Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 52
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Emigrantėt duhet ta thonė patjetėr mendimin e tyre sepse jo vetėm janė shqiptarė por edhe pėr njė arsye tjetėr:
    Shqipėria pa emigrantėt, siē thoshte Qazim Mulleti.....dy javė ymėr ka.

Por largėsia nga vendi ka shumė tė mira por edhe anėt negative. Vėrtet dikush qė sheh Danimarkėn psh krijon njė vizion dhe kjo ėshtė ana mė pozitive, por ana negative ėshtė shkėputja nga realiteti i pėrditshėm. Ku duket qartė kjo?
    Kur bie fjala pėr politikanėt. "Zhvillimet e papara dhe sukseset e paarritshme dhe flamujt e kongreseve" i dėgjon vetėm nga Sala dhe nga ajo pjesė e diasporės qė ka vesh vetėm pėr kėmbanat e Salės.
    E pra, Shqipėria nuk ėshtė tuneli i Kalimashit. Zemra dhe mushkėria e njė vendi ėshtė ekonomia. E dini se cila ėshtė dega mė e zhvilluar e ekonomisė shqiptare?
    Fasoneria, qepja e kėmishėve dhe e kėpucėve.
    Lėnda e parė importohet e tėra, prodhimi eksportohet. Neve na ngelen vetėm qindarkat e rrogave qesharake tė rrobaqepėsve.
    Edhe qytetet kryesore me nė krye Tiranėn janė tė mbushura fund e krye me biznese Shėrbimesh. Dhe qė nga kafeneja e deri tek agjensitė e sigurimeve apo Fondacionet finaciare (qė janė tė rralla) qarkullojnė vetėm paratė qė vijnė nga emigracioni.
    Prodhimi vendas nuk mbulon dot as dy javė eksporte. Kėtė ua them me siguri matematike sepse kam parė bilancet e Bankė sė Shqipėrisė (qė dihet qė e zbukurojnė trashė realitetin).

Prandaj disa emigrantė e kanė mė kollaj tė flasin pėr "zhvillime, suksese, kongrese" etj etj. Sidomos kur e kanė menderen ngrohtė dhe familjen nė rregull.
    Kurse ata qė janė nė Shqipėri dhe bėrtasin "Rroftė ky, e poshtė ai" ose kanė ca dėrrasa mangut ose siē ndodh mė shpesh thjesht ēėshtje interesash. Sepse falė "sukseseve dhe reformave" biznesi i babit apo i ēunit tė hallės ka ecur mbarė. Dhe nė mos ka rrjedhur ka pikuar.
    Por shumica nuk kanė mė iluzionet e `92. I kemi parė, i kemi provuar dhe i jemi ngopur.

Pėrgjigjja ėshtė PO!

p.s. Harrova edhe diēka. Shikojini me vėmendje mitingjet. Jo pėr gjė po nė Shqipėri "mitingash" ėshtė profesion sezonal. Ose merr "rrogė", ose ruan vendin e punės se pėrndryshe tė "zė reforma". Ose siguron tė drejtėn e studimit dhe marrjen e diplomės. (kjo e fundit ėshtė "specialiteti i lokalit" pėr LSI)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 06-06-2009 mė 10:14
    -

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Cdo njeri ka te drejte te japi mendimin e vete. Se cfare vlere i ven te tjeret mendimit te atij njeriu eshte tjeter pune. Ne forum nuk mund te dallosh dot aq thjesht se kush eshte me shume apo me pak i informuar per ngjarjet ne shqiperi, sepse nuk njihesh aq mire me njerezit. Nganjeher distanca eshte ndikuese e njohurise se ngjarjeve ne vend, por jo gjithemone. Varet.

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Cdo shqiptar me residenc jasht mund te jap mendimin e tij ne cdo moment e per shum situacione.
    Dua te shtoj qe shum qytetar shqiptar qe jan prej vitesh jasht ,ne cdo vit qe shtohet forcojne lidhjen me vendin ku kan emigruar,e ne te njejten kohe humbin jo pak lidhjen me vendin si ne ate familjare e shoqnore po dhenga ana politike.
    Mua edhe sikur te me thojne te votojne jam i sincerte qe une se ndjek politiken e vendit,nuk di cilin te votoj.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Genna Lexo Postimin
    Sepse gjithmon kur jap nje mendim ne Forum shume veta me thone qe hajde jeto ketu dhe pastaj fol
    Nuk te thone hajde ketu edhe pastaj fol por me sa kam pare ne dy tema qe kam shkruar kam vene re se e fillon shume prape.
    Del ne konkluzione vetem nga nje video e fiks fare apo nje foto. Problemi qe kam vene re eshte se ndoshta ke ikur e vogel nga Shqiperia dhe nuk mund te jesh objektive per ato qe shkruan kjo nuk eshte per fajin tuaj mos me keq kupto. Ne te gjithe bejme gabimin qe pergjithesojme gjerat dhe fenomenet pasi nuk kemi kohen dhe pergatitjen te meremi me secilin problem me vete.
    Te lutem mos u dekurajo, por perpiqu te kuptosh qe shume gjera jane me te larmishme se ngjyrat e ylberit.
    Kalofsh mire,
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    po pse mos te japim mendim!

.....
    Anėtarėsuar
    18-04-2009
    Vendndodhja
    ne shpi
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    mendim mund te japim por jo mend.

rritu dhe pak ti zogu .

hallin e kane ato dhe jo ne.

doni te ndihmoni atdheun?? kthehuni dhe jepni kontributin tuaj.
    Pak valute te huaj po fusin emigrantet shqiptare ne shqiperi!!!!!!

Ku e gjen shteti shqiptar valuten qe paguan mallrat e importuara, se eksporti nuk ekziston per shqiperine???? pikerisht tek emigrantet qe vijne e sjellin euro dhe dollare dhe investojne ne shqiperi.

Mendimi im eshte se kush nuk jeton ne shqiperi, i mendon gjerat shume te thjeshta. vetem ne shqiperi qe jeta nuk eshte e thjeshte.....

i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    Citim Postuar mė parė nga Alis Lexo Postimin

Ku e gjen shteti shqiptar valuten qe paguan mallrat e importuara, se eksporti nuk ekziston per shqiperine???? pikerisht tek emigrantet qe vijne e sjellin euro dhe dollare dhe investojne ne shqiperi.

Mendimi im eshte se kush nuk jeton ne shqiperi, i mendon gjerat shume te thjeshta. vetem ne shqiperi qe jeta nuk eshte e thjeshte
    .....
    dhe kush te tha ty qe e mendojm keshtu?edhe jasht, jeta esht shume e veshtir mos kujt se ne vetem rrim ham pim po shkojm ne pune dhe punojm dhe nga 15 ore ne dite ne shqiperi nuk kam ndigjuar njeri te thot u punova sonte nja 10 ore.prandaj telutem mos fol kur nuk i di gjerat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *mistrecja* : 06-06-2009 mė 13:16

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga Genna Lexo Postimin
    Sepse gjithmon kur jap nje mendim ne Forum shume veta me thone qe hajde jeto ketu dhe pastaj fol
    Varet nga llogjika , ti nuk arrin ta njohesh realitetin shqiptar prandaj me mire fol per ate hollandez .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Alis Lexo Postimin

Mendimi im eshte se kush nuk jeton ne shqiperi, i mendon gjerat shume te thjeshta. vetem ne shqiperi qe jeta nuk eshte e thjeshte.....
    Me duket mua apo keto qe ke shkruar nuk kane lidhje me njera tjetren?! Ajo qe ke shkruar ne paragrafin e dyte, kundershton mendimin tend ne paragrafin e pare dhe nuk e perforcon ate
    E nis me emigrantet qe jane nje ndihme e madhe per ekonomine Shqiptare dhe e perfundon me fjalet, se emigrantet nuk e kane idene se c'behet ne Shqiperi.

Me fal po emigrantet ku kane jetuar para se te vinin ne emigrim? Jo te gjithe kemi lindur , apo kemi ikur te vegjel ne emigrim.
    Feelings change - memories don't.

.....
    Anėtarėsuar
    18-04-2009
    Vendndodhja
    ne shpi
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga *mistrecja* Lexo Postimin
    dhe kush te tha ty qe e mendojm keshtu?edhe jasht, jeta esht shume e veshtir mos kujt se ne vetem rrim ham pim po shkojm ne pune dhe punojm dhe nga 15 ore ne dite ne shqiperi nuk kam ndigjuar njeri te thot u punova sonte nja 10 ore.prandaj telutem mos fol kur nuk i di gjerat!
    Ja ti tani po e thua!!!!! je duke u ankuar, sikur njerzit ne Shqiperi jetojne si ne parajse.......

Ku ta gjejne punen ata qe te punojne.....???!!!!!

Po ti pse nuk ndenje ne shqiperi meqe te qenka merzit jeta duke punuar 15 ore ne dit????

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2007, 00:05
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •