Close
Faqja 21 prej 55 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 548
    Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Shtegtari Lexo Postimin
    P.S. coptic, nëse është e vërtetë kjo që ka thënë toni77 se po poston këtu me më shumë se një emër, të paktën duhet të të vijë turp. Prisja që biseda jonë të kishte një nivel të lartë dhe të ishte shembull për të tjerët këtu.
    Faleminderit per respektin, nje fjale dhe mjafton te gjykosh te tjeret. Por te them me te vertet i dashur, se nuk duhet te gjykosh te tjeret perpara se te njohesh mire gjerat. E them sepse nuk ke kaluar ate qe kam kaluar. Me kujtohen fjalet e Zoterise tim Jezu: Juve nuk kane arsye te ju urrejne, me urrejne mua. dhe Me urryen pa shkak.

Prandaj, une kam pasur nje pervoje perndjekjeje (virtuale) ketu ne kete forum qe nga fillimi kur jam regjistruar. Edhe pse nuk dua te luaj tani roline viktimes, po them te verteten, dhe nese deshiron ta mohoje dikush le ta beje, por ta dije ne zemren e tij se keto jane te verteta:

Qe ne fillim kur jam regjistruar ne forum, kam zgjedhur emrin coptic sepse ne ate kohe kisha filluar te studioja rrotullat e vjetra ne gjuhen sahidic coptic greqishte me e vjeter se vete koinja dhe qe mendohet te jene shkruar edhe pjeset e shkrimeve te krishtere. Por e di si ishte pergjigja e administratorit? Ne e-mail me erdhi nje pergjigje e thjeshte por e prere, nuk plotesoni kerkesat per t'u anetaresuar ne kete forum? Cilat kerkesa, i kerkova shpjegim, pastaj u thash disa fjale qe me duket se nuk i duruan dhe u be si u be, per te dyten radhe me pranuan.

Tani sapo kisha filluar te pergjigjesha, ne nje teme ne nen-forumin protestant, vjen Penieli (modertator ne ate forum) dhe me fshin postimet e mia dhe genjen para te gjitheve se nuk me jane fshire (por interesant qe postimi im ishte cituar nga te tjeret, e origjinali nuk ekzistonte).

Pastaj pas disa akuzave se po 'fyeja' anetaret e forumit, edhe pse nuk e di cila pjese i fyente, ajo kur me quanin "bir i satanait" e une u pergjigjesha me 'i dashur dhe zoteri', apo kur me quanin 'i verber' dhe une ju thoja 'shikoni'? Mora sharje nga shume, arsyeja - Pse flisja per Jezuin, ne menyren se si besoja.

As edhe nje here te vetme nuk perdora Shkrimet e Shenjta - Perkthimi Bota e re, e me qindra here u akuzova dhe u shava si nje perkrahes i tyre dhe si nje heretik.

Asnjeher ne pergjigjet e mia nuk permenda Kullat e Rojes, e as ndonje botim te Deshmitareve te Jehovait, pervec Bibles, qe e perdorin edhe ata vete; e perseri me shane mua dhe Kullen e Rojes.

Pastaj kur fillova te hapja tema biblike, tema qe kishin jo synim te ofendonin dike, as te fyenin ndjenjat fetare te dikujt ne forum, administratori me dergonte nje mesazh automatik: "Tema juaj u zhvendos ne kosh". Disa here me radhe, dhe disa here me radhe une nuk pushova, sepser perbrenda ndihesha plot zjarr dhe te vertetat qe dija nuk mund t'i mbaja vetem per vete. Derisa pesova nje BAN nga Administratori, dhe e di me cilen akuze? Me qesharakja kjo! "JO PROPAGANDES SE DESHMITAREVE TE JEHOVAIT". Administratori nje 'i krishter' me ndalonte te predikoj Biblen por nuk ndalonte te predikohej Kur'ani. Sado qe mesojme gjera te ndryshme, nuk jemi si me Kur'anin. Per tre muaj, meqe u ndieve si Davidi ne mes te Filistejve, nderrova identitet, jo per te share te tjeret, kete e deshmojne gjerat qe kam shkruar por per te vazhduar te zbuloj te vertetat e Bibles. Dhe pasoi BAN edhe per ate username. Pastaj, pas tre muajsh, kisha mundesin prap me coptic te shkruaja, dhe perseri provova te hapja tema biblike. Dhe rezultati i njejte, destinacioni i temave te mija - koshi, dhe destinacioni im - BAN 3 mujor. dhe ne fund ne shtator pata mundesin te filloja perseri, dhe tani pres Ban perseri, jam mesuar me kete.

Por nje gje po te siguroj, une ju uroj atyre administratoreve dhe moderatoreve, qe te pakten ju mbeti ky pushtet. Sepse kisha kishte dikur nje pushtet absolut, qe e konsideronte ka Perendia, por kur ky pushtet ju hoq, ku mbeti Perendia? Duket qe e kishin kuptuar gabimisht, dhe po luanin rolin e prostitutes - Babilonise se madhe qe pershkruan Bibla. Tani qe shteti ua mori pushtetin, ata do te merren me dicka, deshira per pushtet nuk eshte shuar ne zemren e disave, dhe e perdorin edhe ne kete menyre.

Por sa per vete, une dua te imitoj sherbetorin me te perulur te Perendise - Jezu Krishtin, i cili nuk u ul ne frone te lavdishme mendafshi e ari, e te zgjaste doren qe te tjeret t'ia puthnin (sic ben papa e kardinalet) por u ul dhe ua lau kembet dishepujve. Prandaj, nuk gjykoj as administatorin e as moderatoret, kane te drejte te bejne c'te duan, edhe ato tema qe kishim biseduar, i shikova serish nje dit, i kishin fshire te gjitha komentet ku jane treguar total te pagdhendur. Dhe kishin lene disa pergjigje te tyret, te cunguara, sa te bente te qeshesh, kujt po i pergjigjen (sepse pyetjet nuk ezksitojne)

Mua me vjen mire qe kemi pasur rastin te bisedojme, sinceriteti im me ka mbajtur dhe ndergjegjen e kam te paster, sepse per gjerat qe kam kuptuar nga Bibla, nuk kam qendruar pa folur. Per te tjerat merren te tjeter.

me respekt
    coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kjo sjellje e jotja nuk është diçka tjeter pos ikje nga nga tema (mos pergjigje e jotja) dhe shkrimet e rendesishme. Nuk do te ecim tjeter pa u pergjegjur shkrimeve te cilat ishte radha.

Per ndryshe kjo mende e madhe te cilen ta paraqet djalli para syve duke ta mbushur menden kinse "je i mirë" është e gabuar. Të kujtoj se është një fjalë popullore "mendja e madhe dhe ***** e rept"!

Sa i perketë asaj mendje qe ta ka mbushur djalli, kjo shihet kur thua: "por me vjen keq", (shprehë keqardhje per besimin tim!) sikurse te kam thënë se unë çdoher kur thrret djalli ia qes te porta Jezusin, Ai i pergjigj. Edhe ksaj radhe pergjigju Jezusit e jo mua:

Dy njerëz u ngjitën në Tempull për t’u lutur: njëri farise e tjetri tagrambledhës.

Fariseu, si qiri në këmbë, lutej në vetvete kështu: ‘Të falënderoj, o Hyj, që nuk jam porsi njerëzit e tjerë: cuba, të padrejtë, kurorëshkelës, ose ‑ si ky tagrambledhës. Agjëroj dy herë në javë, jap të dhjetën e krejt fitesës.’

Kurse tagrambledhësi zuri vend në fund, nuk i bëhej as sytë t’i ngrejë drejtë qiellit, por rrihte kraharorin e vet e thoshte: ‘O Hyj, ki mëshirë për mua mëkatarin!’

Unë po ju them: ky u kthye në shtëpinë e vet i shfajësuar e jo ai, sepse: kushdo krenohet, do të përvujtërohet ndërsa kush përvujtërohet, do të lartësohet.” (LK 18; 10-14)

Mendja e madhe dhe mbushmendja e vedit është djalli vet.
    Tani vertet nuk arrij te kuptoj, ke filluar ta gjykosh edhe veten sepse kur flet per mendjemdhenjte nuk e di te jete treguar dikush ketu sa ti. Noten dhjete e ke.

Dhe vazhdo vazhdo ta qesesh Jezu Krishtin perpara, cfare mendon se eshte ai? Keshtu njelloj benin edhe prifterinjte dikur, vendosnin nje kryq ne krye te batalioneve dhe vritnin 'jobesimtaret' dhe nuk e kuptonin qe edhe greket me besimtare se ta qene. Masakruan e vrane njerez sepse Besuan Bible, Besuan Krishtin dhe fjalen e Perendise, ndersa ecnin ne udhen e se vertetes. Kurse ata qe vrane keta njerez, i quajten shenjtore, dhe adhurohen edhe sot e kesaj dite.

Sic thote Zbulesa 22
    I ligu le te vazhdoje me ligesine, por i drejti te vazhdoje te beje te drejten.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Prandaj, une kam pasur nje pervoje perndjekjeje (virtuale) ketu ne kete forum qe nga fillimi kur jam regjistruar. Edhe pse nuk dua te luaj tani roline viktimes, po them te verteten, dhe nese deshiron ta mohoje dikush le ta beje, por ta dije ne zemren e tij se keto jane te verteta:
    Nuk eshte vendi ketu per ankesa, edhe ky shkrim i yti këtu është në kundershtim me rregulloren.
    Unë dua, jo vetem ta mohoj por dua të them se po flet kerjt te paverteta. Po vajton me shti gur dhe dru ne gjynahë kinse per gjynah, mirpor ajo qe thua nuk është e vertetë. Ti j esjellur shumë keq dhe ende sillesh ashtu.

Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Qe ne fillim kur jam regjistruar ne forum, kam zgjedhur emrin coptic
    Ndoshta ke edhe emra te tjerë, rri urt se mund te del edhe diçka tjeter. Sidoqoftë, je ne rregull por mos shpurdh.

Dhe vazhdo vazhdo ta qesesh Jezu Krishtin perpara,
    Po vëlla, kush tjeter pos Jezusit. Ai pergjigjet. Nëse pergjigjna unë atëher ajo është mashtrim i vetvetes. Pra, unë kur thrret djalli, ia qes Jezusin te kapia dhe Ai pergjigjet.

cfare mendon se eshte ai?
    Hyji i bekuar.

"prej tyre, si njeri, është edhe Krishti, i cili është mbi çdo gjë, Hyji i bekuar në shekuj. Amen. (Rom 9; 1-8)

Sic thote Zbulesa 22
    I ligu le te vazhdoje me ligesine, por i drejti te vazhdoje te beje te drejten.
    Per besë bash ashtu thotë, bile unë dua të citoj deri ne fund sepse ashtu ka lezet, edhe pse dikujt nuk i pelqen te citohet krejt rreshtat por nuk kam çka të bëjë. Lexoje sa të mirë qe janë këta rreshta:

Zbulesa 22 11-21
    "I ndyti, në dashtë, le të vazhdojë të zhytet më zi! I drejti le të vazhdojë të bëjë drejtësi!

Shenjti le të vazhdojë të shenjtërohet gjithnjë!«

12 Ja, unë po vij së shpejti! Edhe shpërblimi im me mua, për të shpërblyer gjithkënd sipas veprave të tij!

13 Unë jam Alfa dhe Omega, i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi!

14 Të lumët ata që i lajnë petkat e veta për të pasur pjesë në pemën e Jetës për të hyrë nëpër dyer në qytet!

15 Përjashta mbesin qentë, shortarët, fëlligështarët, idhujtarët dhe të gjithë ata që e duan ose e vënë në zbatim gënjeshtrën.

16 Unë, Jezusi, e dërgova engjëllin tim t’jua sjellë këtë dëshmi kishave.

Unë jam rrënja edhe pinjolli i Davidit, Ylli i ndritshëm i mëngjesit!«

17 Shpirti Shenjt dhe Nusja thonë: »Eja!«

Edhe ai që dëgjon le të thotë: »Eja!«

Kush është etshëm, le të vijë; kush do, le ta marrë ujin e jetës falas!

18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Atij që do ta heqë ndonjë fjalë nga ky libër i profecisë, Hyji do t’ia heqë pjesën në pemën e jetës dhe në qytetin e shenjtë - të përshkruar në këtë libër«.

20 Ai që i dëshmon këto, thotë: »Po, po vij së shpejti!« Amen! Eja, o Zot, Jezus!

21 Hiri i Jezusit Zot qoftë me të gjithë!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Une vetemse kisha dashur te bej 3 pyetje per jahovistet:

1. Ne cilin liber besojne ata.
    2. Kush eshte zoti i tyre dhe
    3. Ku dallohet Jehovizmi prej filozofise katolike dhe asaj orthodokse.

Flm per mirekuptimin!
    1.Deshmitaret e Jehovait besojne edhe kan ti autoritet vetem Biblen

2. Para se te kuptosh kete pergjigje duhet te kuptosh titujt Zot edhe Perendi.
    Edhe Perendia yne eshte i vetmi Perendi i gjalle edhe i vertet Jehovai ( JHWH )

3. Hahah qeshje nen buze. Une te themse se te vetmen gje te perbashket me ata ka se pohojne se kane si autoritet Biblen, kurse vetrat e katolikve edhe ortodokse e te tjereve mohojne ate qe thote Bibla.
    Besjoje qe u bera i qaret Explorer

Respekte

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    1.Deshmitaret e Jehovait besojne edhe kan ti autoritet vetem Biblen
    Po Kullen e Rojes e harrove???

2. Para se te kuptosh kete pergjigje duhet te kuptosh titujt Zot edhe Perendi.
    Edhe Perendia yne eshte i vetmi Perendi i gjalle edhe i vertet Jehovai ( JHWH )
    Meqe na ditkeni emrin, na sillni edhe mbiemrin, lagjen dhe rrugen ku banon...

3. Hahah qeshje nen buze. Une te themse se te vetmen gje te perbashket me ata ka se pohojne se kane si autoritet Biblen, kurse vetrat e katolikve edhe ortodokse e te tjereve mohojne ate qe thote Bibla.
    Besjoje qe u bera i qaret Explorer
    Respekte
    Pelqimi i vetes eshte mekat, apo jo????Keshtu qe ti ne kete rast je mekatar perpara Zotit.......edhe genjeshtar......perndryshe fol me fakte.....

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po Kullen e Rojes e harrove???
    Tani s'po e mare veshe kete gje une, e di une apo ti se ku besoje???!
    Edhe sa per Kulla e Rojes eshte sqaruar kjo pyetje.
    Meqe na ditkeni emrin, na sillni edhe mbiemrin, lagjen dhe rrugen ku banon...
    Kerkoja vete me mire meqense je edhe tip i shkathet ti.
    Pelqimi i vetes eshte mekat, apo jo????Keshtu qe ti ne kete rast je mekatar perpara Zotit.......edhe genjeshtar......perndryshe fol me fakte.....
    Te thosh te verteten nuk eshte mekat, se i thone nje fjale e vertet e hidhur por e pranueshme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Po i përgjigjem edhe një herë pyetjes së titullit të temës dhe po e mbyll me kaq pjesëmarrjen time në këtë temë, sepse e shoh që është e kotë të diskutoj me DJ.

Besoj se Dëshmitarët e Jehovait janë një sekt heretik i krishterë.

P.S. Matrix ka hapur një temë ku paraqet disa nga herezitë e DJ-ve.
    Sarayu, the one who is streaming.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Shtegtari Lexo Postimin
    Po i përgjigjem edhe një herë pyetjes së titullit të temës dhe po e mbyll me kaq pjesëmarrjen time në këtë temë, sepse e shoh që është e kotë të diskutoj me DJ.

Besoj se Dëshmitarët e Jehovait janë një sekt heretik i krishterë.

P.S. Matrix ka hapur një temë ku paraqet disa nga herezitë e DJ-ve.
    Lol dukesh nga avantari qe ke nuk do komente per te bere.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Tani s'po e mare veshe kete gje une, e di une apo ti se ku besoje???!
    Edhe sa per Kulla e Rojes eshte sqaruar kjo pyetje.

Kerkoja vete me mire meqense je edhe tip i shkathet ti.

Te thosh te verteten nuk eshte mekat, se i thone nje fjale e vertet e hidhur por e pranueshme.
    Ndoshta ja ke sqaruar ndonje te paditur, se mua nuk ka nevoje te ma shpjegosh.....kam ndjekur vete DJ ne sallat e tyre, per nje periudhe 6-7 mujore.....i njoh mire....eshte i njejti rrjet si ai komunist ne vendet e diktatures......asgje nuk mund te bejne pa pelqimin e Byrose nga Amerika........bile ç'do interpretim i vargjeve te Bibles vjen nga Kulla e Rojes......apo Kulla e peshkatareve......

Dhe veprat e katolikeve dhe orodokseve, a na i solle????

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk eshte vendi ketu per ankesa, edhe ky shkrim i yti këtu është në kundershtim me rregulloren.
    Unë dua, jo vetem ta mohoj por dua të them se po flet kerjt te paverteta. Po vajton me shti gur dhe dru ne gjynahë kinse per gjynah, mirpor ajo qe thua nuk është e vertetë. Ti j esjellur shumë keq dhe ende sillesh ashtu.

Ndoshta ke edhe emra te tjerë, rri urt se mund te del edhe diçka tjeter. Sidoqoftë, je ne rregull por mos shpurdh.

Po vëlla, kush tjeter pos Jezusit. Ai pergjigjet. Nëse pergjigjna unë atëher ajo është mashtrim i vetvetes. Pra, unë kur thrret djalli, ia qes Jezusin te kapia dhe Ai pergjigjet.

Hyji i bekuar.

"prej tyre, si njeri, është edhe Krishti, i cili është mbi çdo gjë, Hyji i bekuar në shekuj. Amen. (Rom 9; 1-8)

Per besë bash ashtu thotë, bile unë dua të citoj deri ne fund sepse ashtu ka lezet, edhe pse dikujt nuk i pelqen te citohet krejt rreshtat por nuk kam çka të bëjë. Lexoje sa të mirë qe janë këta rreshta:

Zbulesa 22 11-21
    "I ndyti, në dashtë, le të vazhdojë të zhytet më zi! I drejti le të vazhdojë të bëjë drejtësi!

Shenjti le të vazhdojë të shenjtërohet gjithnjë!«

12 Ja, unë po vij së shpejti! Edhe shpërblimi im me mua, për të shpërblyer gjithkënd sipas veprave të tij!

13 Unë jam Alfa dhe Omega, i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi!

14 Të lumët ata që i lajnë petkat e veta për të pasur pjesë në pemën e Jetës për të hyrë nëpër dyer në qytet!

15 Përjashta mbesin qentë, shortarët, fëlligështarët, idhujtarët dhe të gjithë ata që e duan ose e vënë në zbatim gënjeshtrën.

16 Unë, Jezusi, e dërgova engjëllin tim t’jua sjellë këtë dëshmi kishave.

Unë jam rrënja edhe pinjolli i Davidit, Ylli i ndritshëm i mëngjesit!«

17 Shpirti Shenjt dhe Nusja thonë: »Eja!«

Edhe ai që dëgjon le të thotë: »Eja!«

Kush është etshëm, le të vijë; kush do, le ta marrë ujin e jetës falas!

18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Atij që do ta heqë ndonjë fjalë nga ky libër i profecisë, Hyji do t’ia heqë pjesën në pemën e jetës dhe në qytetin e shenjtë - të përshkruar në këtë libër«.

20 Ai që i dëshmon këto, thotë: »Po, po vij së shpejti!« Amen! Eja, o Zot, Jezus!

21 Hiri i Jezusit Zot qoftë me të gjithë!
    Nuk po flas per te te shty ne gjynah, more zoteri.
    Por nuk e di sa gisht fytyre te ka mbet qe flet sikur i di. Mos i ke bere bashke me administratorin ti keto? Sepse me habit qe i di te gjitha, saqe thua se nuk jane te verteta.

Dhe tani dua te shtoj edhe nje te (pa)vertete tjeter: IP komplet e klientave me te cilet kam ndare u eshte nderprere hyrja ne forum, vetem per te me ndaluar mua. Por tipa si ju nuk arrijne kurre te kuptojne as elektronike as network. Keshtu qe shan pa njohur gjerat. Mos genje, sepse dukesh edhe ashtu bir i kujt je.

coptic

Faqja 21 prej 55 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •