... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.
Nese une qenkam Biri i Satanait ateher perse ti si sherbetor i Perendise ke frike nga ato qe zbulohen? Sepse nuk kujtoj qe nje sherbetor i Perendise se Vertete ka nevoje te fshihet pas fjaleve dhe pallavrave te plakave.
Sa i perket Adamit, me mire te mos e permendesh sepse nuk e ke idene se per cfare flet Bibla me duket. Adami nuk duhej te hante, i dashur, nga pema e njohjes se te mires dhe te keqes. Por se hengri nga kjo peme ishte gabimi, jo se nuk hengri nga pema e jetes, prandaj mos i ngaterro gjerat. Lere Biblen te te drejtoje, jo emocionet. Ate dite po presim me padurim, kur e verteta do te shkelqeje mbi gjithcka.
coptic
... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.
Hmmm, më vjen keq Coptic që ta them por nga përgjigja që më dhe dukesh se je shumë i indoktrinuar dhe kjo gjë nuk të lë të shohësh qartë.
Ashtu siç i the Luanit se Zoti nuk i tha Adamit që të hajë nga Pema e Jetës, por që të mos hajë nga Pema e njohjes, po kështu të them edhe unë ty, Perëndia nuk tha të mos i japësh gjak atij që ka nevojë.
Pra një urdhër të tillë nuk ekziston në Bibël.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Copitic, në Bibel shkruan se në Darken e Pashkës (fundit), Kur u bë natë, Jezusi u ul në tryezë bashkë me të Dymbëdhjetët dhe ndërsa po hanin, Jezusi mori bukën, i dha lavdi Hyjit, e theu, ua dha nxënësve të vet e tha:
“Merrni, hani: ky është trupi im!”
Pastaj mori kelkun, u falënderua, ua dha e tha:
“Pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im ‑ gjaku i Besëlidhjes ‑ që do të derdhet për të gjithë në shpërblim të mëkateve" (Mt 26; 26-29).
Krishti tha "merrni, hani, ky është trupi im", më thuaj, çka hëngren nxënësit?
Krishti u tha; "Pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im.."! Çka pinë nxënësit?
Si e shpjegoni-besoni ju këtë? Ishte simbolike kjo qe thotë Zoti? Apo ishte magji qe ushtronte Zoti mbi apostuj kjo? apo, çka sipas te ashtquajturve deshmitarëve te Jehovait?
Apo kjo qe thuhet këtu, si shpjegohet nga D.J?:
Jezusi u tha shërbyesve:
“Mbushni enët me ujë!” Ata i mbushën deri në grykë.
“Merrini tani ‑ u tha atëherë ‑ e çojani kryetarit të tryezës.”
Ata ia çuan. Kur kryetari i tryezës e kërkoi ujin e kthyer në verë ‑ e nuk e dinte nga vinte ‑ shërbyesit, që e kishin mbushur ujin, e dinin ‑ kryetari i tryezës e thirri dhëndrin dhe i tha:
“Çdo njeri më parë vë në tryezë verën e mirë e, kur t’i nxehë pija, sjell verë më të keqe. Ti e paske ruajtur verën e mirë deri tani!”
Kjo qe mrekullia e parë e Jezusit, të cilën e bëri në Kanë të Galilesë; e dëftoi lavdinë e vet dhe nxënësit e tij besuan në të. (Gjn 2; 7-11)
Thuaj me pak fjalë se kur Krishti tha "merrni, hani, ky është trupi im dhe pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im.."! Çka pinë dhe çka hëngren nxënësit??
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 12-02-2010 më 12:48
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Shume mire coptic.Postuar më parë nga coptic
Ky eshte besimi yt dhe ne te respektojme (ashtu sic mund te respektojme dhe nje pagan, musliman, apo ateist).Kuptohet qe ky respekt eshte per ty si njeri, si person i krijuar ne shembelltyren e Perendise, sepse per doktrinat qe beson ti, natyrisht nuk i respektojme dhe i konsiderojme demoniake.
Thjesht jam kurioz te di se a e festojne DJ Darken e Zotit dhe si e festojne.
A ha ti nga buka dhe vera ne perkujtim te sakrifices se Jezuit per ty?
(Une kam degjuar se DJ nuk hane nga buka dhe vera, por vetem e prekin me dore, ndersa ata qe mendohet se do bejne pjese ne 144,000 personat qe do shkojne ne qiell, vetem ata mund te hane. Eshte e vertete kjo?)
Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 12-02-2010 më 18:39
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
coptic
Ti,i sillesh rrotull Bibles .Sepse lexon, i udhehequr jo nga Fryma e Krishtit, por nga libri tjeter qe i eshte hequr ajo pjese qe jep Jete??
Kuptoj qe,Adamin e adhuroni. Per ju, ngrenja e pemes se njohjes eshte thjesh nje Gabim.Si femija qe hap dollapin dhe merr nje cokollate pa lejen e mamase!
Adami i mjere, e futi gjithe krijimin ne rremuje gjigande.
zoti juaj e ka per zemer Adamin : se qenja e pare u bind,dhe i dhuroi pushtetin ne kete krijim,perkohesisht!
zoti juaj sigurisht nuk e ka per zemer Krishtin(Adamin e dyte,) sepse nga Ai humbi pushtetin perjetesisht!
mesimi i tij eshte si te largohemi nga rruga qe te afron Krishtin!
Si?- duke hequr Ushqimin qe jep Ai!
Madheshtine e Birit si Perendi,ne Mbreterine e Atit, engjelli i rene i njeh, sepse kishte qene me pare, dhe zbuar ...
Gjate tundimit engjelli i rene e provokoi Jezusin : ...ne se je biri i Perendise..? Luka4,3
Alarmi i tij ishte se nuk po perballej me, me Perendine ne Mbreterine nga ishte perzene, por ketu ne toke,ne pronen dhe pushtetin qe dikur e kishte fituar ndaj nje njeriu
Tani,po berballej me Birin e Perendise njeri!
: Njeriu nuk rron vetem me buke,por me cdo fjale te Perendise...Luka4,4.
degjoi ai i befasuar nga Jezusi.
Ky njeri qe kishte perballe, po pergjigjej me gojen e vete Perendise!!
Perendia i Gjalle, po jepte vehten si ushqim ,dhe kush do qe do te besonte ne Te, te rifitonte Jeten e perjeteshme, ate qe humbi nga mos bindja e Adamit.
Zanafilla2,9
....ne mes te kopeshtit gjendeshin edhe Pema e jetes dhe Pema e njohjes te se mires dhe se keqes.
Zanafilla3,22
.....nuk duhet t'i lejohet te shtrije doren e tij per te marre edhe nga Pema e jetes keshtu qe ,duke ngrene nga kjo, te jetoje perjetesisht.
Pra kuptohet qe Adami kishte te drejte te hante nga pema e Jetes ne mes te kopeshtit, por qe e humbi mbas renjes....
Nuk besoj se rreshtat jane fjale plakash? apo jo![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 12-02-2010 më 21:57
Ja le t'ia nisim me te paren, Marcus.
Coptic, pse nuk e lusni lutjen Ati Yne?
QLJK!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Krijoni Kontakt