Close
Faqja 12 prej 55 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 548
    Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    O toni kaq besimtar krishter me qenke ti me 'allahilet' e tua. E thash se nuk dua te futem te bej shpjegime gramatikore sepse nuk dua qe te vertetat e Bibles qe vete i shpjegon ajo, te lidhen me mencurine e botes. Por megjithate le te vazhdoj kjjo mesele e jotja. I ke nxjerre prap shkrimet nga konteksti, edhe ato qe i krahasova pate frike ti marresh ne koment, duket qe po fillon te mos guxosh te komentosh varg per varg ato qe them. Te djeg fjala e Perendise atje ku nuk te mbeshtet. A thua edhe Pali po thoshte ego eimi per veten! Kurre mos qofte, edhe une them, edhe Jezui e tha edhe Pali e shume te tjere, por e di KURRE JEHOVAI NUK KA THENE EGO EIMI . Kjo sepse Jehovai foli ne gjuhen hebraike Moisiut, dhe i tha ehje ashr ehje. Keshtu qe gjithe historia jote (prej shkollari te vetshpallur) mbaron ketu. Nuk kam nevoje me te merrem me ate se cfare tha Jezui - Une JAM apo KAM QENE, sepse si do qe te jete, Abrahami sic permenda shkrimin tek Hebrenjve, bashke me shume profete e pane diten e Krishtit. Por jo se e pane Krishtin vertet, por besuan se eshte e vertete, dhe per ta ky besim ishte aq i forte saqe ishte njesoj sikur ta kishin pare tashme te kryer. Por kujt ti flasesh. Cifti yt vetem perralla meson, dhe mendon qe fjala e Perendise mund te bastardohet e perdoret per te share te tjeret, por Fjala e Perendise eshte per te gjykuar veten tone se pari. Prandaj, nese nuk do te gjykohesh, mos gjyko. Nese je i krishter vlen, nese je "allahile" i krishter ateher zgjedh e merr!

Nuk do te pergjigjem me ne komentet tjera per kete pjese, sepse nuk ke aspak as logjike e as frymen e Bibles. Kur te fillosh te studiosh Biblen, pastaj mund te flasim per gramatiken. Por me duket qe nuk ja ke idene e gramatikes, sepse pak gramatike perdora, por u perpoqa qe te pakten kesaj radhe per hir te lexuesve te mos e ngaterroj me shkollare e perkthime, por ta tregoj ate qe di per fjalen e Perendise, drejtperdrejt nga shkrimet.

Kur te jesh gati per gramatike, te njejten teme e flasim edhe ne ate aspekt. Mos ki frike, nese mendon se di mjaft, vazhdo, te uroj sukses ne te verteten, por nese nuk di per vete, kujt do t`i mesosh! Nese askush nuk te ka derguar, ku do te shkosh! Shpresoj te te kujtohen keto fjale te Palit.

Une per vete nuk te urrej, nuk urrej askend ketej pari. Prandaj, kur te jesh me i qete, nese deshiron mund te flasim perseri. Por mos nxito te shprehesh me mllef, sepse po te thoja keto fjale une, do te me perjashtonin qe moti, por me keqja do te ndihesha fajtor para Perendise tim, Jehovait. Sepse me nje sjellje ndryshe nga ajo e Krishtit te Tij, vetem sharje i sjellim Emrit te Tij.

Lavdi dhe nderimi i cofshin ne Perjetesi, Jehovait! Amin, po, Amin!
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Ou per pak harrova ate komentin simpatike: Pse nuk po e con deri ne fund vargun, ta kam terhequr verejtjen disa here. Aman, te lutem, aman, mos deri ketu. Po sa here te kam thene mos nxjerr fjalet e Bibles, vargjet, jashte kontekstit, dhe ti thua qe e ke bere ti me mua! Kjo vertet qe eshte per te qeshur, madje shume funny. Por ne gjendjen qe je, nuk e besoj te te duket e tille. Vargun qe kishe sjellur, e demantove veten more i dashur, jo mua. Ti thua qe eshte Para gjithckaje, kete e them edhe une, vetem qe harron se fjala gjithcka, qe perkthehet nga nje folje greke, kudo tjeter nga perkthimet tuaja, eshte perdoru - gjithcka tjeter. Vetem ketu na del qe Krishti gjoja na qenka edhe para Jehovait! Cudi pse nuk e komentove edhe Psalmin 110:1, e harrove (nuk e besoj) por ja qe jo te gjitha shkrimet e Bibles te pelqejne, une nuk kam kohe te merrem me komentet e tua me. Por lexoje te lutem Biblen, ajo te pergjigjet me mire se sa une. Dhe merr guximin t´i lutesh Perendise, me emer ama. AA edhe ate shprehjen nga Zbulesa - i pari dhe i fundit. Nuk e kupton, vete e ke nenvizuar dhe perseri nuk e kupton? Me cfare e lidhe ate shprehje Jezui? Me ringjalljen i dashur, jo me natyren e tij, sepse kushdo qe lexon shkrimet e tua te cituar sa atje sa ketu, ia ke bere lemsh te tjereve edhe vetes. Prandaj nuk arrin kurre ne perfundime logjike, sepse nuk ndjek rrjedhen e shkrimeve. Tani e tutje do te jap nje teme, dhe do te jap disa shkrime, komentoji pastaj po pate kete zell akoma. Do te perdor edhe gramatiken po pati nevoje.

Dhe te lutem shume, mos komento ato shkrime qe nuk ja ke idene se cfare po flet. Sikur ke bere me ate te UNE JAM. Shiko mire se nuk po perdor Simon Filipajn per te kuptuar Biblen, por shkrimet origjinale hebraike. Me perkthe ti me gramatiken tende ehje ashr ehje dhe ta shohim si po te del.

me te mira
    coptic
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 22-09-2009 më 20:35 Arsyeja: shtese
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    deshmimtaret e jehovait jane thjesht njerez me qellime te mira por me nivelin e "common sense" pothuajse 0, jane te semure mendor me pak fjale.

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    coptic ca date ke ndermend te vetevritesh?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ou per pak harrova ate komentin simpatike: "Pse nuk po e con deri ne fund vargun, ta kam terhequr verejtjen disa here". Aman, te lutem, aman, mos deri ketu.

Nuk do te pergjigjem me ne komentet tjera per kete pjese,

O toni kaq besimtar krishter me qenke ti me 'allahilet' e tua. E thash se nuk dua te futem te bej shpjegime gramatikore sepse nuk dua qe te vertetat e Bibles qe vete i shpjegon ajo, te lidhen me mencurine e botes.

Kur te jesh gati per gramatike, te njejten teme e flasim edhe ne ate aspekt.

Shiqo se si ke thënë së pari:
    Kur te fillosh te studiosh Biblen, pastaj mund te flasim per gramatiken.
    Tani e ke ndryshuar mendimin, shiqoje se i ke thënë:
    (toni) Kur te jesh gati per gramatike, te njejten teme e flasim edhe ne ate aspekt.
    Tani prap ke thënë diçka tjeter:
    E thash se nuk dua te futem te bej shpjegime gramatikore
    Cila është e verteta e jote?

duket qe po fillon te mos guxosh te komentosh varg per varg ato qe them.
    SEcili mund ti shiqon ne faqe 110, apo edhe ne shkrimet tjera se a janë të komentuar apo jo, bile rresht per rresht. Kjo mund te pasqyroj se tu po genjenë, apo unë. Mund te lexohet dhe mbetet lexuesve dhe jo mua apo ty.

Nuk kam nevoje me te merrem me ate se cfare tha Jezui - Une JAM apo KAM QENE
    Nevojë ka por nuk po mund te qendrojsh ne genjeshter, është shkrimi qe të zhveshi nga lëkura e deles mashtuese, tani vertetë nuk ke nevojë sepse u konsumuan gënjeshtrat.

Ok, si perfundim per mos të zgjatemi tjeter;

Unë zakonisht u pergjigjna doktrinave te gabuara te Kulles se rojes e jo individit. Unë me ty asgjë të keqe nuk kam, kur flas unë, nuk flas unë tobi, por flet shkrimi i të VERTETES me rreshtat e gabuar "të botes se re" te deshmitarëve të mashtrimit, te cilët i sjellin botes errësirë dhe mashtrime, prandaj edhe nuk kam çka te shkruaj ne keto dy komente sepse nuk flasin diçka doktrinore apo biblike, por nga individi dhe me individin nuk ka asgjë, vetem se te uroj te mira.

Unë realisht prita ndonji kunderargument lidhur me rreshtat qe kam postuar ne faqe 110. Por këto dy shkrimet tua deshmojnë se askush ne botë nuk ka forcë të demantoj FJALEN. Per ata edhe zakonisht unë djajve te kësaj bote, kur thrrasin ia qes te porta Jezusin qe Ai te pergjegj se jo unë. FJALA u pergjegjet ushtarve të kësaj mbretërie te bote së vdekur. Fjal e gjallë - JEZUS qe jeton dhe mbreteron me shekuj te shekujve. AMEN

toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-09-2009 më 05:18
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pyetje: Ne sa perendi besojne deshmitaret e Jehovait?

Pergjigje: Besojne ne 2 Perendi:
    Jehovai - Perendia kryesor
    Jezus Krishti - perendia i derguar

Pra jane politeiste.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Pyetje: Ne sa perendi besojne deshmitaret e Jehovait?

Pergjigje: Besojne ne 2 Perendi:
    Jehovai - Perendia kryesor
    Jezus Krishti - perendia i derguar

Pra jane politeiste.
    Logjike interesante kjo. Nuk me kishte shkuar ndermend ndonjeher te aplikoj kete tek katoliket e protestantet, por ta shohim si qendron kjo ideja jote.

Sa perendi adhurojne ata: Shume!

Ja arsyeja. Ata thone perderisa Jezui tha "Une dhe Ati jemi nje", ateher Jezusi duhet te jete i barabarte. Keshtu deri ketu kemi DY! Por edhe frymen ja ngjeshin pas me disa citime te turbullta, nejse, dhe ne fund harrojne ato qe tha perseri Jezusi per dishepujt: "Te lutem o Ate, qe edhe ata te jene NJE me ne, sic jemi ne NJE."

Perfundimisht del ky ekuacion, qe as periudha e ERRET e sundimit te kishes nuk arriti ti jap zgjidhje:

Perendia = Ati+Biri+Fryma e Shenjte+Gjithe dishepujt => nuk del trinitet, por MULTITET. Besoje tani.

faleminderit per logjiken.

coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275

Talking

Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    coptic ca date ke ndermend te vetevritesh?
    Me 31 shkurt se pi rashin krishtlidjet edhe hallouini bashk.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    deshmimtaret e jehovait jane thjesht njerez me qellime te mira por me nivelin e "common sense" pothuajse 0, jane te semure mendor me pak fjale.
    Bravo: ME QELLIME TE MIRA, pa COMMON SENSE. Phylosophy out.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Shiqo se si ke thënë së pari:

Tani e ke ndryshuar mendimin, shiqoje se i ke thënë:

Tani prap ke thënë diçka tjeter:

Cila është e verteta e jote?

SEcili mund ti shiqon ne faqe 110, apo edhe ne shkrimet tjera se a janë të komentuar apo jo, bile rresht per rresht. Kjo mund te pasqyroj se tu po genjenë, apo unë. Mund te lexohet dhe mbetet lexuesve dhe jo mua apo ty.

Nevojë ka por nuk po mund te qendrojsh ne genjeshter, është shkrimi qe të zhveshi nga lëkura e deles mashtuese, tani vertetë nuk ke nevojë sepse u konsumuan gënjeshtrat.

Ok, si perfundim per mos të zgjatemi tjeter;

Unë zakonisht u pergjigjna doktrinave te gabuara te Kulles se rojes e jo individit. Unë me ty asgjë të keqe nuk kam, kur flas unë, nuk flas unë tobi, por flet shkrimi i të VERTETES me rreshtat e gabuar "të botes se re" te deshmitarëve të mashtrimit, te cilët i sjellin botes errësirë dhe mashtrime, prandaj edhe nuk kam çka te shkruaj ne keto dy komente sepse nuk flasin diçka doktrinore apo biblike, por nga individi dhe me individin nuk ka asgjë, vetem se te uroj te mira.

Unë realisht prita ndonji kunderargument lidhur me rreshtat qe kam postuar ne faqe 110. Por këto dy shkrimet tua deshmojnë se askush ne botë nuk ka forcë të demantoj FJALEN. Per ata edhe zakonisht unë djajve te kësaj bote, kur thrrasin ia qes te porta Jezusin qe Ai te pergjegj se jo unë. FJALA u pergjegjet ushtarve të kësaj mbretërie te bote së vdekur. Fjal e gjallë - JEZUS qe jeton dhe mbreteron me shekuj te shekujve. AMEN

toni77
    Oj shype, kur do mu nal mos mi perserit fjalet. Nuk dua te te ofendoj, por vertet mendon se po tregon mencuri duke komentuar fjalet e mia, nje nga nje?

Tani e kam borxh qe atyre pa arsye te ju tregoj arsyen. Une nuk te thash ty ne komentin e pare se nuk dua te futem ne gramatike, por e thash per lexuesit. sepse ne nje teme tjeter, shume nga keta "te krishteret" si puna jote filluan te ankohen se Fjala e Perendise nuk shpjegohet me rregulla gramatikore e me studim fjalesh. Prandaj mora mundit ta bej kete me te thjesht per ata, jo per ty. Sa per ate te dyten, po te them perseri, nuk po ndrroj mendje, por poziten, tani po flas me ty, por ja qe as kete nuk po e kupton. Meso te lutem gjuhen e shenjave ndoshta do te kesh sukse dhe kupton me mire. S*di si te te shpjegoj ndryshe, me fal. Perseri oferta eshte e hapur, deshiron te flasim per Fjalen e Perendise duke marre parasyshe shkrimet origjinale dhe studimet me te thella ne rregullat e shkrimit, ja ku jam, i gatshem, por nuk e bej per te treguar mend, sepse nuk jane fjalet e mia por te Jehovait ato qe po perdor ketu, jane vargjet e Bibles. Nuk e perdori kurre Biblen per lavdine time, por te Autorit te saj. Ndersa ti e perdor ako me keq, per te share te tjeret, kur nuk e ke idene, se ato shkrime qe ti po i perdor kunder meje, ne menyre ofenduese, i aplikohen me rehat dikujt tjeter.

Stillllll waiting...
    coptic

Faqja 12 prej 55 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •