Per Dr. Berishen do mundohem ta them me pak rreshta mendimin tim (Megjithese une e di shume mire, qe edhe sikur ta analizoj me nje liber 1000 faqesh, perseri eshte shume pak per te gerrvishtur "koracën" e opinionit tend per te

)
Dr. Berisha erdhi ne "Qytetin Studenti" per here te pare me 9 Dhjetor 1990 pasdite. Nga ai moment vendosi qe te flak testen e PPSH dhe ti bashkohet "Levizjes Studentore"
per te permbysur komunizmin
Vendim shume i guximshem ky, per nje burre 46 vjeçar, baba i dy femijeve, Prof. Dr. ne Universitet, nje nga "Perendite me bluze te bardhe ", nje nga yjet e Kardiologjise (pra me nje status shume te lakmueshem ne ate kohe)
Mua 20 vjeçarit, qe kisha vetem "rrypin dhe pyken", ose e thene ndryshe "isha ku rafsha mos u vrafsha", me lejohej nje vendim i tille kaq i rrezikshem.
Po te me duhej qe te merrja edhe nje here ate vendim (ne shesh para diktatures, apo ne shtepine e sigurte para televizorit), sot qe jam baba, them se me nje mundesi prej 99% do rrija ne shtepi me femijet, para televizorit, duke ngrene thonjt dhe duke bere tifozllik per luftetaret e lirise.
Qe diktatura ishte akoma e rrezikshme, e tregon masakra qe u be 4 muaj me vone, me 2 Prill 1991, ne Shkoder.
Qe Ramizi nuk kishte dore ne ate pune, kete mund ta deshmojme ne disa qindra bashkpuntore te Dr. Berishes ne ate kohe, por edhe burgosjet e Ramizit, Nexhmijes, byrose politike, Fatos Nanos, etc.
Vendin e Kryetarit te PD-se e fitoj 3 muaj me vone ( per 3 muaj kryetar i perkohshem ishte i ndjeri Azem Hajdari) ne nje votim te rregullt dhe duke mundur disa grupime qe ishin kristalizuar ne PD (grupi i Pashkos, grupi i Cekes, grupi i Hajdarit, grupi i Pollos, grupi i Arben Likes, etc.).
Koha e tregoj se kishte lindur me dhuntite per te qene lider ne cilendo fushe te jetes, mjaft qe ti kushtonte kesaj te gjith pasionin dhe energjite e tij.
A do isha une me i kenaqur dhe me i lumtur me nje lider tjeter (disident, puro i djathte, i persekutuar) ???
1000 here PO.
Por ky lloj lideri nuk jetonte ne 1990 ne Shqiperi.
Ata te djathte te vertete qe kishte Shqiperia, i kishte bere diktatuara per te ardhur keq.
Tani pas 18 vitesh ne krye te PD-se Dr. Berisha eshte me antikomunist se edhe ndjes paste Pjeter Arbnori
.
Krijoni Kontakt