Faleminderit per respektin, nje fjale dhe mjafton te gjykosh te tjeret. Por te them me te vertet i dashur, se nuk duhet te gjykosh te tjeret perpara se te njohesh mire gjerat. E them sepse nuk ke kaluar ate qe kam kaluar. Me kujtohen fjalet e Zoterise tim Jezu: Juve nuk kane arsye te ju urrejne, me urrejne mua. dhe Me urryen pa shkak.
Prandaj, une kam pasur nje pervoje perndjekjeje (virtuale) ketu ne kete forum qe nga fillimi kur jam regjistruar. Edhe pse nuk dua te luaj tani roline viktimes, po them te verteten, dhe nese deshiron ta mohoje dikush le ta beje, por ta dije ne zemren e tij se keto jane te verteta:
Qe ne fillim kur jam regjistruar ne forum, kam zgjedhur emrin coptic sepse ne ate kohe kisha filluar te studioja rrotullat e vjetra ne gjuhen sahidic coptic greqishte me e vjeter se vete koinja dhe qe mendohet te jene shkruar edhe pjeset e shkrimeve te krishtere. Por e di si ishte pergjigja e administratorit? Ne e-mail me erdhi nje pergjigje e thjeshte por e prere, nuk plotesoni kerkesat per t'u anetaresuar ne kete forum? Cilat kerkesa, i kerkova shpjegim, pastaj u thash disa fjale qe me duket se nuk i duruan dhe u be si u be, per te dyten radhe me pranuan.
Tani sapo kisha filluar te pergjigjesha, ne nje teme ne nen-forumin protestant, vjen Penieli (modertator ne ate forum) dhe me fshin postimet e mia dhe genjen para te gjitheve se nuk me jane fshire (por interesant qe postimi im ishte cituar nga te tjeret, e origjinali nuk ekzistonte).
Pastaj pas disa akuzave se po 'fyeja' anetaret e forumit, edhe pse nuk e di cila pjese i fyente, ajo kur me quanin "bir i satanait" e une u pergjigjesha me 'i dashur dhe zoteri', apo kur me quanin 'i verber' dhe une ju thoja 'shikoni'? Mora sharje nga shume, arsyeja - Pse flisja per Jezuin, ne menyren se si besoja.
As edhe nje here te vetme nuk perdora Shkrimet e Shenjta - Perkthimi Bota e re, e me qindra here u akuzova dhe u shava si nje perkrahes i tyre dhe si nje heretik.
Asnjeher ne pergjigjet e mia nuk permenda Kullat e Rojes, e as ndonje botim te Deshmitareve te Jehovait, pervec Bibles, qe e perdorin edhe ata vete; e perseri me shane mua dhe Kullen e Rojes.
Pastaj kur fillova te hapja tema biblike, tema qe kishin jo synim te ofendonin dike, as te fyenin ndjenjat fetare te dikujt ne forum, administratori me dergonte nje mesazh automatik: "Tema juaj u zhvendos ne kosh". Disa here me radhe, dhe disa here me radhe une nuk pushova, sepser perbrenda ndihesha plot zjarr dhe te vertetat qe dija nuk mund t'i mbaja vetem per vete. Derisa pesova nje BAN nga Administratori, dhe e di me cilen akuze? Me qesharakja kjo! "JO PROPAGANDES SE DESHMITAREVE TE JEHOVAIT". Administratori nje 'i krishter' me ndalonte te predikoj Biblen por nuk ndalonte te predikohej Kur'ani. Sado qe mesojme gjera te ndryshme, nuk jemi si me Kur'anin. Per tre muaj, meqe u ndieve si Davidi ne mes te Filistejve, nderrova identitet, jo per te share te tjeret, kete e deshmojne gjerat qe kam shkruar por per te vazhduar te zbuloj te vertetat e Bibles. Dhe pasoi BAN edhe per ate username. Pastaj, pas tre muajsh, kisha mundesin prap me coptic te shkruaja, dhe perseri provova te hapja tema biblike. Dhe rezultati i njejte, destinacioni i temave te mija - koshi, dhe destinacioni im - BAN 3 mujor. dhe ne fund ne shtator pata mundesin te filloja perseri, dhe tani pres Ban perseri, jam mesuar me kete.
Por nje gje po te siguroj, une ju uroj atyre administratoreve dhe moderatoreve, qe te pakten ju mbeti ky pushtet. Sepse kisha kishte dikur nje pushtet absolut, qe e konsideronte ka Perendia, por kur ky pushtet ju hoq, ku mbeti Perendia? Duket qe e kishin kuptuar gabimisht, dhe po luanin rolin e prostitutes - Babilonise se madhe qe pershkruan Bibla. Tani qe shteti ua mori pushtetin, ata do te merren me dicka, deshira per pushtet nuk eshte shuar ne zemren e disave, dhe e perdorin edhe ne kete menyre.
Por sa per vete, une dua te imitoj sherbetorin me te perulur te Perendise - Jezu Krishtin, i cili nuk u ul ne frone te lavdishme mendafshi e ari, e te zgjaste doren qe te tjeret t'ia puthnin (sic ben papa e kardinalet) por u ul dhe ua lau kembet dishepujve. Prandaj, nuk gjykoj as administatorin e as moderatoret, kane te drejte te bejne c'te duan, edhe ato tema qe kishim biseduar, i shikova serish nje dit, i kishin fshire te gjitha komentet ku jane treguar total te pagdhendur. Dhe kishin lene disa pergjigje te tyret, te cunguara, sa te bente te qeshesh, kujt po i pergjigjen (sepse pyetjet nuk ezksitojne)
Mua me vjen mire qe kemi pasur rastin te bisedojme, sinceriteti im me ka mbajtur dhe ndergjegjen e kam te paster, sepse per gjerat qe kam kuptuar nga Bibla, nuk kam qendruar pa folur. Per te tjerat merren te tjeter.
me respekt
coptic
Krijoni Kontakt