Perderi sa ndahemi ne mes vehte Armiqt e islamit na sundojne !!!
Perderi sa ndahemi ne mes vehte Armiqt e islamit na sundojne !!!
Doni qe te mos ndahemi qe te mos na sundojne? Harroni ndarjet ne SEKTE.
Ceshtja qe duhet secili te pyes vehten eshte: A eshte me e forte ndjenja e lidhjes ndaj sektes se caktuar apo ndjenja e qellimit te bashkimit te Muslimaneve me qellim te permiresimit te mireqenies se tyre. A eshte me i dobishem bashkimi apo ndarja?
Biles ne disa raste duhet te pyesim a jemi me shume te lidhur per sekten te cilen e ndjekim apo per Allahun dhe librin e tij Kuranin. Shiko qka thote Kurani:
6:159 Indeed, those who have divided their religion and become sects you, [O Muhammad], are not [associated] with them in anything. Their affair is only [left] to Allah; then He will inform them about what they used to do.
30:32 [Or] of those who have divided their religion and become sects, every faction rejoicing in what it has.
Dhe ironikisht besimtaret i injoronje keto Ajete Kuranore duke u munduar ti ndrrojne kuptimin pa kurrfare ndergjegjje.Kete e bejne duke ia besuar barren e arsyetimit te vepres se ndrrimit te kuptimit dijetareve te caktuar, dijetare te cilet jane edhe vet ndjekes te sektes se njejte. Ata besimtare e harrojne se ne diten e gjykimit nuk do te pyeten se bashku me dijetarin per veprat por do te jene te vetem.
Ekzistojne te dhena historike se si sektet kane lindur nga vet armiqet e shteteve Muslimane te cilet e kane perdorur sekten pikerisht per kete arsye - ndaj dhe sundo
Andaj une jam kundershtari me i madh i sekteve ketu ne forum!!! Andaj une veten time nuk e quaj AS SHIA AS SUNNI!!!!
KUR NUK KAM QENE SHIA DHE KURRE NUK DO TE BEHEM SHIA.
KURR NUK KAM QENE SUNI DHE KURR NUK DO TE BEHEM SUNI!!!
JAM DHE DO TE MBETEM MUSLIMAN TAN JETEN TIME - MUSLIMAN DHE VETEM MUSLIAMAN!!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
jam dakord me ty gv.... por realiteti flet ndryshe dhe organizimet jane te persosura ne krye me Bashkesin Islame..... ne Kosove.
shih se ndarjen e programojne Udheheqesit e BI.
Shijat nuk jan musliman TKUPTOHEMI![]()
Me vjen mire qe eshte hapur kjo teme.Sepse eshte e vertete qe muslimanet jane te ndare.Te pakten ne vendin ku une jetoj.Nje grup thote jemi selefi dhe mebshtesim filan dijetar,nje grup thote ne jemi tablik.Nje grup thote ne jemi hanefi.Pra ne nje vend shih sa grupe ka.Jam dakort me personin e pare qe edhe ne e dhe dijetaret te gjith do merremi ne pyetje.Pra edhe dijetaret do japin te njejten llogari.Une i dua njerzit e ditur dhe s'dua qe dikush te me keqkuptoje.Por kur zoti ka thene pyesni njerzit e ditur e ka thene ne momenten qe ne nuk dime ti japim shpjegim dickaje ose nuk kuptojme dicka jo te ndjekim dijetaret.
Selam Alejkum
ruela
selam,
teme e qelluar "Ndaj dhe sundo !!!", inshallah do te inkuadrohem me vone, nese nuk devijon tema ?
Krijoni Kontakt