dikush përdor ligje satanike biblike. Por ligjet e sistemit satanik po.

coptic
    Kan ardhur vet misionaret e Jehovasëve, kemi folur pergjat dy ore vitin e kaluar ne banesen time. Ata i pershkruaj me nje fjali : Ishin frymë !

Por kulmi i befasis ka qen kur me than qe katoliket besojn ne biblen satanike, dhe qe ata do te digjen ne ferr sipas tyre. Sipas teje, a eshte e vertet qe katoliket nuk respektojn biblen ?

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Kan ardhur vet misionaret e Jehovasëve, kemi folur pergjat dy ore vitin e kaluar ne banesen time. Ata i pershkruaj me nje fjali : Ishin frymë !

Por kulmi i befasis ka qen kur me than qe katoliket besojn ne biblen satanike, dhe qe ata do te digjen ne ferr sipas tyre. Sipas teje, a eshte e vertet qe katoliket nuk respektojn biblen ?
    Ti r'posa je verbuar nga urrejtja ndaj katolikeve sa prekrah dhe tutkunet se puna e deshmitareve te jehovait qe vetem njrez nuk jane,te thojne se si te shkosh ne prarajse e budallalleqe te tjera.Bravo ju qofte e keni treguar veten
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Faqja 5 prej 55 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •