Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 52
    i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Atehere s'ke pse njeh te tjeret , eja behu vete kamariere e ti fusin duart pijanecet sa te ikesh duke qa nga puna hahaha
    se jan pisa ato nuk kam cfare ti bej dhe shume turp.ketu nuk esht ashtu.nuk duhen te punojn vetem femrat por cunat cfare bejn le te shkojn ato te punojn kamarjer per femrat ka pune te tjera!
    edhe vet kam punuar nja 3 jave mos u be merak e kam provuar.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Me rrogen andej jashte del per te pagu shtepi makine veshje e lloj lloj hobi , kurse ketej ne shqiperi vetem qeraja e nje apartamenti eshte 250 ne muaj .

i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    edhe ket gje edi.po fain e kan vet edhe dihet qe esht veshtir andej dhe prap cmimet ne qedh jan.per mendimin tim nuk esht e drejt kjo gje por nuk ke cfare ti besh.kur nuk be nejri ze athere e pranojn ket gje apo si thuan ti?

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ka pune te tjera qe i bejne femrat , psh supermarkete , shitese , qendra neti .

Po per me mire me shkolle ka kurse profesionale 6 muj 1 vit , apo shkolle shteti , ke shumellojshmeri .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    E keqja eshte se rinia Shqiptare do pune te zgjedhur.Nuk e ulin hunden te punojne neper restorante apo diku tjeter. Merr tironcit p.sh e kane per turp te punojne kamarier. Kunati im ja ben qe vetem konviktoret e bejne ate pune.
    Dea, nuk e di nga e ke nxjerr kete konkluzion, dhe arrin ne nje perfundim te till. Qe ne fakt ti je large Shqiperis, dhe ke ca kohe qe nuk po e jeton kete realitet te hidhur. Mua me vjen keq qe ne vendin tone diskutohet akoma per pune (eshte e vertet qe nuk ka pune, dhe normale njerezit rriten me nje fryme tjeter dhe krijojne ato kompleksitetet e tyre), jemi vendi me i ri ne Europ, ku mosha mesatare e vendit tone eshte 28 vjec, ku Europa plaket dita dites, Shqiperia rinohet, po me fukarallek dhe papunesi. Ajo qe me trondit eshte sesi perspektivat e rinise shqiptare nuk trajtohen ashtu sic duhet ne asnje politike publike, ne asnje kritike sociale apo studim kerkimor por vetem ne disa debate mediatike. Me shume liri ne mentalitetet e paragjykimet tona, me shume hapesire debatit e krijimtarise se te rinjve ne shkolla e ambiente publike, me shume mbeshtetje per ti dhene kesaj rinie me shume liri zgjedhjeje ne ndertimin e te ardhmes se saj. Rinia shqiptare duhet liruar nga turmat, provincializmi dhe klientelizmi profesional. Duhet krijuar nje mjedis ku i riu te clirohet nga pesha e mentaliteteve, nga frika e mjedisit dhe thashethemet e te tjereve. Atij i duhen dhene te gjitha mundesite te rrise vetebesimin ne zgjedhjet e tij, ti hapen horizontet qofshin keto intelektuale apo thjesht sentimentale, ti jepet mundesia qe te dale nga turma duke krijuar individualitetin e tij nepermjet nxitjes se pasioneve personale. Po kur kesaj rinie i privohet e drejta, cfare do te bejne pervec se do te bien ne pesimizem dhe nuk do dine te ngren koken? Jane shum faktore qe rinia Shqiptare calon, dhe vuan nga kompleksitetet. Prandaj, ne si rini Shqiptare, duhet te dim te pozicionohemi, apo dhe te na pozicionojne, po ne vendin qe na takon, dhe jo atje ku nuk na takon, dhe na e jep dikush qe nuk e meriton ate post drejtues.

P.s Me falni, se dola nga tema, po kam diskutuar ne shum tema per problemet e rinise, dhe ketu mu duke e nevojshme te jepja nje mendim.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    paska plas keq knej mer ca boni amon as nuk ja vle hic me dhen mendimin tim....po nji gje ato qe nuk jetojn jashteti mos te flasin pa lidhje per ne qe jetojme jasht...jan then te gjitha se lexova postimet nuk ka cafre te shotj....
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Me rrogen andej jashte del per te pagu shtepi makine veshje e lloj lloj hobi , kurse ketej ne shqiperi vetem qeraja e nje apartamenti eshte 250 ne muaj .
    Nuk eshte aq e lehte mo daniel, se jo te gjithe bejne pune te mira. Shumica jane punetore krahu dhe jo me rroga te mira. Ka qe punojne nga 2-3 pune nga e keqja se nuk arrijne ti perballojne vetem me nje pune te gjitha shpenzimet e familjes. Mos flasim per familjet qe kane femije te vegjel qe do zgjedhin nenat o te rrine pa pune, ose te paguajne dike te kujdeset, apo child care qe te grijne nga leket. Nese merr 300-500 ne jave do te iki gjysma cdo jave per child care. Edhe ketu qeraja nuk eshte kollaj, apo mortgage qe paguan per shtepine e blere. E di qe ka dhe ketu familje Shqiptare qe vuajne per buken e gojes e jane zhytur ne borxhe?! Shqiptaret qe kane ardhur keto dy vitet e fundit akoma se kane gjetur veten ku jane. Dhe prape se japin veten, para familjareve qe kane ne Shqiperi, po heqin buken e gojes dhe ua cojne atyre. Ose punojne tere vitin si kafshe dhe ato dy kursime vene i shpenzojne ne Shqiperi per tu dukur qe kane. Keshtu eshte kur do te dukesh e mburresh se je mire ne Amerike!

Paeon, e dime sa e veshtire eshte ne Shqiperi, se kemi jetuar e kemi familjare atje. Nuk kam shume vite ne Usa. Une kam qene e pamartuar kur punoja ne Shqiperi dhe mezi hiqja shpenzimet personale, mos flasim per ata qe kishin dhe familje per te ushqyer. As nuk dua ti futem e te flas per ata qe jetojne vetem me asistence, e nuk jane te pakte. Por kam pare shume te rinj qe rronin ne kurriz te prinderve, kryesisht meshkujt, dhe e kishin per turp te benin pune krahu edhe pse ishim pa shkolle. Kur i thua po cfare do besh jashte,se edhe atje te njejten pune do besh, pune krahu, te pergjigjen se jashte e bejne, por jo ne Shqiperi. Ka prinder ketu mbi 50 vjec qe punojne pune shume te renda e mbajne me leke femijet beqare ne Shqiperi qe jane ne moshe 30 e kusur. Nuk eshte turp per ata femije qe presin nga keta prinder?! Ta shikojne me syte e tyre cfare pune te rende bejne prinderit e tyre do qanin.
    Pse ndodh kjo ne Shqiperi?! Pse jemi kaq hund perpjete?! Qenka me mire te rrish pa pune, se te besh pune krahu eshte turp?!
    Mendoj se ndryshimi do filluar qe te familja dhe menyra se si ajo e edukon femijen qe te jete ne gjendje te perballet me jeten me forcat e tyre, dhe jo ti perkedhelin e tu vij keq se mos u lodhen apo rrobtohen. Ka shume per tu folur ketu, por dhe une ashtu si dhe ti dola komplet jashte teme..............Sorry!
    Feelings change - memories don't.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk eshte aq e lehte mo daniel, se jo te gjithe bejne pune te mira. Shumica jane punetore krahu dhe jo me rroga te mira. Ka qe punojne nga 2-3 pune nga e keqja se nuk arrijne ti perballojne vetem me nje pune te gjitha shpenzimet e familjes. Mos flasim per familjet qe kane femije te vegjel qe do zgjedhin nenat o te rrine pa pune, ose te paguajne dike te kujdeset, apo child care qe te grijne nga leket. Nese merr 300-500 ne jave do te iki gjysma cdo jave per child care. Edhe ketu qeraja nuk eshte kollaj, apo mortgage qe paguan per shtepine e blere. E di qe ka dhe ketu familje Shqiptare qe vuajne per buken e gojes e jane zhytur ne borxhe?! Shqiptaret qe kane ardhur keto dy vitet e fundit akoma se kane gjetur veten ku jane. Dhe prape se japin veten, para familjareve qe kane ne Shqiperi, po heqin buken e gojes dhe ua cojne atyre. Ose punojne tere vitin si kafshe dhe ato dy kursime vene i shpenzojne ne Shqiperi per tu dukur qe kane. Keshtu eshte kur do te dukesh e mburresh se je mire ne Amerike!

Paeon, e dime sa e veshtire eshte ne Shqiperi, se kemi jetuar e kemi familjare atje. Nuk kam shume vite ne Usa. Une kam qene e pamartuar kur punoja ne Shqiperi dhe mezi hiqja shpenzimet personale, mos flasim per ata qe kishin dhe familje per te ushqyer. As nuk dua ti futem e te flas per ata qe jetojne vetem me asistence, e nuk jane te pakte. Por kam pare shume te rinj qe rronin ne kurriz te prinderve, kryesisht meshkujt, dhe e kishin per turp te benin pune krahu edhe pse ishim pa shkolle. Kur i thua po cfare do besh jashte,se edhe atje te njejten pune do besh, pune krahu, te pergjigjen se jashte e bejne, por jo ne Shqiperi. Ka prinder ketu mbi 50 vjec qe punojne pune shume te renda e mbajne me leke femijet beqare ne Shqiperi qe jane ne moshe 30 e kusur. Nuk eshte turp per ata femije qe presin nga keta prinder?! Ta shikojne me syte e tyre cfare pune te rende bejne prinderit e tyre do qanin.
    Pse ndodh kjo ne Shqiperi?! Pse jemi kaq hund perpjete?! Qenka me mire te rrish pa pune, se te besh pune krahu eshte turp?!
    Mendoj se ndryshimi do filluar qe te familja dhe menyra se si ajo e edukon femijen qe te jete ne gjendje te perballet me jeten me forcat e tyre, dhe jo ti perkedhelin e tu vij keq se mos u lodhen apo rrobtohen. Ka shume per tu folur ketu, por dhe une ashtu si dhe ti dola komplet jashte teme..............Sorry!
    shume respkete per postimet qe ke ber me pelqejn shume dhe ke then realitetin....
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Genna Lexo Postimin
    Sepse gjithmon kur jap nje mendim ne Forum shume veta me thone qe hajde jeto ketu dhe pastaj fol
    Si nuk paskemi te drejt ne?????

Ne punojm dhe sakrifikohemi, qe pjesa tjeter te jetoj.
    Ne jemi burimi i rritjes ekonomike ne Shqiperi.
    Ne jemi burimi i vetem qe ndryshon sadopak dificitin shtetror (pak eksport shume import)
    Ne emigrantet mbajm gjall kete komb te qeverisir nga hajana e pisa te ndyre e burra me fustan e te pabes,dhe po te tille jan dhe ndjeksit apo servilat e tyre.

Ne jo vetem qe kemi te drejt, por dhe forc e prova per tju pergjiur cdo pleere qe perbuzet me vete mbijetesen e tij.

.....
    Anėtarėsuar
    18-04-2009
    Vendndodhja
    ne shpi
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga *mistrecja* Lexo Postimin
    pyt mamin dhe babin tim pse nuk nejtem ne shqiperi??!!dhe shume mire kan ber qe kan hikur se kur e shikoj rinin ne shqiperi(jo te gjith)them shyqyr qe nuk jetoj ketu!!!!shumica atje akoma po studjojn nuk punojn po gjithjeten shkolle!!!!
    une shkoj vit per vit dhe i shikoj njerzit atje(jo te gjith)por vetem rrin han pin nuk e vrasin shume mendjen shumica e rinis jan neper kafe per qef etj etj. ai qe do te punoj gjen pune njof shume veta prandaj mos kujto ti se nuk dim ne vetem se jetojm jashteti se njerez kemi sa te duash ne shqiperi.
    kush tha qe po qahem vetem doja qe ta kuptosh ti qe dhe ne nuk esht se kemi parajzen neper kemb po punojm po nuk paske dy pare tru me e kuptuar ket gje!
    kush je ti qe gjykon njerezit ne shqipri mi????????

pse mi njerezit sipas teje sa rrikan ne Shqipri qenkan pertace qe rrin ne kafene, nuk e vriskan mendjen etj etj, sa shkojne jashte shetit u bekan punetore keshtu si puna jote!!!!!

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2007, 00:05
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •