Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 91
    i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Partiakët, ikurakët dhe përjashtiakët

Kiço Blushi

Tani që u shpallën listat e kandidatëve për deputetë u bë më se e qartë se po të jesh partiak, madje dava më mirë po të jesh një dokudo partiak i flaktë, e pse jo, edhe ca trushkulur, aq më të lehtë e më të sigurt e ke të bëhesh ose të mbetesh deputet. Kodi i ri Zgjedhor nuk lë hapësirë apo mundësi për deputetë të pavarur. Ndaj, kush nuk hyn në listën e partive është i destinuar të mbetet jashtë derës, pavarësisht nga personaliteti, kontributet, meritat dhe aftësitë. Çelësat e derës së deputetllëkut i kanë në duar kryetarët e partive. Zgjedhësi ka në duar votën, e cila do të përfundojë në drejtim të paditur, më saktë, aty ku do ta ketë paracaktuar “zarin” kryepartiaku!
    Ashtu si dje, edhe sot asnjë ikurak e asnjë përjashtiak partie nuk ka bërë prokopi, nuk ka mundur të mbetet në politikë, nuk ka bërë hajër, edhe sikur të ketë provuar me sjelljen, me jetën dhe me veprimtarinë e vet integritet, pavarësi dhe ndershmëri në publik. Përkundrazi, sot vetëm po të jesh partiak ke imunitet dhe karrierë të sigurt, je i mbrojtur, dinjitar, shqytar, kordhëtar, pasunar edhe po të vjedhësh, edhe po të shpifësh e të nxish përditë faqen duke mbrojtur edhe ato që nuk i beson as vetë. Madje-madje, këto cilësi: ndershmëria dhe profesionalizmi, meritat dhe dinjiteti rëndom kthehen më shumë në pengesë se në avantazh; ato transformohen më shumë në mallkim e ndëshkim të pamerituar se sa në një vlerësim të merituar. Edhe fjala “qëndresëtar” tani nuk ka më kuptim: ajo vlen vetëm po të kesh provuar nëse je besnik ndaj kryetarit të partisë, sidomos në ditë të vështira për të (kujto p.sh Bashën, Bumçin, apo Sefgjinin, i cili sa herë dënohet nga gjykata, do të emërohet në poste të larta!). E pra, po të jesh i sulmuar egër nga kundërshtarët, atëherë dava më mirë: kjo është provë se ti je “me ne”! Nuk është tërësisht e vërtetë se u hoqën “Mbështetësit e Topit”, u hoqën nga lista jo dhe aq se ishin të Topit; porse ata asnjëherë nuk dolën të mbrojnë aferat e kryeministrit dhe të familjes së tij.
    Edhe po të jesh rishtar e riosh, i dalë nga ajo që quhet shoqëri civile, duhet të kesh pas dhënë prova besnikërie ndaj kryetarit që të hysh në listë. Pra, kush nuk ka dalë nëpër media të lançojë “sukseset” e qeverisë dhe pas kësaj të mbrojë me fanatizëm dhe yrysh prej jeniçeri kryeministrin dhe familjen e tij të akuzuar për korrupsion, nuk mund të jetë në listën e deputetëve të ardhshëm të PD-së. Edhe dalja e zonjës Topalli në një ballafaqim televiziv me dy gazetarë para ca ditësh ishte ilustrimi më se i qartë që vlen për të kuptuar se si, edhe numri dy i partisë në pushtet mund të jetë aq i depersonalizuar sa flet e flet si një shirit magnetofoni që ka veç një hall: si e si ta pëlqejë kryetari kur shan pa ndalim e pa kursim rivalin e tij, Ramën, pa iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, madje pa e çarë kokën edhe për gjykimin e publikut! Të vjen krupë e të vjen marre kur sheh e dëgjon se sa të paturpshëm janë politikanët tanë dhe sa për budallenj na marrin ne që rrimë e i mbajmë vesh para ekraneve, madje edhe i votojmë, si të ishim ushtarë prej plumbi!
    Preç Zogaj, pasi u ndje i përjashtuar nga lista e sigurt e PD-së për Lezhën, u detyrua të hyjë i pari në një tjetër parti, te lista e Ngjelës. Dhe, me këtë rast u kujtua të thotë se në politikën shqiptare nuk paskësh një “instrument” që do të mund të matë vlerën e njëmendtë dhe meritat e politikanëve të sotëm. Kjo është e vërtetë, po këtë ai na e tha pasi e pësoi vetë për të disatën herë. A nuk e kishte pas ditur Preçi këtë të vërtetë më parë, kur u largua “me shqelma” nga PD-ja, kur u bë ministër i PS-së, këshilltar i Meidanit apo kur e pësoi Ngjela, më pas Biberaj dhe miku i tij, Mustafaj, pak kohë para tij? Mos ka pasur në ato kohëra “instrumente” matës të vlerave dhe tani nuk paska?!
    Është shumë vonë për këtë konstatim nga një njeri që ka gati 20 vjet që, si thotë vetë, ka krijuar tashmë “asetin” e vet politik. Kur hesht, se shpreson se ty nuk do të të vijë radha, është mëkat, për të mos thënë edhe faj. Një “instrument” që mat vlerat në të vërtetë ekziston në çdo sistem demokratik: ky është votuesi, janë zgjedhjet, është opinioni publik. Por, tek ne “listat” e ditëve të fundit provuan se nuk është votuesi ai që do të zgjedhë, po kryetari i partisë, edhe sikur zgjedhjet të bëhen vërtet të lira e të ndershme. “Nuk ndihem i vlerësuar”, - tha me pikëllim edhe ish-deputeti Gjergji. Këtë “proces” vlerësimi (mosvlerësimi) e kanë lejuar të jetë i tillë për gati 20 vjet deputetët dhe personalitetet me influencë si Zogaj, Ceka, Meksi, Mustafaj, Ngjela, etj, të cilët e kanë provuar edhe në kurrizin e tyre përjashtimin jo për mungesë të vlerave, po ndoshta edhe për shkak të vlerave të asokohshme. Njëri pas tjetrit ranë, si gurë dominoje, duke heshtur…Tashmë opinioni publik nuk ndikon dot, nuk mund të ndikojë madje as me votë, sepse opinioni publik është i amortizuar, i imunizuar, i përjashtuar prej zhvlerësimit të vazhdueshëm të figurave të ndritura të kombit. Opinioni ynë publik është i paralizuar, sepse është i detyruar të ushqehet (sipas traditës) me gënjeshtra dhe me premtime të cilat na serviren si suksese të padiskutueshme… Mjafton të dëgjosh zonjën J, Berishën, për të kuptuar se sa sinqerisht besojnë ata që qytetarët shqiptarë vazhdojnë të hanë me qejf “barin e Enverit” kur u serviret në grazhdin e TëVëve nga “udhëheqësit tanë historikë e të pagabueshëm”…Ata janë të bindur se shumica e shqiptarëve lumturohen sa herë e hanë sapunin për djathë!
    Andaj, partitë vazhdojnë me ngulm t’i ushqejnë zgjedhësit prej vitesh me këtë lloj “ bari “ narkotik…Vetëm në Arnautistan prijësit denbababaden kanë besuar e besojnë se vetëm ata nuk mund të jenë ikurakë, as përjashtiakë! Për ta nuk ka dorëheqje. Edhe kur thonë se do të dorëhiqen, nuk thonë të vërtetën. Pa ta nuk ka politikë, nuk ka të ardhme, nuk ka parti, nuk ka as Shqipëri! Pikërisht prej kësaj bindjeje të patundshme ata kanë deklaruar më se një herë se atyre u vete pas historia, gjë që do të thotë se ata do të ngulmojnë të mbeten në politikë “sa t’u japë ymër i plotfuqishmi”! Kjo mbrapshti tipike arnaute mund të realizohet kur shoqërisë i mungojnë deputetët dhe intelektualët me integritet dhe dinjitet, kur edhe ata janë të emëruar, kur nuk ka institucione të pavarura dhe kur Drejtësia bëhet një vegël qorre në duart e tyre! A nuk është ngjizur demokracia jonë e brishtë me këtë brumë? Ja pra, përse pluralizmi në shoqërinë shqiptare nuk ka mundur të ngrejë një hierarki të qëndrueshme vlerash, po antivlerash! Për këtë kemi faj edhe ne si shoqëri, që vazhdojmë të ushqehemi me këtë lloj “bari” enverist, po më shumë kanë faj ata politikanë, apo opinionistë që pranojnë të futen nëpër lista duke dhënë si paradhënie dinjitetin dhe emrin e tyre në këmbim të favoreve të çastit. Janë këta që pranojnë të eliminojnë institucionet e pavarura, pa e ditur se këtë haraç do ta paguajnë shtrenjtë edhe vetë një ditë. Ky është çmimi që kanë paguar dhe do të paguajnë sot ata që duan të bëjnë karrierë partiake nëpër institucione dhe administratë publike nëpërmjet “listave”, dhe jo garës e konkurrencës. Nuk ka shembull më të goditur dhe më ilustrativ, se kandidimi i kryetares së KKRT-së si kandidate për PD-në, kur presupozohet se ajo ishte zgjedhur në atë post për të qenë e pavarur. Edhe në KQZ anëtarët janë partiakë. Edhe në INSTAT, edhe në kudo…Po edhe në gjykata shumica nuk kanë frikë nga ligjet, nga Drejtësia, po nga kryetarët e partive. Cili prokuror i përgjithshëm ka mbetur pa u shkarkuar dhe cilin kryetar të Gjykatës së Lartë nuk e kanë emëruar (gjoja zgjedhur) kryetarët e partive?! E si mund të kërkohen pas kësaj, “instrumente vlerësues” kur peshoren e kombit e të çdo institucioni e kanë privatizuar me vakt e me kohë kryetarët e partive?
    Krerëve tanë nuk u leverdis të ketë institucione të pavarura, pushtete të pavarura, politikanë dhe gazetarë me dinjitet dhe integritet, instrumente që do të peshojnë vlerat e kombit, pasi kryetarët e tipit Berisha kërkojnë t’i kenë edhe deputetët, edhe grupet parlamentare si vegla që komandohen lehtë prej tyre. Për këtë arsye, edhe brenda partisë Berisha nuk ka lejuar kurrë të bëhen zgjedhje të lira e të ndershme; edhe statutin, edhe rregullat e partisë ai i ka letra pa vlerë; e megjithatë del e thotë se në Shqipëri do të realizojë - për herë të parë! - zgjedhje të lira e të ndershme! As edhe një zë nuk pipëtin kur Berisha manipulon, kur gënjen, kur mashtron dhe vjedh votat brenda partisë, e aq më keq jashtë partisë. Askush nuk e beson, madje ndjekësit e tij shpresojnë se edhe në këto zgjedhje ai do të ketë planifikuar “diçka” që do të “na garantojë fitoren” e 28 qershorit!
    Duke mbjellë idenë e plotfuqishmërisë, ai ka krijuar përshtypjen se është jo vetëm i papërballueshëm, po edhe i pakonkurrueshëm. Këtë e ka provuar me ikjen e “karrigethyerve”, e “tradhtarëve” të fillimviteve ‘90-të; këtë së fundi e provoi edhe Ngjela, por prova më e fundit ishte zgjedhja “spektakolare” e Bumçit në krye të PD-së së Tiranës dhe përjashtimi fyes i Mustafajit, këtij njeriu që ka qenë themelues i PD-së, ministër i Jashtëm, njëri nga diplomatët e pakët që nuk u arratis pas ‘97-ës, po u kthye si një “mik i PD-së” dhe i Doktorit…! A ka njeri që mund të besojë se Bumçi u zgjodh kryetar i Tiranës me vota “të lira dhe demokratike” për merita, madje, për merita të veçanta (a nuk u shkarkua para një viti ai si ministër Drejtësie nga Berisha?), e jo vetëm kaq, po të nesërmen u vu edhe i dyti në listën e deputetëve të Tiranës, fill pas Berishës? Përse? Kush ka dy pare mend e kupton se Bumçi nuk do të ngjitej kaq lart e kaq shpejt në karrierë nëse nuk do të kishte dalë nëpër ekrane të recitonte zëplotë tekstet e Doktorit e nuk do të kishte vënë edhe kokën në rrezik para Drejtësisë dhe opinionit publik duke deklaruar se shkrimi i tij (ai që i drejtohej djalit të Berishës), nuk ishte i tij?.. Kështu pra, Bumçi e ka më se të sigurt që do të jetë deputet në Tiranë, ashtu si Mustafaj e ka të sigurt që nuk do të jetë më deputet. As Biberaj, as ata deputetë që tashmë u bënë ikurakë me stilolapsin e Doktorit....Populli pra, do të votojë, po se kush do të bëhet nesër deputet, këtë e di dhe e vendos kryetari! Për shkak të një fuqie të tillë absolute të gjithë heshtin kur Doktori masakron publikisht bashkëpunëtorët ose kundërshtarët, kur përdhos opozitën, kur manipulon rezultatet, kur shan nga nëna e nga motra cilindo që i del përpara, pa menduar se nesër mund ta pësojnë edhe vetë. Frika ruan vreshtin, ashtu si paniku siguron unitetin partiak. Por, në politikë nuk ndodh si në tregti: një ushqim i prishur helmon vetëm atë që e ha, atë që e konsumon, kurse në politikë dhe prej politikës mund të helmohet e gjithë shoqëria! Në Gjirokastër u shemb një pallat ngaqë ndërtuesit nuk respektuan standardet e ndërtimit, kurse një qeveri e papërgjegjshme të hedh në erë, si në Gërdec, prish standardet e zgjedhjeve dhe të vlerësimit dhe të lë të fundit në radhën e vendeve që aplikojnë për në BE. Por, ama për këtë nuk kanë faj vetëm Berishët, por edhe ata që u thonë lepepeqe sa janë në pushtet e që hapin gojën vetëm kur dëbohen prej tyre për t’u bërë ikurakë, kurrkushë, askushë. Vetëm kur përjashtohen, pra vetëm kur rrezikohen të bëhen ikurakë e përjashtiakë mund të dalin e të thonë nëpër dhëmbë ndonjë fjalë pakënaqësie, po ama pa e atakuar kryetarin, pasi e dinë që hija e tij mund të t’i ndjekë pas, bashkë me sojesorrollopin, deri në vdekje. Por, është vonë, tepër vonë! Kësisoj,e keqja, pra mungesa e “instrumenteve” që do të garantojnë vlerat shoqërore dhe demokratike bëhet “grip i derrit”, një sëmundje gati-gati e pashërueshme. Ndaj, bjerret e rrënohet përditë e më shumë besimi tek të zgjedhurit, te institucionet, te partitë, te udhëheqësit, te mediat, po edhe te vota, si brenda, edhe jashtë partisë…Sepse, afërmendsh, nuk mund të ketë demokraci normale në një shoqëri ku brenda partive që na qeverisin ka demokraci anormale dhe aspak funksionale. Tani mund të thuhet se ne kemi kaluar nga partitokracia e pastër në kryetarokraci të kulluar. Pikërisht kjo aksiomë mban në politikë shumë kryetarë partish pa anëtarë; kjo e detyroi edhe Ngjelën të formojë shpejt e shpejt një parti të vetën; kjo e bëri edhe Gaqo Apostolin të formojë edhe ai një kioskë-parti të vetën…Sepse, partia dhe sidomos posti i kryetarit është më shumë se një biznes, e vetmja strehë ku mund të ndjehesh “i vlerësuar”!
    Por kush i zgjedh në të vërtetë deputetët, përfaqësuesit e popullit? Kjo është çështja! Një fqinji im, në zgjedhjet e para demokratike, më pat thënë me sinqeritet: “edhe sikur një qen të verë partia ime për deputet, unë votën do t’ia jap qenit!” Ndaj në Shqipëri,edhe sikur të kesh pas qenë president republike, kryetar partie, ministër apo edhe kryeministër, pra nëse ke dalë nga muret e partisë, me apo pa dashje, e ke të pamundur të hysh sërish në fushën e politikës kur nuk je në struktura partiake. Një njeri pa emër, një anonim, një kurrkush i kallur në parti orët e fundit është ku e ku më i fuqishëm dhe më i sigurt “për fitore” se sa një ikurak apo një përjashtiak partiak. Deri sa edhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë nuk e ka një instrument të tillë që peshon vlerat e kombit, deri sa edhe aty u emëruan akademikët nga partia në pushtet, atëherë si mund të kërkohet të ketë edhe në jetën shoqërore “instrumente” normale për të zgjedhurit dhe të shquarit tanë?!
    (s.g/GSH/BalkanWeb)
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Rrofsh moj Valentina per shakane qe na bere, apo me gjithmend e ke qe listat kryesohen nga akademike? Te arsimuar, mund te themi, edhe pse s'ia kane haberin dhe nuk kane tagrin publik te domosdoshem.
    Poo, te quajme akademik Flamur Noken, Jemin e Gjanen, Astrit Patozin, Lul Bashen, Moza Aseqiun, Arenca Trashin e nje dyzine te radhes, do te thote qe gjithe shqiptaret jene per Nobel.

Ne perdorim nje shprehje: Bir Selman i nenes, kë te qaj me pare!

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514

Keshtu do ndodhte, kur i vetmi kriter i listes eshte lidhja dhe "besnikeria" me liderin dhe jo perzgjedhja ne menyre demokratike.

Kjo puna e listes eshte e mbaruar, por kush i degjon per djithe ato pune dhe rezultate pa fund. Dhe nuk e kuptoj se perse e duan pushtetin kur punet i paskan mbaruar. Ja do te vine ne Gramsh e do na thone, 400milion jane investuar per depon e ujit. Po perse nuk vihet ne pune kjo depo me difekte te pariparueshme dhe qe eshte nje arkivol mbi koken e qytetit? Po per papergjegjshmerine e kryetarit te Bashkise, masakren urbane, masakren e pyjeve, çfar' do te thone? Po, qe qyteti nuk lidhet me asnje meter asfalt me 9 komunat cfar' do sajojne? Kane nje te mire, qe flasin per te shkuaren dhe te ardhmen, presin shirita per rruge te pafilluara dhe hidrocentrale qe ka 25 vjet qe fletet se do behen!.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Astrit Kosturi : 23-05-2009 më 14:37

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Do jete fitore e papare per PD..fatkeqesisht
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Lista, protesta para PD për Sami Gjergjin

TIRANË- Qindra qytetarë kanë protestuar sot para selisë së Partisë Demokratike në mbrojtje të deputetit të tyre Sami Gjergji. Banorët e Sukthit të Durrësit kërkojnë që deputeti i tyre të rikandidohet dhe të ketë emrin në fillim të listës.

Deputeti i PD-së, Sami Gjergji, kërkoi moskandidimin e tij, pasi ishte i 9 në listën e qarkut Durrës, çka do të thotë se nuk kishte shanse për të fituar.

Në shenjë proteste, Gjergji tha pak dite me pare se "kërkoj të heq emrin nga lista". Por kjo ka ngjallur irritimin e banorëve që e kishin zgjedhur në mandatin e parë. Ata ishin sot para selisë së PD-së ne Tirane, në një protestë paqësore për ti bërë të ditur liderit Sali Berisha se PD do të humbasë zgjedhjet në këtë zonë. Ata thonë se përderisa KQZ ende nuk ka miratuar listat e kandidatëve ne duam që emri i deputetit Gjergji të kryesojë këtë listë dhe jo të jetë në fund.

Ndërkohë ka dalë në një konferencë për shtyp, zëdhënësja e PD-së, Erla Mëhilli e cila tha se baza e PD në Sukth nuk ka kërkuar takim me kryesinë e PD në Tiranë për këtë çështje dhe se kërkon të bëjë show përmes protestës tashmë publike.

Gazeta Shekulli
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Me sqaron dot dikush

Kodi i ri Zgjedhor nuk lë hapësirë apo mundësi për deputetë të pavarur.
    Cfar do te thote citimi qe kam bere kush e ka lexuar kodin dhe di dicka per kete problem.

Me sa di une edhe ne kushtetute eshte hequr e drejta per referendume popullore.
    Tani po lexojme se eshte hequr e drejta per deputet i pamvarur.

E dime qe listat i ben kryetari i partise dhe qe te gjithe duhet ti binden pastaj atij per nderin qe po ju ben.

Dmth uzurpim i shtetit,sovranitetit,popullit, nga nje njeri i vetem njesoj si ne kohen xhaxhit, ateher pse e hoqem xhaxhin ne per te vene nje xhaxh tjeter qofte ky Saliu ,Nanua,Edi , a Gjinushi.

Liria e Shqiptarit sot eshte vetem 1min ne kater vjet, ndersa kryetaret dhe partite humbasin te drejtat e tyre vetem ate nje minute dhe gezojne te gjitha te drejtat per 4 vjet pa i kundershtuar askush cfar do qe te bejne ata.

Kjo nuk eshte e drejte dhe duhet ndryshuar sa me pare ne kah te kundert, dmth zgjedhesit te kene te drejte ne cdo kohe dhe moment te heqin drejtuesit e tyre me menyra demokratike te ligjeruara ne kushtetute dhe qe nuk egzistojne me pikerisht qe te mund te livadhisin e hane jonxhe edhe ne bacet e huaja.
    Por kjo situate nuk do zgjase edhe shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 24-05-2009 më 03:37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    TIRANË- Qindra qytetarë kanë protestuar sot para selisë së Partisë Demokratike në mbrojtje të deputetit të tyre Sami Gjergji. Banorët e Sukthit të Durrësit kërkojnë që deputeti i tyre të rikandidohet dhe të ketë emrin në fillim të listës.

Deputeti i PD-së, Sami Gjergji, kërkoi moskandidimin e tij, pasi ishte i 9 në listën e qarkut Durrës, çka do të thotë se nuk kishte shanse për të fituar.

Në shenjë proteste, Gjergji tha pak dite me pare se "kërkoj të heq emrin nga lista". Por kjo ka ngjallur irritimin e banorëve që e kishin zgjedhur në mandatin e parë. Ata ishin sot para selisë së PD-së ne Tirane, në një protestë paqësore për ti bërë të ditur liderit Sali Berisha se PD do të humbasë zgjedhjet në këtë zonë. Ata thonë se përderisa KQZ ende nuk ka miratuar listat e kandidatëve ne duam që emri i deputetit Gjergji të kryesojë këtë listë dhe jo të jetë në fund.

Ndërkohë ka dalë në një konferencë për shtyp, zëdhënësja e PD-së, Erla Mëhilli e cila tha se baza e PD në Sukth nuk ka kërkuar takim me kryesinë e PD në Tiranë për këtë çështje dhe se kërkon të bëjë show përmes protestës tashmë publike.

Gazeta Shekulli
    Kurse kjo ketu eshte per te qeshur ,e per te qare, u mblodhen banoret per deputetin hajde mashtrim hajde, po kur ke lekun hedh edhe ujin perpjet e jo me te cosh njerzit deri tek seliae PD-se.
    Kujt i bohet vone se i sati eshte ne liste x apo y pervec te zotit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 24-05-2009 më 03:35

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Partia Demokratike me listën e deputetëve premton që në katër vitet e ardhshme do të jetë në kursin e sukseseve si në këto katër vitet e fundit!
    Gjithësecili që do më shumë prosperitetin, zhvillimin, ardhmerinë se partin duhet ta pranoj që kjo qeveri në këto katër vite që ikën bëri një punë të mirë që do të mbahet mend tek shqiptarët!
    Personalisht mendoj që Partia Demokratike duhet të fitoj sërish dhe nëse rastesisht do të vendos vota ndryshe mendoj që do të jetë një ktheim prapa!
    Nuk dua t'i numëroj sukseset e kësaj Qeverie ngaqë ato janë të dukshme dhe të prekshme për secilin qytetar por duke parë listën me persona të dëshmuar kam besimin e plotë që qytetari kësaj radhe do të rris përqindjen e votave të dhëna për Partin Demokratike!
    Zoti Salih Berisha,
    Faleminderit për antarsimin në NATO, për kërkesen e antarsimit në BE, për rritjen e standardit ekonomik e në veçanti për Bukuroshen e njohur me emrin: Rruga Durrës - Morinë!
    Faleminderit për këto dhe të tjera si këto!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    926
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Cfar do te thote citimi qe kam bere kush e ka lexuar kodin dhe di dicka per kete problem.

Me sa di une edhe ne kushtetute eshte hequr e drejta per referendume popullore.
    Tani po lexojme se eshte hequr e drejta per deputet i pamvarur.
    Nuk eshte hequr e drejta per deputet te pavarur.
    Ne lidhjen e meposhtme mund ta gjesh, tek Nenet 69 deri 71,
    "Kandidatët e propozuar nga zgjedhësit për zgjedhjet në Kuvend " (kandidatet e pavarur).

http://www.cec.org.al/2004/legjislacion/kodi%20i%20ri/kodi%20zgjedhor.pdf

Ne Kushtetute nuk eshte hequr Referendumi
    Lexo nenet Nenet 150 deri 152 ne KUSHTETUTE (ne lidhjen e meposhtme):

http://www.cec.org.al/2004/legjislacion/kushtetuta/kushtetuta.pdf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga Antimafia Lexo Postimin
    Nuk eshte hequr e drejta per deputet te pavarur.
    Ne lidhjen e meposhtme mund ta gjesh, tek Nenet 69 deri 71,
    "Kandidatët e propozuar nga zgjedhësit për zgjedhjet në Kuvend " (kandidatet e pavarur).

http://www.cec.org.al/2004/legjislacion/kodi%20i%20ri/kodi%20zgjedhor.pdf

Flm per ndihmen por mesa lexova une qendron ajo qe kam cituar me lart per kete problem.
    Pse ?
    Sepse kodi te lejon ligjerisht por te sjell shum pengesa burokrate qe nuk e bejne te aplikueshem ose e bejne te aplikueshem me shume shume veshtiresi.
    Pse ?
    1-Sepse fletushka e udhezimit nuk te jepet kurre para tre muajve te dates se zgjedhjeve.
    2-Kur te jepet duhet te ngresh ti nje komision prej 9 vetash te cilet duhet te mbledhin 1% te firmave te zgjedhesve te asaj zone.
    3-Keta zgjedhes duhet te firmosin para noterit ose para nje organi zgjedhor per kandidatin qe mbeshtesin.
    4-E gjithe kjo liste me emra duhet te dorezohet 60 dite para votimeve.

Ka edhe yckela te tjera me pak te rendesishme por qe te gjitha se bashku e bejne te pa aplikueshem kete ligj apo nen per arsye burokratike e teknike.

Do ishte me thjeshte qe neni te kishte vetem dy rrjeshta, mund te kandidoje cdo shtetas mbi 18 vjec, me arsim te mesem ose te larte, duke paraqitur nje kerkese me shkrim per zonen ku do kandidoje brenda dates x.

Dikush me ka mesuar se kur dicka nuk eshte shum e qarte, nuk eshte as e vertete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 24-05-2009 më 07:05

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Monumentet e Shqiperise te cilat jane ne rrezik!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2011, 22:46
  2. 3 milionë banorë, 12 universitete
    Nga BOKE në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 31-08-2005, 19:38
  3. Shqipëria në listën turistike të britanikëve
    Nga CEZARND në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 16:19
  4. Në listën e zezë të BE-së shtohen 9 shqiptarë
    Nga RTP në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-02-2005, 07:16
  5. Kafeneja "Muzike e Zgjedhur" (vazhdim #2) Kepi Rodonit
    Nga Dita në forumin Muzika botërore
    Përgjigje: 204
    Postimi i Fundit: 12-07-2003, 16:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •