Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Edhe dicka tjeter..
    Pak rendesi ka arsyeja, motivi perse u vra Xhindi, te cilin mundohesh ta krahasosh me Bhutto. Neve na takon te kritikojme kete veprim te PS, e cila kontradiktohet me kritikat e veta ndaj qeverise. Kjo eshte thelbesore. Sepse ne momentin qe zgjatesh me paralelizmat, me demaskimet e nje deputeti te ndjere, me venjen ne dukje te imoralitetit dhe perzierjes ne pislliqe, nderkohe qe edhe shkronjat i ke vetem ngjyre blu, tregon shume rreth qellimit tend, per te ndihmuar partine DEMONkratike. Ka ardhur koha te shohim pak pertej partive, nese do shpresojme per nje Shqiperi ndryshe. Te pakten ndryshe per ne te tjeret, qe perbejme shumicen e shqiptareve, se ndoshta per ju eshte mrekulli dhe po perjetoni castet me te majmura te jetes, ne cifligjet e multimilionave qe kalojne poshte tavolinave, ne kurriz te jetes se njerezve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    926
    Citim Postuar më parë nga DeuS Lexo Postimin
    Edhe dicka tjeter..
    Te pakten ndryshe per ne te tjeret, qe perbejme shumicen e shqiptareve, se ndoshta per ju eshte mrekulli dhe po perjetoni castet me te majmura te jetes, ne cifligjet e multimilionave qe kalojne poshte tavolinave, ne kurriz te jetes se njerezve.

DeuS

Ka 17 vjet qe jam mbi 2000 km larg nga Tirana.

Kam ikur nga Shqiperia menjehere pas zgjedhjeve te 22 Marsit 1992 (Vetem pasi partia te cilen une bashke me rreth 300 studente e profesor themelova fitoj mbi 2/3 e votave te shqiptareve. Komunizmin e derrmuam, detyren ndaj atdheut e kryem, ika i qete ne boten e lire).

Çdo cent qe me duhet per buken time (kete qe po ha ne keto momente, pasi kam pushimin e drekës) ka 17 vjet qe e fitoj vetëm me djersë dhe pa i hyrë në hak as edhe një gjallese. ( Besoj se me kupton, pasi me duket se edhe ti je emigrant).

Per sa kohe ne PS do jene Gramoz Ruci, Kaç Islami, Skender Gjinushi, Ilir Xhelil Gjoni, Ditmir Sul Bushati, etc. une do e luftoj ate parti me te gjitha menyrat.
    Jo vetem per vete, por edhe per gjakun e familjes time qe ata derdhen (qindra vjet burgje, internime, terror, etc. qe familja ime perjetoi nuk po i llogaris, sepse jemi ne jete).

.

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    E ke gabim cuno Shqiperia sot ka nje rreshtim tjeter politik.
    Ka katovicen me Nanon, Berishen, Meten etj ne nje ane dhe antikatovicen nga ana tjeter me Ramen dhe me ata te krahut tjeter qe e kane kuptuar lojen.
    Ata qe citon ti me siper do dalin shume shpejt jashte loje jane fanfara te momentit per te pasur me vete elektoratin e majte nostalgjik.
    Rama dha shenja te qarta qe duke dale te sheshi studenteve aty ku filloi levizja demokratike dhe mitingun e celi e me rrezimin e bustit te diktatorit.
    Ai doli qarte kunder partise se punes e cila nuk beri gje tjeter po u nda me dysh ne PS e PD.
    Nano sot ne fshehtesi ka angazhuar gjithe forcat e tij dhe njerezit e tij ne sherbim te Metes qe te mare sa me shume vota dhe me Berishen bashke te ruajne sa te mundin katovicen qe ja fali Ramis Alia.
    Prandaj ku durim dhe zgjohu pak se keto 19 vjet pasurine, shtetin, pronat i ka mare te gjitha ish klasa komuniste.
    Dhe ne kete kohe po behet beteja finale kunder komunizmit
    Kush se kupton e ka shume gabim

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Antimafia Lexo Postimin
    DeuS

Kam ikur nga Shqiperia menjehere pas zgjedhjeve te 22 Marsit 1992 (Vetem pasi partia te cilen une bashke me rreth 300 studente e profesor themelova fitoj mbi 2/3 e votave te shqiptareve. Komunizmin e derrmuam, detyren ndaj atdheut e kryem, ika i qete ne boten e lire).

Çdo cent qe me duhet per buken time (kete qe po ha ne keto momente, pasi kam pushimin e drekës) ka 17 vjet qe e fitoj vetëm me djersë dhe pa i hyrë në hak as edhe një gjallese. ( Besoj se me kupton, pasi me duket se edhe ti je emigrant).

Per sa kohe ne PS do jene Gramoz Ruci, Kaç Islami, Skender Gjinushi, Ilir Xhelil Gjoni, Ditmir Sul Bushati, etc. une do e luftoj ate parti me te gjitha menyrat.
    Jo vetem per vete, por edhe per gjakun e familjes time qe ata derdhen (qindra vjet burgje, internime, terror, etc. qe familja ime perjetoi nuk po i llogaris, sepse jemi ne jete).

.

impresiv numri 300 - paske ikur pa mbaruar shkollen, apo jeshe prefesor, nuk i dihet; komunizmi nuk u derrmua prej asaj qe thua ti - komunizmi u derrmua me renien e Murit te Berlinit, ndersa ne Shqiperi kembanat u degjuan vetem kur u eleminua çaushesku; ikja ne boten e lire, siç bere ti, verteton se sa larg botes se lire mbetet Shqiperia ...

e vleresoj jashte mase djersen e ballit - e them pa asnje rezerve ...

paragrafi i fundit paraqet nje disfunksionalizem mendimi, i cili fillon me nje "antipati" gjenetike, vijon me angazhim luftarak kunder nje partie, dhe e mbyll me arsyetim hakmarrje vetjake (familiare) ...

jo, kjo nuk eshte zgjidhja ... nese ke konsistence mendimi, ahere te njejtin qendrim duhet te mbash ndaj partise tjeter qe ka komunist ne krye, ka imam '97 deri sterkaj kandidat per deputet ...

por edhe ajo nuk eshte zgjidhja ... "lufta" per pushtet duhet te jete garim per te zgjedhur idete dhe rruget per nje Shqiperi me te begate, me te zhvilluar, me te lire, me demokratike, me shtet sherbyes dhe jo sundues, me ekonomi tregu dhe jo klienteliste, me perfaqesuese e Shqiptareve, me respektuese e minoritareve te çfardo lloji, me dashamirese me progresin, me parlament perfaqsues e jo te emeruar, e tjera; neqoftese do te kapemi me persona, do te degjenerohet ne persona, aq kollaj per te denigruar veten ne autoritarizem deri despotizem ...

ai emri i mesem qe i ke vene dy personave te fundit tregon per vegjetimin ende te se kaluares, ndonse paske qene per aq vjet ne boten e lire; po mundohem ta spjegoj ...

salis, ne fushaten per tu dukur i "fuqishem" dhe per tu treguar "anti-komunist", pasi denoi nexhin per kafe, vuri "drejtesine" per te treguar shembull ndaj "bashke-komunisteve" te tjere, dhe zgjodhi, ne menyre te ulet e te pajustifikuar sul bushatin - asnjeri nuk mund te karakterizonte sul bushatin si nje fanatik apo aparatçik komunist, aq me teper kriminel - kjo eshte njera ane; ana tjeter eshte se familja nga ai vinte ishte me tradite te hershme dhe nder me nobel ne Shkoder; perse valle u be nje veçim i tille? po te ndalesh pak e te "meditosh", do ti gjejsh disa pergjigje ...

antimafi, miku im, ndero prej nga paske prejardhjen, te pakten nofken qe i ke vene vehtes ...

i/e regjistruar Maska e flor1
    Anëtarësuar
    05-02-2009
    Postime
    198
    DeuS

.
    RESPEKT DHE NDERIME!FALEMINDERIT QE I DHATE FRYME SHQIPERISE!
    ...Tirana eshte e para

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    DeuS

.
    e hapi thesin shoku...komunizmin e derrmove ti me shoket e tu ... gallat..1 komunizmi esht ne fuqi edhe sot e ksaj dite
    2 ndrrimin e sistemit e firmosi Ramiz Alia se te ishte per ne Shqiptaret do vazhdonim te kendonim kengen"Enver Hoxha tungjatjeta,,edhe sot e ksaj dite..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    kjo liste eshte nje liste fmish shkollash, ma merr mendja ca nga ato do shpenzojne gjysmen e mandatit po paten shansa te hyjne ne parlament duke pergatit projektet e dezertimit per universitet perkatese.

pjesa tjeter, jan komunist te regjur, gjakpirsa, i kan duart te lyera me gjak nga e kaluara e tyre e hidhur....

nje pjese ne moshe 35-45 vjec jan bij komunistash nga me te lartet e kohes se tyre.

pra PSja sado qe perpiqet te portretizoj veten si politike e re, vetem nje gje konvenon nga ista e tyre.... femij, nipa, mbesa--komunistesh...

50 vitet e komunizmit qe baballaret e tyre lan trashegimi Shqiptareve....ket kan vetem suksesin e tyre me te madh....

PSja = njerez deshtak ama vrases te perkryer, votoni per te shgkuaren dhe te ardhmen e tyre.
    ore me mir nipera dhe mbesa komunistesh se niper e mbesa ballistesh a nazistesh .. te pakten komunistet ishin puro Shqiptar pa gjak te perzier me nazisto-fashisto-serbo-greko dreqi e di ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    926
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    impresiv numri 300 - paske ikur pa mbaruar shkollen, apo jeshe prefesor, nuk i dihet; komunizmi nuk u derrmua prej asaj qe thua ti - komunizmi u derrmua me renien e Murit te Berlinit, ndersa ne Shqiperi kembanat u degjuan vetem kur u eleminua Çaushesku ...
    Numri 300 ishte me perafersi (pasi nuk e kisha numrin ekzakt ne koke). Tani qe erdha ne shtepi dhe i rihodha nje sy listes se firmetareve per themelimin e PD-se, pashe qe ishin fiks 343 firmetare (studente, profesor, punonjes te UT, gazetare te RTSH, aktor, etc.)

Nuk isha profesor (Me biografine time as nuk e enderroja te isha Prof. ne UT. Me ate biografi, megjithese kisha mbaruar me medalje ari gjimnazin, isha i lumtur qe mu dha e drejta e studimit me 1 Shtator 1990).

Ke te drejte, nuk i mbarova studimet ne Shqiperi.
    Por ca vite me vone i hyra edhe nje here Universitetit ketu ku jetoj nga Semestri i I
    (Rrezultatet e Diplomes mund ti paramendosh, po te kesh parasysh se me çfar rrezultatesh kisha mbaruar gjimnazin).

Kur thashe se derrmuam komunizmin shqiptar, ne rradhe te pare kisha parasysh rrezultatin e zgjedhjeve te 22 Marsit 1992.
    Por edhe fitorja morale (shume pak komunist kishte, qe nuk ju vinte turp per 45 vitet e diktatures) apo fitorja "juridike" (ish-byroja politike mbushi burgjet, Nexhmije dhe Ilir Hoxha gjithashtu, Gramoz Rucin dhe dhjetra te tjere ish-kriminel i detyruam te "arratisen") nuk ishin me pak sadisfaksionuese.

Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    jo, kjo nuk eshte zgjidhja ... nese ke konsistence mendimi, ahere te njejtin qendrim duhet te mbash ndaj partise tjeter qe ka komunist ne krye, ka imam '97 deri sterkaj kandidat per deputet ...
    Per Dr. Berishen do mundohem ta them me pak rreshta mendimin tim (Megjithese une e di shume mire, qe edhe sikur ta analizoj me nje liber 1000 faqesh, perseri eshte shume pak per te gerrvishtur "koracën" e opinionit tend per te )

Dr. Berisha erdhi ne "Qytetin Studenti" per here te pare me 9 Dhjetor 1990 pasdite. Nga ai moment vendosi qe te flak testen e PPSH dhe ti bashkohet "Levizjes Studentore" per te permbysur komunizmin

Vendim shume i guximshem ky, per nje burre 46 vjeçar, baba i dy femijeve, Prof. Dr. ne Universitet, nje nga "Perendite me bluze te bardhe ", nje nga yjet e Kardiologjise (pra me nje status shume te lakmueshem ne ate kohe)
    Mua 20 vjeçarit, qe kisha vetem "rrypin dhe pyken", ose e thene ndryshe "isha ku rafsha mos u vrafsha", me lejohej nje vendim i tille kaq i rrezikshem.
    Po te me duhej qe te merrja edhe nje here ate vendim (ne shesh para diktatures, apo ne shtepine e sigurte para televizorit), sot qe jam baba, them se me nje mundesi prej 99% do rrija ne shtepi me femijet, para televizorit, duke ngrene thonjt dhe duke bere tifozllik per luftetaret e lirise.

Qe diktatura ishte akoma e rrezikshme, e tregon masakra qe u be 4 muaj me vone, me 2 Prill 1991, ne Shkoder.
    Qe Ramizi nuk kishte dore ne ate pune, kete mund ta deshmojme ne disa qindra bashkpuntore te Dr. Berishes ne ate kohe, por edhe burgosjet e Ramizit, Nexhmijes, byrose politike, Fatos Nanos, etc.

Vendin e Kryetarit te PD-se e fitoj 3 muaj me vone ( per 3 muaj kryetar i perkohshem ishte i ndjeri Azem Hajdari) ne nje votim te rregullt dhe duke mundur disa grupime qe ishin kristalizuar ne PD (grupi i Pashkos, grupi i Cekes, grupi i Hajdarit, grupi i Pollos, grupi i Arben Likes, etc.).
    Koha e tregoj se kishte lindur me dhuntite per te qene lider ne cilendo fushe te jetes, mjaft qe ti kushtonte kesaj te gjith pasionin dhe energjite e tij.

A do isha une me i kenaqur dhe me i lumtur me nje lider tjeter (disident, puro i djathte, i persekutuar) ???
    1000 here PO.

Por ky lloj lideri nuk jetonte ne 1990 ne Shqiperi.
    Ata te djathte te vertete qe kishte Shqiperia, i kishte bere diktatuara per te ardhur keq.

Tani pas 18 vitesh ne krye te PD-se Dr. Berisha eshte me antikomunist se edhe ndjes paste Pjeter Arbnori

(Si thote Qazim Mulleti te "Prefekti" : Ene mu me m`lon 6 muj ne burg, bohna kamunist ene kalu kamunistit. )

--------

Ben Imami ka gati 7 vjet, qe po punon per te lare gjynafet e 1997.
    Çdo kush e meriton nje shans te dyte.

-----------------------------------------------------------------------------------------
    .................................................. .................................................. ...........
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Paulini asnjeher nuk e ka demtuar PD-ne.
    Ne 1996 ishte koloneli i policise qe drejtoj operacionin "Dajaku" kunder PS-se ne sheshin "Skenderbej".
    Ne 2007 na shpetoj me voten e tij per Bamirin nga kriza parlamentare.

A duhej Paulini ne parlament???
    Aty ku "ben ligje" Tom Doshi, nuk permbyset dynjaja qe te jete edhe Paulini.

Pastaj sikur nuk ka lezet partia pa nje muns.

Rama ka Fidelin.
    Meta ka Seit Fishten.
    Meksi ka Agron Musarain
    Ne ribleme Paulinin.

lol

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antimafia : 29-05-2009 më 12:26

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga dritek7 Lexo Postimin
    ore me mir nipera dhe mbesa komunistesh se niper e mbesa ballistesh a nazistesh .. te pakten komunistet ishin puro Shqiptar pa gjak te perzier me nazisto-fashisto-serbo-greko dreqi e di ...
    Po te kesh mesuar historine nga filmat e Enverit jam shume dakord, perndryshe lexo pak per historine e atyre te quajterve Balliste/revizioniste/ etj qe u vrane, burgosen dhe u internuan.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga dritek7 Lexo Postimin

leje mos ja fut kot..

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Shqiperi: Te djathtet krijojne koalicionin zgjedhor "Aleanca për Ndryshim"
    Nga BESIIM në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 08:00
  3. Cilët janë deputetët shqiptarë në Parlamentin e Maqedonisë?
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 13:21
  4. Votëbesohet në parlament qeveria Berisha
    Nga zeus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 112
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 10:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •