Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Këtej është rruga

Teksa lexoja shembelltyren e dasmes, qe Jezusi na tregon tek Mat:22:mu kujtua nje histori e shkurter, cila ndodhi ne nje lagje te Londres.

Nje femije i vogel, i cili kishte humbur shtepine e tij, qante me denese ulur ne shkallet e nje pallati. Aty afer kalon nje makine e policise. Polici sapo pa femijen e vogel qe po qante, ndaloi makinin dhe zbirit prej saj. Me pas u afrua tek voglushi dhe duke e mare ne krahe i tha: Si quhesh? Dhe femija i ngashruer dhe i mbytur ne lot i tha: me quajne Xhoni. Atehere polici e pyeti se perse ai po qante kaq me te madhe. Femija i tha: xhaxhi polici, kam humbur shtepine dhe dua mamin e babin tim. Dhe vazhdoi akoma dhe me me ngasherim te qaret e tij. Polici i tha: A e mban ment emrin e rruges apo dicka tjeter? Femija ju pergjegj: jo. Atehere polici mendoi me vete dhe i tha: mendoj se nuk do ta kete shume larg shtepine prej ketu, pasi ai eshte i vogel dhe nuk mund te ece larg. Keshtu u ngit ne nje vend me te larter dhe duke e mbajtur voglushin hopa i tha: Shikoi ndertesat pereth, dhe me thuaj nese ndonjera eshte afer shtepise tende. Femija sapo pa catite e ndertesave te larta, duke drejtuar docken e tij te vogel me gishtin drejtues perpara , me nje klithme gezimi tha: xhaxhi polici e shikon ate kryqin e madh mbi ate ndertesen e larter atje? Me co atje tek kryqi, sepse atje e kam shtepine.

Vertet eshte nje histori mese e zakonshme, por mesazhi i saj eshte i madh. Detyra e cdo te krishteri eshte, tju tregoje te humburve kryqin e Krishtit, si dhe ti coje para kryqit. Pasi vetem perballe Kryqit cdo i humbur do te gjeje RRUGEN te VERTETEN dhe Jeten perjetshme. Mendoj se cdo i krishter, i cili eshte nen Krisht, e ka kete detye qe ti coje te humburit tek Kryqi i Krishtit, tek Krishti. Por cndodh sot midis te krishteresh?

Eshte cdo kush i lutur, qe te shprehe shembullin dhe kontributin e tij, ne lidhje me kete teme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 27-03-2006 më 13:14

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Une do ju lutesha te mos mundoheni te na tregoni rrugen.
    Summertime baby!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Ihti
    Nuk e di se cfare nenkuptoni ju me kete kerkese. Askush nuk mund tju mare me zor e tju tregoje rrugen. Qe njeriu te kerkoje rrugen, se pari duhet te dale ne konklruzion se e ka HUMBUR ate.
    "I HUMBURI ka nevoje per DREJTIM." Une erdha te gjej delet e HUMBURA, tha JEzusi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    "Rruga apo drejtimi eshte gjeja me e rendesishme per cdo njeri ne kete jete.

Ne cdo moment te jetes sone , na nevojitet nje rruge apo drejtim i caktuar, per te arritur dhe realizuar qellimet e jetes sone".

Ihti ne pergjigjen e tij pak me siper, jep natyrisht mendimin e tij, por une mendoj se cdo kush duhet te mendohet rreth shembullit te mesiperm. Qellimi im ne sherbese te Krishtit dhe ne kete forum kristian , nuk eshte thjesht te bej nje politke te krishtere, ku cdo kusht duhet me patjeter te behet i krishtere. Qellimi im eshte qe cdo kujt ti zbuloj rrugen e vertet drejt paqes me Perendine. Natyrisht qe cdo kush ka te drejten e tij te me digjoje apo te me kundershtoje, por asnjeher te me ndaloje per te rrefyer dhe shpallur te verteten. Le te hyjme me ne thelb te ceshtjes.

Qe kurse vijme ne kete jete, natyrisht qe gjithmone perballemi me pafuqesite tona drejt se panjohures. Po keshtu gjithsecili prej nesh ka aritur ne perfundimin se, cdo e panjohur natyrisht qe kerkon nje rruge te caktuar per ta zgjidhur ate. Pyetja e pare qe une ngre eshte: A ka nevoje njeriu per rruge dhe drejtim ne te gjithe jeten e tij?

"Njeriu pa drejtim i ngjan asaj anijes pa timon, e cila asnjehere nuk do te arije ne vendin e duhur".

Cili eshte motivi dhe qellimi i jetes sone mbi dhe?

Qellimet dhe motivet tek njerez te ndryshem, jane te shumta. Dikush ka qellim shkollimin dhe dikush biznesin. Dikush familjen dhe dikush sportin. Pra gjithsesi cdo kush prej nesh, e ka nje qellim ne jete, e cfardo lloj spektri qofte ajo. Por pyetja ime e mesiperme, eshte pertej ketyre qellimeve, te cilat ne thelb kane preokupimin e jetes mbi dhe. Pyetja ime ka te beje me qellimin final te jetes sone. Eksperiencat njerzore, si nje deshmi e gjalle na tregojne se, edhe pse ne arrijme te bejme realitet disa qellime te jete sone mbi dhe, nje dite pa pritur ne duhet ti leme ato, pa ditur se ku perfundojme. Me kete dua te them se, qellimet e jetes, edhe pse jane te rendesishme ne kete jete, perfundimisht ato nuk mund te zgjidhin qellimin final te jetes sone. Solomoni ne librin e tij te urtesise thote se, arrita te ptotesoj plot qellime ne kete jete, duke ndertuar dhe kenaqur veten me plot gjera. Por kur mendoj se nje dite do te me duhet ti le te gjitha keto per te cilat kam punuar dite e nate, atehere dal ne perfundimin se e gjitha kjo eshte nje kotesi.

Une mendoj se, te ardhurit ne kete perfundim na ndihmon se tepermi per te kerkuar dhe njohur, se, cili eshte qellimin final te jetes sone.

T'ju perkushtohesh qellimeve te mira ne jete, te cilat ne thelb te tyre kane miresine dhe dashurine, vertet te mbushin me gezim dhe te bejne te lavderueshm nder breza. Por, a eshte ky thelbi i jetes? Nese shohim historite e njerzve te medhej ne bote, natyrisht qe veprat dhe qellimet e tyre, kane qene nje progres dhe zhvillim per mbare njerzimin mbi dhe. Asnjehere nuk do te kundershtoja zhvillimin dhe kontributin qe cdo individ sjell dhe jep ne te mire te njerzimit, por gjithmone mbetet pyetja: a eshte ky qellimi final per te cilin ka nevoje mbare njerzimi? Qe ne te arrijme te kuptojme se cdo te thote qellimi final i jetes, natyrisht qe kete nuk mund ta gjejme brenda aftesise njerzore. Perse? Kjo sepse vete jeta jone deshmon se, ne jemi te pafte per te njohur dhe zgjidhur te panjohuren, ate cka na pret pas largimit nga kjo bote . Jezusi ju tha nje fjale shume kuptimplote farisejve, te ciles une i kushtoj vemendjen maksimale. Ai ju tha atyre se, ju nuk dini as nga vini, dhe as ku shkoni. Ndersa une e di prej nga vij dhe ku shkoj. Perpiquni te ballafaqoni veten tuaj, personalisht me keto fjale te Jezusit.

Shpesh here ndarjet fetare, apo paganizmi dhe intelekti yne, nuk na le te shohim thelbin dhe qellimin final te jetes sone. Dikush mund te thote se, une jam mysliman, dhe keshtu nuk kam aspak inters te di se cfare thote JEzusi. Po keshtu dikush tjeter thote se, une nuk jam fetar, dhe as qe me intereson te di se cfare Jezusi ka thene. Dikush tjeter thote se, te gjithe besimet ne Zotin jane gjepura dhe s'me behet vone se cfare Jezusi ka thene. Por ketu vijme para nje pyetje, te ciles mendoj ti kushtoni vemendje: a e ndryshojne sado pak keto llojshmeri mendimesh njerezore, te VERTETEN? Pra e VERTETA nuk varet nga opinjonet, mendimet dhe perzgjedhjet tona. Zgjuarsia ne jep mundesine qe te vijme perballe se VERTETES dhe ta pranojme ate "lakuriq" ashtu sic ajo eshte ne te vertete. Ti kushtosh vemendje fjaleve te Krishtit, nuk do te thote se duhet te jesh i krishtere apo dicka tjeter.

Jezusi na hap nje horizont perpara, ku gjithsecili duhet me patjeter qe te ballfaqohet. Per kete kam pyetjen: A di une plotesisht prej nga vij dhe ku do te shkoj ne fund te kesaj jete mbi dhe? Por edhe per momentin arijme ti bejem vetes kete pyetje, a kemi aftesi te marim pergjigje po prej vetvetes? Jezusi na deshmon se ne jemi te pafte katercipersiht per te njohur dhe per te dhene nje pergjigje te plote dhe te vertete. Jezusi na deshmon fare qarte se, ne si njerez, na nevoitet te njohim prej nga vijme dhe ku do te shkojme perfundimisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 27-03-2006 më 13:11

Citim Postuar më parë nga Ihti
    Ka femije (si puna e femijeve tim) qe kur i merr malli, i largojne prinderit. Eshte paksa paradoksale pasi nje i rritur thjesht do te afrohej me nje perqafim dhe puthje (si une, ty..lol) Por nje femije i humbur ne mall, eshte i humbur dhe ne inat, duhet te qetesohet, t'i largohen lotet nga syte, te vere nje buzeqeshje ne buze dhe pastaj te afrohet per t'u gjetur ne perqafimin e prindit. Ihti, je i preferuar
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    " Te dish prej nga vjen, natyrisht qe di dhe ku do te shkosh".

Le te vijme dhe njehere tek thenia e Krishtit, i cili tha: Une e dij nga vij, dhe e dij se ku po shkoj, ndersa ju nuik dini as prej nga vini dhe as ku do te shkoni.

Cfare kuptim fondamental kane per cdo njeri keto fjale te Krishtit?

Perse eshte fondamentalisht e rendesishme qe te dijme prej nga vijme dhe ku po shkojme?

Edhe nese nuk ja kini bere keto pyetje vetes suaj, mendoj tja beni tani. Si mendoni ju: perse ka rendesi fondamentale per ne, qe te njohim e vendnisjen tone?

Te njohesh vendnisjen njerzore, do te thote te njohesh plotesisht se ti je nje krijese e Perendise, dhe se rjedh nga pasardhja e Adamit dhe Eves. Kurre nuk do te mund te kuptoni dhe besoni tek JEzusi, nese ju nuk dini Fillesen prej nga vijni. Jezusi ju deshmoi farisejve, jo se ata nuk e dinin kete fakt, por se nuk dinin cfare trashegonin prej kesaj pasardhje. Pikerisht ata dhe e gjithe raca njerezore, trashegonin prej kesaj pasardhje te Adamit dhe Eves, MEAKTIN dhe VDEKJEN. Farisejte e mbanin veten si te drejte, pra ky fakt i bente ata qe te mos njihnin se prej nga vinin dhe cfare trashegonin nga Adami dhe Eva. Pra duke mosnjohur kete fakt kaq madhor dhe fondamental te jetes se tyre, farisejte e kishin te pamundur te dinin dhe se ku po shkonin. Jezusi e vendos si nje fakt themeltar per te gjithe ata qe duan te dijne DREJTIMIN dhe perfundimin e rruges ne te cilen ecin.

Jezusi thote se, nese ju VINI nga MEKATI, natyrisht qe do te SHKONI drejt VDEKJES se perjetshme. Nese njeriu nuk arrin te njohe dhe pranoje kete fakt kaq madhor te jetes se tij, te cilen JEzusi ja u shpalli farisejve, atehere ai e ka te pamunduir qe te kerkoje rrugen qe te con ne shpetimi. Ai asjnehere nuk do te dije se kush eshte perfundimi i rruges ne te cilen eshte duke ecur. Jo pa qellim Jezusi tha: Une jam Rruga, e Verteta dhe Jeta e Perjetshme. Pra cdo kush qe kerkon te vije ne Jete te perjetshme,thote JEzusi, duhet me patjeter qe te kete FILLIMIN prej MEJE. Pra vetem keshtu ju do te dini prej nga VINI dhe ku po shkoni.

Apostullit Pal tek letra drejtuar romakeve, Perendia permes Frymes se Shenjte i zbuloi pikerisht kete fakt kaq madhor. Prandaj dhe Pali deshmon dhe thote se, nuk ka asnjenjeri te DREJTE as edhe nje. Nuk ka asnje qe te kuptoje, nuk ka asnje qe te kerkoje Perendine...
    Pikerisht ardhja ne kete FILLESE dhe NJOHURI tonen mekatare, natyrisht qe vjen vetem prej Perendise. Jezusi erdhi qe tju tregoje dhe tju deshmoje njerzve se vendisja e tyre vjen nga MEKATI, dhe perfundimi eshte ne vdekje te perjetshme. Kush nuk i ve veshin kesaj thenie te Zoti Krisht, natyrisht qe ai ka humbur njehere e pergjithmone mundesine per te mesuar nga vjen dhe ku po shkon.

Jo pa qellim e kam titulluar kete teme: "Ketej eshte rruga". Me ket dua te them se, RRUGA e vetme drejt PAqes dhe JEtes se perjetshme me Perendine, eshte Vetem Krishti. (Mendoni rreth kesaj).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 14-04-2006 më 12:49

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Po Muhamedi vella ca eshte, ca rruge tregon ai????
    Se na bete lemsh, keq andej e keq ketej....une jam akoma ne udhekryq, mirepo keto shkrimet e muslimaneve po me duken me te besueshme. Ti si thua?

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga Antipatrea
    Po Muhamedi vella ca eshte, ca rruge tregon ai????
    Se na bete lemsh, keq andej e keq ketej....une jam akoma ne udhekryq, mirepo keto shkrimet e muslimaneve po me duken me te besueshme. Ti si thua?
    Edhe Jezusi edhe Muhamedi te njejten gje e kane thene sepse informatat i kane marre nga i njejti burim pra nga Perendija apo Allahu apo Eloha apo Jehova.

Qe te dy kane thene se rruga per te Perendija eshte permes tyre.Pra ne muslimanet e njohim Jezusin dhe i pranojme mesimet e tij si dhe e besojme se ka qene i derguar i Zotit.
    Thenjen e tije se rruga kalon permes meje ne e kuptojme qe duhet ta pranojme se e ka derguar Zoti e jo se ai eshte hyjni sepse shume njerez nuk e pranonin ne kohen e tije se ai ishte i derguari Mesih.

Edhe te Muhamedi kemi po ashtu verejtje nga ana e perendise se kush e pranon Muhamedin si te derguar dhe i pason mesimet e tij ai eshte i shpetuar.Pra mund te themi se permes Muhamedit kalon rruga e shpetimit por ne kursese nuk themi se ai eshte hyjni se eshte shume e qarte tek te dy keta te derguar se asnjehere nuk kane thene duhet te me adhuroni mua( larg qofte).
    Po ashtu ka thene i derguari Muhamed se nuk ka njeri ne bote qe pasi te kete degjuar per mua e nuk me pranon ,te hyje ne parajse.
    Qellimi ka qene qe njerezit te hulumtojne per islamin e pasi te ju behet e qarte e verteta se ai eshte i derguar dhe e mohojne.
    Pra e keni obligim te gjithe ju qe keni degjuar per te qe ta hulumtoni te verteten se po nuk e bete do te jepni llogari edhe per kete.Dhe kursesi mos bini ne perfundime te shpejta pa u thelluar mire.

Ndoshta nuk e ka vendin postimi ketu por autori ceku muslimanet kinse nuk duan te degjojne se cka ka thene Jezusi paqja e Zotit qofte mbi te diten kur u lind ,diten kur u rrit ,dhe diten qe do te vdesi.

Ja kjo eshte rruga sipas besimit tone

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Jezusi dallohet nga Muhamedi sepse nderkohe qe Muhamedi erdhi te tregoje rrugen (sipas tij), Jezusi tha: Une jam Rruga!.

Ka shume dallim midis te dyve.

Muhamedi solli nje liber udhezues, ndersa Jezusi tha: Me ndiq mua!

Perse eshte ky dallim?

Sepse Muhamedi vdiq dhe u varros. Ai nuk mund te drejtoje me njerezit drejt Zotit, ndaj la nje ligj te shkruar, dhe nje institucion (Kalifatin) i cili garanton zbatimin e ketij ligji.
    (Nuk po i hyj detajeve se sa hyjnor eshte ky ligj apo institucion sepse nuk eshte subjekt i kesaj teme. Megjithese nuk dua te le pa permendur se ligji islamik eshte shume larg njerezores per shkak te kafsherive qe urdheron ose lejon, psh rrahjen e gruas, vrasjen e te krishtereve, etj, ndersa me hyjnoren as nuk mund te krahasohet)

Ndersa Krishti u ringjall dhe jeton!

Ajo qe dua te permbledh me pak fjale eshte:

Muhamedi vdiq!
    Krishti jeton!

Muhamedi la nje liber dhe nje institucion!
    Krishti dha Frymen e Atit tek pasuesit e Tij per t'i drejtuar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 13-04-2006 më 06:51
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Jezusi dallohet nga Muhamedi sepse nderkohe qe Muhamedi erdhi te tregoje rrugen (sipas tij), Jezusi tha: Une jam Rruga!.

Ka shume dallim midis te dyve.

Muhamedi solli nje liber udhezues, ndersa Jezusi tha: Me ndiq mua!

Perse eshte ky dallim?

Sepse Muhamedi vdiq dhe u varros. Ai nuk mund te drejtoje me njerezit drejt Zotit, ndaj la nje ligj te shkruar, dhe nje institucion (Kalifatin) i cili garanton zbatimin e ketij ligji.
    (Nuk po i hyj detajeve se sa hyjnor eshte ky ligj apo institucion sepse nuk eshte subjekt i kesaj teme. Megjithese nuk dua te le pa permendur se ligji islamik eshte shume larg njerezores per shkak te kafsherive qe urdheron ose lejon, psh rrahjen e gruas, vrasjen e te krishtereve, etj, ndersa me hyjnoren as nuk mund te krahasohet)

Ndersa Krishti u ringjall dhe jeton!

Ajo qe dua te permbledh me pak fjale eshte:

Muhamedi vdiq!
    Krishti jeton!

Muhamedi la nje liber dhe nje institucion!
    Krishti dha Frymen e Atit tek pasuesit e Tij per t'i drejtuar!

Te lutem shume Matrix qe te mi gjeshe versetet kur anore ku urdherohet rrahja e gruas dhe vrasja e te krishtereve?(dhe arsyet,shkaqet e tyre)

Une e thash te mos bini ne perfundime te shpejta pa u thelluar ndersa ti edhe shkon aq large sa i quan kafsheri urdherat e krijuesit tend.
    Une nuk e quaj Biblen te tille.

Jezusi paska thene me ndic mua e jo me adhuro, qe do te thot ndicni rrugen qe ju tregova.
    Edhe Muhamedi ka thene te njejten gje ,kush me pason mua i garantoj shpetimin.
    Asnjeri prej te derguarve nuk ka vdekur(fikur)por ata jane te gjalle te krijuesi i tyre dhe ne nuk i shohim.

Pra ndicni urdherat e Jezusit e mos e adhuroni se ceshtja e tij ishte sikur ceshtja e Adamit.Jezusi lindi pa baba,ndersa Adami pa baba dhe pa nene(e Eva pa nene)

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •