Close
Faqja 11 prej 55 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 548
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    Sapo e lexova mire Biblen aty nuk shkruhet jam por

Para se te lindte Abrahami une kam qene prandaj shkrimet tregojne se ai ka ekzistuar para se Abrahami te lindte.
    Dhe ato citimet e mesiperme qe une sapo shkrova e vertetojne kete.
    Varet se cilen Bibel ke ti? Gjoni 8:58
    Pse bre gloreta po rrenë? S'ke turp ore para syve tonë të gënjejshë kështu, mendon ti se "jarigas" nuk e din këtë? Nuk është rastesisht kjo pytje.

Ja se si është e shkruar, pse gënjenë dhe thua se thuhet; "kam qenë"?

Gjn 8; 58

Jezusi u përgjigj:

“Përnjëmend, përnjëmend po ju them:

përpara se të ishte Abrahami, UNË JAM!”
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pse bre gloreta po rrenë? S'ke turp ore para syve tonë të gënjejshë kështu, mendon ti se "jarigas" nuk e din këtë? Nuk është rastesisht kjo pytje.

Ja se si është e shkruar, pse gënjenë dhe thua se thuhet; "kam qenë"?

Gjn 8; 58

Jezusi u përgjigj:

ka shume versione nga bibla toni shih njehere biblen evangjeliste

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    ka shume versione nga bibla toni shih njehere biblen evangjeliste
    Te gjitha versionet e Bibles thonë ashtu sikurse unë e postova:

Gjn 8; 58

Jezusi u përgjigj:

Është versioni i Kulles së rojes - mashtrues oj gloreta, të kan mashtruar ty, ti vjen të mashtrojsh të tjerët e kështu me radhë.

Ngado qe ta shiqojmë, lexojmë dhe analizojmë, rezullton vetem, mashtrim i yti, ndoshta e pa faj sepse te tjeret te kan mashtruar ashtu, por ti mos e pereserit tjeter sepse genjeshtra buron nga djalli, keshtu thot Krishti.

Lexo edhe ne gjuhen greke, angleze;
    http://biblos.com/john/8-58.htm

http://bible.cc/john/8-58.htm

http://kingjbible.com/john/8.htm

apo edhe:
    John 8:58 Aramaic NT: Peshitta
    John 8:58 Hebrew Bible
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 20-09-2009 më 13:21

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Te gjitha versionet e Bibles thonë ashtu sikurse unë e postova:

Gjn 8; 58

Jezusi u përgjigj:

Është versioni i Kulles së rojes - mashtrues oj gloreta, të kan mashtruar ty, ti vjen të mashtrojsh të tjerët e kështu me radhë.

Ngado qe ta shiqojmë, lexojmë dhe analizojmë, rezullton vetem, mashtrim i yti, ndoshta e pa faj sepse te tjeret te kan mashtruar ashtu, por ti mos e pereserit tjeter sepse genjeshtra buron nga djalli, keshtu thot Krishti.

Lexo edhe ne gjuhen greke, angleze;

http://bible.cc/john/8-58.htm

http://kingjbible.com/john/8.htm

apo edhe:
    John 8:58 Aramaic NT: Peshitta
    John 8:58 Hebrew Bible
    e teprove toni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177

Para se te lindte Abrahami une kam qene prandaj shkrimet tregojne se ai ka ekzistuar para se Abrahami te lindte.
    Tre pyetje:

1. Cilin përkthim të Biblës lexove?
    2. A mund të ma gjesh pak fjalën që përdoret në tekstin grek për atë që thua se është përkthyer kam qënë?
    3. Pse Judenjtë morën gurë për ta gjuajtur?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shtegtari : 20-09-2009 më 16:12
    Sarayu, the one who is streaming.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    po ashtu eshte. Une them ate qe thote bibla nuk i shpik vete
    pershendetje
    E di ç'do të thotë që Krishti ka ekzistuar që nga përjetësia? Që Ai nuk është i krijuar, por ka qënë përjetësisht, njëjos si Ati. (Dhe kjo e hedh poshtë atë që thonë DJ-të se Ai qënka krijuar nga Ati.)
    Sarayu, the one who is streaming.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    e teprove toni
    Gloreta me sa po shoh je Deshmitare e Jehovait (Perendise)?! A eshte e vertete? Sinqerisht po te them por Zoti s'mund te krijoje zot, sepse kjo eshte e pa logjikshme, por po e them sipas mendimit tim, secilit Deshmitar te Jehovait qe kam taku, ia kam thene kete. Pra s'mund te kete 2 zotera ne univers, eshte NJE Perendi Trini, kjo eshte natyra e Tij, pra Zoti eshte qenie shpirterore, e jo fizike.

Te gjithe duhet te jemi Deshmitar te Jehovait, Adonai, Perendise, por sipas Bibles e jo sipas 'Kulles se Rojes'.

Pershendetje

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Vargu ai eshte, une e kam sjelle me siper.......por a mund te me thuash se çfare Bible ke ti Gloreta, ate te Deshmitareve te Jehovait????
    Se ne Biblen katolike apo ortodokse eshte "jam" dhe jo "kam qene"......

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    E dini, edhe pse te gjithe ketu kane kaluar (ngaqe jane shume te zellshem ne akuza personale) jashte teme komplet, dhe kane harruar arsyen e temes. Prandaj, meqe linden edhe keto pyetje do te jap pergjigje. Ama pergjigjet qe personalisht i quaj te arsyeshme (per veten time) dhe jo se m'i peshperiti dikush ne vesh, por qe Bibla na zbulon. Nese marrim mundin te jemi me te zellshem ne studim se sa ne reagime vulgare ndaj njeriut tjeter, do te perfitonim me shume te gjithe, edhe ata qe flasin edhe ata qe degjojne.

Ja ku jane pergjijet, e di se do t'i komentojne, por nuk po i publikoj per kete arsye, por per te treguar versionin qe une e besoj sic e thash me lart, prandaj besojeni apo jo, eshte qeshtje personale, kjo vlene per te gjithe ne (nese kemi tolerance):

1. Para se Abrahami te ishte UNE JAM (apo une kam qene?)
    Tani meqe nuk dua te futem ne gramatike dhe te bej spjegime (jo se jam aq i afte ne gjuhet e vjetra por se u referohem fjaloreve dhe botimeve). Dua qe te shikojme nje metode shume te thjeshte per te kuptuar se cfare deshironte te thoshte Jezui ketu.

a) Konteksti dhe shkrimet qe lidhen me te

Tek vargu 50, Jezui pranon se vepren qe po ben, po ben per te nderuar dhe lavderuar Atin e tij. Madje pranon qe nuk eshte ai qe po kerkon lavdi per vete as ndonje titull perendie! Madje i drejtohet Atit si i vetmi (Nje) qe gjykon e kerkon.

Citimi: Gjoni 8:50 CLV
    Une nuk po kerkoj lavdine time. Eshte Ai qe kerkon ate dhe gjykon (kam perdorur kete perkthim per shkak te parafrazimit qe i eshte bere, dhe eshte me e veshtire ta kuptosh nga ato ne shqip.

Ne vargun 54, Jezui tregon qe po ti jepte lavdi vetes, nuk do te ishte gje. Krejtesisht ndryshe nga Jehovai i shkrimeve hebraike, qe me veprimet e veta, i jepte lavdi vetes. Por Jezui tregon qe eshte me i ulet se ati pikerisht duke pranuar qe lavdi i vi nga ati;

Citimi: Gjoni 8:54
    Jezusi u përgjigj: "Në qoftë se unë e përlëvdoj veten, lavdia ime s`është asgjë. Éshtë Ati im ai që më përlëvdon, për të cilin ju thoni se është Perëndia juaj."

Tani nga konteksti kuptojme edhe nje gje tjeter, gjithandej zhvillohet biseda se i kujt eshte njeri e i kujt tjetri, njeri thote se eshte nga Perendia tjetri thote nga Djalli, por interesante qe askund nuk po permend ata qe jane nga Djalli kunder atij qe eshte Perendia. Madje duke e vene veten ne nivelin e nje adhuruesi te thjeshte Jezui pranon qe edhe ai vete po te mos pranonte qe e njihte atin do te ishte genjeshtar. (Si mund te thote dikush se e njoh dike, kur ai dikush eshte vete. A nuk do te ishte me se lehti te thoshte Une e njoh veten time?) Por ta leme nje here kete, dhe te shohim akoma me shume.

Ja ku vjen vargu me interesant nga te gjithe - 56. Na intereson ta krahasojme me ate qe u tha Jezui apostujve, se shume profete kishin deshiruar te degjonin dhe shihnin ato qe po shihnin apostujt, por nuk i pane. (Mateu 13:17) Por, tani, si eshte e mundur qe Abrahami e pa? Ja se cfare thote shkrimi:

Gjoni 8:56
    Abrahami, ati juaj, ngazëllohej në shpresën që të shihte ditën time; e pa dhe u gëzua``.

Ta krahasojme tani kete shkrim (duke mbajtur ne mend pikat e nenvizuara) me:

Hebrenjve 11:13
    Të gjithë këta vdiqën në besim, pa marrë premtimet e bëra, por i panë ato për se largu dhe u bindën dhe i përshëndetën ato me gëzim duke rrëfyer se janë të huaj dhe shtegtarë mbi dhe.

Ja se si Bibla ndihmon ta kuptojme, qe Abrahami i pa me syrin e shpreses (apo sic thote Diodati i Ri, prej se largu) keto premtime, edhe pse pa u realizuar, ai i mirepriti sikur te ndodhnin aty, dhe u bind madje (patjeter me ngazellim). Madje akoma me mire e ploteson edhe 1 Pjetrit 1:11 (se si profetet shikonin krishtin me syrin profetik)

b) Si e perdor fjalen ego eimi Gjoni ne pjeset tjera

Vlene te shikojme edhe se cfare domethenie kishte fjala ego eimi (Une jam, apo kam qene) ne fjalorin e vete apostullit Gjon, qe e shkroi kete ungjill. Nuk ka nevoje te mundohemi shume, shikojme disa vargje me tutje, ne kapitullin vijues dhe gjejme te njejten metode shprehjeje:

Gjoni 9:9
    Disa thoshnin: "Ai është." Të tjerë: "I përngjan atij." Dhe ai thoshte: "Unë jam." (ego eimi)

Vetem nje gje mjafton te kuptojme ketu: A e vrane me gur judenjte kete person qe thoshte UNE JAM? JO, sepse nuk kishte kurrefar kuptimi per ta. Prandaj, t'i kthehemi fjales edhe njeher dhe te shohim se a eshte e drejte lidhja qe behet e fjaleve te Jezuit nga Gjoni 8:58 me Daljen 3:14.

Shikojme ne origjinal (hebraisht) Daljen 3:14

היהא רשא היהא
    Do te behem cfaredo (apo cdo gje) qe dua te behem.

Shume perkthime te Bibles, thjesht i bien shkurt: Une JAM ai qe JAM. Por kjo nuk eshte korrekte. Pa u futur ne gramatike perseri, per hir te atyre qe nuk duan shume shkolle per te kuptuar fjalen e Perendise, t'i drejtohemi te njejtit perkthim (Diodati i Ri) ne nje varg pak me siper. Dalja 3:12, dhe shikojme si e perkthen fjale ehjeh

Dalja 3:12
    Perëndia tha: "Unë do të jem me ty, dhe kjo do të jetë për ty shenja që të kam dërguar unë: Kur ta kesh nxjerrë popullin nga Egjipti, ju do t`i shërbeni Perëndisë mbi këtë mal". (Pjesa e nenvizuar eshte folja ehjeh qe ne Daljen 3:14 qellimisht eshte perkthyer si Une JAM)

Keshtu qe me rregull do te ishte per fjaline hebraike ehje' ashr ehje' perkthimi Do te jem (apo behem cilido qe dua te jem

Dhe kjo pastaj hedhe poshte gjithe teorine e krahasimit me Gjonin 8:58.

Nje shkrim interesant eshte edhe ai tek 1 Korintasve 15:10

1 Korintasve 15:10
    Por me hirin e Perëndisë Une jam ai që jam; Sipas King James version. Po ta krahasojme me perkthimin e Daljes 3:14, del qe Pavli na qenka Perendia, dhe po e shpallte kete hapur me keto fjale. Por nuk duhet nxjerr fjalet nga konteksti dhe t'i perdorim si te duam sepse nxjerrim perfundime te gabuara.

Keshtu qe Jezui nje hebre sic ishte, i njihte shume mire shkrimet hebraike, dhe ai as e kishte ndermend fjaline e Jehovait ehje ashr ehje kur po u tregonte farisenjve se ekzistenca e tij (mosha) ishte shume me e hershme se e Abrahamit.

2. Pse judenjte moren gure per ta gjuajtur?

Reagimi i judenjve shume veta i ka cuar ne perfundimin se kjo ndodhi sepse Jezui po thoshte se ishte Perendia. Por a eshte vertet arsyeja kjo, pse judenjte deshen ta vrisnin me gure Jezuin? JO! Fakti qe po u thoshte se kishte ekzistuar para Abrahamit, u tregonte atyre qe ai kishte ekzistuar ne qiell. Cfaredo qe te ishte, ai po thoshte se ishte nje nga bijte e Perendise (perderisa judenjte i cuanin edhe engjejt - bij te Perendise). Kjo kuptohet nga nje reagim i ngjashem qe ndodhi perseri vetem pak me vone ne kapitullin 10 te ungjillit te gjonit:

Gjoni 10:31-36
    31 Prandaj Judenjtë morën përsëri gurë për ta vrarë me gurë.
    32 Jezusi u përgjigj atyre: ``Ju tregova shumë vepra të mira nga Ati im; për cilën nga këto më vrisni me gurë?``.
    33 Judenjtë u përgjigjën duke thënë: ``Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi``.
    34 Jezusi u përgjigj atyre: ``A nuk është shkruar në ligjin tuaj: "Unë thashë: Ju jeni perëndi"?
    35 Nëse ai i quan perëndi ata, të cilëve u qe drejtuar fjala e Perëndisë (dhe Shkrimi nuk mund të bjerë poshtë)
    36 ju thoni se ai, që Ati e ka shenjtëruar dhe e ka dërguar në botë, blasfemon, sepse ka thënë: "Unë jam Biri i Perëndisë"?

Interesant qe perseri ne vargun 33 nuk perdoret nyje e shquar (qe do te thote se judenjte po i thoshin se po e quan veten nje perendi) Kjo behet e qarte pasi Jezui nuk i akuzoi perse po mi ndryshoni fjalet, por thjesht u permendi nje shkrim, ku njerezit ishin quajtur nga Ati (Jehovai) si perendi dhe shkrimi nuk mund te anulohej. Dhe ne fund jep kuptimin e asaj qe shume pyesin si eshte e mundur qe Perendia te krijoj nje perendi. Ja cfare thote ne vargun e fundit: Jezui ishte Biri i Perendise, duke pohuar kete, kishte thene qe ne krahasim me krijesat nen te, ai ishte nje perendi, ashtu sic ishte caktuar Moisiu per Aaronin nga vete Jehovai. (Dalja 4:16) A mos po blasfemonte vete Perendia duke i krijuar nje rivale vetes? Kurre mos qofte. Perkundrazi po tregonte per poziten qe i kishte dhene Moisiut dhe poziten me te ulet Aaronit. Madje ajo pyetja se si ka logjike qe Zoti te krijoj nje Zot tjeter, mendoj qe ju takon protestanteve dhe katolikeve ta shtjellojne kete sepse ne perkthimin e Bibles Diodati lexojme:

Psalmi 110:1
    Zoti i thotë Zotërisë time: "Ulu në të djathtën time deri sa t`i bëj armiqtë e tu stol të këmbëve të tua". Kuesh eshte ketu Zoti dhe kush Zoteria (sa interesant, ketu per here te pare e shoh Zoteria me shkrone te madhe)

3. A eshte Jezui nga perjetesia (pa fillim)?
    Kolosianeve 1:15
    Ai është shëmbëllesa e Perëndisë së padukshëm, i parëlinduri i çdo krijese,
    Tani sipas fjales se zakonshme i parelinduri do te thote biri i pare ne familje, dhe kjo fjale nuk dallon nga ajo e zakonshmja kur permend Jezuin. Prandaj, kuptohet carte qe i parelinduri (s'ka vend per filozofi) eshte i pari i krijuar.

Zbulesa 3:14
    Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. Perseri, fjala qe perdoret ne greqisht - arhe, dmth fillim, nis. Domethene qe eshte krijesa e pare. Jo Krijuesi!

4. A eshte e logjikshme qe Perendia krijoi nje perendi? (ka marre pergjigje ne fund te pergjigjes se pare)

Edhe pse shumicen e pyetjeve jam pergjigjur me pare, duket qe disa as lexojne komentet e te tjereve dhe deshirojne thjesht te akuzojne e shajne. Por meqe m'u dha mundesia dhe kam kohe qe keto pergjigje t'i permbledh ne nje koment, medova qe ia vlen.

me te mira.
    coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    [SIZE="3"][FONT="Verdana"]E dini, edhe pse te gjithe ketu kane kaluar (ngaqe jane shume te zellshem ne akuza personale) jashte teme komplet, dhe kane harruar arsyen e temes.
    Akuza personale sepse po genjeni, askujt në botë nuk I drejtohna kaq ashper sikurse juve sepse jeni genjshtar dhe genjshtrat e juaja janë me urtësi te botes dhe shumher kalojnë pa u kuptuar.

Fjala ishte se ai person I ashtuquajturi gloreta deklaroj se ne Bibel thuhet qe të ketë thënë Jezusi “kam qenë” ndersa realisht, Bibla thotë se të ketë thënë Jezusi: “UNË JAM” dhe kjo ka dallim te madh.

Si rezultat, unë sjella deshmi biblike ne gjuhen greke, hebrenje, angleze dhe shqipe per të vertetuar se po genjeni. Pra kjo ishte ajo dhe jo akuza personale, edhe ketu po genjen si zakonisht ti.

kjo vlene per te gjithe ne (nese kemi tolerance):

1. Para se Abrahami te ishte UNE JAM (apo une kam qene?)
    Tani meqe nuk dua te futem ne gramatike dhe te bej spjegime
    Po shoq ne gramatikë, pse jo? S’po te pelqen a? allahile, ah djajt se jeni ju?! Kur nuk keni argumente dhe u mbyllet goja; sa mire dini të thuani; “Tani meqe nuk dua te futem ne gramatike dhe te bej spjegime”! Allahile a? Ik ore genjeshtar se nuk keni frikë Zotin duke mos pushue me genjeshtra dhe manipulime me shkrimiet e Shenjta!

Lej ti ato dokrra, gramatikë dhe pa gramatikë, Jezusi kështu tha:

përpara se të ishte Abrahami,
    UNË JAM!”
    (GJ 8; 58)

Ja se si Bibla ndihmon ta kuptojme, qe Abrahami i pa me syrin e shpreses
    Jo nuk është ashtu, ti po thua dhe po deshiron të jetë ashtu, por realisht Jezusi thotë ndryshe dhe kur thotë Krishti, nuk kerkohet ndonji plotësim nga kulla e rojes.
    Ja si thotë Ungjilli:

56 Abrahami, ati juaj, galdoi në shpirt nga dëshira për ta parë Ditën time.
    E pa dhe u gëzua.”

Atëherë judenjtë i thanë:

“Ende nuk je as pesëdhjetë vjeç dhe e pe Abrahamin!”

Jezusi u përgjigj:

“Përnjëmend, përnjëmend po ju them: përpara se të ishte Abrahami, UNË JAM!” (GJ 8; 56-58)

Gjoni 9:9
    Disa thoshnin: "Ai është." Të tjerë: "I përngjan atij." Dhe ai thoshte: "Unë jam." (ego eimi)
    Ky nuk është rast I njëjt. Krejt diçka tjeter bëhet fjale ne kete rast, por sidoqoftë ky nuk tha sikurse Jezusi ne kete rast psh; "..ju do të vdisni në mëkatet tuaja, po të mos besoni se UNË JAM".

Vetem nje gje mjafton te kuptojme ketu: A e vrane me gur judenjte kete person qe thoshte UNE JAM? JO,
    PO, dhe pikërisht për këtë: “Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi".

Shume perkthime te Bibles, thjesht i bien shkurt: Une JAM ai qe JAM. Por kjo nuk eshte korrekte. Pa u futur ne gramatike perseri,
    Po a? apo forma e manipulimit? Por vetem nëse te mundesohet. At gramatikë njeke ti me ata mashtruesit e kulles se rojes, ndersa "UNÉ JAM" realisht thotë se; Ky ka për të qenë gjithnjë emri im me të cilin do të kujtohem nga të gjitha breznitë":

Perëndia i tha Moisiut: "UNÉ JAM AI QÉ JAM". Pastaj tha: "Do t`u thuash kështu bijve të Izraelit: "UNÉ JAM-i më ka dërguar tek ju"".

Perëndia i tha akoma Moisiut: "Do t`u thuash kështu bijve të Izraelit: "Zoti, Perëndia i etërve tuaj, Perëndia i Abrahamit, Perëndia i Isakut dhe Perëndia i Jakobit më ka dërguar tek ju. Ky është emri im përjetë. Ky ka për të qenë gjithnjë emri im me të cilin do të kujtohem nga të gjitha breznitë". (Ekzodi 2; 13-15)

2. Pse judenjte moren gure per ta gjuajtur?
    Sepse kishin te njëjtin mendim sikurse ti dhe grupacioni perkates I yti, te cilet jeni te udhehequr nga ajo frymë.

Ja se pse: “Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi". Aspak nuk dalloni ju nga at, njëjtë edhe ashtu thuani dhe ngjuani me gurë. Te gjithgë keto shkrime kunder Krishtit qe i beni janë gurë në Krishtin.

3. A eshte Jezui nga perjetesia (pa fillim)?
    Kolosianeve 1:15
    Ai është shëmbëllesa e Perëndisë së padukshëm, i parëlinduri i çdo krijese,
    Po po, por në vazhdim te rreshtit 16-17 thuet se; “Ai është para çdo gjëje dhe çdo gjë qëndron në Të.” Pse nuk e citon deri ne fund, disaher të kam terhjekur verejtjenb per ket.

Lexo:

16 Sepse në Të u krijua çdo gjë në qiell e në dhe, çka shihet e çka nuk shihet: qoftë Fronet, qoftë Zotërimet, qoftë Principatat, qoftë Pushtetet gjithçka u krijua nëpër Të dhe për Të.
    17 Ai është para çdo gjëje dhe çdo gjë qëndron në Të. 9Kol 1; 15-17)

Zbulesa 3:14
    Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. Perseri, fjala qe perdoret ne greqisht - arhe, dmth fillim, nis. Domethene qe eshte krijesa e pare. Jo Krijuesi!
    Lexoj edhe nga kto Zbulesa:

17 Kur e pashë, rashë para këmbëve të tij porsi i vdekur. Ai vuri mbi mua të djathtën e vet e tha: »Mos u tremb! Unë jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallë për shekuj të shekujve dhe unë i kam çelësat e Vdekjes dhe të Nëntokës!
    (zb 1; 17-18)

8 Edhe engjëllit të Kishës në Smirnë, shkruaji: "Kështu thotë i Pari dhe i Fundit, Ai që pati vdekur, por u ngjal"l (Zb 2; 8)

5 E tani, o Atë, më lavdëro para teje me atë lavdi që e kisha te ti para se të fillonte të ishte bota.(Gjn 17;5)

Mirpor ketu thuhet se:
    1 Në fillim Hyji krijoi qiellin e tokën. (Zan 1; 1)

Binla thotë se:
    1 Në fillim ishte Fjala e Fjala ishte në Hyjin e Fjala ishte Hyj. Kjo ishte në fillim në Hyjin. Prej Saj u bë çdo gjë e pa Të nuk u bë asgjë. (Gj 1;1-3)

1Çka ishte që në fillim, çka dëgjuam, çka pamë me sytë tanë, çka soditëm dhe duart tona prekën, në lidhje me Fjalën e jetës (1 Gj 1;1)

E çdo gjë që u bë, e pati në Të jetën (Gj 1;4)

2 – po, Jeta u shfaq, ne e pamë dhe dëshmojmë dhe ju kumtojmë Jetën e pasosur, që ishte te Ati dhe na u shfaq neve (1 Gj 1;2)

4. A eshte e logjikshme qe Perendia krijoi nje perendi? (ka marre pergjigje ne fund te pergjigjes se pare)
    Jo nuk krijoj, ti thua ashtu. Unë besoj Bibles dhe kerkohet te gjithë të jemi korekt dhe të pakten mos të genjejmë:

Si mund te jet ashtu deri sa lexoje se qka thuhet;

“Unë jam Alfa dhe Omega, i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi!

Të lumët ata që i lajnë petkat e veta për të pasur pjesë në pemën e Jetës për të hyrë nëpër dyer në qytet!

Përjashta mbesin qentë, shortarët, fëlligështarët, idhujtarët dhe të gjithë ata që e duan ose e vënë në zbatim gënjeshtrën.

Unë, Jezusi, e dërgova engjëllin tim t’jua sjellë këtë dëshmi kishave.

Unë jam rrënja edhe pinjolli i Davidit, Ylli i ndritshëm i mëngjesit!" (Zb 22; 13-16)

Jezusi thotë jam “i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi”

7 Ja, po vjen me re dhe do ta shohë çdo sy edhe ata që e shporuan dhe të gjitha fiset e tokës do të vajtojnë për shkak të Tij.

Po! Amen!

Unë jam Alfa dhe Omega - thotë Zoti Hyj, - Ai që është, që ishte dhe që po vjen, i Gjithëpushtetshmi. (zb 1; 5-8)

Edhe pse shumicen e pyetjeve jam pergjigjur me pare, duket qe disa as lexojne komentet e te tjereve dhe deshirojne thjesht te akuzojne e shajne. Por meqe m'u dha mundesia dhe kam kohe qe keto pergjigje t'i permbledh ne nje koment, medova qe ia vlen.
    Jo. ti pergjegje - rrena sa te duash, por realisht te gjitha te demantohen. Jo unë por FJALA.

Ungjilli ynë mbetet i mbuluar, është i mbuluar vetëm për ata që dënohen, për ata që nuk besojnë, të cilëve hyji i kësaj bote ua mori mendtë që të mos i ndriçojë drita e Ungjillit të lavdisë së Krishtit që është figura e Hyjit. Sepse ne nuk predikojmë vetveten, por Jezu Krishtin Zot, ndërsa vetveten e shpallim shërbëtorët tuaj për dashuri të Jezusit. Sepse, Hyji që tha: “Prej errësirës le të shndrisë drita!”, ai ndriti në zemrat tona, që të shkëlqejë njohuria e lavdisë së Hyjit në fytyrën e Krishtit.

Faqja 11 prej 55 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •