Feelings change - memories don't.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tironcja_BLN : 06-06-2009 mė 16:53
zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac
kush jam une, une jam nji shqiptare qe jetoj jashtetit ca halli ke ti?
kush po paragjykon ketu ti apo une me duket se ti qe po paragjykon emigrantet!!!!!!
une nuk kam then per te gjith ne shqiperi po keshtu esht kur lexon vetem ato qe te interesojn.
ca halli ke ti qe punoj une po njeri puntor jam edhe po te prish pune se je dembele ti apo si?
mos mi hyp fort nervat se qenke nji njeri qe akoma dashka qe te piqet po je shume larg se paska pune me ty.
sa vjec je ti telutem qe nuk merke shume vesh nga jeta mos je gje 16 ose 17 shkon ne shkolle dhe jeton ke mami dhe nuk di gje nga hallet etj?
prandaj po e lejm ketu ket muabet se nuk ja vlen te harxhoj kohen me ty!
Mistreces
Ti qe ke pas fatin(une mendoj fatkeqesin)ta marresh titullin azilante ne vend te huaj me thuaj se si trajtohesh ti si e huaj aty ku jeton.
Nuk eshte faji i ta rinjeve qe rrin neper kafene,edhe ata kan deshiren qe te punsohen por nuk ja arrijn per vet faktin se shteti nuk i krijon mundesin,edhe keta te rinje kan pas mundesin qe te ikun nga vendi siq ke ber ti por kan menduar me drejt se sa ti, dhe jam i bindur se me te lumtur jan keta te rinje me krejt hallet qe kan se sa ti nje azilante e tretur diku ne evrop qe mund te kesh ca lek me teper por je ne vend te huaj dhe e rrezikuar non stop.
Mistrece me sa duket ti qenke shume e re ne mosh (ose trurin e ke vendos ne muze)dhe akoma nuk e ke kuptua jeten ne mergim,sepse nje njeri normal nuk kam ndegjua qe te lavdrohet si puna jote se paske ber titull azilante.
Mistrece mos harro se fare leht nje dit mund qe shteti aty ku ti jeton mundet me te paketua dhe te qet ne bisht ballanes e drejt e ne tiran sepse je e huaja dhe asnjeher nuk do arrish te tjetersohesh me gjith deshiren tende sepse shoqria evropiane eshte shume raciste dhe nuk lejon qe te tjeret sidomos shqiptaret te integrohen ne shoqerit e tyre duke pas parasysh imazhin shume te keq qe kan ndaj shqiptarve.
Une te uroj mistrece qe ti si azilante do arrish kulmin e suksesit por ne momentin qe do ta kuptosh se je ne vend te huaj do zhgenjehesh shume me teper se sa ata te rinje qe sot rrin neper kafe te shqiperis sepse nuk kan kah te ja mbajn.
tung
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drenicaku : 08-06-2009 mė 12:19
Sikur mos te ekzistoni emigrantet ne Shqiperi do te kishim nje varferi ekstreme, dhe do te mund te krahasoheshim me vendet e Botes se trete te Azise dhe Afrikes, dhe jo ma qe te mendonim te hynim ne Europe. Te gjitha arritjet ēfare shikojme sot ne Shqiperi, ato pak arritje, jane fale emigranteve. Kemi 17 vjet qe ekonomia shqiptare mbahet ne kembe nga emigrantet, kemi 17 vjet qe shteti shqiptar nuk ka qene ne gjendje te mendoje per qytetaret e tije, dhe pa ndihmen e emigranteve shqiptaret do te kishin qene edhe me te varfer se jane sot. Nese kemi hyre ne NATO merita kryesore eshte e emigranteve dhe nese do te hyjme ne Europe prap emigrantet jane kontribuesit e pare. Qe nje shtet te antarsohet ne keto organizma kaq te rendesishem duhet te plotesoje disa standarte, duke filluar nga standartet e jeteses. Dhe nese sot kemi standarte dinjitoze dhe te ardhurat per fryme jane po dinjitoze, eshte fale emigranteve qe me punen e tyre mbajne fammiljet e tyre ne Shqiperi. Me punen e emigranteve eshte duke u ndertuar edhe vendi, te gjitha vilat qe shikon gjithandej anave te rruges, jane ndertuar me parate qe emigrantet kane investuar ne Shqiperi. Nje gje qe nuk duhet nenvletesuar, duke investuar parate ne ndertim dhe fusha te tjera, ekonomia eshte vene ne livizje dhe vendi ka ecur perpara, dhe te gjithe keta politikan, qe me paturpesine me te madhe bejne fushata elektorale me shifra stratosferike nuk e kane asnje merite ne zhvillimin e Shqiperise.
Emigrantet jo vetem qe kane te drejten e fjales, por jane te vetmit qe duhet dhe mund te flasin.
une trunin ne vend e kam mos u bor merak ti!ketu ku jetoj une dhe emigrantet nuk jetojn keq dhe une nuk jam azylante po jam nji shqipater qe jetoj jashtetit!kam hikur e vogel nga shqiperia dhe them shyqyr zotit se dhe une do isha ne per kafe mabse me ato te tjeret ne shqiper(jo te gjith se mos keqkuptoemi).une nuk kam shoqni gjermane se jetoj ne gjermani, po shoqnia ime jan te gjith emigrant prandaj nuk ka kush te me trajtoj keq vec shoqeris qe kam qe jan vet te huaj!!!!!mua nuk me kthen dot nejeri ne shqiperi dhe per keto mos u be merak se jam shtetas gjerman nuk kam pashaport shqiptare keshtu qe si do me kthejn ma shpjego pak telutem kur une per keto jam gjermane?te rrezikuar nuk e kam par veten deri sonte dhe nuk kam hikur dje nga shqiperia flas me experjenc, ok ka shqiptare qe jan trajtuar keq po ne vende te tjera ketu ne gjermani nuk e kam ndigjuar deri sonte!ai qe do te punoj e gjen punen mos bej si kur nuk ka fare pune ne shqiperi!!!!!!!po jan rehat dhe prandaj!per cfare kan menduar ato me drejt se une??ma shpjego telutem!dhe une te mendoj me 3 vej qe kam hikur cfare te mendoj une?kan menduar prindit e mi dhe per te miren time,edhe une jam shume e lumtur ketu ku jam se ne shqiperi nuk kam shoqni por vetem ca te families qe kan mbetur dhe asnji me shume!
prandaj ato qe ke shkruajtur ti teultem mendou para se te shkruash kur ti nuk di per jeten time!!!!!
me thuaj telutem cfare te keqe ka qe shkojm jashteti qe te punojm??duhet te kemi turp ta themi qe po shkojm jashteti per pune??
me respekt *mistrecja*
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *mistrecja* : 11-06-2009 mė 14:17
shprehja e mendimit te lire eshte nje e drejte elementare qe i takon cdo njeriu
neve emigranteve kjo e drejte na takon akoma dhe me shume sepse jemi larg vendlindjes dhe e ndjejme shume mungesen e Shqiperise.
Problemi eshte se shume emigrante bejne si kompetenta kur flasin per shqiperine edhe pse nuk e kane idene fare se si funksionojne gjerat atje.
Pastaj disa flasin per komunizmin apo zogizmin sikur te thuash ti jane ekperta kur ne fakt ata/neve tregojme nje arrogance dhe fodullek te tepruar.
Keshtu qe kur emigrantet sidomos ne te rinjte japim ndonje mendim perska i perket politikes ky mendim duhet te bazohet ne fakte e llogjike dhe jo tja fusim kot me kot se pastaj nuk kane faj keta te shqiperise qe nxehen dhe na bertasin lol.
Gjerat duken me qarte ne distance dhe kjo eshte faktive si nje e nje bejne dy, keshtu per arsyen me te thjeshte sepse emigrantet i shikojne gjerat ne distance syri i tyre eshte me objekitv dhe realist kur vjen puna ne trajtimin dhe interpretimin e problemeve.
E dyta emigrantet jane force aktive ( dhe ketu e kam fjalen se nuk derdellisin kot kafeneve, duke u ankuar se nuk jetohet nuk punohet ska vlere gje e gjera si keto por e kane kapur jeten nga zero dhe investojne cdo dite energji qe kjo jete te permisohet) kurse ata qe jane ne shqiperi nuk kane kete reagim ndaj jetes, shumica enderrojne kolltuqe e poste, lukse e fame pa qene gjekundi madje pa u ngritur nga kolltuku i rehatshem nga ku sodisin telenovelat e perditshme.
failure is not an option!
Krijoni Kontakt