habitem me keta njerez qe dojne fakte qe te vertetojne ekzistencen e Zotit por a ka o njerez fakt te madh se vete krijimi jone??????Mu me fjafton vetja ime qe te bindem qe eshte nje qenie e mbinatyrshme qe me ka krijuar mu dhe gjithcka qe me rrethon dhe qe eshte Zoti I Gjithesise
Titull intersantune mendoja qe dote ishte tema per shtepijat se sa te forta jane temelet per ti veshur me fasada hahahahahaaaa , por kur fillova te lexoj doli e kunderta !.
Shkodranja si duket nuk je fare ne rrjedhe te debatit. Nuk behet fjale per mendimin tend, se cfar ti shikon si fakt qe te vertetosh ekzistencen e Zotit.
Per mua personalish krijimi i njeriut nuk paraqet fakt qe une te besoj se ka ZOT. Sepse krijimi njeriut shpjegohet edhe nga Biologjia, pra permes Teorise Se Evulucionit.
Por ama kur folim per Universin, ketu ska sqarim, dikush krijoi kete materie qe neve na jep forme dhe mase dhe nuk ishte babai im ai, ose babai i yt.
Prandaj universi paraqet deshmine me te madhe te ekzistences se Perendise.
Nga ana tjeter te gjithe e dine se ekziston Perendija, por koncepti i besimit ne Perendi eshte i ndryshem nga njeriu ne njeri. Dhe kjo ndodh ngase edhe pse e dime qe ekziston Perendija , neve nuk dime se si perendija duket, andaj dikush e parafytyron si trinitet, Ati , Biri dhe Shpirit i Shejnte, dhe do tjere dmth si puna e jote e perceptojme si nje Perendi te vetme.
Por paramendo sikur njerezit rreth e perqakt botes se kishin pa se si duket Perendija, si mendon ti a do te kishte divergjenca te tilla sa i perket konceptit ZOT?!!
Pra nuk behet fjale nese ekziston Zoti ose jo, po behet fjale sa i perket perceptimit te nocionit ZOT, qe nuk eshte i bazuar ne asnje argument te drejt per se drejte.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
o bre ju skeni temele hiq veq se ja keni fut ni cop fasad por edhe ajo asht ka bjen edhe asht ka del e verteta
http://img38.imageshack.us/img38/7786/triniteti.jpg Kjo asht e verteta
Pikerisht keto ishin arsyet e hapjes se temes se tille nga une. Ne shume raste ketu ne forum, por edhe shpesh ne jeten e perditshme, hasi ne njerez te cilet pretendojne se jane besimtar te devotshem dhe se jane ne rruge te drejte e ne te vertete ende nuk e dine se c'jane. Te thuash se jam besimtar i Zotit dhe te pretendosh se mund ta faktosh ekzistencen e tij, eshte sikur ti thua vehtes jam Prizrenas perderisa prejardhjen dhe vendlindjen e ke nga Tetova si dhe aty banon.
Me se shumeti me pengon toni me te cilin flasin disa. Toni i tyre nuk ta qon mallin e besimtarit por te shkencetarit i cili te thote mos ta pish duhanin sepse te demton. Pastaj shumehere e verej se si flasin edhe hoxhallaret me siguri absolute si dhe gati kurre fjalen "ndoshta" nuk e perdorin, perderisa objektivisht te gjithe jemi ne nje "ndoshta".
Pastaj, si mund ta gjykon ti dikend ne baze te besimit tend? Si mund shteti te thote "je i denuar" per kete ose ate per shkak se nuk iu ke bind Allahut? A nuk eshte nje cmenduri e pandergjegjshme ta denosh dikend per shkak se nuk iu nenshtrohet besimit tend? A nuk eshte vendimi per pasojat e bindjes ose mosbindjes ndaj Allahut, kompetence ekskluzive e tij? Kush iu jep autorizim atyre qe gjykojne ne emer te Allahut?
Kjo tabu veshtire mund te thehet per shkak se ka filluar me te madhe te shfaqet "sindromi" i largimit te besimtareve nga logjika. Ne momentin qe iu permend logjiken disave, mundohen te te bindin se Allahu eshte mbi logjiken etj. Pretendimi i tille eshte totalisht jashte kontekstit. Ndoshta Allahu eshte mbi logjiken por ne jemi njerez dhe NE nuk jemi mbi logjiken. Pa logjiken ne nuk mund ta njohim as familjen e jo Allahun. Le te me jep dikush vetem nje pergjigjje te vetme ne kete forum pa e perdorur logiken dhe une po terhiqem nga ky forum pergjithmone. Menyra e vetme per tu afruar me te verteten ose per ta zbuluar ate eshte logjika. Si mendon besimtari kush na e dha kete mjet me te cilin dallohemi nga kafshet dhe qe na mundeson ta gjejme te verteten? Ose me mire te themi pse na e fali kete dhurate te madhe? Pastaj si ta kuptojme Kuranin pa logjiken? Ketu nuk eshte problemi se keta njerez kane probleme me logjiken, por deshirojne selektivisht ta perdorin ate.
Tjetri gabim i madh qe e verej eshte kur besimtari fshihet pas "dijetareve" te tij. Simbas besimtarit te rendomte, Allahu ne Kuran tha per ato qeshtjet qe nuk dini pytni dijetaret, dhe ne momentin qe diqka vendosim ata marrin pergjegjesine. Ky eshte gabim teper i madh. Dijetaret per shumicen e qeshtjeve nuk jane ne ujdi. Pra, ne momentin qe ti e zgjedh cilit dijetar vendos ti beson ti je ai qe e ben zgjedhjen e qeshtjes dhe ti do te pergjigjesh per ate veper.
Allahu mustean ,la haule ue la kuuete ila bilah
tani na del se duhet me pas dyshime ne fe
me pas musliman i vertet eshte ai qe dyshon se Muhamedi alejhi selam eshte i derguar i Allahut
por musliman me i forte akoma eshte ai i cili dyshon nese feja e vertet eshte islami
ndersa besimtar total eshte ai qe dyshon nese ka zot apo jo
o njerez a keni tru ne kok a jo
ja kjo eshte pergjigja ime
Besimtarė janė vetėm ata qė i besuan Allahut dhe tė Dėrguarit tė
Tij, e pas kėsaj nuk dyshuan por luftuan me pasurinė dhe me jetėn
e tyre nė Rrugė tė Allahut. Ata janė tė vėrtetit.
[Huxhurat: 15]
Dėrguari i Allahut, sal-lAllahu
alejhi ue sel-lem, ka thėnė
Ai rob qė e takon Allahun
duke dėshmuar se nuk ka tė adhuruar tjetėr me tė drejtė pėrveē Allahut dhe se unė
jam i Dėrguari i Allahut, duke mos patur dyshim nė to, do tė hyjė nė Xhenet.
transmeton Ebu Hurejra, radij-
Allahu anhu, i Dėrguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, ka thėnė:
ēdo person qė do ta takosh pas kėtij muri, i cili dėshmon se nuk ka tė adhuruar
tjetėr me tė drejtė pėrveē Allahut dhe zemra e tij ėshtė e sigurt pėr kėtė, pėrgėzoje me
Xhenet.
Te keshilloj te lexosh Teuhidin.
Ja ku ke linkun e librit te Teuhidit http://uploadbox.com/files/e5c7b92a11
Nga posti jot me duket se ke lexuar librin e nje dijetari(nuk dua tja permned emrin pasi fillojne diskutime te tjera) qe thot per Allahun qe eshte llogjik ,Subhanallah
Krijoni Kontakt