Pershendetje te gjitheve
Ne radhe te pare ju kerkoj te falur ne qoftese bej ndonje gabim ne shkrim dhe ne shprehjen ne gjuhen Shqipe, jam rritur foshnje jasht Shqiperis, dhe gjuhen e kam te mesuar nga Prinderit jo ne shkoll. Faleminderit
Kjo periudh qe po kalojm ( demostata, djegie, vrasje ) me shtyhu te shkruaj kete teme. Eshte e vertet po kalojm nje situat te veshtire, po ama situatat e krijojm ne vet prandaj titullova dhe kete teme "Duhet Te Jemi Optimist"
Rinia
Kam ven re ne shume diskutime qe shume persona flasin per te
SHKUAREN..........
Ishim Ishim Ishim
Shkuam Shkuam Shkuam
Berem Berem Berem
Dhe me kete gje kuptova qe nuk jemi fare OPTIMIST, eshte koha qe duhet te mendojm per te
ARDHMEN..........
Do Jemi Do Jemi Do Jemi
Do Shkojm Do Shkojm Do Shkojm
Do Bejm Do Bejm Do Bejm
E shkuara nuk duhet te harruar kurre, perkundrazi duhet ta mbajm gjithmon me vete si objekt per te korrigjuar te ardhmen, Po ama jo te gjejm nje sebeb dhe vetem te flasim per te shkuaren se keshtu nuk bejm kurr nje hap perpara po rrim ne vend numro.
Kete gje e them sidomos per RININ tone ( moshataret e mi ) sepse brezi une eshte qe duhet te mendoj me shume per te ardhmen, Prinderit tane beren aq sa kishin mundesin na dhuruan kthimin e Demokracis nga nje Diktatures te madhe, dhe ne duhet te punojm tani per ta ngritur kete qe Prinderit tane beren, jo ta kthejm mbrapsht.
Kam ven re: mire Prinderit tane flasin vetem per te shkuaren sepse Ata kan nje far te drejte sepse kan jetuar dy situatat e jetes ate te DIKTATURES dhe kete te DEMOKRACIS, po shikoj qe dhe Rinia eshte infektuar me kete gje, cdo dite neper parke o klube flasin per te shkuaren ATA THAN,, ATA BEREN,, ATA ISHIN,,
Ndersa une jam e mendimit qe ne Rinia nuk duhet te bejm nje gje te till, po duhet te hedhim nje hap perpara.
Ne qoftese hecim me keto perparime si shume moshatar te mi qe shprehin ketu mendimet e ashpra ISLAMISTE:
PSE KERKOJM ATEHERE QE TE FUTEMI DHE NE SI SHTET NE EUROP??? E dini qe Europa eshte perqindje me e madhe Katolik? (( per extrmistet tane))
Ateher si mund ti pergjigjemi ne Europes neser??
Extremistet
Dhe une jam nga familie Muslumane, jetoj ne Europ, besojm dhe festojm festat tona tradicionale pa problem, po ama nuk jemi me mendimin te vrasim e te djegim dhe kjo gje me shtyn te mendoj qe ne
JEMI ME BESIMTAR SE ATA QE DALIN E DJEGIN E VRASIN dhe ne dark shkojn te FALEN per mekatet((duke perfshir te gjitha demostratat jo vetem te Grekut))
E kan gjetur si justifikim tani te gjith nje e me dy thon e bejm per HALLAUN, ne cilen faqe te KURANIT ndodhet kjo thirje nga HALLAU qe ne duhet te djegim e te vrasim??
Ja ta them une qe keto thirje nga Hallau nuk ekzistojn, po jan dembelat dhe iniorantet qe hane e pine sonte dhe neser KISMET ZOTI cfar ben.
Jo gabim!!! Zoti na ka dhen duart qe te punojm dhe mendjen qe te mendojm, Zoti nuk na sjell dot buken ne tavolin ose te ardhmen pa e punuar ne vet!!!
Demostratat
Dhe Demostratat qe po behen tani kane te bejn me kohen e shkuar, duke then qe ATA KESHTU NA E BEREN, DHE NE KESHTU PO JA BEJM.
Pse mos te kemi nje rrugzgjidhje tjeter per ti dhen njepergjigje atij shteti qe nuk gezon te na shikoj mire? Po gjithmon i kunder pergjigjemi me te njejten gje? Ju dogjet makina.....edhe ne po djegim.
Me duken gjera shume pa vlere keto qe po bejn me demostratat, duhet te gjejn nje rrugzgjidhje tjeter, jo te kapen ne kete teme dhe hajde tani te rrim ca muaj me kete histori, po ama si perfundim nuk do ket asnje rrugzghidhje po vetem dhimbje te madhe, sidomos nga victimat qe po e paguajn shtrejnt keto demostrata qofshin Musluman ( dhe une jam Muslumane) o qofshin Ortodoks.
Ne radhe te pare jemi njerez pastaj vine gjerat e tjera, te drejtat e njeriut ne kete bote duhet te jene te njejta si per NE MUSLUMANENT dhe per ORTODOKSIN dhe per KATOLIKET, etj e etj.........
Falemiderit te gjitheve...

Krijoni Kontakt