Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Cool Çfarë ngeli për ne nga historia?

Kam dite qe po mendoja ne lidhje me historin ton dhe mundesin per te ndricuar nje dite,te verteten e madhe, ate te vertet qe verteton me fakte dhe me ndimen e teknologjis(ADN)do i plasnim ne fytyre te gjith botes injorante, te verteten e historis ton, qe fqinjet tan e pervetesuan fale injorances ton si komb, dhe mungeses se nje strategjie konkrete kombtare.

Jo rastesisht e quajta temen (cfare ngeli per ne?)e quajta keshtu sepse,ne nuk mund te vertetojm shkencerisht,se trojanet e dikurshem kan qen Shqiptar, per vete faktin se sot, jan me shume se 10 milion ish Shqiptar te turqizuar, qe perkthehet ndryshe dhe si gjak i bollshem per te vertetuar shkencerisht(ADN) se turqit jan aty autokton, nje kjo dhe e keqja nuk mbaron ketu;;;;;

E njejta gje vlen dhe per fqinjin ton jugor (greqin) ku jan pothuajse gjysma e popullsis aktuale me gene Shqiptare te greqizuar tashme,cka ben te hidhet ne ere endrra per ti then te botes se greqia e lashte i perkiste pellazgeve dhe si rrjedhoj Shqiptarve.

Po e zgjas dhe pak me tej dhe per Ylliret qe u sllavizuan ne veri, duke na i nxjerr (kroate e boshnjak) si pasardhes te tyre,ku ka me keq se kaq o bashkombasit e mi,i kemi ber dhe po i bejm kaq dem vetes ton, se ndoshta do te duhej te merrnim masa te forta sot,per mos te dal neser jasht loje nga e gjith kjo lavdi dhe histori e vjedhur.

Do ju lutesha dhe te gjitheve ju qe keni nerv dhe gene YLLIRE te pergjigjeshit ne pytjen e hapjes se temes,CFARE NGELI PER NE,,????

Ah bre sulioti, edi qysh po mendon. Edhe un shpesh e pys veten pse, pse na ndodhi gjith ky fallcifikim te historis. Po kam ardh deri te mendimi se ma shum se Shqiptari qe ka faj vet ku esht se sa armiku.

Gjithmon i nenshtrohemi dhe pajtohemi me ligjet e tjeter kujt. Shum leht na mbushin mendjen se gjithqka do te behet mir.

Si prsh. momentalisht gjendja ne Kosove dhe historia e saj kulturore e cilla esht ne syt e nderkombetareve konsiderohet si "Serbe" pra gjith objektet fetare. Dhe na si Shqiptar i pranojm keto ligje shum shpejt...Shpesh thojm "hajt se bohet mir" po nuk mundet te behet mir sepse gjdo individ duhet m'ja nis prej vetes dhe me mujt me ndryshu diqka...

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    me te vertete edhe une e bej me force kete pyetje "cfare ngeli per ne".........
    jetoj prej vitesh ne greqi.. ketu ne forum eshte thene e sterthene per problemin e shqiptareve per hallet e tyre por me teper per "greqizimin" e tyre...........
    kur do te kete nje perpjekje nga shteti shqiptar per kete problem....
    kur do hapet me ne fund ajo shkolle shqipe........
    po japim dete, toka per gjoja deshmore grek dhe nuk po mund te shkepusim nje shkolle shqipe
    kush do jete ai politikan burrrrrrrrrrrrrrrrrre shqiptar qe do ta hapi gojen me ne fund......
    prandaj i dashur sulioti te sigurojme kete te sotmen njehere pa te mundemi te germojme per te kaluaren se do ngelim pa te fare...............
    dhe ne fund po ju them nje thenie te nje aktori humorist grek lakis lazopulos:::::::::
    "i shajme nga mengjezi deri ne darke shqiptaret dhe ata prap na dhane 12 pike ne eurovizion..... po sikur te mos na kishin dhene cfar do behej????????
    edhe vete keta habiten me servilizmin tone.........

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    Ah bre sulioti, edi qysh po mendon. Edhe un shpesh e pys veten pse, pse na ndodhi gjith ky fallcifikim te historis. Po kam ardh deri te mendimi se ma shum se Shqiptari qe ka faj vet ku esht se sa armiku.

Gjithmon i nenshtrohemi dhe pajtohemi me ligjet e tjeter kujt. Shum leht na mbushin mendjen se gjithqka do te behet mir.

Si prsh. momentalisht gjendja ne Kosove dhe historia e saj kulturore e cilla esht ne syt e nderkombetareve konsiderohet si "Serbe" pra gjith objektet fetare. Dhe na si Shqiptar i pranojm keto ligje shum shpejt...Shpesh thojm "hajt se bohet mir" po nuk mundet te behet mir sepse gjdo individ duhet m'ja nis prej vetes dhe me mujt me ndryshu diqka...
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    me te vertete edhe une e bej me force kete pyetje "cfare ngeli per ne".........
    jetoj prej vitesh ne greqi.. ketu ne forum eshte thene e sterthene per problemin e shqiptareve per hallet e tyre por me teper per "greqizimin" e tyre...........
    kur do te kete nje perpjekje nga shteti shqiptar per kete problem....
    kur do hapet me ne fund ajo shkolle shqipe........
    po japim dete, toka per gjoja deshmore grek dhe nuk po mund te shkepusim nje shkolle shqipe
    kush do jete ai politikan burrrrrrrrrrrrrrrrrre shqiptar qe do ta hapi gojen me ne fund......
    prandaj i dashur sulioti te sigurojme kete te sotmen njehere pa te mundemi te germojme per te kaluaren se do ngelim pa te fare...............
    dhe ne fund po ju them nje thenie te nje aktori humorist grek lakis lazopulos:::::::::
    "i shajme nga mengjezi deri ne darke shqiptaret dhe ata prap na dhane 12 pike ne eurovizion..... po sikur te mos na kishin dhene cfar do behej????????
    edhe vete keta habiten me servilizmin tone.........
    Pershendetje Val dhe Prenceedi.

Nuk duhet te rrime asnje min, kemi humbur shume koh ne roberimin ton te gjate(pushtimi turk) duhet te punojm shume per te kapur kohen e humbur, nuk mund te presim gje nga shteti,se shteti jemi ne, ne jemi ata qe formojn shtetin,pra duhet te punojm te gjith,ne te gjitha drejtimet,dhe te perdorim te gjitha mjetet qe na ofron sot teknologjia(internet, youtube,forume te huaja,facebooke etj) nese ngrem zerin me kete menyre, nuk do vonojn dhe rezultatet e mira.Gjeja e pare qe duhet te bejm eshte qe te informojm ata qe jan ne cshqiptarim e siper fjala vjen(turqi, greqi, itali )duhet qe keto femij qe lindin ne keto vende duhet te mesojn historin e vertet te kombit ton dhe per kete e kan vete prinderit ne dor, nese ata e duan vendin e tyre, nuk eshte e then te vej dore shteti per femijet e tyre, por ata vete duhet ti orientojn femijet e tyre ne gjirin e memdheut.

Nuk duhet te mendojm vetem per te sotmen, por dhe te nesermen, dmth duhet te mbiellim fare te mire sot per te korrur fitore neser, pra o ju prinder qe jetoni jashte mesojuni femijve tuaj Shqip dhe histori patriotike, te tjerat vine vete.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    Pershendetje Val dhe Prenceedi.

Nuk duhet te rrime asnje min, kemi humbur shume koh ne roberimin ton te gjate(pushtimi turk) duhet te punojm shume per te kapur kohen e humbur, nuk mund te presim gje nga shteti,se shteti jemi ne, ne jemi ata qe formojn shtetin,pra duhet te punojm te gjith,ne te gjitha drejtimet,dhe te perdorim te gjitha mjetet qe na ofron sot teknologjia(internet, youtube,forume te huaja,facebooke etj) nese ngrem zerin me kete menyre, nuk do vonojn dhe rezultatet e mira.Gjeja e pare qe duhet te bejm eshte qe te informojm ata qe jan ne cshqiptarim e siper fjala vjen(turqi, greqi, itali )duhet qe keto femij qe lindin ne keto vende duhet te mesojn historin e vertet te kombit ton dhe per kete e kan vete prinderit ne dor, nese ata e duan vendin e tyre, nuk eshte e then te vej dore shteti per femijet e tyre, por ata vete duhet ti orientojn femijet e tyre ne gjirin e memdheut.

Nuk duhet te mendojm vetem per te sotmen, por dhe te nesermen, dmth duhet te mbiellim fare te mire sot per te korrur fitore neser, pra o ju prinder qe jetoni jashte mesojuni femijve tuaj Shqip dhe histori patriotike, te tjerat vine vete.
    suliot me duket se nuk e ke kuptuar problemin........
    per cilet prinder e ke fjalen se ketu ku jam une gjysmat nuk dine te shkruajne emrin e tyre(prinderit) pjesa tjeter nuk do qe te duken si shqiptar se e till eshte bere politika greke qe tu vij zor te thone qe jane shqiptar...
    nese nuk investon shteti shqiptar mendimi im eshte qe ska per tu bere gje.......
    gjithashtu edhe televizioni shqiptar duhet te kete nje emision te posacem per femijet e emigraneve.......etj . etj

Sulioti dhe Prenceedi

Krejt problemi esht tek lideret shqiptar e jo armiqt tone. Para nje apo dy jave ne RTK ishte festimi i Dites te Europes ne midis te Prishtines, kur e pash keto me tvertet mu gerdit se qka po ndodh me neve.

Un jetoj ne Slloveni dhe ky shtet, qe 4 vite esht ne Europe dhe asnjeher, asnjeher nuk e ka festu ket fest.

E na kishe nuk kemi probleme i festojm te gjitha festat e nuk jemi ne gjendje te formojm nje organizat apo nje program qe esht per tmiren tone.

Un po quditna me lideret ton qysh nuk e kan gajle se qka po ndodh me popullin e vet jasht kufirit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    suliot me duket se nuk e ke kuptuar problemin........
    per cilet prinder e ke fjalen se ketu ku jam une gjysmat nuk dine te shkruajne emrin e tyre(prinderit) pjesa tjeter nuk do qe te duken si shqiptar se e till eshte bere politika greke qe tu vij zor te thone qe jane shqiptar...
    nese nuk investon shteti shqiptar mendimi im eshte qe ska per tu bere gje.......
    gjithashtu edhe televizioni shqiptar duhet te kete nje emision te posacem per femijet e emigraneve.......etj . etj
    Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    Sulioti dhe Prenceedi

Krejt problemi esht tek lideret shqiptar e jo armiqt tone. Para nje apo dy jave ne RTK ishte festimi i Dites te Europes ne midis te Prishtines, kur e pash keto me tvertet mu gerdit se qka po ndodh me neve.

Un jetoj ne Slloveni dhe ky shtet, qe 4 vite esht ne Europe dhe asnjeher, asnjeher nuk e ka festu ket fest.

E na kishe nuk kemi probleme i festojm te gjitha festat e nuk jemi ne gjendje te formojm nje organizat apo nje program qe esht per tmiren tone.

Un po quditna me lideret ton qysh nuk e kan gajle se qka po ndodh me popullin e vet jasht kufirit.
    Prenceedi une kam jetuar koh te gjate ne greqi e njoh shume mire situaten aty, por nese keta prinderit nuk din te shkruajne as emrin e tyre, din te flasin shqip dhe femijve duhet tju mesojn shqipen si gjuhe te pare dhe jo anasjelltas.

Val ne Shqiperin ton (ne te dy anet e kufirit sa per te then) politikanet tan jan njeres qe nuk kan vizion dhe atdhedashuri, keshtuqe nuk kan dhe se cfare ti ofrojn popullit, per ti ber per vete te gjith te deshperuarit, i ipnotizojn me prrallen qe quhet (bashkimi evropian)thuajse po te hyjm nje dite do mbarojn problemet tona, mjer ata qe e besojn ket perralle ipnotike per idiota.

Degjoni o bashkombasit e mi, te gjith ne ja lem fajin shtetit, duke harruar se ne jemi shteti, nga ne dalin ata qe bejn shtet, ne i votojm ne i durojm, ne i duartrokasim kure vin ne mitingje duke ju buzeqeshur ashtu si ne kohen e xhaxhit, ne ju japim krah, ne i ushqejm, pra faji o miqt e mi nuk eshte shteti por vete ne, qe nuk dim te ndertojm shtet.

Te mos duash atdhe e gjuhe amtare nuk e ka fajin shteti por vete individi i dobet, qe nuk ja di vleren e gjakut te tij, se po ta dinte ( nese do kishte mesuar pak histori) zor se ndrronte kombesi.

Tema të Ngjashme

1. A duhet të bashkohet Kosova me Shqipërinë?
    Nga tani_26 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2299
    Postimi i Fundit: 10-03-2025, 12:17
  2. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  3. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  4. Perse Duhet Studiuar Historia E Luftes Se Ftohte?
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 02:57
  5. Menyrat e shkruarjes se historise (Historia Virtuale)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2002, 15:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •