Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga pranvera bica Lexo Postimin
    Ju keni te drejte te mendoni se duhet treguar djalit e verteta!Po pse te mos e bejne prinderit adoptues kur une personalisht disa here ia kam sugjeruar...?Po une kam 36 vjet qe jetoj me kete familje ne nje shkalle dhe miqesine e kam ne shkallen siperore...duhet te mar parasysh qe miqesia ime do te prishet sepse keshtu vazhdon mentaliteti ketu ne Shqiperi...Une e njoh nenen e tij biologjike p thjesht si nje kerkuese te femijes se saj...babai i tij eshte grek dhe e braktisi pa lindur femija...Vertet eshte e dhimbshme historia...nena e tij do me ishte shume mirenjohese...po prinderit adoptues si do te me ishin?Ti me zgjuar se ne je qe e ndermore kete veprim?Ai e di qe eshte i adoptuar tashme dhe le te shkoje me nje te afermin e tij te pyes ne jetimore se nga e ka origjinen...
    Nėse i bėjmė njė analizė kėsaj ēėshtje do tė vinim nė pėrfundime shumė interesante. Unė ju thash se nuk i di raportet e tua me familjen qė e ka fėmijėn dhe me nėnėn e adoptuar.
    Sikur fėmija tė mos e dinte tė vėrtetėn (se ata prindėr nuk janė tė tij) atėherė gabimi mė i madh do tė ishte zbulimi i kėsaj tė vėrtete, ngase do ta prishte harmoninė familjare, por nė kėtė rast fėmiju e din se ata nuk janė prindėrit e tij dhe kurrė nuk do t'i trajtoj si prindėr shkaku i kėsaj tė vėrtete tė zbuluar. Tani vet fakti se ai tė drejtohet ty tregon se tek ti gjen diēka tė mirė dhe e din se ti je ajo qė mund t'a ndihmosh, ti je ajo qė e din se kush ėshtė nėna e tij reale.
    Prindėrit aktual tė fėmijės e kanė obligim t'i tregojnė fėmijės sė tyre tė vėrtetėn, ėshtė e drejtė e fėmijės ta dijė pėr nėnėn e tij. Paramendo nė tė ardhmen nėse ky fėmijė nga ky depresion bėn vetėvrasje?! Janė ndjenja tė cilat ēdo fėmijė i posedon kur kerkon prinderin e vet, personalisht kam njė histori tė prekshme sa qė nuk e tregoj dot publikisht dhe po ta them se sikur fėmijės tė vazhdohet tė mos i tregohet pėr nėnėn e tij ai nė tė ardhmen mund tė ndėrmarrė masa qė nuk do t'i pelqenin familjes ku ai jeton, si p.sh: Largimi nga shtėpia, grindja me prinderit (irreal) pėr nėnėn e vėrtetė, acarimi i situates deri tek dhuna, vetėvrasje, etj. andaj pėr them se ėshtė e drejtė e tij ta dij pėr nėnėn e tij.
    Pozita e jote aspak favorizuese pėr njėrėn palė, por ti vazhdo bėj presion familjes dhe paralajmeroj se ēka mund tė presin ata sikur ketij fėmije t'i paraqitet nėna e vėrtetė, si do tė mbeteshit ju, me ēfarė shikimi do t'u shikonte ai fėmijė qė e keni ditur tė vėrtetėn dhe nuk ia keni treguar, a do t'ju urrente pastaj ai juve. E kunderta e kėsaj, nėse ju i tregoni fėmijės pėr nėnėn e tij, ai vėrtetė do t;ju jetė mirėnjohės dhe nė vete do tė thoshte: "keta mė ushqyen, me rriten, me veshmbathen dhe mė treguan pėr nėnėn time, unė u jam borxhli atyre.". Tė propozoj tė mendosh, ajo qė mė sillet nė kokė mua ndoshta ėshtė e palogjikshme dhe primitive, ngase mendoj se do tė ishte mė mirė qė tė angazhohet njė njeri anonim dhe t'i shkoj fėmijės e t'i tregoj tė vėrtetėn, kėshtu ju do tė mbetėshit e pafajshme nė sytė e familjes, sepse ju nuk i treguat atij (ani pse ju ndihmuat nė mėnyrė indirekte, por kėtė familja nuk do ta dinte), thjeshtė atij i tregoj njė njeri anonim.

Pėrshėndetje!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e vanesa2
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Postime
    40
    Ah, c'histori. Ndersa po e lexoja historin me erdhi nje mendim. Zonja V... pse nuk shkon e jema ta takoje djalin. Si duron ajo. Pra ti tregohet se emes se djalit dhe ajo te gjeje munesine per ta takuar. Dhe tjetra prinderit qe e kane biresuar po te jene vertet te mire nuk duhet te merziten, por ke te drjete eshte mentaliteti ketu. Te mendosh qe perse te mos ia krijonin kushtet femijes per ta njohur te jemen femija dhe ti kishte te dyja familjet te lumtura. Ja e shumta dhe 10 vjet dhe femija do ngreje jeten e tij me familjen e tij. Perse behen njerezit kaq te ngushte?!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga pranvera bica Lexo Postimin
    Eh more miq!Cfare te degjojne veshet e gjore perdite!

Ne shtepine e shoqes sime,loznin mbeskat e nipi im.Pas pak vjen dhe nje djale

,i dobet ,simpatik dhe me nje pamje shume te menduar.Kerkoi nje fjalor te gjuhes

shipe.Si mesuese gjuhe e ndihmova per disa sinonime fjalesh qe i duheshin per

ne shkolle.Pasi mori fjalorin,nuk po largohej ,por po shikonte me zili femijet qe loz

_nin e therrisnin si te cmendur.

Epercolla une tek dera dhe duke ia ditur historine djali me thote :O teta,po mami

im ku eshte.?

Nena vajze e re dashurohet e me pronarin Grek i cili hapi nje biznes ne qytetin ton

e.
    Lind kete femije pas braktisjes nga biznesmeni maskara[ i martuar ne vendin e t

ij] dhe nga urrejtja e krijuar per te e jep birin e saj per biresim.

Tani grua e pjekur[ dikur nxenesja ime ]e kerkon birin por ajo e la sa e lindi dhe ai

u rrit nga prinderit qe e adaptuanAjo e martuar por Zoti s'i dha me femije.

[ ndeshkim ndoshta].Djalit i treguan shoket se nuk i ka prinder te vertete keta qe

ka dhe ai u' kerkon prinderve t'i tregojne prinderit e tij te vertete.Ata duke pasur

frike se mos u largohet djali,i thone qe mami jot ka vdekur.

Aveprojne mire prinderit adoptues?

A duhet ta prezantojne me nenen e tij e cila po vdes per djalin e saj?

Djali si duket ka nuhatur dicka dhe sa here ndeshet me mua me thote:

Teta V... ku eshte mami im?O zot sa keq me vjen!!

Si te veproj? Me nxirrni nga ky hall miq te dashur.

Respekte !
    nje histori prekese zonja pranvera..paska ndodhur me shume se 1 vit me pare dhe nuk e di ne ja ke treguar historine e vertete djalit..ti je e pjekur dhe e arsimuar dhe besoj se ke ditur apo do te dish se si tja besh me te lehte tregimin ketij djali...
    nga kjo histori kuptojme se sa materialiste eshte femra...duke lexuar historine me beri pershtypje ajo qe une kam nenvizuar...valla me kan thene se dashuria ti erreson syte por nuk e di cfare dashurie pa kjo vajze te nje i huaj..te ishte nje studente qe do e kishte ne klase kete grekun dhe do kalonin shume kohe bashke ndoshta do i lindte dashuria por te te linde dashuria keshtu ai pronar e kjo punetore valla si pak e besueshme...me shume besoi ate keshillen qe tregohet sot si tip barcolete ku nena i thot vajzes qe ja tani u rrite dhe verja syrin ndonje pasaniku me vila e biznese se keshtu e ka jeta ...e kur vajza ja kthen '' po ku eshte dashuria '' nena me te qeshuri i thote '' dashurine e shpiken komunistet me na .....falas...them une se keshtu ka menduar edhe kjo ish nxenesja jote qe ka rene me kembet e saja ne grope..mund te jete edhe dashuria ajo qe ja ka marre mendet..cka nuk ben vaki..po nejse pune e saj qe ja vete zoti e coj ne vend...

zonja vera nese nuk ja ke treguar historine ketij djali duhet tja tregosh..sepse gjithsesi ky djale do e marre vesh te vertete mos sot neser..dhe mbi te gjitha ai do e marre vesh ne versione nga me ofendueset qe ndoshta do i shkaktojne trauma ketij femije...sido qe te shkoje mire me femijet dhe te rriturit e lagjes eshte e pamundur pa pase ndonje keqkuptim me ta..dhe ne rastin e pare dikush i papergjegjshem do e ofendoje...une kur kam qene ne shkolle te mesme kam pase ne klase plot 6 djem e vajza nga shtepia e femijeve..ka pase nga ata shoke dhe shoqe qe ashtu ne zgrip ju kane thene '' po kopila rrugesh jeni ''...sado qe ta doje lagjja kete femije jam mese i sigurte qe do ja thone edhe ketij...ndryshe eshte kur ja thua ti si nje nene dhe mesuese qe je e ndryshe mund tja thote nje fshatar apo fshatare e lagjes...

nje problem eshte ne kete mes zonja pranvera..problemi i prinderve biresues..ata mund te kene dhene gjithcka per ta mirerritur kete femije ..ata mund te kene krijuar idhullin te ky femije por ja qe vjen nje dite dhe ky idhull shembet...nuk e di se sa te arsimuar jane prinderit biresues qe ta kuptojne drejt te ardhmen e ketij femije..por nese vertete ata kan dhene edhe shpirtin siq thuhet per kete femije nuk kan pse shqetesohen...mjafton te shohin teledramen '' ceshtja e blertes '' dhe ta flene mendjen..sigurisht nuk do jete si me pare por nuk do jete edhe nje shkaterrim perfundimtar...

mundet edhe te bisedohet me nenen biologjike zonja vera..dhe ti behet e qarte qe ajo nuk ka me te drejta mbi ate femije..bile nese ajo e don vertete kete femije duhet te luftoje qe ky femije te rritet me prinderit biresues..kur ai te jete plotesisht i pjekur atehere nuk ka asgje te keqe qe te rritet me te dyja nenat..

gjithsesi ndermarrje e veshtire..ka nje shprehje te bukur populli jone kur thote '' pyet 100 vete dhe bej si di vete ''...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1
    Ashtu eshte !Sa prekese dhe reale dhe sa afer meje...pres nje forumist keto dite te vije ketu tek une dhe une do ia prezantoj kete femije atij qe une e dua shume...sepse eshte rritur bashke me ne dhe ben edhe kurs anglishteje tek nusja ime...sa me dhimbset kur e shoh ashtu me koken ulur qe meson...Ishte me pushime ne Oher tek disa te aferm te nenes biresuese( me tregonte mbreme) dhe nje tete ,moj teta Vera, me shikonte atje ne plazh shume....mos me ka ndjekur mami im?...sa vuan ai dhe ta dini sinqerisht sa vuaj une...dikur kam bere nje premtim Malesor dhe ju e dini mire qe premtimi mbahet....

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet nė Bllog
    1

Pėr: Ku eshte nami im?

Te dashur miq te kesaj teme ...ju them se djali e takoi nenen e tij biologjike..kaloi disa pushime me te poooooor erdhi serish ne shtepine ku u rrit ,tek prinderit adoptues... tani studion jashte shtetit, shetit me makine dhe eshte ne momentet me te lumtura te jetes se tij...nenen biologjike nuk ka deshire t'ia zesh me ne goje!

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    .................................
    Edhe une kete mendim si ty kam oj chuchu,...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Krenar si Shqiptar Maska e Alvlora
    Anėtarėsuar
    17-12-2004
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    92

Tung Pranvera.
    Besoj qe mesojme nga keto shkrime kaq te bukura qe lexojme,desh te shtoje nene nuk eshte vetem ajo qe te lind por dhe ajo qe te rit.

i/e regjistruar Maska e Lonide
    Anėtarėsuar
    31-08-2013
    Vendndodhja
    aty ku ka shqiptar
    Postime
    58

Greku maskara ? po ti qenke uhaaa po ske faj jo maskara te quani veten ju disa femra qe smeritoni as nena te jeni ...mjer ai femij i mjeri ai i mjeri .....te gjitha mund ti ket ne kete jete por nen kurr ...
    LoNi

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •