Sami Gjergji i 9 ti nė listėn e PD pėr Qarkun Durrės dhe i njohur si mbėshtetės i Presidentit Topi, dorėhiqet nga kandidimi pėr deputet. Gjergji akuzon pėr mungesė totale tė vlerėsimit tė kontributeve tė tij nė PD. Ndėrsa reagime tė ashpra kanė bėrė edhe anėtarė tė njohur tė PD si Preē Zogaj dhe Aleksandėr Biberaj qė nuk janė tė pėrfshirė nė lista. Biberaj akuzoi pėr mungesė transparence, ndėrsa Zogaj dha arsyet pse vendosi tė mos kandidoj nė Shkodėr e mė pas ti bashkangjitet listės sė partisė sė Spartak Ngjelės. Version multimedial i ketij lajmi
TIRANE- Ish deputeti i Partisė Demokratike Sami Gjergji, i njohur si pėrkreahės i Presidentit Topi dhe aktualisht i 9-ti nė listėn e selisė blu nė qarkun e Durrėsit, tėrhiqet nga kandidimi pėr deputet nė zgjedhjet e 28 qershorit. Nė njė deklaratė pėr media deputeti Gjergji akuzon pėr mungesė totale tė vlerėsimit tė kontributeve tė tij nė Partinė Demokratike.
Duke parė zhvillimet mė tė fundit politike, por edhe garimet brenda radhėve tė PD-sė ku nuk jam ndjer i vlerėsuar, pasi kontributi im nė kėtė parti ka qenė nė shkallėn mė tė lartė pėr kėtė arsye deklaroj se kam marrė vendimin pėr tu larguar nga kjo garė politike. Tė jesh apo jo pjesė e parlamentit tė shqipėrisė ėshtė bėrė pjesė e debateve politike, por ajo qė sot kėrkohet ėshtė vlera e vėrtetė ose kontributi real, por kur kjo nuk vlerėsohet apo anashkalohet arrihet deri nė dorėheqje- u shpreh ish deputeti i PD-sė Gjergji.
Po kaq tė ashpėr kanė qenė edhe deputetėt Preē Zogaj dhe Aleksandėr Biberaj, tė dy jashtė listės sė PD-sė. Zogaj tregon arsyet se pse nuk pranoi tė jetė kandidat nė Shkodėr, por heziton tė bėj divorc pėrfundimtarė me Sali Berishėn. E kam refuzuar kėtė zgjedhje tė kryetarit tė PD-sė Sali Berisha, si njė zgjedhje e pa arsyeshme qė injoron lidhjet e mia tė fuqishme njerėzore, shpirtėrore dhe politike me Lezhėn si dhe kontributin tim si deputet i zgjedhur i PD-sė nė Lezhė- tha Zogaj.
E pyetur nga gazetaria e televizionit News24 nėse kjo ėshtė ndarja pėrfundimtare e tij me kreun e PD-sė Sali Berisha?, Zogaj tha se historia ime me tė kėshtu ėshtė, herė ndahemi e herė bashkohemi. Ėshtė cituar edhe njėherė nga goja e tij qė ushtarėt e vjetėr nuk vdesin kurrė dhe unė jam tipik njė nga ata ushtarėt e vjetėr.
Edhe Aleksandėr Biberaj, deputeti i Kukėsit aktualisht jashtė listės akuzon pėr mungesė transparence nė pėrgatitjen e kėtyre listave dhe e komenton atė si klanore. Procesit i ka munguar totalisht transparenca, nuk ėshtė marrė mendimi i bazės, nuk janė respektuar forumet e Partisė Demokratike dhe statusi i PD-sė. Mendoj se lista ka njė frymė tė theksuar klienteliste dhe klanore pasi me sa duket lidershipi i PD-sė ėshtė kujdesur mė shumė pėr tė mbajtur nėn kontroll grupin dhe partinė pas zgjedhjeve si do qė tė jetė rezultati se sa pėr tė pasur njė listė pėrfaqėsuese dhe dinjitoze nė mėnyrė qė tė fitojė zgjedhjet e 28 qershorit. Unė uroj qė tė mos ketė ndikim nė rezultatin e zgjedhjeve gjithsesi mendoj se ajo do e kėtė ndikimin e vet. Unė nuk bėhet fjalė qė tė largohem nga PD-ja, pasi jam themelues i Partisė Demokratike- tha Biberaj.
Edhe Biberaj deklaron se nuk ka ndėrmend tė largohet nga Partia Demokratike, por vetė fakti qė ai thotė se do tė qėndrojė aty pėr ta reformuar tregon qartė nevojėn q ė Partia Demokratike sipas tij ka nevojė pėr reformim. Biberaj dhe Zogaj shpesh herė kishin dalė jashtė linjės zyrtare tė Partisė Demokratike ku gjithashtu kishin kritikuar hapur disa reforma dhe qė mesa duket i bėri ata tė qėndrojnė jashtė kėsaj liste.
Nje dite pasi kryeministri Sali Berisha dorezoi dhe publikoi listen zyrtare te kandidateve per deputete ne zgjedhjet e 28 qershorit , Prec Zogaj, qe u largua ne momentet e fundit nga demokratet per tek partia e Ngjeles ka theksuar se ky vendim i tij ka maturuar si pasoje e asaj qe ai e quajti vendim i padrejte i kryeministrit per ta kandiduar jashte qarkut te Lezhes.
Nje tjeter figure publike e demokrateve i lene jashte listes Aleksander Biberaj akuzoi drejtuesit me te larte te PD se kane hartuar lista klienteliste dhe jo perfaqesuese.
Nese Zogaj zgjodhi largimin per tek partia Ligj dhe Drejtesi e Spartak Ngjeles, Aleksander Biberaj theksoi se do te qendroje ne PD per te luftuar per demokratizimin e saj sic tha ai.
Ndersa deputeti tjeter Sami Gjergji ka njoftuar largimin e tij nga gara e 28 qershorit. "Duke qene se ne PD nuk jam vleresuar, kam marre vendimin qe te largohem nga kjo gare politik", eshte shprehur Gjergji.
(a.r/news24/balkanweb)
Krijoni Kontakt