Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514

Ju prezantohem dhe ju uroj qofshi mire!

Unė qė po shkruaj, quhem Astrit Kosturi, lindur nė Shėnepremte e banues nė Gramsh, jam 50-vjeē, i martuar dhe, me dy fėmijė qė studiojnė nė Universitetin e Tiranes.
    - Gjithė jeta ime ka qėnė studim dhe punė. Mbas viteve ’90 punė rropatėse me shpresėn pėr t’u pasuruar me ndershmėri dhe, gjithnjė i pashkėputur nga librat, nga studimi dhe jeta politike e komunitare, pa asnjė llojė pėrfitimi personal:

* Kam mbaruar studimet pėr Bio-Kimi, Shkollėn ushtarake dhe akademinė ushtarake nė degėn Kimi, kam studiuar e jam diplomuar nė Drejtėsi, kam mbrojtur provimet pasuniversitare dhe gjuhėn e huaj, kam botuar nente libra kryesisht ne proze, kam bere trajnime nė fushėn e biznesit etj.

* Ne krijimet e mia, spikat gjuha alegorike dhe drama e jetės shqiptare plot dhimbje dhe vuajtje, politika e deformuar dhe e shėndrruar nė mjet dhe qėllim pėr fitim e sundim. Edhe nė kėtė fushė, me tė vetmin qėllim: pėr tė ndikuar nė civilizimin e shoqėrisė shqiptare dhe pėr tė denoncuar konvertimin e qėllimshėm tė diktaturės nė hajdutėri dhe hajdutėrinė, qė mashtruesit po na e shesin nė gjithė kėto vite si demokraci. Shkruaj nė gazetat lokale dhe ato kombėtare etj., ku gjithnjė kam qėnė reflektiv dhe i papajtueshėm me hipokrizinė dhe mashtrimin shtetėror, qė tashmė nė Shqipėri, ky mashtrim ėshtė bėrė sistem dhe ushqehet me pathos dhe zell tė paparė.

* Nė fushėn e biznesit, jam pronar i TV lokal(GramshTv) dhe i supermarket “Kosturi” nė Gramsh, ku mė njohin si simbol tė suksesit, tė korrektesės dhe si njeri me mbėshtetje popullore.

* Veēanėrisht 8-vitet, kur PD ishte nė opozitė kam kontribuar politikisht dhe financiarisht, pėr zhvillimin e politikės shqiptare dhe tė demokracisė. Kam denoncuar nė shtyp e Tv, nė Prokurori, KLSH etj. abuzimet e pushtetarėve dhe talljen e politikės me njerėzit dhe absurdin shqiptar qė ajo ka montuar dhe qė ne nuk mundemi dot ta bėjmė mėnyrė jetese. Kam drejtuar dy fushata elektorale dhe degėn e PD nė Gramsh si kryetar i saj, duke i falur gjithė imazhin tim tė ndėrtuar me sakrificė dhe punė kėsaj partie me mjaftė probleme organizative e sidomos me njė demokraci thellėsisht tė deformuar. Mė falni pėr mungesėn e “modestisė”, por theksoj, se kam kontribuar pa asnjė llojė pagese e pėrfitimi, pėrkundrazi kam humbur diēka nga vehtja, ngaqė kam menduar dhe vazhdoj tė besoj, se interesat e mia janė tė pandara nga ato tė komunitetit, ku jetoj e punoj. Dhe pėrsėri mendoj, se pėr tė bėrė mė tė mirėn, diēka duhet tė humbasim nga vehtja.

* Mbas zgjedhjeve tė 2005, edhe pse isha Kryetar partie, nuk pranova asnjė llojė detyre, me kushtet qė mė vunė. Refuzova sofrėn qė shtroi aq shpejt dallaverja dhe ustallarėt e korrupsionit, qė ia kishin ndjerė lezetin pushtetit. Refuzimi, ishte deri nė rrebelim pėr faktin e thjeshtė, se denoncimeve tė mia pėr kapjen e shtetit dhe pėr puēin shtetėror tė klaneve mė kriminale nuk po ua vinte veshin njeri. Shumė shpejt, pashė me sytė e mi, se si te porsaardhurit pushtet, kishin vendosur nė mėnyrė djallėzore, qė Shqipėrinė ta bėnin me maskarenjtė, tė korruptuarit dhe kontrabandistėt, vetėm pėr tė garantuar pushtetin personal. Fillimisht, mendoja se kisha tė bėja me raste sporadike e tė veēanta, prandaj kam informuar, Prefekten e Qarkut Elbasan Mimoza Hasekiu, drejtuesit e PDSH dhe vetė Berishėn nėpėrmjet qindra mesazheve e mijėra faqeve tė shkruara. Mė dhimbėseshin njerėzit qė prisnin premtimet e qė ndjeheshin tė tradhėtuar, prandaj asnjėherė nuk u lodha, dhe shume shpejt u zhgėnjeva dhe e kuptova se kisha tė bėja jo vetėm me njė moskokėēarės e mospėrfillės, por edhe me njė supermashtrim tė organizuar mirė. Me njerez qė zotronin aq mjeshtėrisht artin e tė dukurit ndryshe nga ē’ishin realisht dhe qė nė ēdo moment e rrethanė, papėrgjegjshmėrinė dhe dėshtimet i shisnin pėr suksese, nėpėrmjet njė servilizmi tė pėshtirė para botės dhe njė represioni tė kamufluar ndaj shqiptarėve, e sidomos ndaj atyre qė nuk kuisėn si lubia e tyre.

* Kėto 4-vjet, kam provuar ferrin e vėrtet. Qėnka njė tjetėr dhimbje, kur don tė kontribuosh pėr vendin tėnd dhe nuk tė lejojnė tė bėsh njė gjė tė tillė. Jo vetėm kaq, por menjėherė mė “ngrinė”, mė vunė nė shėnjestrėn e tyre dhe mė shpallėn tė padėshiruar. Mė ndėrsyhen rrugaēė e kriminelė dhe mė hapėn probleme nga mė tė kotat e mė tė ēuditshmet qė tė merresha vetėm me veten. Mė pas, edhe mė kishin pėrjashtuar nga ajo “partia e tyre” pa mė thirrur fare. Mė keq se sa nė kohėn e Partisė sė Punės, qė tė paktėn tė thėrrisnin e pastaj tė godisnin. Megjithatė, kjo nuk mė prish shumė punė, sepse politika bėhet edhe jashtė PD-sė, por dua tė theksoj, se duket qė u kisha prishur rregullin ustallarėve tė mėsuar nė gjithė kėto vite me abuzime pa fre. Pra, mes dilemės: pa pushtet, apo pis e me pushtet, kam zgjedhur tė parėn, dhe jam i vendosur pėr kėtė.
    Ju lutem tė mė kuptoni, se asnjėherė nuk jam mėsuar tė qahem e tė ankohem pėr veten time, por mė pėlqen tė jem i vėrtetė dhe t’u tregoj tė tjerėve atė qė prek dhe ndjej. Qofshin kėto, edhe kafshime tė largėta nė ardhje, si rrezik e kanosje pėr tė gjithė.
    Aktualisht punoj nė kushte presioni, si tė ketė dhėnė dikush urdhrin “tė shkatėrrohet!”. Me denoncimet qė kam bėrė, jam tepėr i rrezikuar vetė, dhe jam i shqetėsuar pėr fėmijėt, familjen dhe biznesin. Jam i “izoluar” dhe ndjehem i fyer e i goditur mizorisht nga mashtruesit, abuzuesit, paligjshmėria ekstreme dhe anarshia institucionale. E gjitha kjo, sepse betejėn antikorrupsion dhe “duart e pastra”, qė na u predikuan si premtime, i besova si diēka serioze dhe tani mė janė bėrė bumerang. Realisht ato na paskėshin qėnė thjeshtė premtime pėr tė ardhur nė pushtet e qė shpejt na u bėnė zhgėnjime vrastare, dhe burim i njė dhune psikike sistematike. Ėshtė montuar njė politikė e qėndrim i tillė qė tė bėn tė ndjehesh i huaj nė shtėpinė tėnde dhe jo vetėm kaq, por tė duhet tė ikėsh prej saj e tė marrėsh arratinė. Ankthi dhe makthi qė mė ka mbėrthyer, nuk ėshtė patollogjik, por ėshtė gjendja e rrezikshme e katastrofike pėrreth biznesit qė kam ndėrtuar pėr 17 vjet, me njė stėrmundim tė jashtėzakonshėm. Pushteti lokal i nxitur s’dihet se ku, me veprimet e kryera dhe mosveprimin konform ligjit, e ka bėrė situatėn tė frikshme e alarmante, si tė jem duke jetuar e punuar mbi njė krater vullkani. Vazhdoj tė flas e tė shkruaj nga njė vend i vogėl, ku vėshtirė se mė dėgjon njeri.
    (Ju lutem, KLIKONI "www.programihapur.com", qe me ka sjelle kercenimet me mafoze. Jam i rrezikuar!)

Duke ju kėrkuar ndjesė pėr kėtė mesazh tė gjatė, jam nė pritje tė bashkėpunimit me ju.

Faleminderit!
    Me konsideratėn mė tė lartė.
    Astrit Kosturi
    Tel. 0692099949 & e-mail: astrit@kosturi.com
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Astrit Kosturi : 08-03-2009 mė 09:25 Arsyeja: ortografi

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Mir se vjen ne fsh besojme qe do kalosh mire

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mire se Erdhe midis nesh Astrit
    Feelings change - memories don't.

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anėtarėsuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Mirese ERdhe Ja Kalofsh Mire
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    ...zotri Astrit , mir se erdhe dhe kalofsh mir....

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Pasojat e politikes Zoti Astrit .... besomeni jane edhe me te renda se kaq.

Ju uroj mirese ardhjen ne Forumin Shqiptar!
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Mire se erdhe.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    me te then te drejten nuk e lexova te gjith shume e gjat...po mire se na erdhe ja kalofsh sa me mire me ne, ne forum
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Z. Astrit politikberja shqiptare i ngjan nje pazari. Cmimet vihen sipas interesve personale.

Te uroj mire se ardhjen
    Elegance is an attitude.

Perjashtuar Maska e MICHI
    Anėtarėsuar
    14-09-2004
    Postime
    1,537
    Mire se erdhe edhe ja kalofsh mire ktu.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •